Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mrb arkadaşlar bende yeni üyenizim ben 18 gün önce bebeğim 21+5 günlükken erken doğum yaptım.hamileliğim çok iyi geçiyordu sadece karnımda hafif sertlik vardı. .olayın sabahı ise hafif kanamalarım oldu .hemen doktora gittim bir şey yok plesanta biraz aşağıda dedi.eve gönderdi.gece koyu renk bir kanama ile hastaneye gittim.doğumun başladığını söylediler.rahim ağzı yetmezliği tanısı kondu..bir kaç doktora gittim.ama onlarda ikinci hamilelikte gel şimdi yapacak bir şey yok diyorlar.sizce doktorumdan neler istemeliyim.ben daha kendimi toparlıyamadım.

öncelikle geçmiş olsun..sanırım bebeğini kaybetmişsin,
en başta bu işi gerçekten iyi bilen bir doktor bulmalısın..
ve eger rahim ağzı yetmezligi yüzünden bebeğini kaybettiysen dikiş gerekli..bana 13. haftada yapmışlardı..
kontrol altında olmalısın hamileliginde..ben ilaç kullanmıştım..
hamile kalmadan yapılabilecek bisi yok gercekten

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım ama uzunca zamandır yazılarınızı sıkı takip ediyorum öyle şeyler yazıyorsunuzki sanki benim yaşadıklarımı anlatıyorsunuz..bende arkadaşlar 9 hafta önce sizin gibi rahin ağzı yetmezliği yüzünden 21+5 haftalık ikiz bebeklerimi kaybettim...lütfen burdan yazışmaya ve birbirimizin üzüntü ve sorunlarına ortak olmaya devam edelim arkadaşlar....

geçmiş olsun arkadaşim. Allah sabir versin ve bir daha yaşatmasin boyle kötü olaylar.

çok teşekkür ederim arkadaşım. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın ve en kısa zamanda hayırlısıyla bebişlerimizle bizi kavuştursun..

Yaren aynı şeyleri yaşamışız hemen hemen ben de erken doğuml ikizlerimi kaybettim 5.5 aylık

salihas ve yaren arkadaşımız ne diyeceğimi bilemiyorum..o dönemlerden mağlesefki hepimiz geçtik...çok zor halen atlatamadık benimde 5 ay oldu bebeğimi 22 haftalıkken erken doğumdan kaybettim...acılar hep aynı..kaderarkadaşıyız hepimiz...şimdi yeniden doktora gidiyorum ama doktorunda yapacağı bişey yok ...hamile kalınca 13-14 haftalarda serkarj(rahime dikiş)atılacak dedi...başkada bişey demiyorlar zaten..aşılama deniyelim dedi dr ama normal yolla kalmayı denicez artık...
hidenisko arkadaşım sen bizlere umut oluyorsun..burada sen başlattın bu sayfayı bu arada bebişin nasıl mahşallah resimde çok tatlı

allah kimseye böyle acılar yaşatmasın son zamanlarda erken doğum gündemde yine.. böyle acılar yaşatana sabır versin artık son olsun.. hayırlıısını versin

salihas ve yaren akradaşımız ne diyeceğimi bilemiyorum.... allah sabır versin sizlere...mağlesefki acılarımız hep aynı..bende 22 haflık erken doğumdan kızımı kaybettim 5 ayı geçiyor..halen içimde bir yara olarak duruyor...ancak bizlere yeni bir hamilelikte acımızı hafifletebilir...doktorlarında yapacak bişeyi yok..yeniden hamile kalınca 12-13 haftalarda rahime dikiş atılacak demişti...
hidenisko arkadaşım bebişin nasıl..mahşallah ona..resimde çok şeker mışıl mışıl uyuyor..annesini üzüyormu.?

erken doğumlar çok sıklaştı arkadaşlar mağleseki önüne geçilmiyor...allah bizlere hayırlı evlatlarlar versin....

butterfly ilaç kullandım demişsin hamile kalmadan önce mi yoksa hamilelikte kasılmaları önleyicimi
?ayrıca benim kanamalarım 15 gün sürdü.adetim nezaman olur sizce.birde benim göğüslerim baya şişti süt geldi.süt kesici ilaç kullandım ama hala cok az geliyor..insallah bu acılarımız bir gün mutluluğa erişir.

salihas arkadaşım benim 40 çıktı...43 gün oldum..doğumdan sonra ilk adetler 40 gün geçtikten sonra başlıyor..meraklanma..bende süt kesmesi için ilaç aldım.. hiç gelmedi zaten süt..salihas kendiliğindenmi geliyor süt yoksa sıkıyormusun..eğer sıkıyorsan doktorlar sakın sıkma elleme demeşti...
yaşadığımız her acının birgün mükafatı vardır..

bu arada bu bilgisayara ne oldu anlamadım:sm_confused:..iki defa cevap yazmışımm:1shok:

sevgili toprak arkadaşım Allah sana da aynı acıları tekrar yaşatmasın bebeklerimi yeni kaybettiğim zamanlarda senin bebeklerinle ilgili yazdığın o duygu yüklü yazılar beni o kadar çok etkilemişti ki her seferinde gözyaşlarımı tutamıyordum. doğru söylüyorsun kader arkadaşıyız bizi en iyi biz anlarız o yüzden birbirimizden desteğimizi hiç eksik etmeyelim arkadaşlar..
bu arada sevgili toprak senin tedavin nasıl, gidiyor normal yoldan hamile kalman zormu seninde?

evt arkdaşlar bede erken doğumun ardından hemşireler süt bile gelemz demişti ama doğumdan hemen sonra sertleşti ve göğüs pedini çıkarınca sıkıyodum sğt akıyodu ve bende bunu kesmek için ilaç kullandım kader arkdaşım bnde 4 .5 ay önce yaptım doğum yeni yeni toparlanıyorum ama tekmeleri bile özledim meleknur ve celilimin..... bakmadım onlara şimdi çok pişmanım siz baktınızmı pşşmanlık varmı arkdaşlar aklım kaldı hala..........

CANIM RABBIM BI DAHA YAŞATMASIN BIZLERE İNŞ BÖYLE ACI.KAYIP ÇOK ZORMUŞ.YAŞAYAN BILIR...BENDE BIRIN 16.....BIRINI 24 .HAFTADA KAYBETTIM.........BU YAŞADIKLARIMIZ TIPTA NADIR RASTLANAN DURUMLAR.........BENIM BEBEĞİMİN AMNIYO SIVISI AZALDI. BU AZALMAYA ÇARE YOK DENDI. HEP YATTTIM AMA SIVI AKIİ DURMADI ENSON KASIMALARLA HAST GTTIM SEZERYANA ALDI DOKTORUM BELKI ZORLANMADAN HEMENKUVEZE ALIRSAK YAŞAMA ŞANSI OLUR DIYE BI HAFTA YAŞADI KUVEZDE ELINI TUTTUM O KADAR MINKTIKI.YEDIZ GRAMDI......ÇOK GÜZELDİ MINYATUR BI BEBEKTI.DUDAKALRI MINICIK.. ENSON TELEFOND KAYBETTIK DEDI DOKTOR. GITTIK KUÇIK BI PAKET GIBI SARILMIŞTI ALDIM KUCAĞİMA AKAN YAŞLARIMLA KEFENI AÇIP OLŞADIMM BAŞIMI. ÇOK ZOR. AĞLAYARAK..VERDIK TORĞA ELBET BIZDE ORAYA GIDICEZ. AMA SENIN GIDIŞIN ÇOK ERKEN BEBEĞİM. BIDE BEBEİMDEN ÜÇAY ÖCE BABAMI KAYBETTMIŞTIM ANNECIMI ZATEN ONDÖRT YAŞIMDA KAYBETMIŞTIM BU ACILAR ZOR. RABBIM KIMSEYE YAŞATMASIN AMA EVLAT HEPSINDE DAHADA YAKTI....ERITTI BENI. RABBIM SANA İNŞ DAHA İYİSİNİ HAYIRLISIN VERSIN ARKADAŞIM...........BU ACIYI AZALLTACAK TATLI BEBİŞLER VERSIN.KISA ZAMANDA.a.s.

Canim bebeğime baktim okşadim ellerini belki güç veririmde hayata tutunur diye............iyiki tutmuşum pişman olmadim.... Onu görmekk çok guzeldi....ben de sutum geri gitsin diye ilaç kullandimm çok zor o ağrilari yaşamakk . Rabbim herkese kolaylik versin toparla kendini yağmurcn ve yenidenn yeni bi umutla başla canim inş sevinirsin ve bebişini alirsin kucağina.....................

her gören teselli vermeye calışıyor ama her uyandıgımdaki o içimdeki sızı karnıma her baktığımda o yokluk hissi .ben de hiç görmedim kızımı.sabredicez elbette.allah hepimize sabır versin.inşallah bizde bebeklerimizi sağlıkla mutlulukla elimize alırız.

evet arkadaşım bende bazen aynı sözleri duymamak için bazen kimseyle karşılaşmak istemiyorum. en sinir olduğum kelime ise ( üzülme) insan nasıl canından kopan birşeye üzülmez düşününce ne kadar saçma geliyor ..bende bebeklerimi görmedim göztermediler o kadar çok merak ediyorumki keşke görseydim diyorum bazen.. ve aynı hisler yine ilk zamanlar aynaya bile bakamıyordum. hamile kalmadan önceki halimi hatırlamıyordum sanki hep karnım varmış ve sanki vücüdumun kol ve bacak gibi bir organıymışta kopmuş gibi hissediyordum,sokağa çıktığımda tanımadığım insanlarda dahil sanki karnına ne oldu diye soracaklarmış gibi geliyordu..insan kısacık bir zamanda nasılda bu kadar çabuk alışabiliyor hamileliğe bazen inanamıyorum....ve tekrar hamile kalmayı ve bebişimin içimde kıpırdadığını hissetmeyi çoooooooooooookkkkkkkkk istiyorummmmmmmmm arkadaşlar...rabbim hepimizin sesini duysun şu mübarek cuma akşamları...:Saruboceq:

sevgili yamurcn senin dogum sonrası adetlerin dışında ara kanamaların ne kadar oldu ve kaç ay sürdü benim 2,5ay oldu ama hala devam ediyor azar azar. doktorum normal dedi ama devam etmesi canımı sıkıyor...başka olan arkadaşlar da varsa yazsınlar lütfen......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…