Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar merhaba bende 16 haftalık hamileyim böyle okuyorum ve korkuyorum çünkü yaşım 39 taşımam zormu olacak diye doktorumada söyledim duyuyorum rahim ağzı kontrol ediliyormuş açılma varmı diye dedim belli bir haftadan sonra onunda bana söylediği ben bakıyorum ultrasonda (karından ultrason) rahim ağzını ölçüyorum dedi kendisi üniversite hastahanesinde doçent ama yinede acaba diyorum bu rahim ağzı karından ultrasonla ölçülürmü bilgisi olan varsa cvp larsa sevinirim alttanmı muayne etmek lazım bunu anlayabilmek için acaba.

arkadaşım alttan bakmak zorunda değil
merak etme bakıyorum diyorsa bakıyodur
hiç sıkma canını
ayrıca yaşla ilgili bir durum değil
rahim ağzın yapısı ile ilgili

butterfly benimde ilk bebeğimde
aynı sıkıntıları yaşamışız
benimde doğuştan
rahimde başka bir sıkıntıda yoktu
şimdi tekrar deniyorum bakalım ne olucak
edamecrin yeniden hamilesin galiba. çok sevindim senin adına. benim daha 2 ay oldu. doktorum 3 ay beklememi söyledi ama çok korkuyoruz eşim ve ben. bu arada da yaşım da ilerliyo tabi. sen ne kadar ara verdin?

edamecrin yeniden hamilesin galiba. çok sevindim senin adına. benim daha 2 ay oldu. doktorum 3 ay beklememi söyledi ama çok korkuyoruz eşim ve ben. bu arada da yaşım da ilerliyo tabi. sen ne kadar ara verdin?

arkadaşım ben 4 ay bkledim
2. denememizde oldu
bende çok korkuyorum
hemde ikizim olucak inşallah
yani 2 kat risklliyim
ama yapıcak bi şey yok
hayırlısı
ben bekledikçe daha çok korktum
bir an önce hamile olmak istedim
korkularını çok ii anlıyorum
ama herşey güzel olucak inşallah
tedbirli davranıcaz artık

böyle şeyler duymak ne güzel arkadaşım,dilerim herşey yolunda gider ve bebeklerine hayırlısıyla kavuşursun.
gidenin yerini hiçbirşey almayacak ama güçlü olmak zorundayız.
biz de sonbaharda deneyeceğiz artık. öncekinde hemen ilk denememizde olmuştu.
senin de güzel haberlerini almaya devam ederiz inşallah.

dibircik merhaba, sen de ankarada yasıyosun galiba, doktorun kimdi öğrenebilirmiyim?

dibircik merhaba, sen de ankarada yasıyosun galiba, doktorun kimdi öğrenebilirmiyim?

meraba arkadaşım benim doktorum süleyman eserdağ netten hera klınık dersen çıkıyo...telefonu var internette cep direk arayıp sorununuda konuşabilirsin.ben zaten o şekilde internetten bulmuştum

meraba arkadaşım benim doktorum süleyman eserdağ netten hera klınık dersen çıkıyo...telefonu var internette cep direk arayıp sorununuda konuşabilirsin.ben zaten o şekilde internetten bulmuştum
çok tesekkur ederim arkadaşım, çok korkuyorum, Allah bir daha öyle kötü günler yaşatmasın inşallah

edacım arkadaşım benim korkma herzaman kötü şeyler başımıza
gelecek değil ya...allahın izniyle atlatacaksın 9 ayı inşallah
sorunsuz geçireceksin:1hug:...ikizin olacak öylemi çok sevindimm
evet dediğin gibi riskli ama olsun sonuçta çaremiz var biliyorsun serklaj yaptıracağız..bol bol dinlencez uzanıp yatacaz..
bende 3 cü adetimi oldum....bu ay olmadı mağlesef:çok üzgünüm: umudumuz diğer ay
inşallah üzüldüm ama napalım...adetim düzene girdi ona seviniyorum
çok öpüyorum minnoşlara iyi bak annesi:1hug:

toprak merhaba, doktorun sana ne kadar ara vermeni söylemişti? 3-4 ay bekleyip denemek riskli olurmu acaba?

arkadaşlar bende sizinle aynı şeyleri yaşadım 10 ay oldu üç ay oldu deniyoruz.bu ayın onunda adet olmama gerekiyor bakalım ne olacak sabırsızlıkla bekliyorum.allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin.

arkadaslar bu arada bi de bende tiroit eksikliği çıktı. bazı hamilelik ve düşüklerden sonra olabiliyomuş.doktor bebek yapmayı denemeden önceilaç kullanmamı istedi. sizde böyle bişi oldumu?

toprak merhaba, doktorun sana ne kadar ara vermeni söylemişti? 3-4 ay bekleyip denemek riskli olurmu acaba?

butterfly merhaba arkadaşım
dr bana 3 ay sonra hamile kalabilirsin demişti..benim bebeğimi kaybedeli 3.5 ay oldu:çok üzgünüm:.... ilk denedik ama adet oldum bakalım umudumuz diğer aya inşallah ben normal doğum yaptığım için uzun süre ara vermene gerek yok dedi...
peki sen?dr sana ne dedi..nekadar oldu...

merhaba toprak, benim 2 ay oldu, ama daha 1 kez adet gördüm. benim doktorum da 3 ay , yani 3 adet gördükten sonra deneyin dedi.benim de normal doğum oldu, yani suni sancı verip doğum yaptırdılar.
benim denemek için vaktim var daha yani.
ama zaman çok zor geçiyo, henüz psikolojim de tam düzelmedi zaten.
yaşadıklarım ve bebeğim aklımdan hiç çıkmıyor.herşey sanki bi kabus, bebeğim de o kabusun içinde bir melek.
onu çook özlüyorum.

dibircik merhaba, keyifler nasıl, herşey yolundadır umarım.
bişi daha sorcam sana, sen bu doktora hamile kaldıktan sonra mı önce mi gittin ilk olarak?

dibircik merhaba, keyifler nasıl, herşey yolundadır umarım.
bişi daha sorcam sana, sen bu doktora hamile kaldıktan sonra mı önce mi gittin ilk olarak?

herşey yolunda canım sağol oğluşumla memelekete tatile geldik.denize giremesede deniz kenarında açıkhava keyfi yapıyo...ben hamile kalmadan gitmiştim çünkü rahim ağzının durumuna tam baksın (bende baya zedelenmiş durumdaydı operasyonlardan dolayı)hatta 3-4 doktora gittim en son süleyman beye gittim bana gebe kalınca ne gibi bir tedavi yolu izleyeceğimizi anlattı sonrada hamile kalınca gittim tabi muanede etmişti.zekai tahirin doktoruydu şimdi ayrıldı özeli var bildiğim kadarıylada.bence sende başkasınada gitsen once muane ol sonra hamile kal derim ...

canım senim adına çok sevindim mutluluğun hep 2 kat olsun...:CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…