Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
söyliycem canım, bugünde sabah 7.30dan beri ful ayaktaydım ama henüz bir ağrım olmadı ama yinede yarın gidicem, annem zaten kızı alayım diyor falan ama elimden geldiği kadar kendim bakayım son zamanlarda az bir dönem bırakırım diyorum, şimdi ayaktayım ya yapabilirim diye düşünüyor..ama arada laf sokmalarına dayanamıyorum bu dönemde zaten hassas oluyoruz öyle değilmi hiç farkınbda değiller, birde habire bu sene hamile olmasaydın tatile gitcektik senin yüzünden kaldık, artık hamile kalırsan yaza getirme kaç senedir her yaz senin bu sorunun var diyor, birde yeter artık daha doğurma falan diyor..off omu çok konuşuyor yoksa benimmi alınganlığım üzerimde anlamıyorum, annem kötü biri değil, beni değil kimseyi kırmak istemez bu güne kadar ama kendide farkında değil galiba yaptığının..

Yaren onların da tatile ihtiyacı oluyor tabi eminim kötü niyetli değildir ama dememesi lazım. Benim de kendi ailem eşim İstanbulda doktora yaptı 3.5 sene oğluma baktılar Edirnede. Askere gitti 8 ay durdular erken doğan bebeğimde de 4 ay yanımda durdular bulantım çoktu. Benim de babam yanımda değil de etrafta söyleniyormuş. Erken doğan için de gelip bakmayacaklarını demiştiler zaten. Ama erken doğunca pişman olmuşlar şimdi buna da bakarız diyorlar... Ben de hiç demiyorum gelin filan diye sonra söylenenler ağırımıza gidiyor. He bir de büyük oğlumun bir şeyini görseler görümceler annemlerin baktığını ima ediyorlar anneanneler şımarttı yok şöyle böyle diye...

Duyaydin,canim oncelikle Kontrolunun iyi gecmesine sevindim:nazar:...Lutfen hersey bitmis gecmis gibi davranma henuz hamileliginin basindasin doktorunun baslarda kendini belli ettigine sevin hemen bugun kendine yeni bir dr arastirmaya basla Namik Demir doluymus ama gerekirse hastaneye giderek rica et sekreterine durumunu anlat 1,5 sonra gec olabilir de yada simdi o randevuyu al ama randevusunu iptal eden vs olursa seni one cekmelerini rica et..Namik Demir olmuyorsa izmir buyuk sehir bir suru dr var..Onlardan birilerine git ama ne olursa olsun lutfen bastan pes etme..henuz kotu olan en ufak bisey yok doktorunun bile kendini simdi belli etmesi senin icin hayirli olmus...ya daha fazla devam etseydin cok daha ileri haftalarda fark etseydin ...Yazdiklarindan anladigim kendine guveni olmayan, yaptigi hicbiseyden emin olamayan bir dr..ve senin bunu erken anlaman cok cok iyi olmus...Lutfen simdi kendini topla kendin ve bebegin icin yeni bir doktor bul hatta yanina da yedek bir tane arada birine suphe ettigin durumlarda digerine gidersin...ve lutfen ama lutfen hamile kalmasaydim vs dusunceleri aklindan bile gecirme...

Sağ ol Sofika gözümden yaş süzülüyor inan. Çocuğum da ben de çok yıprandım. Öğretmeni de bizi çok yıprattı. Oğlum gerçekten zeki. Hazırcevap, sempatik... Mesela eşimin bir arkadaşıyla tanıştı o arada biz de yaşımızın ilerlemesinden yakınıyorduk kızla sohbet ediyor kız soruyor ne olacaksın o da bilim adamı olup 10 yaş küçültme makinası yapacağım dedi ona. Kuzeni kızdı ona sen bizim ailemizden değilsin dedi o da olabilir ailenden olmayabilirim ama sülalendenim dedi vb. Bunlar basit örnekler... Sınıftada en değişik cevapları veriyormuş. Dediğin gibi zamana bırakmak en iyisi galiba bugün ben başka odada ağladım oğlum başka odada. Artık okuma fobisi oluştu çocukta ben özellikle çok yükleniyorum ve bağırıyorum sonra da üzülüp ağlıyorum...:KK14::KK14::KK14:

Yılsonu gösterisinde herkes onu izlemiş kendine güveni tam hep insanların ilgisini üzerine çeken bir çocuk oldu hep. Ama özel okula gidiyor ama malesef ek çalışma da yapılmadı bir ara özel ders aldırdık işe yaramadı matematiği iyi sayılır... İnşallah kardeşi olunca çocuğn üstünden düşerim de biraz rahatlar çocuk benden korkar oldu ya... Okul açılması yaklaştıkça ben de çok gerildim:KK43::-)14:

Sağ ol arkadaşım...

Kızlar sağ olun... Meleğim ve Aşkım inşallah sorun çıkmaz sende de...

canım suan senınde psıkolojın ıı degıl devamlı yatmaktan bırılerıne muhtac olmaktan oyuzden cocugun uzerıne fazla gıdıyorsun cocukta halıyle gocebe gıbı evınde degıl kendını ıyıce boslamıstır uzerıne gıtme cocugun bence o arkaslarının ıcınde yapamayınca bu sene hırslanıp okuyacaktır dıkkat eksıklıgının en basta okumada problemlerı oluyor ınsallah kısa zamanda dıkkatını derslerıne verır onuda kendınıde uzme canım

canım suan senınde psıkolojın ıı degıl devamlı yatmaktan bırılerıne muhtac olmaktan oyuzden cocugun uzerıne fazla gıdıyorsun cocukta halıyle gocebe gıbı evınde degıl kendını ıyıce boslamıstır uzerıne gıtme cocugun bence o arkaslarının ıcınde yapamayınca bu sene hırslanıp okuyacaktır dıkkat eksıklıgının en basta okumada problemlerı oluyor ınsallah kısa zamanda dıkkatını derslerıne verır onuda kendınıde uzme canım

Sağ ol canım inşallah atlatırız bu süreci...

söyliycem canım, bugünde sabah 7.30dan beri ful ayaktaydım ama henüz bir ağrım olmadı ama yinede yarın gidicem, annem zaten kızı alayım diyor falan ama elimden geldiği kadar kendim bakayım son zamanlarda az bir dönem bırakırım diyorum, şimdi ayaktayım ya yapabilirim diye düşünüyor..ama arada laf sokmalarına dayanamıyorum bu dönemde zaten hassas oluyoruz öyle değilmi hiç farkınbda değiller, birde habire bu sene hamile olmasaydın tatile gitcektik senin yüzünden kaldık, artık hamile kalırsan yaza getirme kaç senedir her yaz senin bu sorunun var diyor, birde yeter artık daha doğurma falan diyor..off omu çok konuşuyor yoksa benimmi alınganlığım üzerimde anlamıyorum, annem kötü biri değil, beni değil kimseyi kırmak istemez bu güne kadar ama kendide farkında değil galiba yaptığının..

Bu kadar kendine yüklenme annenin yardım teklifini hemen kabul et. O kadar yorulmusun ki cevrendekilerin ilgisizliğinden kendini vede bebeğini riske atıyorsun. Olsun annelerimiz hep söyleniyor.
Ben ilk gebeliğimde ilk aylarda çok zor geçmişti annem sen neden böylesine filan ca gayet iyi su hiç hamile değil gibi benzetmeler yapıyordu bende 2. Uç ayımda iyilesin ce hem çalışırım hem ev idimi yaparım herseye yetişirim dedim sonra 25 haftada sancılandım.
Bu gebeliğimde cevremdeki her kisiden yardım alacağım dedim kendi kendime. Bir psikolok demişti ki karşındakinden yardım istemeye hakkın var ama onlarında hayır demeye hakkı var.
Ben birisine üzülün ce bunu aklıma getirmeye. Calisiyoru
Simdi sana yardımcı olacak bir tek annen var gibi o zaman talep et söylensin annem dirde.
Sonra kendine daha çok kızarsın. Yüklenme kendine.

paşam canım benim ya öyle iyi yüreklisinki burda herkese destek oluyorsun varlığınla, söylemen bile gelmiş kadar oluyor zaten, benide hastanedeyken aradın Allah sanada en kısa zamanda meleğini gönderecek..Rabbim herkesin gönlüne göre verir, sanada vericek inşallah tez vakitte..
chnbcim sende görümcelerden yana şanslısın yine sana evini açmışlar kaç aydır ilgileniyorlar, benim bekar görümcem var kıskanç, gelin düşmanı fesatın teki, hastaneye yattım da iki gebeliğimdede ne bir telefon açtı, nede yalandan geçmiş olsun dedi, Allah bana da böyle nisanlar nasip etmiş işte ne yapayım..oğluşunuda kendinide üzme artık, bırak biraz geç okur belki ama böyle yaptıkça okuma hevesini iyice kaçırırsın, okuldan da soğur bu sefer, belki daha küçüktü okula adapte olamadı bundan sonraki seneler aklı erdikçe daha iyi çalışıp adapte olur hiç belli olmaz hideniskonun dediği gibi bir psikoloğla görüş istersen, belki dikkat eksikliği veya dikkatini toplayamama gibi bir problemi vardır..
kızlar bende bugün doktorumu aradım ama ulaşamadım çok yoğunmuş iki kez cebini sekreter açtı, bende cumartesi saat 6 ya randevu aldım, gideyim bir baksın bari kısalma falan mı var yoksa, zaten kafana takılan bir şey olursa kontrole erken gelirsin demişti, zaten bu sefer söyliycem, çok yorluyorum, dikişimde içime sinmedi zaten güvenmedim zaman zor geçiyor sanki 30lu haftalara kadar 15 de bir geleyim mi diycem..
hidenisko canım senle haftalar aynı sende de kasıklarında mesanende baskı veya ağrı hissi olyormu ya..belki haftamıza göre normaldir..
canım ne demek biz kader arkadaşı degilmiyiz :KK48::KK48:çok iyi biliir birine muhtaç olmayı kaynanam bende kalırdı karnım acıkırdı diyemezdim anne karnım aç kendi anneme bile diyemiyodum ya birşey derlerse diye allahım yardım etsin yavrumu korusun işşallah rabbim görüyo seni canım umudunu yitirme:KK48::KK48:
Bugun Beren in kalp sorunuyla ilgili konustugumuz kalp dr larinin isimlerini ogrendim.

Cocuk kalp prof.dr ERGUN CIL
Cocuk kalp damar cerrahi prof.dr ISIK SENKAYA

Tlf larini alMadim ama internetten bulursun.
Insallah bir faydasi dokunur.
Minik Beren imiz insallah en kisa surede sagligina sonrada annesine kacusur.
rabbim bebegimize ömür versin canım benim ararsan benden çok sevlam söyle :KK16::KK16:dedigin dogru aslında bende hamile kalırsam demeyi düşünmüyorum kimseye canım tabi eşim çenesini tutarsa oda anneme demesek birşey olsa bize kızar dedi ögrenmesi lazım dedi bende ögrendide ne oldu deidim :KK47::KK47:sonra kestirip attı:KK14::KK14:
sanmayın ki kontrolüm kötü geçti,yok çok iyi geçti bebeğim de çok iyi ama doktoruma güvenim çok feci bir şekilde sarsıldı ve ne yapacağımı bilemez bir haldeyim bütün gece uyuyamadım,zaten serklaj yapmıyor rahim ağzı boyum iyi diye,onu anladık tamam da şimdide 3. ayını doldurdun progesteronu keselim dedi şok oldum resmen,ee hani erken doğumu engelliyordu bu?kıvırdı da kıvırdı yok ben iyiymişim bi sorunum yokmuş boşuna progesteron almamın bana da bebeğe de faydası yokmuş,e ama şimdi iyiyi sonra açılma olursa napcaz bana resmen hiçbirşey yapamayacağını söyledi yani arkadaşlar 20Lİ HAFTALARDA açılma olursa SERKLAJ YAPMAYACAK!!!!!!!!!! inanabiliyor musunuz? o zaman ben niye doktora gidiyorum her hafta paralar bayılıyorum,ödleğin teki kendine güvenmiyor!!!!!!!!ben nasıl aynı hatayı ikinci kez yaptım hala inanamıyorum kendime,yok progesteron kullanımı bebekte kıllanma,erkek bebekte peygammber sünnet bilmem neye sebepolur muş,ee bebek yaşamadıktan sonra bunların bi önemi kalmıyor ki............................... zaten burada konuştuğumuz şu geçen hamileliimdeki karnımdaki sertleşmeleri söyledim BİR DAHA,şimdi de onlar kasılmaydı demez mi,ne yapmaya çalışıyor bu adam?bütün güvenim alt üst,ben şimdi bu adamın ağzından çıkan neye güveneyim?beni resmen saldı çayıra mevlam kayıra,işimiz Allah'a kaldı! yanlış anlamayın tabiki hepimizin işi Allah'a kalmış durumda ama sen önce tedbirini al ki ondan sonra Allah seni korusun tedbir almazsak aynı şeyleri yaşayacağım çok korkuyorum bile bile aynı yere doğru sürükleniyorum ben şimdi kime gidicem :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::14 keşke hamile kalmasaydım,en azından bir bebeğin canına kastetmemiş olurdum

canım öncelikle sakim ol bak başka doktora git ben ummdumda 18 haftalıkkaybettim benim ilacı 3 ayda kesti altanda jel sıkıyodum onun ismini unuttum onuda kesti bebeg faydası olmaz dedi neyse altan muayene etti herşey güzel açıklı yok dedi eşimde doktor ne dedyse yapıcaz dedi ben okadar ikaz etmeme beni dinlemdiler sonrası malum kaç kere dedim dikelim rahimi gerek yok dedi düşerse zaten düşer dedi dikmedi kaybettim hoş dikildi gene durmadı bi rallahın kulu demediki kendi doktorlarımın araştırlırsın demediler 3 şehitmi vermem lazımdı araştırlırmak için inanın hamile kaldıktan sonra ögrendim prıtılaşmayı ve rahim agzı açıklıhgılı daha neler ögrenicez bakalım:KK14::KK14:sen o ilaçları bırakma 18 haftalıkken kanamam var dedigimde jele ilaca neden başlattı ozaman bu doktorum gene :KK47::KK47:rahimini diktir canım son pişmanlık fayda etmiyor bana ömürümde deselerdi böyle böyle yapıcaksın diye yavrum şuan topragın altında degil koynumda olucaktı bak yaşını kuytlucaktım hep diyorum eger doktor hatası varsa yavrularımı kaybetmede rabbim öteki tarafta versin hakkımı işşallah :KK47::KK47::KK47:

metal, şu semih beyi merak ettim doğrusu
yarın ayrıntılı yaz, bana yakın olması da çok sevindirici
inşallah memnun kalırsın, bende ara kontrollerimde ona giderim olmazsa
hatta doğumu bile orada yapabilriim belki
bu arada semih beyin soyadı nedir??

DUYAYDIN
Kontrolunun olumsuz gecmesi ve dr un tavri cok can sikici.ama sukurler olsun suan durumun gec kalinmis degil.baska dr lar arastir ve gerekirse dr muayenesine gidip rica et ve israrci ol.eminim icine sinen bir dr bulursun.
Ve ne olursun sakin neden hamileyim deme kimin hamileligi garantiki kucagina alana kadar.rabbim guzel seuler yazmis olsun.
Ve bebegine kavusacagina inancini kaybetme.

YAREN
Inan hepimiz cevremizden kirici sozler duyduk ve uzulduk.ama suan bebegin herseyden daha onemli.okudugum kadariyla normal bir hamileden bile fazla yukleniyorsun kendine.aman ne olur dikkat et canim.

CHNB
Bildigingibi benim cocugum yok.
Cocuklar uzerine bilmeden konusmak istemem ama su kadarini soyleyebilirimki.oglun elinde bavullarla tatil icin degil mecburiyetten evinden cikti.belki evini oyuncaklarini her zaman uyudugu yatagini ozluyordur.
Ne kadar hala ve babaannede olsa yabanci bir ev alismadigi bir duzen.
Ben bile bu yasimda annemde kaldigim sure icinde sinirlerim altust olmustuki o daha cocuk.
Fazla uzerine gitmenin daha olumsuz seylere sebep olacagi kanisindayim.hele bir evine donsun eski duzenine kavussun.gerekirse birkac ozel dersle hersey yoluna girecektir.

çok haklısınız arkadaşlar,sabah annemi aradım sağolsun hemen yanıma geldi,ben de az önce salı gününe prof dr erol tavmergen den randevu aldım,aynı zamanda ege üniversitesinde hocalık yapıyormuş adam bakalım bizim listede de birinin serklaj ve takibini yapmış,bunun dışında fuat akercanın numarasını nette bulamadım hep ege üniversitesi çıkıyor aratınca bilen varsa özelden telini atarsa çok sevinirim,gazi hastanesinde tanıdık var o da serdar aydın ı söyledi,elinden gelmezse de nereye yönlendireceğini bilir dediler ondan da randevu alıcam,şimdilik bu kadar..iyi düşünmeliyim aptalık ediyorum yavrumu üzüyorum böyle:KK43:

sofikacım
sen süt artırıcı bir kaç hap sitesi vermiştin
baktım geçmişe ama bulamadım
zahmet olmazsa yazar mısın bir daha
birde bunları hamileliğin son ayında falan kullanmaya başlasak
oğlumda sütüm çok azdı
kızımda fazla olsa bari
herhangi bir yan etkiisi yoktur herhalde dğil mi??

metal, şu semih beyi merak ettim doğrusu
yarın ayrıntılı yaz, bana yakın olması da çok sevindirici
inşallah memnun kalırsın, bende ara kontrollerimde ona giderim olmazsa
hatta doğumu bile orada yapabilriim belki
bu arada semih beyin soyadı nedir??

Prof Dr Semih Özeren üniversitede hoca idi artık sadece muayhanesine kocaeli Acibadem e geliyormuş. İlk gebeliğinde benim doktorumun cihazı iyi degildi uç boyutluma o bakmıştı hatta oğlumun cinsiyetinde ona söylemek nasip olmuştu. Bende fazla tanımıyorum. Yalnız kadın hastalıklarında çok iyi olduğunu biliyorum. Bide. Benim en yakın arkadaşımın iki gebeliğini de o takip etmiş. Ama tabi normal gebelikler. Yarın gidip görüşeceği
Biraz araştırdım riskli gebelikte özellikle anne karnında sorunlu bebeklerin teşhisi çok iyi dediler. Nasip Allah'ın sen bizlere yardımcı olacak vede kolaylıklar sağlayacak imam lo kişilerle tanıştır.

Duyaydın canım panik yapma öncelikle her şey yolunda şu an şükür. Fuat beyin hastası Premete isimli arkadaşa mesaj gönderdim özelden varsa telini mutlaka gönderir... Her şey güzel olacak inşallah...

Duyaydın canım panik yapma öncelikle her şey yolunda şu an şükür. Fuat beyin hastası Premete isimli arkadaşa mesaj gönderdim özelden varsa telini mutlaka gönderir... Her şey güzel olacak inşallah...

canım sağol şimdi hidenisko attı mesaj ben de hemen aradım pazartesiye randevu aldım,kız sordu nerden tavsiye aldınız diye diyemedim ki netteki arkadaşlarımdan:KK1:gerçekten de nette telefonları yok

canım sağol şimdi hidenisko attı mesaj ben de hemen aradım pazartesiye randevu aldım,kız sordu nerden tavsiye aldınız diye diyemedim ki netteki arkadaşlarımdan:KK1:gerçekten de nette telefonları yok

Canım desydin kkdan onlar biliyorlar zaten kk yı?:KK1: Sevindim rahatlamana... Bu aralar bir gerginlik var çoğumuzda.. Düzelelim inşallah dr ye belli ettin mi kızdığını?:KK53:

Benim de hataydaki drm sbah faceden mesaj göndermiş raporu düşünmeyin bebek ve siz iyi olun istediğiniz kadar rapor veririm demiş. Çok sevindim ben rapor isterken çok çekiniyorum...

sanmayın ki kontrolüm kötü geçti,yok çok iyi geçti bebeğim de çok iyi ama doktoruma güvenim çok feci bir şekilde sarsıldı ve ne yapacağımı bilemez bir haldeyim bütün gece uyuyamadım,zaten serklaj yapmıyor rahim ağzı boyum iyi diye,onu anladık tamam da şimdide 3. ayını doldurdun progesteronu keselim dedi şok oldum resmen,ee hani erken doğumu engelliyordu bu?kıvırdı da kıvırdı yok ben iyiymişim bi sorunum yokmuş boşuna progesteron almamın bana da bebeğe de faydası yokmuş,e ama şimdi iyiyi sonra açılma olursa napcaz bana resmen hiçbirşey yapamayacağını söyledi yani arkadaşlar 20Lİ HAFTALARDA açılma olursa SERKLAJ YAPMAYACAK!!!!!!!!!! inanabiliyor musunuz? o zaman ben niye doktora gidiyorum her hafta paralar bayılıyorum,ödleğin teki kendine güvenmiyor!!!!!!!!ben nasıl aynı hatayı ikinci kez yaptım hala inanamıyorum kendime,yok progesteron kullanımı bebekte kıllanma,erkek bebekte peygammber sünnet bilmem neye sebepolur muş,ee bebek yaşamadıktan sonra bunların bi önemi kalmıyor ki............................... zaten burada konuştuğumuz şu geçen hamileliimdeki karnımdaki sertleşmeleri söyledim BİR DAHA,şimdi de onlar kasılmaydı demez mi,ne yapmaya çalışıyor bu adam?bütün güvenim alt üst,ben şimdi bu adamın ağzından çıkan neye güveneyim?beni resmen saldı çayıra mevlam kayıra,işimiz Allah'a kaldı! yanlış anlamayın tabiki hepimizin işi Allah'a kalmış durumda ama sen önce tedbirini al ki ondan sonra Allah seni korusun tedbir almazsak aynı şeyleri yaşayacağım çok korkuyorum bile bile aynı yere doğru sürükleniyorum ben şimdi kime gidicem :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::14 keşke hamile kalmasaydım,en azından bir bebeğin canına kastetmemiş olurdum

bencede hemen başka bi doktora git

Benim de hataydaki drm sbah faceden mesaj göndermiş raporu düşünmeyin bebek ve siz iyi olun istediğiniz kadar rapor veririm demiş. Çok sevindim ben rapor isterken çok çekiniyorum...

Gözün aydın canım . Bak bu sorununda hallolmuş. Hepsi geçecek.
Allahım sen bizlere herzaman yardımcı ol.

Canım desydin kkdan onlar biliyorlar zaten kk yı?:KK1: Sevindim rahatlamana... Bu aralar bir gerginlik var çoğumuzda.. Düzelelim inşallah dr ye belli ettin mi kızdığını?:KK53:

hiçbirşey belli edemedim allak bullak çıktım odasından,yüzüm düştü dokunsan ağlayacak durumdaydım,sadece şu kasılmayı ısrarla sorunca yüzü pek bi değişti acayip oldu ama niye yalan söylüyorsun diymi,diyor ki geçmişi unut niye ben dedim geçmişi karıştırmıyorum geçmişte yaşadıklarımın sinyalini öğreneyim ki şimdi yaşarsam birşeylerin ters gittiğini anlayayım deyince evet o dediğin kasılmaydı diye itiraf etti zaten bana o zaman bi kal geldi,kendimi kandırılmış aptal yerine konmuş hissettim ve bana söylediklerinin hepsi inandırıcılığını kaybetti gözümde,bana kısaca açık açık bu gebelğinin de garantisi yok dedi,insan hastasına bunu der mi:KK19::KK57: moral verir olacak başarıcaz falan dersin

hiçbirşey belli edemedim allak bullak çıktım odasından,yüzüm düştü dokunsan ağlayacak durumdaydım,sadece şu kasılmayı ısrarla sorunca yüzü pek bi değişti acayip oldu ama niye yalan söylüyorsun diymi,diyor ki geçmişi unut niye ben dedim geçmişi karıştırmıyorum geçmişte yaşadıklarımın sinyalini öğreneyim ki şimdi yaşarsam birşeylerin ters gittiğini anlayayım deyince evet o dediğin kasılmaydı diye itiraf etti zaten bana o zaman bi kal geldi,kendimi kandırılmış aptal yerine konmuş hissettim ve bana söylediklerinin hepsi inandırıcılığını kaybetti gözümde,bana kısaca açık açık bu gebelğinin de garantisi yok dedi,insan hastasına bunu der mi:KK19::KK57: moral verir olacak başarıcaz falan dersin

Duyaydın canım neyse geçti gitti, inşallah bundan sonrası iyi olur...

X