- 7 Haziran 2010
- 1.372
- 3
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #39.841
Âmin geçecek insallah hem sayılı gün çabuk gecer,oğlum iyi cok sukur bugün ilk defa babaannesine bırakıp dışarı cikicam süt sağıyorum
bende öyle bisey yok canım
Arkadaslar hastanedeyiZ odamıza çıktık şimdi yarım saat sonra gireceğiz ,sizden dua istiyorum arkadaşlar , meleğim hiç acı hissetmesin çabucak iyileşsin kuzuuuummmmm.allah şifa versin inşallah
Canım arkadaşlarım Rabbim hepimizden ve duâlarınızdan razı olsun bu haftada yırttık eve taburcu oluyorum şimdi, hepinizi kocaman öpüyorum
canım sende mantar mı var önlem amaçlı mı verdi dr.
ben öyle bişey kullanmadım ama hastaneye yattığım zaman dr bana bir ilaç verdi prospektüsü okuma çünkü hamileler kullanamaz yazıyor dedi.sadece aynı anda 3 tane iç birdaha dakullanma dedi.bazen kar zarar hesabı yapıyorlar.sana uzun süreli kullanım mı önerdi
Vajinamda beyaz kalıntılar vardı ama bazen wc kağıdıda kalıntı bırakıyor . Bende randevu aldım çarşambaya icim rahat etmedi öyle kullanıcım ilacı .dimi daha iyi
Canım arkadaşlarım Rabbim hepimizden ve duâlarınızdan razı olsun bu haftada yırttık eve taburcu oluyorum şimdi, hepinizi kocaman öpüyorum
arkadaşlar peser taktırmam tamamen tesadüfi bir durum kı varlıgını bıle bılmıyordum dıkış dusunuyordum..hamıle kaldıgımı ögrenınce her 15 gun kontrole gıdıp rahım boyum ölçülüyordu çünkü kısalıgından süphelenılıyordu ki 18.haftamda 3.8 cm lık uzunlugun 2cm e dustugunu görduk..
dr um dıkıs atmamız gerektıgını fakat kendı hocasınında (prof.dr. aydan biri) benı görmek istedıgını soyledı.kabul ettım özel muayenehanesıne gıttık ölçüm yaptı ama dikiş yerine peser adlı bir uygulama oldugunu dikişi önermediğini söyledi gerekli acıklamaları yaptı kı oda şudur:
türkiyede henüz 3 yıldır kullanılan bır uygulama..devlet hastanelerınde yok..ve peser kullanan dr sayısı az.. uzman dr kullanmıyor yapanlarda prof.. yenı bır yöntem oldugu için cok fazla hastada kabul etmıyor geleneksele sadık kalıyor..ben dr uma cok guvendım arastırdım ve peser istedim...
genel anestesı seklınde 15dk lık bır amelıyat.. sonrasında hiç kanamam sancım agrım bu haftaya kadar olmadı.. ciddi enfeksıyon sıkıntısı yasamadım..antıbıyotık kullanmadım.. dikişte su kesının patlama ihtimalı var cok dusukte olsa ama bunda yok cunku peser dedıgımız bır lastık. ve ip olmadıgından enfeksıyon durumu yok..
dr um prof oldugundan ve özel muayenehanesı oldugundan ücreti 3250 tl ıdı.. dikiş yaptırsaydım kendı özel hastanemde oda 600 tl idi... aydan hoca koru hastanelerının sahıbı ve kontrollerını kendı muayenehanesınde yapıyo oldukca pahalı.. bu yuzden amlıyattan sonra rutin kontrollerde kendı dr uma geldım ve hala orda devam edıyorum.
ayrıca peser 1.5cm lık acık kala takıldı veoyle devam edıyor nasıpse 37 haftada peser cıkartılacak ve dogum beklenecek..
kızlar yanlıs anlamayın dıkıs kotudur demıyorum ben yenı bır yöntem kullandım bunu göze aldım..cevremde bunu duyan yoktu,kımseye soramadım nette bulamadım gözümü kapatıp kabul ettım ve memnun kaldım..sadece bunu ifade etmek isterim..
herkese saglıklı dogumlar dılıyorum.. aynı kaderı paylasan biri olarak...
rabbim yardımcın olsun inşallah canım
gözün aydın canım seninde rabbim gönlümüze göre versin inşallah
duyaydin inşallah biran önce sağlıkla kavuşursun bebeğine
:2::2:ben faranjit oldum yatıyorum öyle rabbim hepimizin şifasını vers,n inşallah
Vajinamda beyaz kalıntılar vardı ama bazen wc kağıdıda kalıntı bırakıyor . Bende randevu aldım çarşambaya icim rahat etmedi öyle kullanıcım ilacı .dimi daha iyi
hidenisko dualarım meleğinle inş. hiç bişeycik duymaz
gurbetçi mantarın azalmış çıok sevindim canım.bazen eşlerde odunlaşıyor.dün bende gerildim baya.
melek 18 kimseden fayda yok canım.bir söz var ya elden gelen öğün olmaz olsada vaktinde olmaz... çok doğru anca işleri düştüğünde gelsinler.ben de ev almak istiyorum bekar erkek kardeşim var ona bile diyemem kredi çekiver diye ne rahat insanlar var.
ben de ev almayı düşünüyorum bizde kredi çekebilir onun için yardımcı olamıcam de geç...
amaaaaan yalan dünya sıfır beklentiyle yaşarsan mutlusun ancak bunu anladım.tabi bizlerin beklediği manevi destek.uzaktan konuşmak hoş.geçen eşimin iş arkadaşları geldi 4 çift ben zaten oturdum ayaklarımı uzattım.onlarda hiç kalkmadı sürekli eşim hizmet etti.kendi çaylarını bile kalkıp doldurmadılar ben utandım onlar adına.samimi arkadaşlarımız sözde yaw insan kalkarda bir kadın gibi enazından kendi çayını koyar.ahh insanlar.Allahım şu günler hayırlısıyla su gibi akıp geçsin.
bizleri kimseye muhtaç etme maddi manevi.karı koca yetelim birbirimize.
Arkadaslar hastanedeyiZ odamıza çıktık şimdi yarım saat sonra gireceğiz ,sizden dua istiyorum arkadaşlar , meleğim hiç acı hissetmesin çabucak iyileşsin kuzuuuummmmm.allah şifa versin inşallah
geçmiş olsun canım ılık şeyler içmek iyi saırım....
dr ne sorsaydın keşke. çoğu ilaçta genelde benzer şeyler yazıyor gebelikte kullanımı için...
keşke hemen deseydin kızlar ben kalkamıyorum bugün hizmet sizden şaka yollu deseydin...benim de var misafirim öyle bebek küçük kalabalık gelirler ben 10 parçaya bölünürüm çocuklarının bile hizmetinini yapmazlar bende beklerler...
canımAllah şifa versin...
canım çok sevindim evde rahat edersin...
ilk hamileliğimde sincan nafiz körez devlet hastanesıne gıdıyordum gıtmez olaydım..
rahım agzı yetmezlıgı soyle anlasıldı..ilkini 19 haftalık kaybettım ve arastırmalarımı zekarıa tahır burakta yaptırdım..enfeksıyon yada bebekte her hangı bır kromozon bozuklugu olmadıgı için rahımle ılgılı bır sıkıntı olabılecegını dusunduler..ıkıncı gebelıkte takıp edılecek dedıler..
ıkıncı gebelık ıcın 6 ay ara verdım..dr boyle istedi..
aradakı testler kan idrar kültür sonucları rahım boyunu ölçme gıbı tesler yapıldı..rahım boyum gebelıkten önce 3.8cm dı normal buldular..
seda hocaya arkadaslarım tavsıye ettı ve evıme yakın olmasıda etkılıydı gıtmem de.
kan pıhtılasma sorunum yok sadece amelıyattan sonra sureklı yattıgım için kan dolasımı kolaylığı için clexane vuruluyorum..
şimdi peserı bı arkadaş daha merak etmiş ayrı bı baslık altında onu da cvplayacagım..
enny
crinone jel kullanmıştım serklajdan hemen sonra verdi dr.
2 - 3 hafta kullandım beyaz kalıntılı akıntım oluyordu,son günlerdede kaşınmaya başlamıştı
dr hemen bıraktırdı.
Canım çok sağol verdiğin bilgiler için. ilk bebeğin için patoloji mi yapıldı da enfeksiyon ya da kromozon bozukluğu olmadığı anlaşıldı? Zekai tahirin hangi bölüm ve hangi doktoruna gittin de araştırdılar seni?ben zorla pıhtılaşma testleri yaptırdım orada başka test yapmadılar. birde 6 ay ara vermeni hangi doktor söyledi bana 3 ay yeterli dediler benim 20 haftalıktı bebeğim neden acaba farklı söylüyorlar?
birde Seda Hoca benim durumumu dinleyip muayne ettikten sonra seni anlatmıştı, peser uyguladık demişti ben de Seda hanım uyguladı zannetmiştim. Seda hanımda varmıydı operasyonda? bir de sen bu hamileliğin en başından beri mi seda hocadasın 18. haftada kısalmayı o mu farketti, hep vajinal mi muayne etti o arada? yine soru yağmuruna tuttum seni kusura bakma.
cnm benim aniden doğum sancım başladı ve zübeyde hanımda doğum yaptım..orda kültür filan alındı patolojiye yollandı..kim ilgilendı dr kımdı bılmıyorum..bana hastane cıkısında sugun sonuçların cıkar gel al dedıler gıttım aldım sonuclar temızdı..
sonra tedavı amaclı zekaı tahıre gittim.doğum bölümüne degıl de kadın hastalıklarına gıttım.. bölüm başkanıydı sanırım binnür özakşit diye bi dr du.. tlf dan randevu almıstım..denk geldı yanı yoksa bolum baskanı oldugundan pek ılgılenmıyor stajerlerine baktırıyo ben rıca mınnet baktırdım.tahlıl kan kültür rahım boyu ölçümü yaptırdı.normal temız cıktı...
normalde evet 3 ay ama bana kendını psıkolojık ve bedensel olarak tam toparlaman istiyorsan acele etme 6 ay bekle hormonların kendıne gelsın dedı..bende 6 ay bekledım..
yok seda hoca uygulamadı hocası uyguladı..ama oda geldi amelıyata destek oldu hemde işlemi gördü öğrendi sanırım.
hamılelıgımın 12.haftasından sonra gıttım seda hocaya..ondan önce zekaı tahıre gıdıyodum..yol cok uzun geldı sıra beklemek sıktı..arkadaslar koruyu seda h. tavsıye ettı evımede yakındı ona basladım..durumumu anlattım..ondan sonra benı takıbe aldı.1 ay arayla gıtmem gerekırken 15gunde bır cagırdı..hemen dıkısı tavsıye etmedı takıp edelım sıkıntı olursa 20.haftaya kadar yolu var dıkısı ozaman atarız dedı..
ve 18 de acılmayı farkettı..usg de takıp edıyor..acılma gordu emın olmak ıcın vajınal baktı ve tanıyı koydu..hocasına yonlendırdı..en ufak bı kasım agrım olsa vajınal baktı.. agrım yoksa usg den baktı..
ne demek cnm yıne sorun olursa yardımcı olurum..
herkesi kendimiz gibi düşünüyoruz.şaşırdım kaldım bişey de demedim ha şimdi yapar ha az sonra yaparlar diye.gayet rahatlardı.ikramlardan sonra birde hazım kahvesi istediler :)))
ah benim bu durumda bir arkadaşım olacak,ikramlarımı bile yapar götürürüm evin beyine de sen otur biz 4 bayanız hallederiz der dalardım mutfağa,en son ortalığı da toplar giderdim ama... hem düşünüyorum da öyle bir durumda benim eşim bile bana söylerdi veya kendi çayını kendi koyardı.herkes bir olmuyor.dedim ah bizmi çok hizmet etme kültürüyle yetişişiz bilemedim.içinde bir hizmetçi mi yatıyor acep :)
İnsallah agrisiz,sizisiz atlatmışsinizdirArkadaslar hastanedeyiZ odamıza çıktık şimdi yarım saat sonra gireceğiz ,sizden dua istiyorum arkadaşlar , meleğim hiç acı hissetmesin çabucak iyileşsin kuzuuuummmmm.allah şifa versin inşallah
canım insanlık başka bisey ben ilk hamileliğimi normal yasıyordum arkadaslar toplanıp bana geldiler,malzemelere kadar almışlar kendi evimde misafir gibiydim tabi bu arkadaslarım da anne hamilenin halinden anlıyorlar,hoş bende samimi oldugum yakinlarima gittiğimde Yardım ederim alışkanlıkherkesi kendimiz gibi düşünüyoruz.şaşırdım kaldım bişey de demedim ha şimdi yapar ha az sonra yaparlar diye.gayet rahatlardı.ikramlardan sonra birde hazım kahvesi istediler :)))
ah benim bu durumda bir arkadaşım olacak,ikramlarımı bile yapar götürürüm evin beyine de sen otur biz 4 bayanız hallederiz der dalardım mutfağa,en son ortalığı da toplar giderdim ama... hem düşünüyorum da öyle bir durumda benim eşim bile bana söylerdi veya kendi çayını kendi koyardı.herkes bir olmuyor.dedim ah bizmi çok hizmet etme kültürüyle yetişişiz bilemedim.içinde bir hizmetçi mi yatıyor acep :)