Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Gurbetçi gozun Aydın Dr ziyaretin iyi gecmis cok şükür . Kilo konusuna gelince sanırım son haftalarda birden artıyı dımı kiloları hem arkadaslar normal yazmış ben o hft daha gelemedigim icin bilgim yok :)

Son düzenleme:
Duyaydın cok gecmis olsun az kalmış dayan cnm Allah yardımcın olsun . Üzülme bebeğine gezicegin onu kokliyacagin günleri duşun cok cok az kalmış . Dr lara gelince beddua etmene bile gerek yok cnm onlar öyle bir sinavdalarki simdi hiç merak etme birgun o Dr larda baska birsebebten senin yattığın yatakta yaticaklar iste o zaman anlarlar ! Üstelik senin orda yatmanın sebebebin sonucu güzel . Onun icin bosver cnm Allah iyi Dr iyi hemşirelere karşılaştırsın insallah :) dayan sen bu zamana kadar yavrun U icinde tuttun Buda gecicek unutucaksin yavrun icin sen güçlü bir kadinsin...

duyaydin arkadasim rabbim saglikla yavrunu kucagina almayi nasip etsin yolun sonuna geldin artik cok sukur cok guzel gunler seni bekliyo.. bak 38 lere gelebildin rabbim insallah bizlerede hayirlisiyla o zamanlara gelmeyi nasip edeer

ben 20+3 de gitttim kilosunu soylemedi bana devlet hastanesindeki dr cok degiskenmis kilosu bir onemi yokmus hıh benim icin onemli dr lar bazen anlayissiz olabiliyor

rabbim hepimiz ettigi hayirli dualari kabul etsin insallah

Lillymerdin arkadaşım çok geçmiş olsun..Allah şifa versin..İlaçları kesmişler inşallah kalbinde düzelir.Bakarsın herşey yolunda gider.38-39a kadar beklersin.Allahım tez zamanda şifanı versinde sonuçların güzel çıksın..

Hidenisko canım şimdiden geçmiş olsun..İnşallah çok başarılı bir ameliyat olur..Hemencecik düzelir bademiz..

Burçimcim Allah sabır versin arkadaşım..dediğin gibi bizi bizden başkası anlamaz..Bende çok yakın bir arkadaşımın bebeğini görmeye hastaneye gittim..Etkilenmem sandım ama malesef hala unutamamışım..Bebek yeni doğmuş,çok küçük olunca etkiledi herhalde..Allah hepimize sabır versin..Çok zor şeyler..Birdaha yaşatmasın rabbim..Anlıyorum seni..
Moralini bozma arkadaşım..Progesteron benim bildiğim adetin 22.günü yapılıyor..Sen niye 2.günü yaptırdın?Birde dğerin kaç çıktı?Referans aralıkları dışındamı?

yanlış yazmışım 21.günü yapıldı. 1.03 çıktı.

bide bu 21.gün neden bakılıyor bilmiyorum ben 28 gün adet olmuyorum 37-40 gün de bir oluyorum. acaba 21.günü baktırmam yanlış mı oldu...??????

Gurbetci canm iyi olmana cok sevndm sirf seni merak ettigmdn girdm sukur sorun yokms
duyaydn canim cok zor gunlr geciriyosn insaallah hayrlisyla bebegini kucagina alinca hepsini unutrsn dualarmdasn
lilymeredin ismi yanls yazdysm kusurs bakma durumuna cok uzuldm benmde korktugm sey enfeksiyn oldugndn dolayi insaallah hersey yolunna girerde bebegn vaktnde dogr hepinz duamdasinz
bende iyi oldugm halde icimden biturlu atamadigm bir korku var su riskli haftalari atlatp rahtlasayfm cok korkuyorm bebbebegmi kaybetmktn lutfn dua edelm birbirimize

Duyaydın Allah'ım yardımcın olsun, sabrettin bu kadar sonuda güzel olacak inşallah bir an önce bebeğini sağlıkla kucağına alır evine dönersin huzurla... Beklemek çok zor.... dualarım seninle... Beni yine hastane yatırdılar dün gece yüksek ateş titreme en yakın hastaneye gittik kanda 22 bin enfeksiyon çıktı kendi hastaneme hemen yatış istedi doktorum, verilen antibiyotikler lokositleri temizledi ama kanımdaki enfeksiyon düşmedi, dün gece rahim ağzından kültür aldılar onun sonucu en geç salı çıkacak, eğer oğlumun suyunda enfeksiyon çıkarsa benim zehirlenme riskim de olur diye doğumu baslatabilirlermiş, dahiliye uzmanları iç organlarımı detaylı incelediler ultrasonda 8 tüp kan aldılar dünden beri dahiliyeden de değil enfeksiyon şimdi sonuç kültüre kaldı... 31 e girdik Rabb'inden hayırlısını diliyorum soğukkanlı dürüyorum başka care yok. İğneleri , progestanı, nidilatı kestiler , ateşim kanamam dikişimde Yada rahim ağzında açılma yok ama taşi kardim düzene girmiyor, çarpıntım gelip gidiyor...salıya kadar hastahanedeyim gene... İkide bir koridordan doğum sesleri geliyor , her seste heyecanlanıyorum sonra çakıyorum pasiflorayı:) Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun ... Fırsat buldukça haber ederim... Sevgiler güçlü kadınlar grubu!!!

Rabbim yar ve yardımcın olsun. Canım benim açılmam vardı kanda da crp oranım 29 idi 11 dün hastanede ondan önce 10 gün evde antibiyotik tedavisinde düştü. Benim Suyum geldiği için ve dikiş kaydığı için doğum oldu. Canım senin hamd oldun dikişde iyi kandına suda yok. Daha durur annesi o. Allah'a emanet olun.

Canım ya neden kaynaklanmış enfeksiyon
Allah korusun seni de bebeğini de, moralini yüksek tut

2 yıl demesi için çok ciddi birşey görmüş olması lazım. Bence kesinlikle başka doktora gitsin

Ben gecen sene Chek Up yaptırdım 31 yasında, çektiler bana mesela
Ama sana gerekli gormemişlerdir belki de

Kızlar benim de kızımın yarın dil bağından operasyonu var , dua edin iyi geçsin ne olur

Bade kızımıza şimdiden geçmiş olsun canım.

tam isabette bulunmuşum yani :) ya ben özelden mesaj yazamıyorum daha pek yoğun bir kullanıcı olamadığımdan 100 msjı geçemedim; okul başladı, eşim kk girdiğimi gördüğünde sinirleniyor, ben yeni yeni hastalıklar bulup yeni yeni teşhisler koyuyormuşum.

neyse ben sorularımı sana buradan sorayım.:)

Canım bu arada ilk kaybın için başın sağolsun. Bu bebeğini inş sağlıcakla kucağına alır, büyütürsün.

İlk hamileliğinde nereye gidiyordun nasıl anlaşıldı rahim ağzı yetmezliği olduğu, kim farketti(dr?) 2.ye hamile olmadan ne kadar bekledin arada ne testler yaptırdın? Seda hocaya nasıl başladın?birde kan pıhtılaşması mı var sende yoksa yattığından dolayı mı clexane vuruluyorsun? ay çok ooldu galiba ama birde bu peser olayını bana seda hanım enfeksiyona karşı daha iyi dedi ama bir de sen bildiklerini anlatsan burada arkadaşlar ve ben peserin serklajdan farkını anlarız hem.

ilk hamileliğimde sincan nafiz körez devlet hastanesıne gıdıyordum gıtmez olaydım..

rahım agzı yetmezlıgı soyle anlasıldı..ilkini 19 haftalık kaybettım ve arastırmalarımı zekarıa tahır burakta yaptırdım..enfeksıyon yada bebekte her hangı bır kromozon bozuklugu olmadıgı için rahımle ılgılı bır sıkıntı olabılecegını dusunduler..ıkıncı gebelıkte takıp edılecek dedıler..

ıkıncı gebelık ıcın 6 ay ara verdım..dr boyle istedi..

aradakı testler kan idrar kültür sonucları rahım boyunu ölçme gıbı tesler yapıldı..rahım boyum gebelıkten önce 3.8cm dı normal buldular..

seda hocaya arkadaslarım tavsıye ettı ve evıme yakın olmasıda etkılıydı gıtmem de.
kan pıhtılasma sorunum yok sadece amelıyattan sonra sureklı yattıgım için kan dolasımı kolaylığı için clexane vuruluyorum..

şimdi peserı bı arkadaş daha merak etmiş ayrı bı baslık altında onu da cvplayacagım..

arkadaşlar peser taktırmam tamamen tesadüfi bir durum kı varlıgını bıle bılmıyordum dıkış dusunuyordum..hamıle kaldıgımı ögrenınce her 15 gun kontrole gıdıp rahım boyum ölçülüyordu çünkü kısalıgından süphelenılıyordu ki 18.haftamda 3.8 cm lık uzunlugun 2cm e dustugunu görduk..

dr um dıkıs atmamız gerektıgını fakat kendı hocasınında (prof.dr. aydan biri) benı görmek istedıgını soyledı.kabul ettım özel muayenehanesıne gıttık ölçüm yaptı ama dikiş yerine peser adlı bir uygulama oldugunu dikişi önermediğini söyledi gerekli acıklamaları yaptı kı oda şudur:

türkiyede henüz 3 yıldır kullanılan bır uygulama..devlet hastanelerınde yok..ve peser kullanan dr sayısı az.. uzman dr kullanmıyor yapanlarda prof.. yenı bır yöntem oldugu için cok fazla hastada kabul etmıyor geleneksele sadık kalıyor..ben dr uma cok guvendım arastırdım ve peser istedim...

genel anestesı seklınde 15dk lık bır amelıyat.. sonrasında hiç kanamam sancım agrım bu haftaya kadar olmadı.. ciddi enfeksıyon sıkıntısı yasamadım..antıbıyotık kullanmadım.. dikişte su kesının patlama ihtimalı var cok dusukte olsa ama bunda yok cunku peser dedıgımız bır lastık. ve ip olmadıgından enfeksıyon durumu yok..

dr um prof oldugundan ve özel muayenehanesı oldugundan ücreti 3250 tl ıdı.. dikiş yaptırsaydım kendı özel hastanemde oda 600 tl idi... aydan hoca koru hastanelerının sahıbı ve kontrollerını kendı muayenehanesınde yapıyo oldukca pahalı.. bu yuzden amlıyattan sonra rutin kontrollerde kendı dr uma geldım ve hala orda devam edıyorum.

ayrıca peser 1.5cm lık acık kala takıldı veoyle devam edıyor nasıpse 37 haftada peser cıkartılacak ve dogum beklenecek..

kızlar yanlıs anlamayın dıkıs kotudur demıyorum ben yenı bır yöntem kullandım bunu göze aldım..cevremde bunu duyan yoktu,kımseye soramadım nette bulamadım gözümü kapatıp kabul ettım ve memnun kaldım..sadece bunu ifade etmek isterim..

herkese saglıklı dogumlar dılıyorum.. aynı kaderı paylasan biri olarak...

Kizlr bisey soracm hani bizim icinn enfeksiyn cok onemli dikis enfeksiyn kaparsada erken dogm riski vvarya ben daha once baktrmadm kanda crp ye ama haftaya doktora gidince baktiracmm insaallah enfeksiyn ne gibi belirtilr veriyr benim akintm cok oluyo o bellirtillrdn biri olurmuu baska sikntm yokk kanda crpsi yuksek cikanlr belirtilrle ilgili cvp attarsa cook mutlu olurm

bide bu 21.gün neden bakılıyor bilmiyorum ben 28 gün adet olmuyorum 37-40 gün de bir oluyorum. acaba 21.günü baktırmam yanlış mı oldu...??????

Büyük ihtimal yanlış olabilir..İnternette bu konuyu uzun uzun anlatmışlar..Lutuel faz falan diye..Safhaları yazıyor..Bence bir oku..Ona göre bir daha yaptır..Sen kendin yaptırdın herhalde..Doktor istemedi sanırım..

Gurbetçi canım güzel haberlerle gelmişsin..Gözümüz aydın canım..derin bir oh çekmişsindir,dikişinde iyi maaşallah..Hayırlısıyşa bu sefer herşey güzel olacak inanıyorum canım..

Duyaydın,canım kardeşim Allahım en kısa zamanda seni aydınlığa çıkarsın,acılarını dindirsin inşallah...Allah sabır versin arkadaşım..

Saftunç kardeşim Allah sabır versin..Çok normal,moralin bozuk..Tedaviden yeni çıktın..İnşallah en kısa sürede toparlanırsın..

Umudum almışsın kitabı..Güzel bir kitap değilmi?Biraz gerçekçi,biraz kendini kandır diyor sanki.Ama buna ihtiyacımız var:)

Mmery iyiyim canım..İş güç çalışıyoruz.Günler nede çabuk geçiyor..Ama acılar hiç azalmıyor sanki..Ahh arkadaşım..Allahım en kısa zamanda bizlerede bebeklerimizi nasip etsin.

Evet canim guzel bir kitap insani olumlu dusunmeye sevkediyor kendimizi kandirarak iyi olacaksak oyle yapcaz artik:))

Bendemi baktırsam ya acaba . Benimde akıntım sari akıntım vardı antibiyotiklerde kesildi simdi dikişim yeni antibiotik yeni kullandım . Etkisi geçsin diye bekliyorum suanda renksiz akıntım var kokusuz . Offff icim daraldı yine ya :...(((

arkadaşlar peser taktırmam tamamen tesadüfi bir durum kı varlıgını bıle bılmıyordum dıkış dusunuyordum..hamıle kaldıgımı ögrenınce her 15 gun kontrole gıdıp rahım boyum ölçülüyordu çünkü kısalıgından süphelenılıyordu ki 18.haftamda 3.8 cm lık uzunlugun 2cm e dustugunu görduk..

dr um dıkıs atmamız gerektıgını fakat kendı hocasınında (prof.dr. aydan biri) benı görmek istedıgını soyledı.kabul ettım özel muayenehanesıne gıttık ölçüm yaptı ama dikiş yerine peser adlı bir uygulama oldugunu dikişi önermediğini söyledi gerekli acıklamaları yaptı kı oda şudur:

türkiyede henüz 3 yıldır kullanılan bır uygulama..devlet hastanelerınde yok..ve peser kullanan dr sayısı az.. uzman dr kullanmıyor yapanlarda prof.. yenı bır yöntem oldugu için cok fazla hastada kabul etmıyor geleneksele sadık kalıyor..ben dr uma cok guvendım arastırdım ve peser istedim...

genel anestesı seklınde 15dk lık bır amelıyat.. sonrasında hiç kanamam sancım agrım bu haftaya kadar olmadı.. ciddi enfeksıyon sıkıntısı yasamadım..antıbıyotık kullanmadım.. dikişte su kesının patlama ihtimalı var cok dusukte olsa ama bunda yok cunku peser dedıgımız bır lastık. ve ip olmadıgından enfeksıyon durumu yok..

dr um prof oldugundan ve özel muayenehanesı oldugundan ücreti 3250 tl ıdı.. dikiş yaptırsaydım kendı özel hastanemde oda 600 tl idi... aydan hoca koru hastanelerının sahıbı ve kontrollerını kendı muayenehanesınde yapıyo oldukca pahalı.. bu yuzden amlıyattan sonra rutin kontrollerde kendı dr uma geldım ve hala orda devam edıyorum.

ayrıca peser 1.5cm lık acık kala takıldı veoyle devam edıyor nasıpse 37 haftada peser cıkartılacak ve dogum beklenecek..

kızlar yanlıs anlamayın dıkıs kotudur demıyorum ben yenı bır yöntem kullandım bunu göze aldım..cevremde bunu duyan yoktu,kımseye soramadım nette bulamadım gözümü kapatıp kabul ettım ve memnun kaldım..sadece bunu ifade etmek isterim..

herkese saglıklı dogumlar dılıyorum.. aynı kaderı paylasan biri olarak...

Öncelikle hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah..Ne güzel bu günlere gelmişsin.Yanlış anlaşılacak bişey yok..Teşekkür ederiz bizi bilgilendirdiğin için..Burda paylaşılan bilgiler çok değerli.Bu haftalara kadar sürekli yattınmı?Günlerini nasıl geçirdin?.Bundanda biraz bahsedersen seviniriz..

Canim benim bildigimde adetin 19. Gunu ve 22. Gunu arasinda herhangi bir gunde yaptirabiliyorsun ben 21. Gunu yaptirmistim mesela ama heray bu deger degisiyormu yoksa asagi yukari ayni sonuclarmi cikiyor bilmiyorum

Kizlr bisey soracm hani bizim icinn enfeksiyn cok onemli dikis enfeksiyn kaparsada erken dogm riski vvarya ben daha once baktrmadm kanda crp ye ama haftaya doktora gidince baktiracmm insaallah enfeksiyn ne gibi belirtilr veriyr benim akintm cok oluyo o bellirtillrdn biri olurmuu baska sikntm yokk kanda crpsi yuksek cikanlr belirtilrle ilgili cvp attarsa cook mutlu olurm

Canım koku da bir belirti..Birde arkadaşlar kültür falan aldırıyordu..Ben hiç yaptırmadım o yüzden bilmiyorum..Chnb yazar sanırım.Aylık yaptırdığı enfeksiyon için olan tahlilleri..

Benım crp gebelik boyunca hep normalden yüksekti. Zaten gebelik öncesi romatizmadan şüphelenilmiş teşhis konulmadan gebelik olmuştu. Bu yüzden ben sık sık baktırıyordum. Her ay kan ve idrar tahlili ve kültürü TSH yaptırıyordum. Bide ilk6 ayda 3-4 kez vajinal kültür de Yapıldı. Fakat son üç ay crp atlanmış de ben hatırlattım. 0,05 olması gereken max sonuç 29 çıktı. Ve antibiyotik kullandım. Kızlar benim hiç akıntım yoktu. Akıntıyla crp değilde vajinal efeksiyon ilğili sanırım.
Ben iki Dr birden göründüm biri tahlillerini yaptırabileceğim bi kurumdaydı. Her seferinde ben hatırlatarak yaptırdım. Bazı Dr bu konuda çok hasas değiller. O yüZden kendi Dr olmamız gerekiyor bazen.
Rabbim bu yolda yar ve yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
X