Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
gunaydın kızlar,bugun bayram diye feryal bile erken kalkmış :))
Bayramımız mubarek olsun hepimizin de,sevdiklerinizle cok guzel bir bayram gecirmenizi diliyorum!
bir ben geç kalktım.... sofika benim ki artık çıkışa 4 parmak kala bir yerde oynuyor..ama tık yok ...sert bi tekme atsa tamam :)Allahtan ayaklar yukarıda
bende muayeneleri 12 tl ye oluyorum artı 10 gün kontrol süresi bu gebelikte 14 kez gitmişim dr a...
herkese iyi bayramlar...

mutlu son kıslarr
pazartesı gun sezeryanla dogum yaptım.. serklajım alındı.. şimdi sezeryan dikişim çok agrımıyoo.. listeye ekleyn bı oglum oldu 13.08 de..
dr um 1 gun daha bekleseydın bebek gelıyomuş .. hi. sancın vs olmadımı dedi..bende dikişe guvendım ama sancım kasılmamda olman acı eşğin yuksek dedi..

herkeze için dua ettım..
şimdi annemdeyımm.. geleyımm soruma kıslarr sutum çok çok azz...bebegım ememıyo dıyo sılıkon meme aldm ama onu ıstemedı bende sagarak verıyorum ama yetmıyoo.. sezeryandan dolayı geç gelir dıyolar.. ama 7 gun oldu...
hatta bı kadın sag gogsumun sut dugumu oldugunusuya tut mesaj yap dedi... ek olarak mamaya başladım ..ama bişeyım yok bebegımı aç bırakamam sonuçta..

opuyorum herkezıı....

Canım hayırlı uğurlu olsun bebesin, ağız tatiyla güle güle büyüt inşallah, darısı basımıza inşallah...

Sezeryandan dolayı geç geldigini ben de duymuştum ama emzirmeye devam et mutlaka emdikce artacak sütun, biberona alisirsa bir daha zor alır memeyi...sutu artırmanın 3 yolu var bence; 1. bebek uyuduğunda sende uyu mutlaka, iyi dinlenmek cok önemli, en cok süt uyku sırasında üretiliyor, 2. stres yapma, emzirmeyi cok iste, emzirirken bebeğinle ilgilen, annelik hormonların uyarılacak ve süt üretimi artacaktır, 3. Bol bol sıvı al, su, süt, bitki cayı...vs. Daha sonra zamanla insan kendisine ozgu birseyin daha fazla sut uretimine sebep oldugunu da farkedebiliyor, ben et yediğim zaman resmen sızlayarak süt iniyordu göğüslerime, sende de benzer sekilde bir gıdaya özel bı tekpi çıkabilir belki zamanla, dikkat edersin...sütun kaliteli olması icinde bol meyve yemeğe çalış, tatlıda yine kalitesini artırıyor sütun (bence gelmesine ya da artmasına bir katkısı yok ama kalitesine 100% etki ediyor) Sutlu tatlıları tercih etmeye çalış derim...yedigin seylerin tadi sütun tadını etkileyecek, sen ne yersen sütüne gecer, ben tatli niyetine cok kuru incir yerdim, ayıp olcak ama oğlumun kakasida incir kokardi:).her emzirmeden sonra icebildigin kadar su iç.

Ben 8 aylık hamileyken babami kaybetmiştim ve oğlumun doğduktan sonra ameliyat olacağı kesindi, dolayısıyla ona karsı da müthiş bir kaybetme korkusu olustu icimde, her gece kabuslarla bağırıp ağlayacak uyanıyodum...normal dogum yapmama ragmen sutum gelmedi...esim bı kasa vita malt aldı, bana mısın demiyor sutum yok, cocuk doktorum böbrekleri yorabileceginden dolayı mama verilmesini istemiyor (oğlum böbreklerinden rahatsizdi, normal bobrekli bı cocukta mamanın böyle bir etkisi olacağını düşünmüyorum), 4 kilo dogan cocuk hizla 3 kiloya yaklasti sonunda doktorumuz beni karşısına alıp konuştu, sen istemezsen sütun gelmez, gözlerinin icine baka baka emzireceksin bu cocuğu, neticede bu cocuk uzun bı ameliyata girecek, senden başka kimsenin yapabileceği bisey yok, 4 aylık oldugunda 10 kilo olacak ki o kadar narkozu kaldirsin ona göre dedi...kafamda şimşekler mı çaktı dersin, yıldırım mı düştü dersin bilemem ama biz ameliyata 9 kilo girmeyi başardık, 8 aya kadar ek gıdaya başlamadık, 25 ay kadar da emdik:) gelmese benim sutum gelmezdi heralde, onun için sadece cok iste emzirmeyi...uzun lafin kisasi sutun bol olsun inşallah canım:)

hayırlı bayramlar canlar
herkes iyidir inş...
sofikayla arzufirdevs doğum etmişmi diye baktım ama maşallah duruyorlar...bundan sonra sağlıklı bir şekilde hayırlı bir zamanda gelirler inş...

melike gözün aydın canım rabbim yavruna hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin...

jorjet hamileymiş çok çok sevindim...tebrik ederim canım rabbim tamamına erdirsin...

geçmişi okuyamadım sadece son sayfalara bir göz attım inş. herşey yolundadır...

ben iyiyim kızlar eymenle uğraşıp duruyoyorum işte...ayriyeten iş güç gelen gidende oluyor tabi...
sizleri merak ediyorum ama sık gelemiyorum inanın 3 gündür bilgisayarı bile açmamışım...genelde birşey bakmam gerekince açıyorum ama karşısında vakit geçiremiyorum...
bu mesajı yazana kadar bile eymen 3 kere uyudu uyandı...devamlı böyle değil ama bugün hiç güzelce uyuyamadı biraz rahatsız galiba sabhtan berli uyutuyorum 5 dakika dolmadan hemen uyanıyor..
neyse canlar hepinizi öpüyorum tekrar hayırlı bayramlar...

Hayırlı olsun Allah anali babali büyütsün darısı hepimizin basına
Arkadaslar hepinizin bayramı mübarek olsun iyi bayramlar...

gozun aydın melikee,Allah analı babalı buyutsun,uzun ve mutlu bir omur sursun kuzun da inşallah,Allah hepimizin evlatlarının bahtını guzel yazsın inşallah!

sut olayına gelince ben de ilk dogumdan sonra sut ve uretimi konusunda ne kadar literatur bulduysam okudum,ustelik sutum vardı ama emmedikce işler zorlaştı(kızım 1850 grama duştu ve emsede cekemeiyordu yoksa ite kaka verirdim memeyi).Simdi oncelikle sormam lazım,goguslerin buyudu ve sertleşti mi,acıyor mu-bunlar sut uretiminin başladıgının belirtileri.Eger memelerde sutun var ama akamıyorsa damarlarda tıkanıklık olabilir,bunu acmak icin oncelikle ilik duş oneriyorum.Ardından lahana yapraklarını elinle hafifce ezip cıplak tenine memelerine guzelce saracaksın,ustunu ister folyo ister bir bezle saracak ve en az yarım saat bekleyeceksin,bunu gunde 4-5 defa yapacaksın ki sutun damarlardan inebilsin.Eger durum buysa dedigim yontemler ve bol bol(bol boldan kastım durduraksız nerdeyse 24 saat) emzireceksin.Bebek 5 defa almasa 2 defa alacak-10 dk tutmasa bile 30 sn tutacak ve bu bile beyni sut uretimi icin uyaracak.Silikon meme ucu sadece meme ucu olmayan kadınların işine yarar(bende var ama cok zor cıkıyor,ben kullandım) ve başta sen silikonla emzirmeye alışırsan devamlı o şekile emzirmek zorunda kalırsın-bunda kotu bir sey yok elbette ama surekli bir silikon sterilizasyonu furyası aylar surunce can sıkıcı olabiliyor,bir yere gidecegın zaman ucumu unutacam diye aklın cıkıyor mesela :) silikonla devam etmeye kararlıysan,sekerli su yap ve silikon ucu bu suya batır oyle emzir(kesinlike bir zararı yok-ama asla şekerli su dışında bir seye batırma-bal hele ASLA!).
sut uretimini en efektif arttıran dogal bitki fenugreek(cemen otu)dur,humana still tea nin asıl sut yapıcı madde icerigi de bu tohumdur.Bunu malt iceceklerin de ana maddesi olan bira mayası izler.İkisini de internetten temin edebilirsin-besin vitamin takviyesi olarak satılıyor-yada buyuk eczanelere onceden sipariş verip getirtebilirisn.Ben her ikisini de aynı anda gunde 4-5 tablet şeklinde aldım,kesinlikle faydasını gordum,mutlaka edin ve kullan.

Arkopharma Fenugrec (Fenugreek) emen otu tozu 45 kapsl | 35,10 TL fiyat | ArkoPharma | | DermoEczanem - Online Dermokozmetik

emen Otu Kapsl, Bitkisel emen Otu Kapsl Satn Al, ifa Market

Altapharma Bira Mayası Tableti > VİTAMİNLER > Doğal Ürünlerin Tek Adresi Botamarket !

Solgar Türkiye - Vitaminler - Besin destekleri - Herbs - Sağlıklı yaşam - Solgar

bu arada ben hep yurt dışında normal eczanelerden temin ettim ama turkiyede cok kolay bulunmadıgını da biliyorum arkadaşlarımdan,bu sitelerin guvenirligi konusunda bir sey soyleyemem ama dışarda bulamazsan burdan alıp denemelisin.Bol sutlu gunler dilerim

ah canım şimdi senin en yorgun ve uykusuz gunlerin
ama tatlı bir yorgunluktur o,kokla paşayı bizim icin
evet biz arzufirdevsle dişimizi sıkıyoruz hala,senin rekoru kıramayız ama en azından kendi rekorlarımızı kırıyoruz cok şukur maşallah

kızlar hayırlı bayramlar sizlere melikecim tebrik ederim bebem rabbim ömrüne ömür katsın işşallah bebegim ya çok sevindim
kızlar kendinize iyi bakın tabikide sıpalarımada he döverim yoksa sizleriben kaçtım çok yorgunum sonra sevişirk işallah

canımmm
ne guzel yazmışsın..
sut gelıyo ..ben sagıyorum ama bı çay bardagı yarısı kadar çıkıyo 1.5 saatte bır .. bıberonla verıyorum..gecede mama verıyorum..
meme alıyodu ılk gun hastanede meme verdım ama eve gelınce veremedımm..beceremedım galıba.. sonra slıkon meme ucu aldım onuda kaydırınc bebegım başka yerı emdı ve yara ettı hep..
bu şekilde yanee
malt bıra ıcıyorum..humana çayı ve bol su ıcıyorum...
ama yetmıyooo

canım yarım cay bardagı nerden baksan 20 cc eder o da 1,5 saatte-yani 3 saatte bir bebegini besledigini var sayarsak ki normalde oyle olması gerek-3 saatte sen 40 cc sut sagabiliyorsun demek ve bu simdilik daha 1 hafta once dogum yaptıgın halde bence sut uretiminde hic bir sorun yok,dogum yaptıgım hastanede yeni dogana ilk gun 3 saatte bir 20 cc sonra da 3 saatte bir 40 cc mama veriliyordu.Anne sutunun hazmı daha cabuk oldugu icin beslenme 2.5 saatte bire duşse bile eminim zorlasan o kadar sutu 2.5 saatte de cıkarırsın.Eger emzirmekten vaz gecersen gercekten sutun azalacak ama sunu bilmelisin ki sutun maşallah var ve gunden gune de artacak eger bebegini emzirebilirsen.Hemen hemen her annenin gogus ucu yara olur ilk başlarda,bu seni yıldırmasın,zamanla duzelecek.Asla memelerini sabunla yıkama,hatta gunde sadece bir defa yıka sadece suyla-her emzirme ardından da lansinoh krem sur,emzirmeden once de yıkamana gerek yok.Gece mama vermekle iyi etmiyorsun,asıl gece sut uretimi olur ve sen sutunu arttırmak icin gerekirse geceleri saat başı emzirmek ve sagmak zorundasın.Bu sekilde sutun varken emzirmekten vaz gecmene gonlum razı degil,lutfen ugraş bebişin icin

melikee bu arada still tea ve malt icecegi iciyorum demişsin ama onlarla sutunu arttıracak kadar tuketebilmen mumkun degil,fayda gorebilmen icin her gun bir kutu humana icmen gerek ki yeterli miktarda cemen otu alabilesin bu da ne mumkun ne de ekonomik,ayni sekilde bira mayası malt icecekte nispeten daha fazla bulunsa da dogrudan bira mayasını alsan daha verimli olur canım,bunları sana cok uzun araştırmalara ve cok ciddi bir tecrubeye dayanarak soyluyorum.bu arada evlat edinen kadınların bile uzun ugraslar sonucunda hic dogum yapmadıkları halde bebeklerini emzirebilmeyi başardıklarını biliyor muydunuz.Cok ilginc-eskiden ingiliz dadılardan en ragbet gorenleri surekli sut uretimi olanlarmış,bunu meslek olarak yapan kadın hic dogum yapmadıgı halde sut uretmek icin gerekenleri yapıyormuş ki hem iş olanagı artsın hem de aldıgı maaş.Bunu ogrendigimde oyle hırs yapmıştım ki,millet dogurmadan sut uretiyor ben de uretebilirim bebişime diye

arkadaşım ne bileyim,hastanede yatarken çok aşağıda hissediyordum bunları doktor da her kadın korkarçok aşağıda diye ama normaldir falan demişti ben anlamıyorum ki arkadaş birinin ak dediğine beriki kara diyor,kafam karmakrışık ((şöyle heyecanla bebeğimin hareketlerini bkleyeceğime korkumdan titriyorum resmen ne olacak diye

hayırlı olsun Allah analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin,darısı da başımıza olsun inşallah,listeye en kısa zamanda elerim :)

Allah analı babalı büyütsün arkadaşım.Darısıda buradaki bütüüün arkadaşlarımın başına inşallah.

allah bağışlasın darısı bizimde başımıza

sen normal doğummu yapacaksın benm doktorum herseferinde bana sezeryanle doğum yapıcan diyor sebebide normail doğum yaparsam rahim ağzı m daha çok yıpranırmış ikinci bebeği istersem ikinci hamileliğimin daha zor geçeceğini sölüyo r sizede böyle dedimi doktorunuz ??????? bide bebeğin çok değerli norml doğumlarda bebek ölümleri daha çok oluyomuş dedi öylemi gerçekten??????

CHNBcim kısmetse bayramdan sonra doğum yaptıran doktora gidicem.kontrole.sonrada bakalım hayırlısıyla başka bir doktora.

Hadi güzel haberlerini yani teşhisi bekliyorum...

merhaba kızlar birkaç gündür ara ara bakıyorum ama fırsat bulup pek yazamadım, ama herkes iyi çok şükür..herkese iyi bayramlar

Yaren nasıl gidiyor canım?

Evet 20 li haftalardan sonra özellikle idrar birikmesi baskıdan dolayı olurmuş. bu yüzden devretmesi lazımmış.

Ben yatıyorum ve çoğunlukla kalça altıma yastık koydum. Aslında enfeksiyona neden olabilir...

Wc den sonra odaya kadar da yürümüş oluyorum...

Amin canım inşallah hepimiz vakitlice doğurruz...

Canım tebrikler. Oğlunun adı ne? Süt konusunda prenslerim ve sofikanın dedikleri çok güzel...ben de ibrahim saraçoğlunun süt kürünü ek olarak tavsiye ederim. tavuklu çorbalar, dereotunu yoğurda doğrayıp yemek, ender saraçtan susam yağıyla saat yönünde masaj yapmak bunları duydum... Ayrıca kesinlikle biberon verme bir iki günde alışacaktır. ben de kayınvalide görümceler arasında 10.5 ay büyüttüm çok gazlıydı her ağladığında sütün mü yetmiyor diye moralimi bozdular ama rezene çayı kompostolar filan derken çok uğraştım 24 ay emdi oğlum pes etme göğsünden emzir lansinohu ben de tavsiye ederim...

Canım bebekle zor olur tabi. Unutma bizi...

Canım süt için anne olmakgerekmediğini ben de duydum şöyle. Elazığda bir tanıdığımız var arkadaşının çocuğu olmamış yıllarca. Bebek evlat edinmiş bebeği öyle çok sevmiş ki sütü gelmiş emziirmiş veeee 6 ay sonra kendisi hamile kalmış kayınvalidesi bebeği geri ver demiş vermemiş kendi bebeği olmuş onu da emzirmiş bebekler süt kardeş olmuşlar:))

Kızlar herkese iyi bayramlar...

Ben de sabah taksiyle kayınvalideme gittim. Gelinler kayınlar görümceler çocuklar tam bir curcunaydı başım ağrıdı...

Az önce geldik tekrar büyük görümceme yarın da kayınlarım ve eşleri ve çocuklar buraya gelecek.

Sizler ne yaptınız?

canım ben Allah kısmet ederse normal dogum yapacagım,kızımı da normal dogurdum 2 yıl once,ustelik de cok kolay bir dogum olmuştu cok şukur.Ve bildiginiz gibi ikisinde de serklajlıyım ve bu seferki hamileligim ilkinden cok daha kolay geciyor,hatta baştaki korku ve panigimi ve serklajımı saymazsak normal bir gebelik geciriyorum ve gunluk hayatımı cok sekteye ugratmıyorum.Doktorun seni korkutarak sezeryana ikna yolunu secmiş ki bir doktorda asla saygı duymayacagım davranışların başında,bir dokror asla hastasını korkutmamalı-bilgilendirmeli ama gereksiz panik yaratacak soylemlerden kacınmalı.senin doktorun resmen normal dogurursan bebeginin ölüm riski var demiş Allah korusun,peki neden sezeryanda da senin ölebileceginden bahsetmemiş acaba.Neyse ben senin canını sıkmam istemem,ama doktoruna kızdım
normal dogumda elbette ki rahim vajina vs daha buyuk zarar gorur ama cok kısa surede de kendini toparlar,bebek normal dogum esnasında daha aktif oldugu icin belki daha zor gorunebilir ama nihayetinde yaşam savaşına daha orda başlayıp kazanclı dunyaya geliyor,daha orda bile mucadele ile geliyor-dogum kanalından gecerken bir dunyadan obur dunyaya geçişte asıl bu iş icin yaratılmış yolu kullanıyor,şipşak kestirme yolu degil,cigerleri acılarak doguyor,bazı mikrop ve bakteriye bagısıklık kazanarak doguyor vs.Fakat ben asla sezeryan doguma karşı degilim,gerekli oldugunda,annenin yada bebegin hayatı yada saglıgı azıcık bile tehlikeye girdiginde kesinlikle gerekli olanın yapılamsından yanayım.Kendim ilk dogumumu normal yaptım ve ikinciyi de normal yapabilmeyi cok isterim ama hepsinden once hem bebegim hem de kendim icin en hayırlı ve saglıklı dogumu nasip etmesi icin de Allah´a dua ediyorum.Sen de sıkma canını ama doktorundan rica et,ciddi bir durum yoksa seni sezeryana yonlendirmesin ve lutfen beni korkutmayın diye de uyar kendisini,ne bu densizlik bebegin elbete degerli ama normal doguranların degil mi-daha bir kac hafta once fadik onca sıkıntıdan sonra bebegini normal yolla dunyaya getirdi korkma kuzum sen,gebeliginin sonunda yine konusursun doktorunla tamam mı,baktın olmuyor sezeryan da olursun nabalım sonucta sag saglim bebegini kucagına alman onemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…