Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
melikee hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün darısı başımıza...
sezen bana da dr erken açılma olunca bundan önceki doğumda rahim ağzı yıpranmıştır filan dedi ki kolay bir doğum du ..hadi onu erken doğurdum ...şimdi çok şükür 37 ye geldim hunileşme vardı rahim büyüyünce kayboldu kim yazmıştı cemil beyin yorumunu hatırlayamadım bebek büyüyünce rahim yukarı çekiliyor gibi bir şey...bu işler hiç belli olmuyor Allah doğru adımlar atmayı nasip etsin...
chnb insan etkileniyor tabi ben bile sizin kayıp haftalarınızda tedirgin olmuştum..ama herşey çok güzel olacak inşallah..
sofika işleri bitirdin rahatsın galiba:)) ben hiç bir şeye elimi sürmüyorum hala... çantamı alıp çıkıcam:))
dün babamlara kaynatamlara gittim çok yoruldum oturmaktan neyse bu bayramı da geçirdik
3 gün daha doğurmazsam 3 çocuğum da başak burcu olucak...yandım ben... biri de balık​

jorjet nasılsın leken ne durumda?

canim gecti çok şukur,sanirim progestan fitil iyi geldi.yalniz simdide kabizlik sorunumla basim dertte..normalde de hep kabizlik cekerim,hep dogadan form karisik icerdim ama simdi icmiyorum tabii, ne kullanmaliyim ,afedersin ıkınmaya korkuyorum bu sorunu cozmem lazim ..

sen nasilsin ?

bu arada sofikacim tavsiyelerin icin tsk.leer ..sirke ile ilgili bi sorum daha var..gunde bir gun yeterli
i yoksa her wc demi uygulamaliyim?? ben her wc de ve 1 lt ye bir kapak seklinde yapiyorum ,sizce iyi mi oran ?

canım sirkeli suyu her wc sonrası uyguluyor kızlar,ben baticonlu suyu gunde bir defa yapıyorum daha fazlası zararlı olur diye
bence 1 litreye 1 kapak iyi,chnb de soyler zaten

canım maşallah bize
evet evin işi bitti,bugun de cantamı hazırlıyorum işte,ama hala bitiremedim,dinlene dinlene utu yapıp koyuyorum cantaya ve hala eksiklerim var-cıkıp bunları da almam lazım:
terlik
emzik
biberon

canım bayramı da atlatalım dogumsuz inşallah
bence başak olacak bizim cocuklar,benim annem başak titizlik dışında pek bir olumsuzlukları yok aslında,sende bol başaklar maşallah :) benim de dogum gunum 24 eylul diyorum dişimi sıksam durur mu eşim de manyak mısın sen diyo benim dogum gunume dururmadın simdi kendine olunca sıkarsın kendini tabii diyo-ilk kızımın dogması gereken gun 22 temmuzdu eşimin dogum gunu de 18 temmuz ama benim cimcime 1 temmuzda dogdu.

kızlar soguk soda ictim gecen gun simdi bogazlarım cok agrıyo inşallah atlatırım ya tam da son anda bela olmasın bana

cANIM BEN DE ÇOK ÇEKTİM canım kabızlıktan. Akşamdan kuru kara kayısı koyuyorum suya 6 tane kadar genelde işe yarıyor yaş incir de yiyorum bu ara çok şükür iyi geldi. kızlar dulcolax diyordu hap küçücük . Aldık ama bende pek etki etmedi. Kesin çözüm magnezi calcine oldu hem de 5 tl:)) En iyi bu etki bana...

Oran iyi ben her wc sonrası kullanıyorum bir de wc öncesi de elimi sabunluyorum...

kızlar soguk soda ictim gecen gun simdi bogazlarım cok agrıyo inşallah atlatırım ya tam da son anda bela olmasın bana

Canım geçmiş olsun ılık ballı limonlu su iç istersen.

Bir de pijama gecelik işini nereden aldın ne yaptın ben de internetten saf saf bakınıyorum:)) Hoşuma gidiyor...

Gecmis olsun bende aynı dert vardı yeni atlattim bol bol ıhlamur ictim birde nanelimon iyi geldi tavsiye ederim

Ben doktorumu bırakmayı hiç istemiyorum aslında belkide birakamiyacam ama benim bı uzman doktor bulmam lazım dogumu yaptırmam icin bakalım hayırlısı
Vagihex fitil aldım bu hapa benziyor ama vajinaya konulcak üstelik derine kabus gibi dikiş var ya nasıl koycam simdi onu düşünüyorum

Canım zorlayabilirsen imkanlarını zorla... Şu da var nihayetinde prof farkını ödersin ya da özel sigortanın geçtiği bir yerde doğuma yakın iyi bir uzman dr bulur hiç ödeme yapmazsın.nihayetinde doğum çok özel bir durum yoksa ben de çok pahalı yerlere gerek yok...

merhaba arkadaşlar
ben gene başka bir şehirden yazıyorum :)) edirne, keşan, yayla sahil :)))
arada baktım ama yazma fırsatım olmadı
eylulgulu cnm cok gecmiş olsun
korkmussun, inşallah önemli değildir
geçmiş gerçi, bazen hijyene dikkat ediceğiz diye tahriş ediyoruz, benim 15 günde yeni geçti tahrişim
chnb nin sirkelisi iyi geldi bana
ama zor oluyor, gittigin her yere götür :))

chnb, seninde haftalar sorunsuz ilerliyor maşallah
bende bodrumda 2.5 kilo almıştım, arda bey kızmıştı bana fazla gidiyorsun diye
1 kilo vermişim 1 haftada
hem hareket hem yemeği azalttım
sanki göbüşüm bile küçüldü

bende şampuan konusunu okudum
unnadoya bakarken şunu gördüm fikirlerinizi almak istedim

http://www.unnado.com/urun_detay.php?kampanya_id=3002&urun_id=125422

sofikacım, az kaldı, heyecanlanıyor musun iyice??
isim konusu ne oldu??

şu bebişleri doğuralım toplu buluşma yapalım
ortada bir şehir belirleyelim

eylulgulu geçmiş olsun canım,korkutmuş seni,bi daha olmasın inşallah

canım ya,maşallah bu gebeliğini dikişsiz götürdün,neler yaptın,hangi ilaçları kullandın,nasıl bir yol izledin anlatabilir misin?

Hidennisko canım ben bu sabah tartıldım 69 çıktım akşam 71 oluyorum. ( Ben 2 ayda 9 kilo aldım işin ilginci benim kilomla dr ilgilenmiyor ben de sormadım...

Gez gez canım benim için de gez. ben de sirkeyi geçmişte okudum eşim diyor kaşıntı vardı kullandım geçti...

şampuan da süper . sofika baksın o daha iyi biliyor...

evet kusburnu cayı ictim bugun hep,simdi ballı limonlu su da iceyim

canım benim Filizin dogumundan kalan gecelik ve alt ust ve sabahlik seklinde 3 lü pijama takımım var-cok da kullanışlı hem cok ince hem de üstü emzirmek icin onden ozel bir sekilde yapılmış,markası HB(haluk bayram)-ablam alıp yollamıştı dogumdan once,kaliteli besbelli ki dogumdan once ve sonra ve bu hamielikte de giydigim halde yıpranmadı fazla.Ben asıl gecelik baktım bayag,hani soyle emzirmeye elverişli ama bulamadım benim hoşuma gideni pek,bak netten bakmak aklıma gelmedi daha vaktim var baksam mı ki

maşallah sana canım ,sen de benim gibi gezmeyi seviyorsun :) ama sen daha hızlısın,Turkiye turu yaptın bu halinle maşallah
ben heyecanlanıyorum canım ya,gecen gun 38 haftaya girdim diye dusununce daha bir durumun ciddiyetini fark ettim
bugun kızımın minicik kıyafetlerini utulerken daha da heyecanlandım,onu o kıyafetlerin icinde hayal ettim,Allah izin verirse yakında onları giyecek inşallah dedim.Sonunu da guzelce getirelim sag saglim alayım yavrumu kucagıma inşallah,darısı da başınıza inşallah!

şampuan iyi gibi ama icindekiler kısmı arkada kaldıgı icin dogrudan okuma şansımız yok ama sitede paraben parfum vs olmadıgı yazıyor,guevnip alsak mı uygunmuş da fiyatı,olmadı kendimiz kullanırız :)) beni bir de goz yakma durumu telaşlandırıyor,ufacık bebek ses de edemiyor yakmayalım canlarını,cogu bebe sampuanı goz yakıyor ne yazık ki,ben bir dahaki carşı gezimde bakacam bakalım alırsam da yazarım size

toplu buluşmaya ben varım,kesin sen de varsın ondan sonra da doguran katılsın şaka maka ne guzel olur

Son düzenleme:

ben de ilk gebeligimde cok kilo aldım 25 i gectim sanırım
simdi iyi gidiyor cok sukur,sanırım yatmadıgım icin boyle oldu-toplamda 11-12 civarı almış oldum,ama daha 2 kilo alırım miadını beklerse
chnb canım sen de yattıgın icin alıyorsun,bir de başında kaybettigin kiloları daha hızlı alıyor olman normal,vucut aradaki kaybı hemen telafiye calısıyor.Son aylarda bu hızla alacagını sanmam

HB marka internetten gördüm. Ben sabahlık sevmiyorum bir de ben lohusayken bunalıyorum çoğunluk teksem atletle geziyorum:))

Görümcem bir takım almış 3gecelik sabahlık geceliği giydim kayısı dökmüşüm görümcem de çamaşır sulu suya koymuş rengi atmış(

Bir takım almıştım compedandan almıştım ama pijama takımı. Ben hastanede gecelikle rahat ettim wc işi kolay oluyor diye...

Sen de bakarsın o zamana dek...

Bugün eltimler geldi akşam yemekten sonra bir mahalle ötedeki görümceme gittik ben de gittim arabayla yattım orada da...

Abarttım biraz gezme işini...

bu arada sağlık ocağında şeker yükleme testi yapılıyor mu?

İlkinde 60 la hamile kaldım yine verdim biraz 3-4 kilo sonra toplamda 13 kilo aldım.
2. de 60 la kaldım yine verdim 67 ile 25 haftaya geldim.

3. de 67 ile hamile kaldım 60 a indim 69 oldum 24. haftada... Umarım almam fazla...

Sen de ideal almşsın...

merhaba kızlar bayram nasıl geçiyor...

chnbcim şeker yükleme testini hastanede yapıyorlar sağlık ocağında yapılmıyor, geçen sefer ben sormuştum..

sofika maşallah heyecanlı bekleyiş devam ediyor..

hidenisko çok geziyosun ama dikkat et kendine yorma kendini, ben evde biraz ayakta kalsam işler için suçluluk duyuyorum sürekli birşey olurmu diye , yordummu diye, geçen sefer hiçbirşey yapmıyordum ama şimdi mecbur küçük var ilgilenmek gerekiyor ve haliyle işlerde artıyor..

eylülgülü geçmiş olsun canım, evhamlanmışsın biraz insan böyle zamanlarda çok karabasan görüyor, içini ferahlatmaya çalış, stres daha çok artırıyor böyle durumları..

evet kesinlikle gecelikle daha rahat oluyor ilk gunler hastanede,evde ben de gecelik sevmiyorum hic,genelde tayt atlet-eşim dalga geciyor giymişsin uniformanı gene diye
sabahlik normalde hic kullanmam ama emzirme doneminde(hele ki sagarken) işime cok yaradı.Onun dışında ben sabahlıkları penye olanları bornoz olarak kullanırım yıllardır,cok guzel emer suyu ve hafif hafif pek rahat olur kullanımı yazın.
canım yazık olmuş geceligine,benim de kızımın dogumunda giydigim hatta dogururken giyidigim geceligim vardı-onu sadece dogum esnasında giydim ve saklamak istiyordum,daha hastanedeyken eşimden eve yolladım sag olsun yıkayıp kaldırmıs ama renklilerle yıkamış masmavi olmuş beyaz gecelik,ustune yetmezmiş gibi diger geceligimi de beraber yıkamış,onu da lohusayken giymişim ikisi de mahvoldu atamadım yine de duruyorlar oyle hatıra :) geri kalan bir gecelik ve pijama takımını da kurtardık simdi kullanıcam inşallah :)

saglık ocagında şeker yuklemesi yapılıyor canım,en azından bizimkinde yapıldıgını biliyorum

maşallah gez canım ya,o kadardan olmaz bir sey gidince yatıyorsun nede olsa,moral de cok onemli hep tıkılı kalmak cok etkiliyor insanı.senin cevrenin kalabalık olması hem zor hem bir yandan da guzel,en azından cok dusuncelere dalmıyorsun,tamamen yalnız gebelik yasayanların işi cok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

evet canım heyecan var :)

evde gozunun icine baka baka ilgi alaka isteyen bir bucur olunca yatmak pek mumkun olmuyor,hele hele de anlayamayacak kadar kucukse
kızım gecen gun ne diyor-anneee senin göbüşün cok büyüüükkkk yavrumun sonunda dikkatini cekti şukur icinde kardeş var da diyor ama bunun ne anlama geldigini bildigini hic sanmıyorum,cok tuhaf duygular bunlar,cok şukur yaşatana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…