Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım,güzel dileklerin için teşekkür ederim..Ben o sigortayı yaptırdığımda gün sayıyordum sorunlar çıktı vs erteledik 2 sene oldu ödüyorum bu ay çalışmaya başlayabildik..canım şimdi sana uzun geliyor ama bir bakmışsın o gün gelmiş ve inşallah ilk aydan bize müjdeyi vermişsin Allah hakkımızda hayırlısı ne zamansa o zaman versin cnm

içimden bir ses geliyo diyor ama hadi hayırlısıbirinde teli varsa:102::102::102: allah rızası için arasın bakalım ne oluyo

Paşam,yukarda önce bebek geliyor demişsin sonra ben demedim mi doğurmaz gelire dönmüşsün duruma göre şerbet vermek bu oluyor sanırım takipteyim ona göre

Canım,bu şeker doktoru ve kadın doğumcu sentezi güzel olmuş dr dediklerini seni hematoloğa yönlendirmesi canım bak her işte bir hayır var dedikleri bu olsa gerek sanırım sonunda doğru dr yi buldun İnşallah hep böyle devam etsin Bize güzel haberler ver

canım sen beni ekime bile bekleme bebem ben biraz zor korunmayı bırakrım 70 65 diyosun dukanmı yapsam acaba kaç arkadaşım öle verdi

Yani bana eylülde de bebek yok arkadaşım ekim kasım aralık meselesi değil bu maşallah çok güzel kilo verdin iyi de gidiyorsun senin içine ne zaman siniyorsa o zaman yap dukan yapma sen zaten düzenli kilo veriyorsun senin ihtiyacın yokki dukana ben olsam 70 ve altı olduğum gün başlardım içime öyle sinerdi ama sen ne zaman tamam dersen ozaman başla sonuçta çok sağlam kilo verdin

Tek dileğim ne biliyormusun? Gözlerimi kapamış senli hayaller kurarken, gözlerimi açtığımda yanımda olman.

ne yapayım hatın dogurmak istemedi bizim sıpa biraz nazlı teyzesi galibayok dogmucek ben giidip dogurtucem çekilin önümdem dicem hayde kızım ben geldim çık bakıyım ordan paşa teyzen alsın seni kucagına idcem oldu dogmadı çukulata göstersek olmazmıyada güzel bir resim gösterelim hayat bak ne güzel diye yavrumu kim bilir neler bekliyo ay heyecan sardı beni ya akın degilki gidiyim yavrumu görüyümaş verdim yeminle gebeligebebek konusuna gelince ekim diyourm canıum ne kadar veirisem okadar iyi bu arada tartıldım ben bir iftarda yemek yiyourm akşam 10 gibi meyva yiyorum sonra yemek yemiyorum aynı kiodayım anlamış degilim arkadaş dukan yapmış ben karatay yapıyodum haftada 2 kilo verdigimi biliyom ban zararı olmucagını bilsem yapıcemde ama neerde durun sizlere birşey yayınlıyım bulabilirsem

Damardaki kanın pıhtılaşmasını önlemek amacıyla kullanılan anti-koagülan ilaçlar (coumadin, vb) ile beslenmenizde kullandığınız K vitamininden zengin sebze ve meyveler arasında önemli bir etkileşim vardır.

K vitamini, pıhtılaşma faktörlerini aktive etmekte, böylece kanın pıhtılaşmasına neden olmaktadır. Beslenmenizde K vitamini içeriğinin yüksek veya düzensiz olması kullandığınız ilacın (anti koagülan) pıhtılaşma zamanına olan etkisine engel olacaktır.

Diyetin K vitamini içeriği ilaç tedavisi süresince en fazla 300-350 µg olmalı, günler arasında büyük farklılıklar göstermemelidir. Günlük fark 250 µg'ı geçmemelidir. Diyette bu düzeyde farklılık yaratacak tek besin grubu yeşil yapraklı sebzelerdir.

Diyetisyen Bursa Elif ÖZKELEŞ Sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü

UYARILARI DİKKATE ALIN
1
Elma, Armut, Ayvayı, sebzelerden Salatalık ve Kabağı kabuksuz yiyiniz. Meyvelerin kabuk kısımları ve sebzelerin dış yaprakları iç yapraklarına oranla 3-6 kat daha fazla K vitamini içermektedir.
2
Lahana, Brüksel lahanası, Brocoli, Pazı, Ispanak, Semizotu, Maydonoz, Dereotu, Tere, Roka, Şalgam, Kıvırcık, Marulun yeşil kısımlarını ve Asma yaprağı, yemeyiniz. Yeşil yapraklı sebzeler ve ikinci derecede K vitamininden zengin olan bezelye, kırmızı lahana ve taze fasulye dışında kalan sebzeler (Havuç, domates, salatalık, soğan ve sarımsak) çiğ ve yağsız tüketildiklerinde serbest olarak yenebilirler. Kurutma, derin dondurma ve pişirme besinlerin K vitamini içeriğini etkilemez.
3
Avokado ve Kiraz yemeyiniz.
4
Fazla acı biber yemeyiniz.
5
Soya yağı ve kanola yağı tüketmeyiniz. Diğer soya ürünlerini de diyet uzmanınıza danışınız.
6
OMEGA-3 yağ asidi (balık yağı) içeren preperat kullanmayınız bunun yerine haftada 1 kere balık tüketiniz. (Ton, Alabalık, Som balığı için 150-175 g, Kolyoz, Hamsi, İstavrit, Lüfer, Zargana için 100-125 g, Kefal için 250-300 g, Mezgit için 750 g ).
7
E, A ve C vitaminlerinin oral antikoagülan kullanan hastalardaki güvenilir dozları henüz belirlenmediğinden günlük tavsiye edilen miktarlardan daha yüksek E, A, C vitamini içeren tabletleri kullanmayınız.
8
Coenzim Q10 kullanmayınız.
9
Bitki çaylarının, özellikle kanı sulandırıcı olduğu söylenenlerin (koç boynuzu veya pire otu, kokulu yapışkan otu gibi bitkilerin) bileşimleri tam bilinmediğinden tedaviyi etkileyebileceğini düşünerek tüketmeyiniz.
10
Kola gibi şeker ve fosfat içeren içecekleri ilaçlarla beraber fazla miktarda almayınız. Bu durumda midenin boşalım süresi uzar ve ilacın emilimi azalır.
11
Yoğurt ve kefir, barsakta K vitamini yapımını arttıran bakterileri içerdiğinden fazla miktarda yemeyiniz.
12
Tahıl tohumları, kök yumru sebzeler, meyvelerin etli kısımları ve meyve suları K vitamininden fakirdir, serbest yenebilir.

300 - 350 µg K VİTAMİNİ İÇEREN ÖRNEK MENÜ:
Kahvaltı:
1-2 kibrit kutusu beyaz peynir
5 adet zeytin
Domates, kabuksuz salatalık
2- 3 dilim ekmek

Öğle:
1 kepçe çorba
1-2 köfte kadar et veya tavuk
Pilav, makarna
2-3 dilim ekmek
1 küçük kase yoğurt
Sebze yemeği (2-3 yemek kaşığı patlıcan, karnabahar, havuç, kabuksuz kabak, bezelye, enginar, biber, taze fasulye)
Salata (Domates, soğan, kabuksuz salatalık, havuç)

Akşam:
Öğlenin aynısıAra öğünlerde: Kabuksuz elma, armut veya diğer meyvelerden yenebilir.

Gece: 1 su bardağı süt.

ANTKOAGLAN (Kan Sulandrc) LA KULLANAN HASTALARDA BESLENME Diyetisyen Bursa Elif ZKELE Salkl beslenme ve kilo kontrol

inşallah,bizle burda bebişinin fotosunu paylaştığın günlerde gelecek ..dileklerin gerçekleşecek tüm kalbimle inanıyorum ben

ne yapalım biliyormusun senle aynı anda gebe aklalaım rabbimin izniyle aynı anda doguralım hastanede aynı olsun 2 yatak ne ka güzel olureltim demin feceden mesaj atmış dokto rişini bebek işini ne yaptın diye bende dedim olanlar ne oluyo düşünmüyom dedim oda aban yaşın geçiyo dedi bir anne demesi yetiyo insana dedi bir babanne deyince kaynanamın yagları eriyomuş bende dedim ben yaşlımıyım sanamı kaldı benim bebegim yasşım dedim postaladım gelde sinir olma hedemicem rabbim işşallahta duyurmaz hamiieligi kışa gelirse iyi olur kaynanam zaten bana gelmiyo oldu bitiye gelir işşallah eşim ben biliyim birde siz yeter bana

Paşam,çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler cnm..Evet pıhtılaşması olan kişiler beslenmeye dikkat etmeli pıhtılaşma iğnesi olanlar pıhtıyı arttıran gıdalara da kanı sulandıran gıdalarıda fazla tüketmemeli

Boş ver takma kafanaaa..ciddiye alma ..Sen kendini ne zaman hazır hissedersen o ayrıca yaş konusunda saçmalamış neyse ben yatıyorum çok uykum var

bak mesela kan sulandırıcı igne ilaç kullannalar asla ananan ve kivi yemicek birde zencefil var çapıntı yapıyomuş

boş ver takma kafanaaa..ciddiye alma ..sen kendini ne zaman hazır hissedersen o ayrıca yaş konusunda saçmalamış Neyse ben yatıyorum çok uykum var

ne takıcam o manyagı ben beni kızdırmasın 40 yaşında dogurururm bebeklerim olursa tabe3 düşünüyomuş hanım ban geçen diyor benimli muhattap olma bu konularda dedim neyse uyu bebem ben dün hiç uyuyamadım ya döndüm durdum yatakta nedense sonra görüşelim

DUYAYDIN
Senin adina cok sevindim.icine sinen bir dr bulmussun.
kararsiz kalmak en zoru bilirim.
Insallah persembe gunu serklajinda basarili gececek ve guzel haberlerini alicaz.
risk baslamadan tedbirini almak her zaman daha iyi.

BADE
DR la gorusmen sadece can sikici gecmis.evet yasadigin servikal yetmezlik belirtisi bunu daha once konusmustuk.
Ama baska bir sorun varmi bastan arastirilmali bence. 20. Hafftada muayene ne demek zaten cok gec kalinmis olunuyor.
bence daha tecrubeli ve isinin ehli bir dr gorus.
Zamanin ve imkaninda var.
sakin kafandaa soru isaretleriyle cikma yola bir daha.
Sen elinden geleni yapta gerisi allaha kalsin.
Insallah burda birlikte hamileliklerimizide paylasacagimiz gunler gelicek.
Suan yasadiklarin cok yeni ama inanki hicbir zaman unutulmayacak sadece kabullenil

CHNB
Tek nakil banada mantikli geliyor ancak negatif tek embriyo naklimiz var ocak ayinda.
Dr tek nakille basari sansi yok gibi diyor.bu durum dondurulmus embriyolar icin gecerli.
Birde sorun embriyolar iki olarak donduruluyor.yani birini ziyan etmis oluyoruz.cozunen tekrar dondurulamiyor.
Eger bu sefer sonuc alamazsak sil bastan baslamamiz gerekiyor.bir suru ilac toplama isleminde narkoz vs.maddi manevi daha yipratici.
maliyete gelince ocak ayi icin 1500 tl nakil+muayene+ilac ti.
ama suanki ucretini bilmiyorum.
Allahtan esimin abisiyle ortak bir isyeri varda fazla zorlanmiyoruz.
Yoksa nasil gidebilirimki.ailelerden hicbir destek yok.
Yani maddiyat bir yana sadece nakil daha az yipratici diye cok istiyorum.
Hayirlisi olur insallah.
Dr gittigimde bu sefer bircok seyi bastan konusucam.
Benim daha simdiden uykularim kacti.sizleri dusunemiyorum bile.
Rabbim yardimciniz olsun.

SINEM
Beren in durumuna cok seviniyorum.tum sevdiklerime bunlar bizim minik bebeklerimiz diye gosterdim.ve dua edin dedim.
insallah hergecen gun hersey daha iyi olucak ve cok yakinda cicileri ile cektigin fotolarida paylasicaksin bizimle
osman beye bende kizsamda daha iyisini bulamadim suanki imkanlarimla.
Sonucta bunca yildan sonra dogru teshisi o koydu.
Insallah bundan sonrada daha tedbirli davranir.

evet canım ya bi 250 de ona bayılacaktım şimdi arayıp iptal ettim,zaten sunumunda da benim gibi hastaların progesteron tedavisiyle takip edilmesini söylüyordu ama belki kesenin dışarı çıktığını söyleseydim o da dikiş atabilirdi bilemiyorum,işin komik yanı ameliyatı o 3. profun hastanesinde olacağım erol beyin kendisine ulaşamazsam da ege üniversitesi hastanesinde ablamın ameliyatını yapan bayan dr bana gelirsin dedi zaten bu hocalarına sorarak hareket ediyorlar ablamın durumundan biliyorum 2. bir kapımın olmasına da seviniyorum

canım açıkçası uzun bir açıklama yapmadı anlattıklarımı dinledi ve tek dediği şey daha muayene etmeden dikiş atmalıyız hem de şu birkaç gün içinde,şu anlattığım bu hocanın öğrencisi olan ablamın doktoru da ablama telefonda "biz burada bebekleri tehlikeye atmayız hemen dikişi kardeşinin haftalarında atarız demiş "ki benim eski dr min de arkadaşı aynı zamanda,biz böyle bir yol izlemiyoruz demiş,doktora başarı şansını sorduğumda çözüm olmasa da tedbirdir bu dedi oluruna bırakmak istemediğini söyledi,adamın başarılı olacağına inanıyorum,bebeği kaybetmekten hiç bahsetmedi birşey olursa hastaneye yatırır öyle takip ederiz dedi,bu pozitifliği sevdimbana güç verdi

canım regretenin dediği gibi kilo vereceksin sonra da meformin verirler sana,gebelikte hiçbir zararı yok,ben de şekerim için kullanıyorum insülinle beraber,gittiğim 2 prof da gebeliğimin sonuna kadar içebileceğimi söylediler,bildiğim kadarıyla o metforminleri pko lulara veriyorlar düşük olmasın diye

inşallah doğru karar vermişimdir,yani şöyle söyliyim fuat beye gitikten sonraki gece uyuyamadım kabus gibiydi,erol beyden sonra çime su serpildi sanki rahatladım bu gce de fosur fosur uyudum şeker doktorum da gelecek inşallah operasyona dediğin gibi birbirlerini tanımaları çok iyi,ay o hematolog işini de bugün halletmeliyim,dün aradım sekreterine resmen yalvardım 5 eylüle gün vermeye kalktı yok dedim perşembe ameliyat olucam,araya sıkıştır ne olur,bugün telefon etçem iptal eden olursa diye randevusunu,ee ya iptal eden olmazsa dedim o zaman hocayla konuşurum kabul ederseson randevuyu veririm dedi,inşallah kabul etsin de serklaj öncesi bu işi de halletmiş olayım,işin açığı başından beri iğne istemiyorum,çünkü insülin vurulduğum yerlerle bu iğnenin yerleri aynı,delecek yerim kalmayacak,o biraz sıkıntılı ama napalım bebeğim için herşeye katlanmaya hazırım

evet içime sindi canım inşallah sonuna kadar da böyle gider,iyi dileklerin çok teşekkür ederim,HEPİNİZE KIZLAR HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM

Son düzenleme:
arzufirdevs canım geldi gelecek derken artık her an tetikteyiz,beni heyecan coktan sardı sende durumlar nasıl

duyaydın canım hayırlısıyla serklajını da ol ve bundan sonra da sonuna kadar sorunsuz yaşa gebeligini,sonunda da sag saglim vakitlice dogur evladını inşallah

fadik canım senin srklajını ne zaman almışlardı hatırlayamadım gecmiş yaparım ama ondan once gorursen cevplarsın diye sorayım dedim,bir de ne zaman ve nasıl başladı dogumu,ilk belirtilerin nelerdi merak ediyorum.Ben bir normal dogum yapmış bir kadın olsam da ilk dogumum cok farklı geliştigi icin dogal olarak dogum naşladıgında ne nasıl gelişiyor bilemiyorum,azcık da korkuyorum kasılmalar rahme zarar vermesin diye.

paşam haklısın canım senin dediklerin aklıma gelecek dogumda diye dusunyorum,daha dogrusu umuyorum,eger komik seyler dusunebilecek durumda olursam hersey yag bal demek degil mi cok istiyorum senin de doguma girdigin,heeeyyttt ben geliyorum doguracagım şipşak dedigini yazdıgın gunleri,evladım kollarımda bana gulumsuyor dedigin gunleri...bunu hep aklında canlandır kuzum cunku bir gun o manzara gercek olur.Allah´ım gonlune gore versin.

bade canım doktorun tavrı tam da acemi doktorlar gibi olmuş,onlar sorunlu gebelerde hic bir sorumluluk alamaz canım bence onla bir yere varamazsın,cenk bey de bu konuda yetersiz,onlar normal rutin gebe kontrollerinde basvurulabilir belki ama sana faydadan cok zararı dokunur bu tarz doktorların.Sigortan dolsun hele o zamana kadar da doktor konusunda daha netleşir hersey,feryal de yakında bu yola duşuyor,onun da tecrubelerinden yola cıkıp dogru kararlar verecegine eminim.Osman beyle teşhis aşamasında goruşmen dogru olabilir.

aa fuat beye gittikten sonra neden kabus gibiydi
ben kaçırmışım
beğenmedin mi? olumsuz birşeyler mi söyledi???

aa fuat beye gittikten sonra neden kabus gibiydi
ben kaçırmışım
beğenmedin mi? olumsuz birşeyler mi söyledi???

yok canım olumsuz birşey söylemedi,tam tersi belli işinin ehli birisi,hatta muayeneden çıktıktan sonra bocaladık napsak diğer dr lere gtsek mi yoksa bunda mı karar kılsak diye ama beni çok korkuttu,sanki yarın ölücem de hemen yarına bile kalmaz hemen olmalısın serklaj falan demeye başladı,şeker doktorumla randevum var dedim,ne var serklajdan 1-2 gün sonra gidersin hep yatmayacaksın dedi,bir de bakın size ne kadar zaman ayırdım sözü hoşuma gitmedi,eminim serklajı o yapsaydı da başarılı olurdu ama doktor-hasta ilişkisinde içime sinmeyen birşeyler oldu,anlatamadığım,ifade edemediğim..ama dediğim gii adam işini biliyor ona sözüm yok kesinlikle

anladım tatlım
aman başka olumsuz birşey söyleyip canını sıkmış olmasın da

sana katılıyorum, hastaya güven vermesi
doktoruma karşı güven duyman çok önemli

günaydın arkadaşlarr..
duyaydın senin adına çok sevindim inan...
ohhh içine sinmiş doktorun. gerçekten çok da iyi denk gelmiş..
demek yarın serklajın. rabbim yardımcın olsun inşalalh devamında sıkıntısızca bir gebelik geçirirsin..

arkadaşlar bişi soracağım ben çok vajinal muayene oldum infertilite ile uğraşırken
ama merak ediyorum rahim ağzı boyu ölçülürken de vajinal muayene gibi mi oluyor
yoksa farklı mı..
muhabbetlerinizde acı duyduğunuzu falan okudum da eliyle mi ölçüyor:18::18::18::18::18::18:

bir de pco gerçekten kısaltıyor mu rahim ağzını
bende de pco var daha doğrusu gititğim 4 doktordan sadece birisi olduğunu söyledi. kistik yapı yok.
hormon testlerinde çok sıkıntı yok ama adet düzensizliği çok fazla iki ayda bir..
kist olmadığı için pcodan şüphelenmeiyorlardı sadece bir doktor adet düzensizliğimi baz alarak pco dedi..
şimdi bende tırstım iyice..
sizleri okuyarak bazen gizli takipçi olarak :)) bişeyler öğrenmek istiyorum
benim de iki haftam kaldı rahim ağzı boyunun ölçülmesi için. kalbim ağzımda o günü bekliyorum..

3000. sayfada benim de yazım olsun. Duyaydın yarın büyük gün kesinlikle gecelik giy canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…