Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

saftuntç cnm bekara eşini boşamak kolay gelirmiş hesabı atlatacaksın bunları zaman herşeyin ilaçı

eşine daha fazla sarılmalısın senı şu durumda en çok anlayacak tek kişi o kader arkadaşın senın herşeyi içinden geldiği gibi yaşa

ben ailemin en küçük kardeşiyim en büyük ablam 57 yaşında dün gece telefon etmiş yemek varmı getıreyım mı dıye bende herşeyimiz tama istemem dedım

yanı durum belli soracağına dırek getır yada eşin gelsın alsın de zaten sınırler yıpranmış

demesı kolay ama sallayacaksın herşeyı

cnm RABBİM yar ve yardıncın olsun inş en kısa zamanda bıtecek bu sıkıntıların

hergün aklımda ve dualarımdasın

Canım dikişin kimin tarafından yapıldığı da haftası da önemli. mesela okumuşsundur Arda bey 25. haftada üçüzlere atmış dikiş. sıradan biri atmazdı mesela. yani kimin yaptığı önemli. haftası da 13 gibi olursa daha iyi bence...
dr işi zor Allah doğru dr ile karşılaştırsın amin...

maşallah canım nasıl takılıyor peser ağrı oluyor mu dikişten avantajı ne enfeksiyon riski var mı? niye serklaj yaygın da pesser değil sanki daha kolay serklaja göre..niye pesseri seçti dr n? senin durumuna uygun diye mi yoksa serklaja göre avantajlı diye mi düşündü?maliyeti nedir?

çok sevindim canım. kilo da iyi artık bundan sonra alır...

canım riskli haftayı aştın yormadan çalışmaya çalış:)) gerçekten sonrası da önemli... Ama en ufak risk olursa ayrıl canım prematüre olacağına zamanında olsun erken işe başla bu daha iyi bence...

çok sevindim iyi olmana canım...

canım çok normal böyle olman. yalnız eşinle samimi ol ilaçların etkisiyle bu aylar bence yumurtlaman iyi olur... test benim işime yaramıştı...

canım göğüs konusunu bilmiyorum riskli gebelik dr sinden de fikir al bence..

inşallah güzel haberlerini bekliyorum...

canım benim hiç normal serklajım olmadı direk laparoskopik oldu kısalık yüzünden...

chnb özel mesajın var canım..bugün görmedin ama

görmedim canım müsaitsen arayım seni istersen yarın ararım...

Canim yasadigin hayal kirikligini cok iyi anliyorum
Tedaviye baslarken buyuk umutlarla basliyoruz bizim durumumuz o her ay beklenen adet aureci degil
Nakille birlikte icinde bir bebegin var olabilecegini dusunmek ve hayal kirikligi

Ama hersey daha cok yeni zamanla toparlanicak ve gerekirse tekrar deniyceksin
Icimizdeki anne olma istegi her engelden daha guclu

Ve birgun rabbiminde izniyle bizlerde bebeklerimize kavusucaz

Canim dr kontrolun cok iyi gecmis cok sevndim.
Dikisinde iyi bebegin gelisimide

Bende kilo konusuna bosuna uzulme tamam herkes kilolu bir bebek ister ama bizler icin onemli olan gebeligi ileri haftalara tasimak vezamaninda dogum yapmak
Insallah sende 38. Haftayi goruceksin

Sagol canim ya insallah
Bende en kisa zamanda anne adaylari arasinda yerimi alirim.

Duyaydın Allah'ım yardımcın olsun, sabrettin bu kadar sonuda güzel olacak inşallah bir an önce bebeğini sağlıkla kucağına alır evine dönersin huzurla... Beklemek çok zor.... dualarım seninle... Beni yine hastane yatırdılar dün gece yüksek ateş titreme en yakın hastaneye gittik kanda 22 bin enfeksiyon çıktı kendi hastaneme hemen yatış istedi doktorum, verilen antibiyotikler lokositleri temizledi ama kanımdaki enfeksiyon düşmedi, dün gece rahim ağzından kültür aldılar onun sonucu en geç salı çıkacak, eğer oğlumun suyunda enfeksiyon çıkarsa benim zehirlenme riskim de olur diye doğumu baslatabilirlermiş, dahiliye uzmanları iç organlarımı detaylı incelediler ultrasonda 8 tüp kan aldılar dünden beri dahiliyeden de değil enfeksiyon şimdi sonuç kültüre kaldı... 31 e girdik Rabb'inden hayırlısını diliyorum soğukkanlı dürüyorum başka care yok. İğneleri , progestanı, nidilatı kestiler , ateşim kanamam dikişimde Yada rahim ağzında açılma yok ama taşi kardim düzene girmiyor, çarpıntım gelip gidiyor...salıya kadar hastahanedeyim gene... İkide bir koridordan doğum sesleri geliyor , her seste heyecanlanıyorum sonra çakıyorum pasiflorayı:) Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun ... Fırsat buldukça haber ederim... Sevgiler güçlü kadınlar grubu!!!

kızlar sizlere bişey danışacam yüksek riskli gebelik hakkında? bir yakınımın 5. ayda sonlanan gebeliği malesef hüsranla sonuçlandı. şimdi hamile kalması için dr. tavsiyesiyle 2 sene beklemesi gerekiyormuş 1.si bu süre herkes için geçerli mi?
2.si de: diyelim ki tekrar hamile kaldı 38. haftaya kadar sürekli hastanede yatması mı gerekiyor?

canım ALLAH yardımcın olsun inşallah sonuçlar da iyi çıkar. Nazar mı değdi sana canım ya...
hastanede ol doğuma dek bence...

canım niye sonlandı? 2 sene çok uzun değil mi? bence tıbbi bir gerekçesi olmalı 2 senenin yoksa bizlere bu kadar bekleme süresi verilmiyor ...

feryal 2 dr mantıklı canım...

hiç bir doktor mamografi demedi bana. birde ben 35 yaşından önce pek çekmiyorlar diye biliyorum yanlış mı biliyorum acaba?

taa kendısıyım cnm seda hocaya gıdıyorum.. buraya pek gırmıyorum..sormak ıstedıgın bısey olursa özelden yazabılırsın :)

tam isabette bulunmuşum yani :) ya ben özelden mesaj yazamıyorum daha pek yoğun bir kullanıcı olamadığımdan 100 msjı geçemedim; okul başladı, eşim kk girdiğimi gördüğünde sinirleniyor, ben yeni yeni hastalıklar bulup yeni yeni teşhisler koyuyormuşum.

neyse ben sorularımı sana buradan sorayım.:)

Canım bu arada ilk kaybın için başın sağolsun. Bu bebeğini inş sağlıcakla kucağına alır, büyütürsün.

İlk hamileliğinde nereye gidiyordun nasıl anlaşıldı rahim ağzı yetmezliği olduğu, kim farketti(dr?) 2.ye hamile olmadan ne kadar bekledin arada ne testler yaptırdın? Seda hocaya nasıl başladın?birde kan pıhtılaşması mı var sende yoksa yattığından dolayı mı clexane vuruluyorsun? ay çok ooldu galiba ama birde bu peser olayını bana seda hanım enfeksiyona karşı daha iyi dedi ama bir de sen bildiklerini anlatsan burada arkadaşlar ve ben peserin serklajdan farkını anlarız hem.

Gunaydinlar canlar..
Dun oyle yorulmusumki uyumusum yeni uyandim bir acikmisim bir acikmisim sormayin..
Mumucum gercekten hep yat yat bi disari cikiyoruz resmen kendimden geciyorum..
Kizlar iyi dilekleriniz icin cok saolun darisi isteyen herkese olsun insallah insallah bende kizimla sizi takip.ederim..
Yeni bi arkadas gelmis peserli..
Hos gelmis masallah azda kakmis bebisi kucaga almaya..
Benim kayinvalidem de kullaniyir peser kendisi seker hastasi rahmi disari firtlamis cok kotu bi durumda dr ameliyatla rahmi alalim diyorlar ama seker drlari izin vermiyor masada kalirsin diyorlar bi kadin dogumcuya gitmis oda ona peser takmis yukari cikartmak icin rahmi suan yukarda pahalli bi sey degil..

Canım Allah yardımcın olsun,az kalmis 39. Tamamlanmazlar herhalde,insallah planlı dogum olur tez zamanla oglumla çıkarsin o hastaneden

Canım ya neden kaynaklanmış enfeksiyon
Allah korusun seni de bebeğini de, moralini yüksek tut

2 yıl demesi için çok ciddi birşey görmüş olması lazım. Bence kesinlikle başka doktora gitsin

hiç bir doktor mamografi demedi bana. birde ben 35 yaşından önce pek çekmiyorlar diye biliyorum yanlış mı biliyorum acaba?

Ben gecen sene Chek Up yaptırdım 31 yasında, çektiler bana mesela
Ama sana gerekli gormemişlerdir belki de

Kızlar benim de kızımın yarın dil bağından operasyonu var , dua edin iyi geçsin ne olur

Neden okadar uzun yakin zamanda birden fazla kaybı yoksa 3 ay yetiyor genelde,onun farklı bı durumu olabilir
38 e kadar yatması gerekmeyebilirdi durumunu bagli

duyaydın canım benim hayırlısıyla oğluşunu kucağına al hepsini unutacaksın az kaldı.

Gurbetçi gözün aydın iyi mutlu ve keyifli dönmüşsün drden.bebeğine de sana da maşallah.

Saftunç Allah en kısa zamanda sana kuzucuklarr versin moralini üksek tut.

lilymeredin canım geçmiş olsun.inşallah sıkıntıların azalır.yavrun 38'den önce gelmez.

Hidennişko inşallak kızın operasyonu sorunsuz atlatır.

Diğer canlara selam olsun.güzel bir pazar geçirirsiniz inşallah.

hidenisko canım minik kızına acil şifalar diliyorum.sorunsuz ve güzel bir operasyon olur ve çabucak toparlanır inş. kızçen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…