Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım koku da bir belirti..Birde arkadaşlar kültür falan aldırıyordu..Ben hiç yaptırmadım o yüzden bilmiyorum..Chnb yazar sanırım.Aylık yaptırdığı enfeksiyon için olan tahlilleri..

Evet dogru demissin canim vajinal kulturle hemen cikiyor ben ilk bebegi kaybettigimde enfeksiyon olmustum en onemli belirtisi ates yukselmesi benim her hafta atesim yukseliyordu doktorum israrla enfeksiyon yok diyordu sonra benim zorumla vajinal kultur yapti hemen cikti enfeksiyon sonra tedavi olmaya baslayinca atesim yukselmedi diger belirtiler idrar yaparken zorlanma ve vajina icinde ayri vardi bende cok ugrastim valla zor gecmisti

Canım gönlünü ferah tut. Reksiz kokusun akıntıyı Dr lar normal diyor. İlerleyen haftalarda tahlillerini yaptırırsın.

çok kötüyüm kızlar
herşey herkes üstüme geliyor sanki.kimse beni anlamıyor boğuluyorum artık
çok fena bağıra çağıra kavga edesim var.biraz çattım benim adama sebepsiz yere oda kale bile aladı neyin var demedi.beynim karıncalanıyor
uzandı tv seyrediyor valla arabayı alıp kaçasım var.şeytan diyor çek git sahile bağıra bağıra salya sümük ağla...

ameliyattan cıktıktan sonra anneme geldım cnm.. ve 4 aydır sürekli yatıyorum allah razı olsun annem bakıyor.. cnm sadece banyo ve wc için ayaga kalkıyorum..yemegımı annem yatagıma getırıyor..aslında yemek için kalkabılırım ama gözümüz korktugundan dıkkat edıyoruz..

kontrollerım 15 gunde bır..bu yuzden banyoyuda kontrolden kontrole yapıyorum..sık yapmıyorum yanı.. ılık su ıle duş cok önemli.. yine korktugum için banyo olayınıda hemen gırıp cıkıyorum :)

oturur vazıyette yatmıyorum..uzanarak sürekli sol tarafımı kullanıyorum bebegım beslensın dıye..ara sıra sagı kullanıp solu dınlendırıyorum..

ilk zamanlar psıkolojık olarak cok yıprandım acaba 28.haftayı görebılecekmıyım dıye..cunku bebegımın yasama sansı bu haftadan sonra artıyodu..cok yoruldum düşünmekten..netten araştırmayı kestım cunku cok canım sıkıldı olumsuz haberlerden..yatmak degılde düşünmek yaşayacakmı 28i görecekmıyım cook yıprattı benı..

hergun dua kuran okumakla gectı.. romanlar bebek dergılerı aldım okudum sırf kendımı dınlemeyım dıye..gunluk tuttum yavrumla konustum benı bırakma dıye..rabbım onların yoklugunu göstermesin.. rabbıme sıgındım dua ıle inanç ile 35.haftama geldim dr um 38lerden bahsedıyo..inş sizlerde bu haftaları görürsünüz...

kötü olumsuz habelerden uzak durun..sizi yıpratan bu olur..

gurbetçi gözün aydın kontrolün iyi geçmiş allah tamamına erdirsin inşallah doktor hareketin için bişi dedimi evde dolaşmana falan izin varmı?bide riskli haftalar diyosun ya hangi haftalar riskli hafta olarak görülüyo?bebişinin kilosunu da takma kafana bence normal hele zamanında doğsunlarda biz onları iyi besleriz inş allahın izniyle

HİDENİSKOCUM geçmiş olsun güzel kızına DUYAYDIN canım ne desemki çok üzüldüm yazını okurken bazen üzülme geçer vs gibi cümleler insanın kafasını dahada bozuyor o yüzden birşey diyemiyorum...Cem bey hem bana hemde eşime vitamin yazdı eşime sperm arttırması için PROXEED benim içinde BİESTERON 15 GÜNDE BİTİYOR İLAÇLAR YANİ ayda 400 tl vitamin parası en az 6 ay kullanın dedi bebek olsada para olmadasa para anasını satıyım tövbe tövbeeee bu ne yaaa imanımız gevredi 2 yılda..Yeni bir arkadaş gelmiş sanırım aramıza hadi hayırlı doğumlar olsun sanada yeni bir yöntemle serklaj olmuş ne güzel herkesler bildiğini paylaşıyor

arkadaşım rabbim yar ve yardımcınız olsun allahım hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin

Canim cok haklisin ne diyebilirimki allah hepimizin yardimcisi olsun gercekten bazen insanin nefesi cok daraliyor boguluyor gibi oluyor icinden ne geliyorsa onu yap canim iyi gelir belki

Canım nasılsın.
38 oldun buğün.
Doğum için bişey dedilermi.

Yok canım zaten cumartesi pazar inler cinler top atıyor gelen dr olmuyor,özele gitmeyi artık düşünmüyorum son dakikada birşey olur diye korkuyprum zaten ailem ve eşim de desteklemiyor yüzdük yüzdfük kısmet böyleumiş diyorlar inşallah hayırlısı böyledir umarım yarın bir şeu söyletler

benimde aynı şeyler geçiyor içimden...
kaçıp gitmek istiyorum herkesten bana acı veren herkesten
telefonda kardeşim boş boş gülüyo kahkahadan konuşamadı bebeği olcak diye çok mutlu beni sinir ediyor. kişiliğim değişti nefret ettirdi bu acı herkesten soğudum. kimse beni anlamıyor

ama bak şükret bebeğin riskli haftaları geçmek üzere
sen al bebeğini kucağına sonrada bana dua et talım...

Svly cnm dr gez o kadarda yatma dedi ama ben yatiyorum..
Benim riskim 20 den sonra basladi iste bi 28 gecseydim..
Bu gunde moralim cok bozuk baskasina muhtac olmadan bu yasima geldim simdi baskasina muhtac olmak beni cok uzuyor yanlizca Allahimdan istiyorum o beni yanliz birakmasin yeter bana bu gun cok duygusalim acaba yanlis kisiylenmi evlendim diyorum Allahim bana bu sorunu verdi ben boyle olsun istemezdim kendi isimi yapmak degil sadece yemegimi yapmak istiyorum bi sey olmaz degilmi kizlar..

Ah canım benim. Zaman zaman hepimiz kızdık eşlerimize. Sende buğün gücenmişsin belli. Yapma canım. Öfkeyle kalkma. Bu güne kadar nasıl geldiyse dayan bundan sonrada devam et. Az kaldı riskli haftaları bi atla. Sonra olmadı sende eylülgülü gibi yavaş yavaş kalkarsın. Sen şöyle güzel bi uyku Çek. Duanı et tesbihini Çek. Sabaha bişey kalmaz. Olmadı eşinlede konuşursun. Bende çok gücendim zaman zaman hala oluyor. Sabır diyorum. Allah'a emanet ol canım.

Son dort mmsj beni anlatiyo strestn olecm hicbir sorunum yokama strestn oluyorm heran bebegimi kaybtme korkusu yasiyorm hayirlisiyla hepimz 28i gecip bi rahatlasydk birbirumize destege devm edelm

Duyaydın canım hastane için ön yargılı olma. Ben memorial da sözüm onA çok iyi anestezistle girdim doğuma ama ne oldu? Delik deşik etti ve uyuşturamadı beni bağıra bağıra kesildim yani. Bence hersey çok güzel olacak arkadasım sen merak etme

Son dort mmsj beni anlatiyo strestn olecm hicbir sorunum yokama strestn oluyorm heran bebegimi kaybtme korkusu yasiyorm hayirlisiyla hepimz 28i gecip bi rahatlasydk birbirumize destege devm edelm
Rahat ol canım ben serklaj olduktan sonraki ilk haftalar burda gecmisi okuyordum olumsuz hikayelerde vardi onları okudukça bendemi aynı belirtiler varmı diye kendimi dinliyordum,hele bı arkadas vardi geçmişti ismini hatırlamıyorum ama ona cok üzüldü. Rabbim onada nasip eder insallah sagdan sola dönerken suyu patlamış nasil etkilenmisim yatakta dönmeye korkuyordum,baktım kotu oluyorum kestim okumayı,önüme baktım nasil iyi geldi sende strese gircek seylerden kacin

Canım biraz daha dayan bence 27-28 geldimi herseyini kendin yaparsın yavaş yavaş,unutma bu gunler geçecek elbet

Canım bellimi esinde anlamış kavga etmemek icin sesini çıkarmamış,hepimizin hamileliği zor geçiyor ama mükafatı guzel olcak

canım maşallah bugünlere gelmişsin. bundan 3-4 yıl önce bu forumda peserden bahsedildi yurydışında yaşayan biri nefisem diğerini hatırlayamadım onlar da pesserle yavrularına kavuştular. çok konuşuldu forumda ama türkiyeden duymamıştık. 2 yıl önce ben ankaradan hataya doç ya da yar doç. serdar ceylaner geldi bana da pesserden bahsetmişti. demek ankarada daha yaygın. serklaja alternatifse neden olmasın dediğin gibi serklajın da bir sürü riski var...

canım benim vajinal kanamam olduğunda crp yüksekti. gribal enfeksiyonda filanda yükselir biliyorum.

Canım koku da bir belirti..Birde arkadaşlar kültür falan aldırıyordu..Ben hiç yaptırmadım o yüzden bilmiyorum..Chnb yazar sanırım.Aylık yaptırdığı enfeksiyon için olan tahlilleri..

ben ayda bir crp, vajinal kültür(3 kere toplamda) idrar tahlili ve kültürü yaptırdım...

canım ara ara oluyor inşallah geçer bu duygun...

canım metale katılıyorum biraz daha sabır...

saftunç yarı tüp bebek parasıymış ne pahalı. nette indirimli yer yok mu güvenilir...

kızlar benim de misafirler gitti. bugün sütüm az ardaya az mama verdim. buzlukta sütüm vardı ondan verdim. şu an elimde bildiğiniz kuru maya. sıcak suya kattım içiyorum... sonra da bitki çaylarım var...

canım fusboru diyorsun. biz regreteyle telde sık görüşürüz ara ara aklımıza gelir. dua ederim keşke yazsa çok merak ediyorum onu. 3 tane 18 haftada hep aynı dönerken...

edaya, fusbora ve paşama çok ağladım forumda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…