- 25 Ekim 2011
- 1.502
- 21
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.961
allah gönline göre versin canım tedbir ri alıcez tabe 40 hafta dilegiyle bebem
Duyaydın o zaman Erol bey yapacak diğer profu iptal edecksin o zaman... Hayırlı olsun canım...Gönlün rahat etsin...
duyaydın, çok sevindim senin adına
kimbilir ne rahatlamışssındır
bu durumda serklajsız bir ben kalıyorum galiba :18: :18: :18:
amin işşallah bebem ekim ene kaldı şurdaamin canım sağolasın,darısı da kısa zamanda başına olsun inşallah
duyaydın, çok sevindim senin adına
kimbilir ne rahatlamışssındır
bu durumda serklajsız bir ben kalıyorum galiba :18: :18: :18:
Elza arkadaşım sen hangi hastanede doğum yaptın?Ve doğumunu yaptıran doktorun adı neydi?Sanırım seninde bebeğin erken doğdu..Küvez olayları falan oldumu?
seni anlıyorum canım bizlerde aynı şeyleri yaşadık...
resmi hemen silecektim ama olmadı işte...
insan ister istemez burkuluyor ben bile inan hala eymene bakarak ağlıyorum hep aklıma kızım geliyoronu kucaklayamadım eymene yaptıklarımı ona yapamadım karnımdaykn bile eymeni kızım diye sevdim sanki o hiç gitmemiş gibi (
insanın yeni bir evladı olunca bile unutamıyor benimde hala acılarım sıkıntılarım var ama arkadaşlar bilir ben acılarımı pek paylaşmıyorum hep güzel şeyler paylaşıp sizlere umut olmak istiyorum eymenin resminide bu yüzden paylaştım...
inş. arkadaşları üzmemişimdir...
her zaman dua ediyorum acılar unutulmasada başka mutluluklar başka evlatlar göndersin rabbim bütün istiyenlere...
kızlar ben de bugun bayag dogurma modundaydım ama yok
muayenede soyledim dedim akıntım oldu buyuk ihtimalle nişan,baktı spekulumla ama o kadar tecrubesizler ki anlayamadı,evet var gibi akıntın dedi bıraktı.gerci kızımda daha cok ve uzun sureli gelmişti bu demek ki sadece başlangıcı anlayamadım,dun yordum kendimi cok belim de agrıdı anladım sabaha surpriz olabilecegini ama dogum eylemi henuz başlamamış herseye ragmen,nst de de sancı mancı yok.elle muayene yapıldı,spekulumla bakıldı,bir parmak acıklık var dedi doktor ama agrın baslamadan serklajına dokunmam dedi,asistanlar hocam dogumhaneye yollasak mı bile dediler,yok evine gitsin agrısı olunca gelsin dedi.4 gun sonra gel dogum olmazsa dediler ama cumartesiye denk geliyor,cumaya da randevu doluymuş,dogum olmazsa bir dahaki randevu pazartesi inşallah.sagolsun feryal geldi benimle yine,muaeyene cıkısı oturduk muhabbet ettik,size haber vermek de aklımıza geldi ama o kadar cok konusacak sey oluyor ki zamanın nasıl gectigini anlamadık yine.feryalin de smear sonucunu aldık,cok sukur hic bir sorun yok.bugun bursada yagmur vardı ve de cok soguktu,dedim tamam bugun dogurma gunu olabilir,bereketli gunde hatta ufak dogum cantamı bile aldım yanıma,esim de kesin doguracam sanmış dogurmadım diyince sasırdı.İlk dogumda eşime bugun dogum olacak dedikten 2 saat sonra dogurdum haberi gitmişti o yuzden adam bu işleri cok cabuk oluyro sanıyor.hakkımızda hayırlısı olsun,ama cok da uzamasın inşallah.Allah´ım yavrumu da beni de sag saglim ve kolaylıkla kurtarsın inşallah,gunu gelen butun gebeleri de inşallah!
Arkadaslar merhaba.
Bugun Sofika ile birlikteydik.onun kontrolu vardi bende smear testi sonucunu aldim.temiz cikmis sukur.simdilik yaptirdigim testlerde bir problem cikmadi.
Aksam Osman bey e hangi ay gidecegimizi konustuk.ayarlayabilirsek eylul de baslayalim diye.beni gormeniz lazim yuz seklim bile degisti.
Su tekmi ciftmi nakil konusu cok tedirgin ediyor.:18:
Esim cozunen embriyolar saglikli olursa iki nakil taraftari.bakalim bu sefer bir a oncesi cagirdi neler yapabiliriz diye.
Dr ikiz kesinlikle olmaz vucut tasimiyor demese daha rahat olucam.
Birde ikiz genbeliklerde kesinlesmis bir tedavi olmamasida buyuk sorun.
ama bir an onceolmakta cok istiyorum.
Rabbim yardimcim olsun.dusuncesi bile uykularimi kaciriyor simdiden.
Feryalcim Allahım sana hayırlı yolları göstersin inşallah arkadaşım..Tez zamanda dileğine kavuş..Bende bugün doktora gittim.dediğin gibi insan çok tuhaf oluyor..Sabaha kadar huzursuzluk yaşadım..Allahın izniyle başarıcaz inşallah bu sefer canım..
sağol canım,zaten diğer prof a evet ya da hayır diye cevap vermemiştim,açıkçası dün gece hiç uyuyamamıştım bu gece rahat bir uyku çekicem :)
Sofikacım merak ettim bugün seni..Hayırlısıyla bebeğimiz hala beklemede.En güzel zamanı bekliyor annesine kavuşmak için.Allahım tez zamanda kurtaracak seni ve yavrunu..
Bu arada bende doğum doktoruma gittim.Biliyorsunuz serklajımı atanla doğumumu yaptıran doktor aynı değil.Hala kanamam devam ediyor dedim.muayene edelim dedi.Spekulum ile baktı..baya kötü oldum yaşananlardan sonra fobi haline geldi sanırım...Normal gözüküyor dedi.Adet görüyorsun dedi.Ama gelen adet gibi değilki..kırkım 20 gün oldu biteli.ve hala hiç kesilmeyen lekelenme var.bazen kahve baze kırmızı..ve sadece güblük pedi kirletecek kadar..Anlamadım gitti.Sonra vajinal ultrasonla baktı.rahim normal haline dönmüş,yımurtalıklar normal dedi.Diğer doktorum hamile kalmadan önce polikistik oversin demişti..Bu ise gayet temiz dedi.Polikistik over yapısı yok dedi.(inşallah öyledir)Sonra konuştık.6 ay korunun dedi.Sonra folik asidine başla dedi.Ben tabi geçmişe dair bir kaç soru sordum:benim dikişim sağlamdı?neden suyum geldi?yoksa erkan membran rüptürümü var bende?kesem dışardayken serklaj atılması doğrumuydu?Serklaj atılırkenmi kese zarar gördüde suyum ondanmı geldi vs? gibi sorular sordum ama hiç birinin cevabını alamadım..Geçmişi konuşmanın anlamı yok,elden gelen yapılmış.nedenini bilemeyiz,belki içerde kanama vardı,belki enfeksiyon vardı dedi.Bende 3-4 gün önce doktordaydım herşey normaldi dedim.ayrıca enfeksiyonda yoktu,en son sizin yaptığınız tahlil bile temiz çıktı sizde biliyorsunuz dedim.Belkide gizli enfeksiyondu dedi..nedemekse!peki bundan sonra dedim?3.ayın sonunda kesin serklaj dedi.Nasıl yani dedim.Mesela 12.haftada uzunluğum 4cm olsa bile mi serklaj yapacaksınız dedim.Biz vajinal muayeneyi 20.haftada yaparız dedi.Ynai bilemeyiz dedi.Hala diyorki ben sana vajinal muayene yapmıycam.Yani 12.haftada ezbere serklaj yapacak gibi bir durum var.Ama istersen illede ben bekliycem işimi şansa bırakıcam dersen bekleriz dedi..Rahim ağzında çok fena gözükmüyordu aslında belkide serklajsızda sen normal hamilelik sürebilirsin dedi.ama bilemeyiz işi şansa bırakmış oluruz dedi.Bizim için bir tane erken doğum varsa ikincide sorgusuz atarız dikişi dedi..Peki dedim rahim filmi,histeroskopi gerekirmi bana?belkide rahim yapım bozuktur ,perde vs.vardır..Gerek yok rahim yapın gayet normal dedi.Siz bunu ultrasonla görebiliyormusunuz ki dedim(bildiğim kadarıyla anlaşılmıyor)evet anlaşılıyor dedi..Anlayacağınız kızlar sanırım bir daha bu doktora gitmem.Profların farkı belli oluyor..Belkide doğru söylüyor bilemiyorum.Fadiğinde dediği gibi kese dışardaysa kesin yetmezlik oluyor durumum.belkide doğru adamın söyledikleri.Ama hiç araştırma yapmadan böyle söylemesi yanlış geldi bana.geçmişi geride bırak geleceğe bak diyor.İyide geçmiş öykü çok önemli benim bildiğim..
canım benim maşallah ben kaçırdım fotoyu ama eminim ki cennet kokulum çok yakışıklıdır
buralardayım hayırlı olduğunu düşündüğüm haberlerle hemdebugün prof erol tavmergenle randevum vardı,ondan önce aman serklaj oluyorum ben diye koşa koşa şeker doktoruma gittim,anlatım da anlattım dedim hiçbir önlem almıyor benden ona gitmiycem artık,ne dikmiyor mu niye ki dedi,tabi bence de risk alma dedi,erol tavmergene gideceğimi söyledim,tanıdığını arkadaşa olduğunu söyledi telden konuştular falan,sonra tabi genel anestezi olacağı için damardan glikoz insülin düzeylerim ayarlanacakmış malum açlık gerekiyor ya aç kalınca benim şekerler düşer Allah korusun komaya girmeyelim dedik,enfeksiyon konusunda evet sen daha risklisin ama atla deve de değil dedi %1-2 fazldan sadece dedi,her ay antibiyotik gerekli mi dedim-iyi olmaz mikropları düzenli olarak antibiyotiğe alıştırmamak lazım gerektiğinde kullanmak daha yerinde olur dedi,sonra erol beye gittik,biraz soğuk bir adam ama can kulağıyla dinledi beni,sakin bir insan sorularımı da cevapladı,serklaj yapmalıyız dedi,her hafta proluton depot vurulacaksın dedi,pıhtılaşma için ise hematologa yönlendirdi onlar karar versin iğne mi aspirin mi yoksa her ikisi mi diye dedi,vee 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI BENİM DE ZAFERİM OLACAK İNŞALLAH açıkçası bana güven verdi bir de ablamın egede ameliyatını yapan bayan doktorun hocasıymış,ablam o bayanla konuştu,egede her türlü ben yardımcı olurum demiş,erol bey aynı zamanda yatıp dinlenmemden yana kesinlikle okula gidemezsin rapor vericem dedi,ona da sevindim,bu topikte başka bir kullanıcıya da serklaj yapmış,açıkçası güven uyandırdı bende,ve hiç hayır demedim perşembe günü Allah bir mani çıkarmazsa oluyorum serklajımı,Allah'ım tamamına erdirsin inşallah ve hepimizinkini inşallah amin
sofikacım merak ettim bugün seni..hayırlısıyla bebeğimiz hala beklemede.en güzel zamanı bekliyor annesine kavuşmak için.allahım tez zamanda kurtaracak seni ve yavrunu..
Bu arada bende doğum doktoruma gittim.biliyorsunuz serklajımı atanla doğumumu yaptıran doktor aynı değil.hala kanamam devam ediyor dedim.muayene edelim dedi.spekulum ile baktı..baya kötü oldum yaşananlardan sonra fobi haline geldi sanırım...normal gözüküyor dedi.adet görüyorsun dedi.ama gelen adet gibi değilki..kırkım 20 gün oldu biteli.ve hala hiç kesilmeyen lekelenme var.bazen kahve baze kırmızı..ve sadece güblük pedi kirletecek kadar..anlamadım gitti.sonra vajinal ultrasonla baktı.rahim normal haline dönmüş,yımurtalıklar normal dedi.diğer doktorum hamile kalmadan önce polikistik oversin demişti..bu ise gayet temiz dedi.polikistik over yapısı yok dedi.(inşallah öyledir)sonra konuştık.6 ay korunun dedi.sonra folik asidine başla dedi.ben tabi geçmişe dair bir kaç soru sordum:benim dikişim sağlamdı?neden suyum geldi?yoksa erkan membran rüptürümü var bende?kesem dışardayken serklaj atılması doğrumuydu?serklaj atılırkenmi kese zarar gördüde suyum ondanmı geldi vs? Gibi sorular sordum ama hiç birinin cevabını alamadım..geçmişi konuşmanın anlamı yok,elden gelen yapılmış.nedenini bilemeyiz,belki içerde kanama vardı,belki enfeksiyon vardı dedi.bende 3-4 gün önce doktordaydım herşey normaldi dedim.ayrıca enfeksiyonda yoktu,en son sizin yaptığınız tahlil bile temiz çıktı sizde biliyorsunuz dedim.belkide gizli enfeksiyondu dedi..nedemekse!peki bundan sonra dedim?3.ayın sonunda kesin serklaj dedi.nasıl yani dedim.mesela 12.haftada uzunluğum 4cm olsa bile mi serklaj yapacaksınız dedim.biz vajinal muayeneyi 20.haftada yaparız dedi.ynai bilemeyiz dedi.hala diyorki ben sana vajinal muayene yapmıycam.yani 12.haftada ezbere serklaj yapacak gibi bir durum var.ama istersen illede ben bekliycem işimi şansa bırakıcam dersen bekleriz dedi..rahim ağzında çok fena gözükmüyordu aslında belkide serklajsızda sen normal hamilelik sürebilirsin dedi.ama bilemeyiz işi şansa bırakmış oluruz dedi.bizim için bir tane erken doğum varsa ikincide sorgusuz atarız dikişi dedi..peki dedim rahim filmi,histeroskopi gerekirmi bana?belkide rahim yapım bozuktur ,perde vs.vardır..gerek yok rahim yapın gayet normal dedi.siz bunu ultrasonla görebiliyormusunuz ki dedim(bildiğim kadarıyla anlaşılmıyor)evet anlaşılıyor dedi..anlayacağınız kızlar sanırım bir daha bu doktora gitmem.profların farkı belli oluyor..belkide doğru söylüyor bilemiyorum.fadiğinde dediği gibi kese dışardaysa kesin yetmezlik oluyor durumum.belkide doğru adamın söyledikleri.ama hiç araştırma yapmadan böyle söylemesi yanlış geldi bana.geçmişi geride bırak geleceğe bak diyor.iyide geçmiş öykü çok önemli benim bildiğim..
Chnb,canım seni arayacaktım sonra geç oldu diye bir saat kadar önce mesaj attım teline uyudun mu diye cevap gelmeyince uyudun diye düşünüp aramadım..
chnb,canım seni arayacaktım sonra geç oldu diye bir saat kadar önce mesaj attım teline uyudun mu diye cevap gelmeyince uyudun diye düşünüp aramadım..
paşam,pcko nun çeşitleri varmış bazıları fazla kiloya bağlı dr o yüzden ısrarla kilo ver diyor.. Kilo verdikçe azalıyor etkisi düşüyor ..ayrıca kilolu hamile kalma ve hamileikte aşırı kilo alımı dr ların hiç sevmediği bir durum..o yüzden diyorum sana kilo ver kilo ver hatta 70-65 düş diye bana gittiğim diğer prof özellikle riskli gebeliklerde fazla kilo hiç istemediğimiz bişey daha önce kayıp varsa özellikle onlarda çok ciddi zayıflama istiyorum demişti