Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Duyaydın o zaman Erol bey yapacak diğer profu iptal edecksin o zaman... Hayırlı olsun canım... Gönlün rahat etsin...

Duyaydın o zaman Erol bey yapacak diğer profu iptal edecksin o zaman... Hayırlı olsun canım... Gönlün rahat etsin...

sağol canım,zaten diğer prof a evet ya da hayır diye cevap vermemiştim,açıkçası dün gece hiç uyuyamamıştım bu gece rahat bir uyku çekicem :)

duyaydın, çok sevindim senin adına
kimbilir ne rahatlamışssındır
bu durumda serklajsız bir ben kalıyorum galiba :18: :18: :18:

sağol canım sorma omuzlarımdan yük indi,inşallah doğru bir karar vermişimdir,sen endişelenme sonuçta ilerleyen haftada oluşacak açılmada dikiş atacak cengaveri bulamadım ama senin Arda beyin var,ona güven

amin canım sağolasın,darısı da kısa zamanda başına olsun inşallah
amin işşallah bebem ekim ene kaldı şurda

sen üüzlme korkma bebem arda dikmezse ben dikicem seniaslında serklajta sıkıntı biliyomuusn nedenmi riskleri çok çünkü bebem iltaap oluyo erken dogum vs işte içini ferah tut adamın bildigi birşey varki serklajı yapmıyo gözün kapalı güveniyodun hani ne olduinan bana yaradan istediketn sonra dikişsinzde turar bebegi rahimde

Elza arkadaşım sen hangi hastanede doğum yaptın?Ve doğumunu yaptıran doktorun adı neydi?Sanırım seninde bebeğin erken doğdu..Küvez olayları falan oldumu?

çekirge dorukta normal doğum yaptım. evrim hanım doğuttu. kuvez işim olmadı. ama hastaneyi ve o hastaneden bir doktoru özellikle seçtim.

Olurmu öyle şey Fadikçim.silmesende olurdu.Üzülmek değil benimki hemen aklıma kendi bebeğim geliyor anlatabiliyormuyum.Ben bakamadımda doğum yaptığımda...Şimdi nerde küçük bebek görsem benimkide böylemiydi acaba diyorum..Değişik bir duygu.Daha 2 ay oldu arkadaşım,acım çok taze.Yoksa bebeğin,sen umut oluyorsunuz buradaki yüzlerce insana.Allah razı olsun senden..Hala buraya gelip bizlere umut veriyorsun.Allah tez zamanda sıkıntılarını gidersin inşallah.Sana,eşine ve bebeğine hayırlı,huzurlu bir ömür nesip etsin..

Sofikacım merak ettim bugün seni..Hayırlısıyla bebeğimiz hala beklemede.En güzel zamanı bekliyor annesine kavuşmak için.Allahım tez zamanda kurtaracak seni ve yavrunu..
Bu arada bende doğum doktoruma gittim.Biliyorsunuz serklajımı atanla doğumumu yaptıran doktor aynı değil.Hala kanamam devam ediyor dedim.muayene edelim dedi.Spekulum ile baktı..baya kötü oldum yaşananlardan sonra fobi haline geldi sanırım...Normal gözüküyor dedi.Adet görüyorsun dedi.Ama gelen adet gibi değilki..kırkım 20 gün oldu biteli.ve hala hiç kesilmeyen lekelenme var.bazen kahve baze kırmızı..ve sadece güblük pedi kirletecek kadar..Anlamadım gitti.Sonra vajinal ultrasonla baktı.rahim normal haline dönmüş,yımurtalıklar normal dedi.Diğer doktorum hamile kalmadan önce polikistik oversin demişti..Bu ise gayet temiz dedi.Polikistik over yapısı yok dedi.(inşallah öyledir)Sonra konuştık.6 ay korunun dedi.Sonra folik asidine başla dedi.Ben tabi geçmişe dair bir kaç soru sordum:benim dikişim sağlamdı?neden suyum geldi?yoksa erkan membran rüptürümü var bende?kesem dışardayken serklaj atılması doğrumuydu?Serklaj atılırkenmi kese zarar gördüde suyum ondanmı geldi vs? gibi sorular sordum ama hiç birinin cevabını alamadım..Geçmişi konuşmanın anlamı yok,elden gelen yapılmış.nedenini bilemeyiz,belki içerde kanama vardı,belki enfeksiyon vardı dedi.Bende 3-4 gün önce doktordaydım herşey normaldi dedim.ayrıca enfeksiyonda yoktu,en son sizin yaptığınız tahlil bile temiz çıktı sizde biliyorsunuz dedim.Belkide gizli enfeksiyondu dedi..nedemekse!peki bundan sonra dedim?3.ayın sonunda kesin serklaj dedi.Nasıl yani dedim.Mesela 12.haftada uzunluğum 4cm olsa bile mi serklaj yapacaksınız dedim.Biz vajinal muayeneyi 20.haftada yaparız dedi.Ynai bilemeyiz dedi.Hala diyorki ben sana vajinal muayene yapmıycam.Yani 12.haftada ezbere serklaj yapacak gibi bir durum var.Ama istersen illede ben bekliycem işimi şansa bırakıcam dersen bekleriz dedi..Rahim ağzında çok fena gözükmüyordu aslında belkide serklajsızda sen normal hamilelik sürebilirsin dedi.ama bilemeyiz işi şansa bırakmış oluruz dedi.Bizim için bir tane erken doğum varsa ikincide sorgusuz atarız dikişi dedi..Peki dedim rahim filmi,histeroskopi gerekirmi bana?belkide rahim yapım bozuktur ,perde vs.vardır..Gerek yok rahim yapın gayet normal dedi.Siz bunu ultrasonla görebiliyormusunuz ki dedim(bildiğim kadarıyla anlaşılmıyor)evet anlaşılıyor dedi..Anlayacağınız kızlar sanırım bir daha bu doktora gitmem.Profların farkı belli oluyor..Belkide doğru söylüyor bilemiyorum.Fadiğinde dediği gibi kese dışardaysa kesin yetmezlik oluyor durumum.belkide doğru adamın söyledikleri.Ama hiç araştırma yapmadan böyle söylemesi yanlış geldi bana.geçmişi geride bırak geleceğe bak diyor.İyide geçmiş öykü çok önemli benim bildiğim..

sağol canım,zaten diğer prof a evet ya da hayır diye cevap vermemiştim,açıkçası dün gece hiç uyuyamamıştım bu gece rahat bir uyku çekicem :)

canım 3. prf vardı ya onu merak ettim şu sunumu olanı :)) boşa para vereme hem bu son gittiğin şeker dr ni de tanıyormuş...

Badeciğim ben de 53 gün oldum hormonal kist varmış biti bitp yeniden oluyordu caım. biraz iyi hissedince bence bu topiğn meşhur dr leri cemil ve arda beye gel bence oralarda boşa para verene kadar....

Canım çok sevindim karar vermene.İnşallah hakkında en hayırlısı budur arkadaşım.Peki doktor muayene ettimi?Uzunluğa falan baktımı?Yoksa geçen sefer kesen dışarda diyemi bu kararı aldı?Bende bugün doktora gittim ve banada kesin serklaj dedi doktor.benim durumumda aynı senin gibi oyüzden soruyorum arkadaşım..rahim filmi,histeroskopi falan yaptırdınmı rahimde bir anomali varmı diye hamilelikten önce?Arda bey bile bizim durumumuzda olan Fadiğe serklaj atmış.Sanırım bizimde kaçışımız yok arkadaşım.Hayırlısı olur inşallah.sende bana umut olanlardan olacaksın Allahın izniyle..Seni takip ediyorum:)senin verdiğin güzel haberler banada ümit verecek.Ona göre kendine iyi bak bundan sonra:)

canımkız çocukları 60 gün adet oluyosun ben kızımda öle oldum birde serklajı atarken zaten erken dogum rsiki oldugundan sana belge imzalatıyolar hoş allah korusnun bir şey olsa tereyagı gibi üste çıkıyolar burda tugba arkadaşımızınkinide diktiler fazla dayanmadı suyu geldi zamanında atıldı oglunu aldı kucagına bak bizim şansımız dogru doktorlara denk gelememek malesef pko canım gitmez o nerden çıktı kardeşim ölene kadar seninle benim doktor ozaman derken yalan söylüyopkoda rahim boyunu hemen kısaltıyomuş arda beye rahimi idktirdik ama gene ögretmiş gibi durmadı gitti dedim arda bey canım pko öyle bi lanet hastalkkı dedi birden hiç sebep yokken rahim boyun kısalıyo dedi dikiş n ekadar başarılı olsa bile dedi o korkutuyoya beni

Inan hergün göbekten igne vuurnmaya razıyım canım göbegim morrasın yeterki ama evladım saglıklıcana hayırlı birş şekilde benle kalsın gerisi boş her seferinde boynum bükü kalıyo artık alıştım ya bebekelrim ölüyoya 2 oglumu kaybettigimde komşular hastaneye geldiler arkamdan demilerki gittikte aglamıyodu hiç üzlmemiş dediler günahımı ladılar be şahidim okadar sakinleştiirciyi seromuma vurdukları defterim ömümdeydi yazıyodu s f ignesi diye allaha şükü rpanik atak hastasıyın o igne ne işe yarıyor biliyoruzaglamaktan bagırmaktan sesim kesilmişti oglumda boşver günahını alsınlar allah biliyo

Kızımdada agrıyla gittim zaten ömürüm kesemi patlattı hisettim keseyi zorladıgını bir zorladı ne olur yapma deidm popomu kaldırdmım iki zorladı yapma kzım dedim üçüncüde herşey için geçti bi rpatladı üstüm yattıgım yatak battı doktor geldi düş peşim ededi yürüdüm arkasından halen bacaklarımın arasından sular geliyodu ayakkabılarıma dolmuştusonrası malum kızım cennete annesi üzüntüye Kıyafetlerimin hiç birini getirmedim hepsini attırdım hastanede eşim ededim kıyafet getir inan dolabı açtım evi temizlerken en son giydigim kıyafeti öptüm koladım bütük hamil ekıyafetlerimi ablama götür dedim ver kme verisen dedim bir oglumdan boydan elbisem var veremedim onu ne zamangiyiyim umudum sanki benle oluyo çok özlüyorum yavrularımı gözlerimin yaşı şimdi agladıgım gibi durmuyo Istiyorum aglamıyım ama durduramıyorum

sana tavsiyen adam gibi riskli gebelik doktoruna git içimin rahat edicegi birine keşke arda beye gelsen kırgızıstandan gelmişler adama düşün rabbim hayırlı doktorlarla karşılaştırsın işşallah önce rabbime güveniyorum ben sonra arda beye işşallah başka kimseye muhtaç etmesin yaradan ettiirisede başa kalkmayan kişilere ettirsin işşallah

Chnb,canım seni arayacaktım sonra geç oldu diye bir saat kadar önce mesaj attım teline uyudun mu diye cevap gelmeyince uyudun diye düşünüp aramadım..

chnb,canım seni arayacaktım sonra geç oldu diye bir saat kadar önce mesaj attım teline uyudun mu diye cevap gelmeyince uyudun diye düşünüp aramadım..

ahanda sabahlar olmasın gelmiş hoş gelmişnaaber cicim orda havalar nasıl burda parçalı bulutlu eşim halen eve gelmedi yoldaymış çok yoruluyo adam çok

Paşam,pcko nun çeşitleri varmış bazıları fazla kiloya bağlı dr o yüzden ısrarla kilo ver diyor.. kilo verdikçe azalıyor etkisi düşüyor ..ayrıca kilolu hamile kalma ve hamileikte aşırı kilo alımı dr ların hiç sevmediği bir durum..O yüzden diyorum sana kilo ver kilo ver hatta 70-65 düş diye bana gittiğim diğer prof özellikle riskli gebeliklerde fazla kilo hiç istemediğimiz bişey daha önce kayıp varsa özellikle onlarda çok ciddi zayıflama istiyorum demişti

kızlar merhaba bugün giremedim topiğe misafirim vardı sofikacım 40ı görücen sık dişini:) iyi kaynatmışsınız bugün... feryalcim sonucun iyi çıkmasına sevindim hayırlısı olsun hakkında ben osman hocaya güveniyorum ara ara kızsamda:) bence bu sefer sende 40ı görüceksin geçmişi okuyamadım henüz diğer arkadaşlarımızda iyidir umarım... benden haberler aynı kızım maşallah iyi bikaç gündür makineye bağlanmadı hiç buakşam aradılar sütleri bitmiş yarın sabah süt götürücez... ayrıca çok kızdım bu akşam bile süt yokmuş mama vercez dediler dün gitmiştik söylemediler sorumsuzlar nasıl bakmazlar boşu boşuna mama yedircekler kuzuzlarıma yarın hesabını sorucam ama.... hepinize iyi geceler süt sağmam lazım şimdi... yarın yine yazarımm:))

kızlar merhaba bugün giremedim topiğe misafirim vardı sofikacım 40ı görücen sık dişini:) iyi kaynatmışsınız bugün... feryalcim sonucun iyi çıkmasına sevindim hayırlısı olsun hakkında ben osman hocaya güveniyorum ara ara kızsamda:) bence bu sefer sende 40ı görüceksin geçmişi okuyamadım henüz diğer arkadaşlarımızda iyidir umarım... benden haberler aynı kızım maşallah iyi bikaç gündür makineye bağlanmadı hiç buakşam aradılar sütleri bitmiş yarın sabah süt götürücez... ayrıca çok kızdım bu akşam bile süt yokmuş mama vercez dediler dün gitmiştik söylemediler sorumsuzlar nasıl bakmazlar boşu boşuna mama yedircekler kuzuzlarıma yarın hesabını sorucam ama.... hepinize iyi geceler süt sağmam lazım şimdi... yarın yine yazarımm:))

canım sen beni ekime bile bekleme bebem ben biraz zor korunmayı bırakrım 70 65 diyosun dukanmı yapsam acaba kaç arkadaşım öle verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…