Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba arkadaşalr. evet hamd olsun bitti ve evimdeyim. mc donalds tekniği uygulandı bende de. uyandıktan sonra ağrım olmadı çok fazla ama kanama oldu biraz. hala da devam ediyor ara ara az miktarda.
yarencim sana ilk gebeliğinde serkülaj yapılmadımı? hayırlısı olsun canım. bak allahtan yine dondurulmuşlarımız var, daha kolay olacak herşey. sana kesinlikle katılıyorum ki 2 embriyo yeter. ben hiç istememiştim 3 embriyo transferi ama dr.um dinlemedi beni ve şimdi de pişman. redüksüyona da yanaşmadık eşimle. bakalım artık gelecek günler ne gösterecek. 2. gebeliğinde mutlaka yapılır herlde serkülaj. allahım kavuştusun bebeklerine tekrar inş.
edamecrin sende çok zor şeyler yaşamışsın, allahım bebeklerine kucağına versin inş. sağlıkla. küçük olmasını da kafana takma olacak canım bunlar. sonuçta çoğul gebelik yaşıyoruz ve normalden küçük olacaklar, birbirlerinden de küçük olacaklar ama önemli olan büyük olmaları değil, sağlılı ve dirençli olmaları. dün yattığım odada iki sezeryan doğum vardı, biri 3330 diğeri 2800dü ama 2800 olan daha güçlü emiyor ve daha iyi görünüyordu. allahım onlara da hayırlı ömürler versin inş. dediğin gibi sen üzülüyorsun,yıpranıyorsun, en iyisi oluruna bırakmak. bak ilk gebeliğin tek olmasına rağmen malesef sonlanmış. biz ne ypsak boş, yaşayacağımız ne varsa yaşayacağız kaçış yok.
salihas sende mi üp bebek için bekliyorsun? allahım sana da hayırlı evlatlar nasip etsin niş canım.

kızlar benim bildiğimde mc donalds süturu kullanılıyo.araştırdım en güvenilen oymuş...şu karından yapılan çok eski bir teknikmiş.doktorun biri sakın ondan yaptırma demişti
bana 3 gebeliğimdede mc donalds yapıldı.size şole diyim benim olduysa siz hiçç korkmayın çünkü benim rahim ağzında dikiş atcak sağlam yer bile yok demişlerdi onun içinde daha yukarı atıldı en sonuncusunda....inşallah hepiniz kucağınıza alırsınız ...geçmişteki bütün sıkıntıları unutursunuzhamileyken üye olmuştum şimdi barışım 4,5 aylık oldu....

sevgili salihas inan bende bilmiyorum benim doğum yapalı 2,5 ay oldu bayramdan sonra adet olunca doktora gidicem o zaman muayeneden sonra söylerim sana kasım veya aralık gibi olabilir denmişti doktorum. onun kararına güveniyorum doktorumun tecrübesinden eminin ama ara kanamalarımda bu ay kesilmedi hala 3 ay normal demişti doktorda ama onların kesildiğinden emin olmadan yapılmaz herhalde.. ama bir taraftanda sabırsızlanmıyor değilim ama hayırlısı ne zamansa o zaman olsun diyorum..fisfisfis

ikiz gebelik olduğu için yapmadı doktorum zaten ben kendimi çok iyi hissediyordum ne kasılmam ne ağrım nede kanamam vardı. su kesesi elime geldi tuvalette o kadar açılmıştı farkettiğimizde hastanede dört gün öylece yattım orda bile hiç ağrım ve kasılmam olmadı, dördüncü gün akşamı kasılmalar başladıktan 2 saat sonrada doğum gerçekleşti zaten. eğer daha önce farketseydik dikişle kurtarırdım diyorum çünkü hiç kasılma yaşamadım ben.doktorumda ilk gebelikte anlaşılması çok zordur diyor işinin ehli bir insan olmasına rağmen..kaderim böyleymiş diyorum arkadaşım dediğin gibi tüm umudumuzu dondurulmuşlara bağladık artık benim 11 tane var şu anda..inşallah sen bunları yaşamazsın arkadaşım emeklerinin karşılığını alırsın. doktorumun üçüz doğurmuş çok hastası var gözümle şahidim bunlara..o yüzden karamsarlığa kapılma.. bebişlerinle sana çok çok geçmiş olsun diliyorum a.s.

sevgili dibircik sen bizim idolümüzsün senden büyük cesaret alıyoruz. o yüzden bize sık sık yaz.. ayrıca sana bebeğinle sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmeni dilerim..:))))))))))))))

bu mc donalds tekniğini öğrenmemiz iyi oldu....demekki serklajında çeşitleri var.....aklımızın bir köşesinde bulunsun en azından..
dibircik oğluşun koca delikanlı olmuşş mahşallah barışagamyoncuiremsu..

canım aynen benimde 2 gebeliğimde ole olmuştu...22 haftada işe gidecektim ve tuvalete gittim söylediğin gibi elime geldi kese çok korktum.hastaneye gittim dikiş atıldı 20 gün hiç kalkmadan yattım ama 25 haftada doğum oldu.rahim ağzı yetersizliğinin en buyük belirtside buymuş ağrısız açılma...benimde kasılmam olmamıştı...

sevgili dibircik sen bizim idolümüzsün senden büyük cesaret alıyoruz. o yüzden bize sık sık yaz.. ayrıca sana bebeğinle sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmeni dilerim..:))))))))))))))

canım ya sağol bende yaşadıklarımı anlatarak yardımcı olmaya çalışıyorum.:CüvCüv:inşallah sizlerde güzel hamilelik yaşar vebebişleri kucağınıza alırsınız.

canım ya sağol bende yaşadıklarımı anlatarak yardımcı olmaya çalışıyorum.:CüvCüv:inşallah sizlerde güzel hamilelik yaşar vebebişleri kucağınıza alırsınız.

güzel dileklerin için sağol sevgili dibircik, inşallah seneye bayrama kadar ben ve diğer arkadaşlar bebişlerimizi hayırlısıyla kucağımıza almış oluruz..:Saruboceq: sana ve barış'ada iyi bayramlar :1hug:

gerçekten yasadıgım olaydan sonra bu siteye ilk girdiğimde okuduğum her sayfada dibirciğin güzel haberlerini okumak için dua ediyordum.eşimle barışın dogdugunu ve sağlıklı oldugunu okudugumuzda mutlulktan aglamıştık.allah hepimize hayırlısını versin.hepinizin bayramı şimdiden kutlu olsun.

salihascım merak etme bizimde mutluluk gözyaşları dökeceğimiz günlerimiz olacak ve ilerde bu paylaştıklarımızı tebessümle anacağımız günler..hihoyyytbu siteyi takip ettikçe ve güzel haberler duydukça her geçengün inancım dahada çok artıyor sende inan bence daha edamecrin ve tuubay var onlarda başaracak inşallah ve sıra bizlere gelecek..ve tabiiii bizde yüce rabbimin izniyle meleklerimize kavuşacağız...bayramın kutlu olsun sevgili arkadaşım..a.s.

bu arada toprakcım senin sesin hiç çıkmıyor neler yapıyosun tedavin ne durumda başladın mı?

edamecrin ve tuubay kızlar sizler nasılsınız herşey yolunda inşallah merakta bırakmayın sık sık yazın.. hepinizin bayramı kutlu olsun arkadaşlar:)))))))))))))))))

kızlar hepinizin bayrama mutlu huzurlu geçer inşallahhhh

yaşadığımız acının, üzüntülerinin.ağlamalarımızın,birgün mutlaka mükafatını alacağız:1hug:........kaydirigubbakcemile5

mrb kızlar bayram tatilini ailemin yanında geçirmek için geldimyaz tatilimide burada gecirmiştim.megerse tüm anılarım .buradaymış.ilk hareketleri karnımın belli olması hep burada oldu.zor kızlar çok zor anılardan uzaklaşamıyor insan .ama inşallah mutlu umutlu güzel günler bir gün bizimle olacak.bayram gibi günler bizimle olacak.

tuubay edamercin nasılsınız hamilelik nasıl gidiyor. güzel haberlerinizi bekliyoruz.

arkadaşlar merhaba, bayramda kimse girmedi ama lütfen sayfamızı ihmal etmeyelim. hamişlerimizden de hiç ses çıkmıyor.. nasılsınız kızlar merakta bırakmayın bizi:)))

slm kızlar. ben de bayramda hep sizi düşündüm ama çok kötü günler yaşıyorum ve giremedim tabi .bayramın ilk günü ağrısız sancısız korkunç bi kanamayla hastaneye kaldırıldım. herşey bitti, kaybettim onları diye kendimden geçmiş halde gittim ama hamd olsun ki bebeklerimde bi sorun yokmuş. bebelerden birinin eşi rahim ağzına baskı yaptığı için kanamaya sebep olmuş. hala daha devam eden ve normal bi adet döngüsü şeklinde kanamam hala devam ediyoru. her ne kdara bebeklerde sorun yok deselerde kanam şiddetlendikçe içim acıyor, kalbime bıçaklar saplanıyor. ilaçlara devam ediyorum. içerdeki kanama hala görülebiliyor. yani bu böyle devam edebilir. pztsi tekrar gitcem dr.a yemek ve wc dışında kalkmak yasak. hep sizi düşünüyorum ama sık yazamayabilirim. bizim için dua edin nolur. biz size hep dua ediyoruz. içinizd böyle bişey yaşamış yada duymuş olan varsa paylaşırsa sevinirim.
bu arada bebeklerimizin cinsiyetlerini de öğrendik.
2 KIZIMIZ 1 OĞLUMUZ OLACAKMIŞ İNŞALLAH.......
ALLAHIM HERKESİ BEBEKLERİNE KAVUŞTURSUN, BENİ DE BİZİ DE İNŞALLAH.........

sevgili tuubay çok çok geçmiş olsun arkadaşım. bebeklerin iyiyse korkma canım belki bu durum düzelir, ileriki haftalarda eşin yeri değişebilir buna benzer bir durum gebelikle ilgili bir sitede okumuştum, seninde öyle olur inşallah arkadaşım. moralini yüksek tutmaya çalış bebeklerinin sana ihtiyacı var, güçlü ol canım dualarım senin ve bebişlerin için canım merak etme..Allaha emanet olun ve bizi merakta bırakmayın arkadaşım.:Saruboceq:

edamecrin canım bir haftadır senden de haber alamıyoruz sen nasılsın, bebeklerin nasıl canım biri büyük biri küçük demiştin umarım kötü bür durum yoktur.:uhm: müsait oldukça sık sık yazın arkadaşlar Allah hepinizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…