Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yaren benim doğumsonrası kanamam çok olmadı nedeni ben ilk oğlumu 21 haftada doğurdum kordonu kesilerek içerde bırakıld diğer bebek dayansın diye bi kaç hafta daha enfeksiyon tehlikesine karşı hastanede yattım bu süre içnde kızım 11 gün dayandı içerdeki eş tehlike yaratıyordu zaten benim için ama olsun denemeliydim yavrum için doğum yapacağım gün enfeksiyon yükselmiş zaten bundanda suyum gldi normal doğum yaptım ve bayıltıldım içini temişlemişler çünkü ben ikincini doğururken aşırı kanamam oldu pıhtılı hiç abartısız yarım kova pıhtı düştü ve 4 ünite kan aldım.diğer bebeğin eşinin kanamsı sonucu doğumdan sonrada aksilik olması diye bayıltım içini temizlediler kürtaj gibi o yüzden doğumdan sonrada pek kanamam olmadı.adetlerimi günü gününe oluyorum arada kanamalarım olmuyor cnm tam 4 ay oldu

Kızlar merhaba.Çok oldu bu sayfaya girmeyeli.Bir çoğunuz beni hatırlayacaktır zaten.Kısaca özetleyeyim.Bende 20.haftada bebeğimi kaybetmiştim tabibb ki rahim ağzı yetmezliği yüzünden. 4 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şimdi ikizlere gebeyim. 12.haftada dikişim atıldı.şimdi 15.haftamdayım. Size şunu söylemek istiyorum.Ben asla unutamam zannetmiştim o günlerimi.inanılmaz üzüldüm,yıkıldım. ama şunu bilin ki rahminize bir kez daha bebğiniz düştüğü zaman eskiyi tamamen siliyorsunuz.Bir kere şunu bilelim ki bizim problemimiz çok büyük bir problem değil.Daha neleri neleri var. Benim serklajımı yapan doktorum istanbulda.Ben bursadayım.Doktoruma çok güveniyorum. Hakkaten insan olan bir doktorla karşılaştım.Gittiğim doktor sayısını artık ben unuttum.Ama Hüseyin Beye inanılmaz güveniyorum..İki günde bir nerdeyse onu arıyorum.Hiç sorunsuz cevaplıyor.Bursada da bir doktorum var ve ilginçtir ki geçen hafta öğrendim o da dikişle doğum yapmış. Şunu bilin i tek bebek olduğunda dikiş atıldığı zaman hakkatten normal bir gebelik geçirebiliyorsunuz. Ben şu an ikize gebe olmama rağmen doktorumun bana söylediği dikişin atıldı artık korkma olabildiğince istirat et. ikiz gebelik zaten başlı başına erken doğum sebebi. Ben bu nedenle tedirginim.Ama size tavsiyem hiç bir şeyden korkmayın.Hele hele tek gebelik olursa risk yok gibi.Size tavsiyem biran önce hamile kalmaya bakın.Çünkü insanı güçlü yapan tekrar anne olma duygusu.Dediğim gibi ben ikiz gebelik olduğu için tedirginim yanlızca.Ama bol bol yatıyorum dinleniyorum.Gerekeni yaptım.Bundan sonra her şey rabbime kaldı.Hepinizi çok iyi anlıyorum.En kısa zamanda doğru doktoru bulun derim size.Özellikle tüp bebkle uğraşanlar bu konuya daha hakimm.Benim içinde dua edin.Hepinizi öpüyorum.Artık daha sık girebilicemmm

günaydın arkadaşlar. bugün 9 da gidiyorum serklaj için. çoooooookkkkkkk korkuyorum. 10da alacaklar inş. ameliyathaneye. bende açılma filan yok ama üçüz gebelik yaşıyorum ve önlem olarak yapılıyor işlem. çok kötü hissediyorum kendimi. tüm sayfaları oluyamadım henüz ama gelince okuyacağım inş.
daha önce bebeğini kaybetmiş arkadaşlaa sabır diliyorum. çok zor bi durum mutlaka. allahım kimseye yaşatmasın. tekrar hamile kalanlara da tüm kalbimle sağlıklı hamilelikler diliyorum. hayırlısıyla sorunsuz kucaklarına alsınlar bebeklerini inş. bebek sahibi olmak isteyenlere de allahım en kısa zamanda hayırlısıyla nasip etsin inn.
nolur bana dua edin. benim durumum başlı başına risk zaten. boşa kürek sallıyormuşum gibi hissediyorum bazen. inşallah rabbim acı yaşatmasın.

sevgili yamurcn senin dogum sonrası adetlerin dışında ara kanamaların ne kadar oldu ve kaç ay sürdü benim 2,5ay oldu ama hala devam ediyor azar azar. Doktorum normal dedi ama devam etmesi canımı sıkıyor...başka olan arkadaşlar da varsa yazsınlar lütfen......
yaren öncelikle geçmiş olsun. Benim dusukten yaklaşik 40 gün sonra adet gördüm. Ama bittikten 10 gün sonra tekrar adet oldum. Doktoruma gittim hemen, adet duzenleyici verdi.ondan sonraki 2 adetim düzenli oldu. Ama benim de dayanilmaz kasik ağrilarim oluyor, adetten 10 gün önce falan başliyor,adet olunca kesiliyor.doktor düşük olayina bağladi ama bilmiyorum, inşallah bundan sonra olmaz ve adetlerim düzenli olur.

benim bugün tam bir ay oldu doğum yapalı.kanamam 15 gün sürdü.yakında adetimde olur herhalde.göreve baslayalı bir hafta oldu.gerçi simdi tatil baslıyor.bu tatilde kendimi biraz toparlarmıyım yoksa dahamı zor gecer bilemiyorum.hamilelik öncesi rahim ağzı ölçümü yaptıran varmı doktor bana üç ay sonra gel ölçüm yapalım demişti.bir başka doktor ise hamilelikte ölçüm yaparız diyor.

kızlar merhaba.çok oldu bu sayfaya girmeyeli.bir çoğunuz beni hatırlayacaktır zaten.kısaca özetleyeyim.bende 20.haftada bebeğimi kaybetmiştim tabibb ki rahim ağzı yetmezliği yüzünden. 4 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şimdi ikizlere gebeyim. 12.haftada dikişim atıldı.şimdi 15.haftamdayım. Size şunu söylemek istiyorum.ben asla unutamam zannetmiştim o günlerimi.inanılmaz üzüldüm,yıkıldım. Ama şunu bilin ki rahminize bir kez daha bebğiniz düştüğü zaman eskiyi tamamen siliyorsunuz.bir kere şunu bilelim ki bizim problemimiz çok büyük bir problem değil.daha neleri neleri var. Benim serklajımı yapan doktorum istanbulda.ben bursadayım.doktoruma çok güveniyorum. Hakkaten insan olan bir doktorla karşılaştım.gittiğim doktor sayısını artık ben unuttum.ama hüseyin beye inanılmaz güveniyorum..iki günde bir nerdeyse onu arıyorum.hiç sorunsuz cevaplıyor.bursada da bir doktorum var ve ilginçtir ki geçen hafta öğrendim o da dikişle doğum yapmış. şunu bilin i tek bebek olduğunda dikiş atıldığı zaman hakkatten normal bir gebelik geçirebiliyorsunuz. Ben şu an ikize gebe olmama rağmen doktorumun bana söylediği dikişin atıldı artık korkma olabildiğince istirat et. Ikiz gebelik zaten başlı başına erken doğum sebebi. Ben bu nedenle tedirginim.ama size tavsiyem hiç bir şeyden korkmayın.hele hele tek gebelik olursa risk yok gibi.size tavsiyem biran önce hamile kalmaya bakın.çünkü insanı güçlü yapan tekrar anne olma duygusu.dediğim gibi ben ikiz gebelik olduğu için tedirginim yanlızca.ama bol bol yatıyorum dinleniyorum.gerekeni yaptım.bundan sonra her şey rabbime kaldı.hepinizi çok iyi anlıyorum.en kısa zamanda doğru doktoru bulun derim size.özellikle tüp bebkle uğraşanlar bu konuya daha hakimm.benim içinde dua edin.hepinizi öpüyorum.artık daha sık girebilicemmm
eda merhaba, seni o kadar merak etmistimki, simdi mesajini gorunce o kadar sevindimki anlatamam canim,guzel haberlerine cok cok sevindim. Darisi basimiza olur insallah ve insallah senin icin de hersey yolunda gider.

yaren evet acılarımız birbirine benziyor bizi bizden başka kimse anlayamaz..şu anda nelereri düşündüğümü bir bilseniz bayram geliyor..şu anda bebeğim doğsaydı...babaannesine annenanesine gidecektik...ama yine eşimle boynumuz bükük olacak..kardeşleri cocuklarına bayramlık alıp süslerken biz yine baka kalacağız..çok dokunuyor bana ...
yaren ben tam tüp bebek yapmak için hazırlık yapıyorduk....o ay kendiliğimden hamile kaldım...hiç bir sorununuz yok diyor drler sebepsiz tamamen piskolojik bizimkisi...

yağmurcan bende en az senin kadar pişmanım bebeğime kızıma bakmadığım için ama ebe doğumdan önce sürekli uyardı beni...bakma dedi...keşke baksaydım.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:..

edacım arkadaşım nasılsın ..seni bende çok merak ettim inan..nasıl gidiyor..öyle güzel anlatmışsınki..evet galiba yaşadıklarımız kötü olayı unutmanın yolu yeni bir gebelik..serklaj yapıldı öylemi..peki bebişlerin cinsiyeti belli değil dimi şuanda....bak sakın burayı ihmal etme oldumu...sen ve hidenisko arkadaşım bizlere umut oluyorsunuz....ikizlere iyi bak oldumu...annesi:emir_bebek:

tuubay korkma edanında dediği gibi serklaj kesin çözümlerden biri..bizler doktor kurbanıyız bak doktorun sana serklaj uyguluyor...ne güzel önceden tebirini alıyor....kendine iyi bak üçüzlerede tabiii.:emir_bebek:

kızlar beni cevapsız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum....ayrıca kadir geceniz mübarek olsun. Rabbim bin aydan hayrlı dediği bu gecede dua ve dileklerimizi kabul etsin ve bizi minik meleklerimizle çabukcak kavuştursun inşalaaaaaaaaaaahhhhh

yaren evet acılarımız birbirine benziyor bizi bizden başka kimse anlayamaz..şu anda nelereri düşündüğümü bir bilseniz bayram geliyor..şu anda bebeğim doğsaydı...babaannesine annenanesine gidecektik...ama yine eşimle boynumuz bükük olacak..kardeşleri cocuklarına bayramlık alıp süslerken biz yine baka kalacağız..çok dokunuyor bana ...
yaren ben tam tüp bebek yapmak için hazırlık yapıyorduk....o ay kendiliğimden hamile kaldım...hiç bir sorununuz yok diyor drler sebepsiz tamamen piskolojik bizimkisi...

:çok üzgünüm:ah toprak canım benimde yüreğimi okusan ancak bu kadar olur...bende günlerdir aynı şeyi düşünüyorum biliyormusun..senağlamabende seninle aynı durumdayım. ve hamileykende hep bu bayram için doğumuma bir ay kalır o zaman diye düşünüyordum hep. ne yapalım belki bizde seneye yavruşumuzla bayrama gireriz ha ne dersin olmaz mı sence?:1hug:

Kızlar merhaba.Çok oldu bu sayfaya girmeyeli.Bir çoğunuz beni hatırlayacaktır zaten.Kısaca özetleyeyim.Bende 20.haftada bebeğimi kaybetmiştim tabibb ki rahim ağzı yetmezliği yüzünden. 4 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şimdi ikizlere gebeyim. 12.haftada dikişim atıldı.şimdi 15.haftamdayım. Size şunu söylemek istiyorum.Ben asla unutamam zannetmiştim o günlerimi.inanılmaz üzüldüm,yıkıldım. ama şunu bilin ki rahminize bir kez daha bebğiniz düştüğü zaman eskiyi tamamen siliyorsunuz.Bir kere şunu bilelim ki bizim problemimiz çok büyük bir problem değil.Daha neleri neleri var. Benim serklajımı yapan doktorum istanbulda.Ben bursadayım.Doktoruma çok güveniyorum. Hakkaten insan olan bir doktorla karşılaştım.Gittiğim doktor sayısını artık ben unuttum.Ama Hüseyin Beye inanılmaz güveniyorum..İki günde bir nerdeyse onu arıyorum.Hiç sorunsuz cevaplıyor.Bursada da bir doktorum var ve ilginçtir ki geçen hafta öğrendim o da dikişle doğum yapmış. Şunu bilin i tek bebek olduğunda dikiş atıldığı zaman hakkatten normal bir gebelik geçirebiliyorsunuz. Ben şu an ikize gebe olmama rağmen doktorumun bana söylediği dikişin atıldı artık korkma olabildiğince istirat et. ikiz gebelik zaten başlı başına erken doğum sebebi. Ben bu nedenle tedirginim.Ama size tavsiyem hiç bir şeyden korkmayın.Hele hele tek gebelik olursa risk yok gibi.Size tavsiyem biran önce hamile kalmaya bakın.Çünkü insanı güçlü yapan tekrar anne olma duygusu.Dediğim gibi ben ikiz gebelik olduğu için tedirginim yanlızca.Ama bol bol yatıyorum dinleniyorum.Gerekeni yaptım.Bundan sonra her şey rabbime kaldı.Hepinizi çok iyi anlıyorum.En kısa zamanda doğru doktoru bulun derim size.Özellikle tüp bebkle uğraşanlar bu konuya daha hakimm.Benim içinde dua edin.Hepinizi öpüyorum.Artık daha sık girebilicemmm
sevgili edamercin senin adına o kadar çok sevindimki umarım bebeklerini vakitlice ve sağlıklı bir şekilde kucağına alısın arkadaşım.o kadar güzel yazmışsınki inşallah hamileliğinde dilediğin gibi ve kolaylıkla geçip gider sen şimdi çok çok iyi ol ve bize de cesaret ver, senin başarın bizede güç versin arkadaşım:1hug:

edamecrin arkadaşım senin iki gebeliğinde tüp bebekmi? bu gebeliğin için düşükten sonra ne kadar bekledin? birde canım dikişin mc donalds tekniğimi? hamile kalınca banada yapılacakta doktorum bana daha içerden ve mc donalds tekniğinden daha güvenli bir teknikten bahsetti.acaba bunu duyan veya olan varmı?

mrb eda mercin gözün aydın inşallah bebeklerini sağsalim eline alırsın.canım demişsinki özellikle tüp bebek konusunda uzman olanlar konuya hakim . serkilaj içn doktor seçerken buna mı özen gösterdin.hersey gönlünce olsun.

Kızlar tekrar merhaba...Kadir geceniz mübarek olsunn.Bu geceyi eminim hepimiz dua ederk geçiriyoruzdur. Yazılarınızı okudum.Ne kadar üzüldüğünüzü gördükçe bende çok üzülüyorumm.Bende ilk bebeğimi çok özlüyorumm.Ne kadar tuhaf bir duygu annelik.Ama yinede ne olur bu kadar üzülmeyin.Ben artık şuna inanıyorum.Olması gereken buydu diyorum ve olayı kabulleniyorum.Belki bu bebeklerimi de kaybedicemm bilmiyorumm.Ama çok şükür şu an içimdeler ve onları hissedebiliyorum.Her şeye kendimi hazırlamaya çalışıyorum.Güçlü olmaktan başka hiç şansımız yok. Bu gece çok ağladımm. Yine doktorumu aradım ama nedeni başkaa. Bazı sonuçlar aldık bu gece ve bebklşerimden biri büyük biri küçüktü.Ne kadar çok üzüldüğümü anlatamam.Rahim ağzı gibi bir problemi unuttum bile.Hiç aklıma dahi gelmedi.Sakinleşince rahiim ağzını o kadar çok büyük bir problem olmadığını düşündüm.daha kötü şeyler de olabilir di sonuçta.Şu bir gerçekki biz çok çaresiziz yapacak hiç bir şey yok.Bende artık oluruna bırakıyorum.Çünkü çok zarar gördüğümü farkettim.Saçlarım beyazladı inanırmısınız? Kolay şeyler değil yaşadıklarımız... Ama yine söylüyorum tek bebeğe gebe kalmanız halinde korkacak hiç bir şey yok.
Benim ilk gebeliğim ve bu gebeliğimde tüp bebek değil...Tüp bebekçiler bu duruma daha hakimler çünkü riskli gebeliklere bakıyorlar.Ben doktorumu burdaki hidenişko sayesinde buldum.Ona kadar çok doktora gittim.En son hatta prof.Rıza Madazlıya gitmiştim ve senin hiç bir şeyin yok demişti ama bu doktorum sorunu buldu.Şİmdi Bursadayım ve hala onunla haberleşiyorum.3 hafta sonra tekrar gidicem.Burda da bir prof. ile bir uzman beni takip ediyor.Her hafta doktora gidiyorum inanırmısızz.Ama saçmaladığımın farkındayım.Çünkü ne yaparsam yapayım herşey olacağına varacak.Ne olur korkmayın kızlar.Biran önce gebe kalmaya bakın bence.... Bende 4 ay beklemiştim doğumdan sonraa..Bence çok uzatmaya gerek yok.Kendinize iyi bakın ve ne olur bu bayramı mutlulukla geçirmeye çalışın.ve benim için çok dua edin.hepinizi öptüm

yaren58 arkadaşım...SAnırım benim tekniğim mc donalds bende iki teknik olduğunu biliyorum.Tekniğin üzerinde çok durmadım çünkü doktoruma çok güveniyorum.O en doğrusunu yapar diye düşünüyorum.Ama bildiğim kadarıyla en çok kullanılan mc donalds.Bir de karından atılan bir dikiş atıyorlar ama onuda pek tercih etmiyorlar sanırım.O dikişi gebe kalmadan önce atıyorlar.Benim bebekler tüp bebek değil arkadaşım.,

günaydın arkadaşlar. bugün 9 da gidiyorum serklaj için. çoooooookkkkkkk korkuyorum. 10da alacaklar inş. ameliyathaneye. bende açılma filan yok ama üçüz gebelik yaşıyorum ve önlem olarak yapılıyor işlem. çok kötü hissediyorum kendimi. tüm sayfaları oluyamadım henüz ama gelince okuyacağım inş.
daha önce bebeğini kaybetmiş arkadaşlaa sabır diliyorum. çok zor bi durum mutlaka. allahım kimseye yaşatmasın. tekrar hamile kalanlara da tüm kalbimle sağlıklı hamilelikler diliyorum. hayırlısıyla sorunsuz kucaklarına alsınlar bebeklerini inş. bebek sahibi olmak isteyenlere de allahım en kısa zamanda hayırlısıyla nasip etsin inn.
nolur bana dua edin. benim durumum başlı başına risk zaten. boşa kürek sallıyormuşum gibi hissediyorum bazen. inşallah rabbim acı yaşatmasın.

Geçmiş olsun arkadaşım.Serklaj olayında bitti herhalde.Umarım herşey yolundadır.Hiç boşa kürek salladığını düşünme bence çünkü bunu biz bilemeyiz.Dünyada tek üçüz gebeliği yaşayan sen değilsin sonuçta.Düşünsene dünyada kaçtane üçüz var.Neyin riskli neyin risksiz olduğunu hiç bilemeyiz.Benim ilk gebeliğimde tek bebekti hiç bir problem yoktu ama bak yok işte şimdi :KK43: Al işte %100 risli bir gebelikmiş tek bebek olmasına rağmen... Seninkiler herhalde ayrı yumurta.Benimkiler tek yumurta.Buda ayrı bir riskmiş.Oluruna bırak arkadaşım yapacak hiç bir şey yok

sevgili edamecrin üzülme ne olur belki ileriki haftalarda aradaki farkı kapatabilirler.. önemli olan gelişimlerini zamanında tamamlayabilmeleri belki korkulacak birşey yoktur..hem ben doktorumdanda duymuştum genelde ikizler birbirlerinden farklı kilolarda veya büyüklüklerde olabiliyorlarmış..konuyu bilmedende bilinçsiz konuşmak istemiyorum ama ömenli olan sağlıklı birşekilde gelişimlerini tamamlamaları değilmi arkadaşım, hemen korkma ve karamsar düşünme seni anlıyorum arkadaşım tekrar aynı şeyleri yaşama korkun sendede var ama mevlam hep bize acı gözterecek değilya bizide güldürecek elbet. senide güldürecek ve meleklerini kucağına verecek arkadaşım, olumlu düşün olumlu olsun. kendine iyi bak arkadaşım..

tuubay arkadaş sana da çok çok geçmiş olsun inşallah ameliyatın başarılı geçmiştir. sende emeklerinin karşılığını alırsın sonunda arkadaşım...Allah hepimizin yüzüne baksın..

arkadaşlar benim doktorum çapada prof. yaklaşık 2,5 yıldır tedavi oluyorum pco hastasıyım tedavimi ve laparoskopimi o yaptı bu tedavilerden normal yoldan gebe kalamasamda çok olumlu sonuçlar aldım. ilk tüp bebek tedavimide bu doktor yaptı ilk denemede 3 embriyo ile üçüz oldu ama riskli olabileceği için çok zor bir kararda olsa redüksiyon yaptık 12. haftada bunuda çok başarılı bir şekilde yaptı. ama rahim ağzı yetmezliği bizim sonumuz oldu tabi. doktorum bunu yaşamadan bilemiyeceğimizi söyledi çünkü bu ilk gebeliğim olduğu için. şimdi dondurulmuşlarım var 11 tane. bu sefer bana dikiş atabileceğini söyledi.ve bu dikişin mc donalds ve karından atılan dikişin dışında yine alttan ama daha içerden mc donalds tekniğine benzediğini ama ona göre daha sağlam ve güvenilir bir dikiş olduğunu söyledi. hatta birçok kadın doğumcu bu tekniği bilmez dedi, ama çapada bu tekniği uyguluyorlarmış. ben doktoruma ve tecrübesine çok güveniyorum, ayrıca çok iyi ve anlayışlı bir insan.. umarım başarılı olucaz bu sefer, tekrar üçüz olmaması içinde bu defa 2 embriyo transfer etmeye karar verdik.benim merak ettiğim acaba bu yeni tekniği duyan veya yaptıran varmı burda arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum?

tuubay geçmiş olsun inşallah hersey yolunda gitmiştir.güzel haberlerini bekliyoruz.edamercin sende sıkıntı yapma umarım ikisinide sağlıklı bir şekilde eline alırsın.yarencim transfer umarım başarılı olur. ne zaman düşünüyorsunuz.doktor bana en az 6 ay bekle dedi.allah hepimize sağlıkla sıhhatle güzel bebekler verir inşallah.

X