- 26 Kasım 2010
- 2.708
- 7
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.541
canım gecen gun de boyle olmuştu sende hatırlıyorum yine kabızdın,buyuk ihtimalle ondan oluyor aslana o ilacından daha kotu olmadan
desene eşin gidiyor,Allah kavuştursun canım,zor oluyor,hic bir sey yapmasalar yakında olmaları bile guc veriyor.
canım ben ilk gebeligimde bu ignelerden hemen sonra hatta gecesinde cok buyuk sorunlar yaşamaya başladım,suyum birden bire arttı,buna baglı olarak bebek hareketlerini hissedemedim,su fazlalıgına baglı olarak gobegim birden devasa boyutlara ulaştıgı icin şiddetli bel agrısı cektim,bu nişanımın gelmesini tetikledi,serklajım olmasaydı 31 haftalı dogum yapma durumum olabilirdi.Ardından başka sorunlar da yaşadım.Yalnız şunu bilmelisin ki benim bu yaşadıgım sorunların ve ozellikle suyumun artışının bu ignelere baglı olmadıgını soyledi doktorum ama bence alakası vardı,ne şeklide ve nasıl bir etkisi oldu bilmiyorum ve once araştırmama ragmen dayanagım da yok ama ignelerin tetikledigi bir durum vardı bende eminim.Bir dahaki kontrolunde suyuna ozellikle bakılmasını rica et,bebek hareketleri su fazlalıgında da hissedilmiyor-bu bebek hareket etmediginden degil cok fazla sudan kaynaklı hissetme olanagın olmadıgından.Saglıcakla canım.
sor mutlaka,
evet ignede başkasına muhtac oluyorsun,ama avantajı da daha hijyenik olması,yani vajinal kullanırken cok daha dikkatli uygulamak lazım-ben kullanmadan once ellerimi ameliyata girer gibi yıkayıp,vajinal bolgeyi de baticonlu suyla duruluyordum,bir de vajinada birikme oluyordu,onu da yine 2-3 gunde bir kulak cubugunu baticona batırıp yuzeysel temizliyordum(karşına ayna alıp oturur pozisyonda yapmak lazım,vajina girişinde birikmiş ilacı cıkartmak icin),aslında her gece bir seramoniye donuşuyor haliyle,ugrastiriyor ama degdi cok şukur bugunlere geldim
ben de jel dökülüyor patür kütür,bir rahatsızlık yaşamıyorum o yönde,ama tırsak bi kadınım ben :) o dediğini yapamayablirim içeri temizlemeyi :)
arzufirdevs canım amin inşallah Allah yazmıştır da sağlıkla bir evladım olur bu sefer..aslında evet korkumu dile getirmişsin her doktor acil serklajı yapamıyor,bunu da sorucam doktoruma,eğer hep tırsak davaranacaksa o zaman benim hiçbir zaman çocuğum olamaz tabi şansım yaver gitmedikçe..çünkü burda arkadaşın arda lembet doğum kanalına giren bebeğini itip dikmiş,bizimkini dikmek istemedi doktor şekerin var enfeksiyon vs vs diye gerçi benim hafif kanamam da vardı ama kanamayı bahane olarak göstermedi şekerimi gösterdi,şimdi de şeker sebebiyle önlem amaçlı dikişi atmıyor,bilmiyorum bakalım ne söyleyecek
nurr panik olma hayatım ama toplanma dediğin şey kasılma olabilir ki 16 hafta bebek hareketlerini o derece hissetmek için erken benim 20 lerde o şekil hareketler oluyordu rahimden olabilir..randevunu öne alıp sertleşmeleri dr anlat ya da ara bazen serklajdan sonra da veriyorlar biz rahim kaslarının kasılmasını engellemek için nidilat yutuyoruz..dr telefon bile etsen senin tarifini yorumlar bence.. nasılsa dikişin var panik yapacak birşey yok ama dr sor için rahat etsin...senin için stres kasılmadan daha zararlı kendi dr olmazsa başka dr gidersin yarın için de rahat eder...
Sofika evet canım wc ile bendeki sertliğin alakası var. İlacı içtim canım:)) Eşin geldi mi ilaç aldı mı?
Metal41 canım zor şeyler yaşamışsın inşallah bunda olmaz...
Nuurrr canım serklaj sonrası antibiyotik kullandım 2 farklı çeşitti. Haftada yarım doz proluton depot iğne, 2 haftaya yakındım magnezyum pozitif bir tane günde. Bahsettiğin kasılma canım. o zaman sola dön yat su iç karnını ovalama... Ayrıca endolde kullanılıyor ama bana yasaktı...
Hidennisko senin muayene ne zaman?
Ben de sabah 8 de şeker yüklemesine gideceğim randevum var... Eşim de oğlumla pazartesi dönüyor.(
canım gercektende öle sanırım cünkü su anda bebegin hreket edipte toplanmsı sertlik yapması zor gibi saatte 2kez falan oluyo bide dikine sertlesiyo yuvarlak degil yani.antibiyotik bende kullandım bitti prolutan yerinede progestan 100lük içiorum günde 3kez magnezyum falan vermedş dr bide asagı dogru basınc oluyo gelsede su persembe gitsem bir an önce.dikiş varkende risk olusturyomu bu kaslımalar yatıyorum bol bol
Canım ilk serklaj zamanları benim de baskı çok oluyordu sonra düzeldi. Progestan alıyormuşsun bol su bol dua enfeksiyona dikkat et. Yat ben hiç oturmadım hep yan dönüp yemek yedim hala da öyle. Oturma zorunluluğu olursam kaykılıp turuyorum her zaman...
canım aynı tas aynı hamam kaçamaklar oldu tabe ne yapayım bayram bir kere geliyorSofikacığım çok geçmiş olsun. Benim de önceki gün oldu reflü çok değişik tatlarda çok yedim. Görümcem hemşire kullanabilirsin Rennie de gaviskon da dedi evde yoktu kullanamadım. Sağlık ocağı da bugün kapalıdır. Bu arada iğne olan progestanı sen deyince denedim vajinal sıkılık yapıyor canım. Benim evde vuracak kişi var o yüzden sorun olmuyor.
Gecelik konusuna gelince Memorialde ben hep oranın verdiğini giydim çünkü çok ince çok rahattı. Doktorlar dizisinde hastalar giyiyor ya aynı ondan rengi de deseni de.:))Ama istersen orada kendininkini de giyebiliyorsun bir iki gün giydim baktım o daha rahat onu giydim bol ve tiril tiril. Ben sezaryenden sonra üşüyormuyduk unuttum 8 sene geçti:)) Hep ince tasarlamaya başladım şu an ama aklıma o geldi...
Yaren canım sen de haklısın diğerinde yatıp bunda yatmayınca kendini kötü hissedebilirsin.
Duyaydın sorduğunu bilmiyorum. Her hamilelik farklı tabi Dediğin gibi ilkini dikişli olup(Ayer 82, 3 Melekannesi, şu an Hidennisko) ilkini dikişsiz olup 2. de ya da arada erken doğum yapıp 3. de (ben, Tatlişoğlum, Crameren) hatırladıklarımdan...
Salihas canım senin de bayramın kutlu olsun...
Nuurrrr ben sirkeli suyu 2 uzman dr ye sordum hastalarına önerdiklerini söyledilr ben en baştan beri kullanıyorum şükür enfeksiyon olmadım...
Regrete merakla bekliyorum haberini...
Paşam bayramda diyet nasıl gidiyor?
Sofika evet canım wc ile bendeki sertliğin alakası var. İlacı içtim canım:)) Eşin geldi mi ilaç aldı mı?
Nuurrr canım serklaj sonrası antibiyotik kullandım 2 farklı çeşitti. Haftada yarım doz proluton depot iğne, 2 haftaya yakındım magnezyum pozitif bir tane günde. Bahsettiğin kasılma canım. o zaman sola dön yat su iç karnını ovalama... Ayrıca endolde kullanılıyor ama bana yasaktı...
Ben de sabah 8 de şeker yüklemesine gideceğim randevum var... Eşim de oğlumla pazartesi dönüyor.(
günaydım yavru kuşlarım ne var ne yok beni sorun olursa 6 gün orucumu tutmaya başladım 10 borcum var toplam 16 güneylülün 6 biticek orucum işşallah sizler ne yaptınız bakalım bayramda hoş bende birşey yapmadım deliye hergün bayram biliyosunuz sabahtan beri yeni kalktım uykum var kafayı vursam uyurun diyorum ama saga sola dön yok anacım uykum kaçtı siler ne yapıyosunuz yavrularım ne alemlerde bakalım
allah kabul etsin rabbim sanada bizim gibi 1aylik tutmayi nasip etsin ;-)benim 1ay tutucambebislerimizi saglikla alalimda tutariz insallah..
Canım ileri haftalarda pek risk almak istemiyor dr ler. Aslında bebek kaybedilecekse en azından geç de olsa denenmeli... Belki zor olacak senin için ama istersen bir kez prof. Namık Demirle görüş bence.... Hatırlarsın ssaslanın 20 haftada kese çıkmışken itip dikmişti en azından tanışmış olursun,acil bir durumda da gidecek kapın olmuş olur...
günaydım yavru kuşlarım ne var ne yok beni sorun olursa 6 gün orucumu tutmaya başladım 10 borcum var toplam 16 güneylülün 6 biticek orucum işşallah sizler ne yaptınız bakalım bayramda hoş bende birşey yapmadım deliye hergün bayram biliyosunuz sabahtan beri yeni kalktım uykum var kafayı vursam uyurun diyorum ama saga sola dön yok anacım uykum kaçtı siler ne yapıyosunuz yavrularım ne alemlerde bakalım
canım geçen sene oglum öldügünde 2 ay tutmuştum allah kabul etsin banada sonra tut dediler ama herşey sıcagı sıcagına yapılıyoaklım erdi ereli borcum yok allahım bir sabır veriyo bu sene seviniyodum 5 gün var diye ama 18 olucak olan ben 14 oldum etti sana 10 gün allah saglık versin canım ya tutarsın işşallah
canım sıcak zor allah yardımcın olsunAllah kabul etsin canım,napalım havalar yine ısınıyor böhüüüü şahsen ben yanıyorum
bende diger oglumdan kalan yarisini tuttum sonradan zor geliyor gercekten insallah bu sefer tutarim bebekle biraz daha zor olur ama rabbim sabrini verir inss iyi tutmussun sende ust ustte 2ay