- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.681
söyliycem canım, bugünde sabah 7.30dan beri ful ayaktaydım ama henüz bir ağrım olmadı ama yinede yarın gidicem, annem zaten kızı alayım diyor falan ama elimden geldiği kadar kendim bakayım son zamanlarda az bir dönem bırakırım diyorum, şimdi ayaktayım ya yapabilirim diye düşünüyor..ama arada laf sokmalarına dayanamıyorum bu dönemde zaten hassas oluyoruz öyle değilmi hiç farkınbda değiller, birde habire bu sene hamile olmasaydın tatile gitcektik senin yüzünden kaldık, artık hamile kalırsan yaza getirme kaç senedir her yaz senin bu sorunun var diyor, birde yeter artık daha doğurma falan diyor..off omu çok konuşuyor yoksa benimmi alınganlığım üzerimde anlamıyorum, annem kötü biri değil, beni değil kimseyi kırmak istemez bu güne kadar ama kendide farkında değil galiba yaptığının..
Sağ ol Sofika gözümden yaş süzülüyor inan. Çocuğum da ben de çok yıprandım. Öğretmeni de bizi çok yıprattı. Oğlum gerçekten zeki. Hazırcevap, sempatik... Mesela eşimin bir arkadaşıyla tanıştı o arada biz de yaşımızın ilerlemesinden yakınıyorduk kızla sohbet ediyor kız soruyor ne olacaksın o da bilim adamı olup 10 yaş küçültme makinası yapacağım dedi ona. Kuzeni kızdı ona sen bizim ailemizden değilsin dedi o da olabilir ailenden olmayabilirim ama sülalendenim dedi vb. Bunlar basit örnekler... Sınıftada en değişik cevapları veriyormuş. Dediğin gibi zamana bırakmak en iyisi galiba bugün ben başka odada ağladım oğlum başka odada. Artık okuma fobisi oluştu çocukta ben özellikle çok yükleniyorum ve bağırıyorum sonra da üzülüp ağlıyorum...
Yılsonu gösterisinde herkes onu izlemiş kendine güveni tam hep insanların ilgisini üzerine çeken bir çocuk oldu hep. Ama özel okula gidiyor ama malesef ek çalışma da yapılmadı bir ara özel ders aldırdık işe yaramadı matematiği iyi sayılır... İnşallah kardeşi olunca çocuğn üstünden düşerim de biraz rahatlar çocuk benden korkar oldu ya... Okul açılması yaklaştıkça ben de çok gerildim14:
Sağ ol arkadaşım...
Kızlar sağ olun... Meleğim ve Aşkım inşallah sorun çıkmaz sende de...
canım suan senınde psıkolojın ıı degıl devamlı yatmaktan bırılerıne muhtac olmaktan oyuzden cocugun uzerıne fazla gıdıyorsun cocukta halıyle gocebe gıbı evınde degıl kendını ıyıce boslamıstır uzerıne gıtme cocugun bence o arkaslarının ıcınde yapamayınca bu sene hırslanıp okuyacaktır dıkkat eksıklıgının en basta okumada problemlerı oluyor ınsallah kısa zamanda dıkkatını derslerıne verır onuda kendınıde uzme canım
söyliycem canım, bugünde sabah 7.30dan beri ful ayaktaydım ama henüz bir ağrım olmadı ama yinede yarın gidicem, annem zaten kızı alayım diyor falan ama elimden geldiği kadar kendim bakayım son zamanlarda az bir dönem bırakırım diyorum, şimdi ayaktayım ya yapabilirim diye düşünüyor..ama arada laf sokmalarına dayanamıyorum bu dönemde zaten hassas oluyoruz öyle değilmi hiç farkınbda değiller, birde habire bu sene hamile olmasaydın tatile gitcektik senin yüzünden kaldık, artık hamile kalırsan yaza getirme kaç senedir her yaz senin bu sorunun var diyor, birde yeter artık daha doğurma falan diyor..off omu çok konuşuyor yoksa benimmi alınganlığım üzerimde anlamıyorum, annem kötü biri değil, beni değil kimseyi kırmak istemez bu güne kadar ama kendide farkında değil galiba yaptığının..
canım ne demek biz kader arkadaşı degilmiyizpaşam canım benim ya öyle iyi yüreklisinki burda herkese destek oluyorsun varlığınla, söylemen bile gelmiş kadar oluyor zaten, benide hastanedeyken aradın Allah sanada en kısa zamanda meleğini gönderecek..Rabbim herkesin gönlüne göre verir, sanada vericek inşallah tez vakitte..
chnbcim sende görümcelerden yana şanslısın yine sana evini açmışlar kaç aydır ilgileniyorlar, benim bekar görümcem var kıskanç, gelin düşmanı fesatın teki, hastaneye yattım da iki gebeliğimdede ne bir telefon açtı, nede yalandan geçmiş olsun dedi, Allah bana da böyle nisanlar nasip etmiş işte ne yapayım..oğluşunuda kendinide üzme artık, bırak biraz geç okur belki ama böyle yaptıkça okuma hevesini iyice kaçırırsın, okuldan da soğur bu sefer, belki daha küçüktü okula adapte olamadı bundan sonraki seneler aklı erdikçe daha iyi çalışıp adapte olur hiç belli olmaz hideniskonun dediği gibi bir psikoloğla görüş istersen, belki dikkat eksikliği veya dikkatini toplayamama gibi bir problemi vardır..
kızlar bende bugün doktorumu aradım ama ulaşamadım çok yoğunmuş iki kez cebini sekreter açtı, bende cumartesi saat 6 ya randevu aldım, gideyim bir baksın bari kısalma falan mı var yoksa, zaten kafana takılan bir şey olursa kontrole erken gelirsin demişti, zaten bu sefer söyliycem, çok yorluyorum, dikişimde içime sinmedi zaten güvenmedim zaman zor geçiyor sanki 30lu haftalara kadar 15 de bir geleyim mi diycem..
hidenisko canım senle haftalar aynı sende de kasıklarında mesanende baskı veya ağrı hissi olyormu ya..belki haftamıza göre normaldir..
rabbim bebegimize ömür versin canım benim ararsan benden çok sevlam söyleBugun Beren in kalp sorunuyla ilgili konustugumuz kalp dr larinin isimlerini ogrendim.
Cocuk kalp prof.dr ERGUN CIL
Cocuk kalp damar cerrahi prof.dr ISIK SENKAYA
Tlf larini alMadim ama internetten bulursun.
Insallah bir faydasi dokunur.
Minik Beren imiz insallah en kisa surede sagligina sonrada annesine kacusur.
sanmayın ki kontrolüm kötü geçti,yok çok iyi geçti bebeğim de çok iyi ama doktoruma güvenim çok feci bir şekilde sarsıldı ve ne yapacağımı bilemez bir haldeyim bütün gece uyuyamadım,zaten serklaj yapmıyor rahim ağzı boyum iyi diye,onu anladık tamam da şimdide 3. ayını doldurdun progesteronu keselim dedi şok oldum resmen,ee hani erken doğumu engelliyordu bu?kıvırdı da kıvırdı yok ben iyiymişim bi sorunum yokmuş boşuna progesteron almamın bana da bebeğe de faydası yokmuş,e ama şimdi iyiyi sonra açılma olursa napcaz bana resmen hiçbirşey yapamayacağını söyledi yani arkadaşlar 20Lİ HAFTALARDA açılma olursa SERKLAJ YAPMAYACAK!!!!!!!!!! inanabiliyor musunuz? o zaman ben niye doktora gidiyorum her hafta paralar bayılıyorum,ödleğin teki kendine güvenmiyor!!!!!!!!ben nasıl aynı hatayı ikinci kez yaptım hala inanamıyorum kendime,yok progesteron kullanımı bebekte kıllanma,erkek bebekte peygammber sünnet bilmem neye sebepolur muş,ee bebek yaşamadıktan sonra bunların bi önemi kalmıyor ki............................... zaten burada konuştuğumuz şu geçen hamileliimdeki karnımdaki sertleşmeleri söyledim BİR DAHA,şimdi de onlar kasılmaydı demez mi,ne yapmaya çalışıyor bu adam?bütün güvenim alt üst,ben şimdi bu adamın ağzından çıkan neye güveneyim?beni resmen saldı çayıra mevlam kayıra,işimiz Allah'a kaldı! yanlış anlamayın tabiki hepimizin işi Allah'a kalmış durumda ama sen önce tedbirini al ki ondan sonra Allah seni korusun tedbir almazsak aynı şeyleri yaşayacağım çok korkuyorum bile bile aynı yere doğru sürükleniyorum ben şimdi kime gidicem:14 keşke hamile kalmasaydım,en azından bir bebeğin canına kastetmemiş olurdum
metal, şu semih beyi merak ettim doğrusu
yarın ayrıntılı yaz, bana yakın olması da çok sevindirici
inşallah memnun kalırsın, bende ara kontrollerimde ona giderim olmazsa
hatta doğumu bile orada yapabilriim belki
bu arada semih beyin soyadı nedir??
Duyaydın canım panik yapma öncelikle her şey yolunda şu an şükür. Fuat beyin hastası Premete isimli arkadaşa mesaj gönderdim özelden varsa telini mutlaka gönderir... Her şey güzel olacak inşallah...
canım sağol şimdi hidenisko attı mesaj ben de hemen aradım pazartesiye randevu aldım,kız sordu nerden tavsiye aldınız diye diyemedim ki netteki arkadaşlarımdangerçekten de nette telefonları yok
sanmayın ki kontrolüm kötü geçti,yok çok iyi geçti bebeğim de çok iyi ama doktoruma güvenim çok feci bir şekilde sarsıldı ve ne yapacağımı bilemez bir haldeyim bütün gece uyuyamadım,zaten serklaj yapmıyor rahim ağzı boyum iyi diye,onu anladık tamam da şimdide 3. ayını doldurdun progesteronu keselim dedi şok oldum resmen,ee hani erken doğumu engelliyordu bu?kıvırdı da kıvırdı yok ben iyiymişim bi sorunum yokmuş boşuna progesteron almamın bana da bebeğe de faydası yokmuş,e ama şimdi iyiyi sonra açılma olursa napcaz bana resmen hiçbirşey yapamayacağını söyledi yani arkadaşlar 20Lİ HAFTALARDA açılma olursa SERKLAJ YAPMAYACAK!!!!!!!!!! inanabiliyor musunuz? o zaman ben niye doktora gidiyorum her hafta paralar bayılıyorum,ödleğin teki kendine güvenmiyor!!!!!!!!ben nasıl aynı hatayı ikinci kez yaptım hala inanamıyorum kendime,yok progesteron kullanımı bebekte kıllanma,erkek bebekte peygammber sünnet bilmem neye sebepolur muş,ee bebek yaşamadıktan sonra bunların bi önemi kalmıyor ki............................... zaten burada konuştuğumuz şu geçen hamileliimdeki karnımdaki sertleşmeleri söyledim BİR DAHA,şimdi de onlar kasılmaydı demez mi,ne yapmaya çalışıyor bu adam?bütün güvenim alt üst,ben şimdi bu adamın ağzından çıkan neye güveneyim?beni resmen saldı çayıra mevlam kayıra,işimiz Allah'a kaldı! yanlış anlamayın tabiki hepimizin işi Allah'a kalmış durumda ama sen önce tedbirini al ki ondan sonra Allah seni korusun tedbir almazsak aynı şeyleri yaşayacağım çok korkuyorum bile bile aynı yere doğru sürükleniyorum ben şimdi kime gidicem:14 keşke hamile kalmasaydım,en azından bir bebeğin canına kastetmemiş olurdum
Benim de hataydaki drm sbah faceden mesaj göndermiş raporu düşünmeyin bebek ve siz iyi olun istediğiniz kadar rapor veririm demiş. Çok sevindim ben rapor isterken çok çekiniyorum...
Gözün aydın canım . Bak bu sorununda hallolmuş. Hepsi geçecek.
Allahım sen bizlere herzaman yardımcı ol.
Canım desydin kkdan onlar biliyorlar zaten kk yı?Sevindim rahatlamana... Bu aralar bir gerginlik var çoğumuzda.. Düzelelim inşallah dr ye belli ettin mi kızdığını?
hiçbirşey belli edemedim allak bullak çıktım odasından,yüzüm düştü dokunsan ağlayacak durumdaydım,sadece şu kasılmayı ısrarla sorunca yüzü pek bi değişti acayip oldu ama niye yalan söylüyorsun diymi,diyor ki geçmişi unut niye ben dedim geçmişi karıştırmıyorum geçmişte yaşadıklarımın sinyalini öğreneyim ki şimdi yaşarsam birşeylerin ters gittiğini anlayayım deyince evet o dediğin kasılmaydı diye itiraf etti zaten bana o zaman bi kal geldi,kendimi kandırılmış aptal yerine konmuş hissettim ve bana söylediklerinin hepsi inandırıcılığını kaybetti gözümde,bana kısaca açık açık bu gebelğinin de garantisi yok dedi,insan hastasına bunu der mimoral verir olacak başarıcaz falan dersin