Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar aranızda ozellikle normal dogum yapanlara sormak istiyorum,fadik okursan canım sen en yakında dogum yapanlardansın belki yardımcı olursun
simdi dogum sırasında kendi geceligimizi mi giyiyoruz onunla mı doguruyoruz yoksa onluk falan mı giydiriyorlar
ben yurt dişinda yaptıgım dogumda kendi geceligimle dogum yaptım ama burda nasıldır bilmiyorum,dogum sırası icin ekstra bir gecelik koymam gerek mi acaba,cunku onu daha sonra odaya cıkınca hemen cıkarmak gerekiyor malum sagda solda kirleniyor az da olsa kan bulaşıyor vs

kızlar aranızda ozellikle normal dogum yapanlara sormak istiyorum,fadik okursan canım sen en yakında dogum yapanlardansın belki yardımcı olursun
simdi dogum sırasında kendi geceligimizi mi giyiyoruz onunla mı doguruyoruz yoksa onluk falan mı giydiriyorlar
ben yurt dişinda yaptıgım dogumda kendi geceligimle dogum yaptım ama burda nasıldır bilmiyorum,dogum sırası icin ekstra bir gecelik koymam gerek mi acaba,cunku onu daha sonra odaya cıkınca hemen cıkarmak gerekiyor malum sagda solda kirleniyor az da olsa kan bulaşıyor vs

Ben önlük giymistim, klasik arkası açık olanlardan...odaya gelince kendi geceliğimi giymistim...

mrb arkadaslar iyi bayramlar hepinize.gcen hafta serklaj hakkında sorularım olmustu verdiginiz cvplar için cok saolun.salı günü serklajım yapıldı cok şükür korktugum gibi olmaddı dr yok yere evham yaptırdı bana.bir gece gözetim altındaydım hastanede suana dinleniyorum bol bol arada kalkıyorum ama hemen yoruluyorum persembe günü ilk kontrole gidicem inş hersey yolundadır bebeişimin saglıgı yerindedir.su enfeksiyon olayı benide korkutuyo antibiyotik kullandım bu arada ekstra bişeye gerek yyok dedi dr hijyen için ama sizin su sirkeli su olayını merak ediyorum nerden duydunuz uyguluyosunuz bunu dr a danıstınızmı zararı olmasın..bu arada mecburiyetten yatmak cok zormuş Allah yataga mahkum olanlara yardım etsin.. benim gibi yaptıran arkadaslar kacıncı haftaya kadar yatacaksınız dendi size

Ben doktorumu bırakmayı hiç istemiyorum aslında belkide birakamiyacam ama benim bı uzman doktor bulmam lazım dogumu yaptırmam icin bakalım hayırlısı
Vagihex fitil aldım bu hapa benziyor ama vajinaya konulcak üstelik derine kabus gibi dikiş var ya nasıl koycam simdi onu düşünüyorum
inciye hamileyken panikle vagihexi yutmuş bir insanım:))))

canım ya,maşallah bu gebeliğini dikişsiz götürdün,neler yaptın,hangi ilaçları kullandın,nasıl bir yol izledin anlatabilir misin?

sağol canım...öncelikle benden olan birşey yok rabbimin inayeti ile inşallah kucağımıza da almak nasip olur..
benim 2 normal doğumum bir 28 haftalık erken doğumum var dr um 2 normal var 3. de durur dedi ama durmadı....yine de günde 6 nidilat içerek ve kanamayla 18 gün tuttuk..
4. tam bir mucize benim için şu da var 3. erken doğanda 4. haftadan sonra lekem olmuştu progestan kullandım.. bunda emzirmeme rağmen leke olmadı..dr düşer düşer dedi çok şükür birşey olmadı..4 aya kadar emzirdim 22 haftaya kadar rahim normaldi sonra hunileşme başladı bende açıkça gördüm dooplerde 24 te dr um paniktir biraz kendisi öncesinde de erken doğum var diye nidilata başla dedi celeston vuruldu..
27 de tekrar celeston yatak istirahati 3 çocukla mümkün değil sadece dışarı çıkmadım dr harici evde de eğilip kalkmadım uzanmadım kaldırmadım sadece dolandım o da olmasa malum wc işi zor..artı bence en mühimi emzirmeyi kesmeden daha önce beraberlik yasağını uyguladık tercih yaptım yani biraz daha emzireyim ama bir artı olsun yerine diye......hemen hemen 14 .haftalarda..bence enfeksiyon açısından korunmuş oldum..27 haftadan sonra nidilatı günde 3 ten 4 e çıkadık
34 te dr huniyi göremedi tamamen alta yapışmıştı rahim galiba bir panikle yeniden ciğer geliştirici oldum nidilata 36 ya kadar devam dedi her an olabilir ama olmadı çok şükür 37 olduk nidilatı kestim şimdi eşim boşuna içtin kutularla hapı diyor ama 3 ayrı dr gördü ben de gördüm aşağı doğru uzamıştı rahim...iki kasılmada tamam üstelik hiç kasılma hissetmediğim halde... hatta endolde verdiler korktum içemedim..
normalde 1 yıl içinde 2 doğum yapmak başlı başına erken doğum nedeni ama kısmet işte serklaj olmadım bu bebeği tamamen Allah rızası için doğuruyorum... herşeyinde kısmet kısmet... 4 aya kadar ailem bile bimedi hala bilmeyen çok akrabam var..hep birşey olur korkusu..
benim durumumda rahim ağzı yetmezliği mi bilemem ...ya da tetikleyen birşey olmazsa idare edebiliyorum miada kadar..
Allahım herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın bu durumda dr da bir yerde kararsız kalıyor..kısaca tedbir bizden takdir Allahtan...

Son düzenleme:
mrb arkadaslar iyi bayramlar hepinize.gcen hafta serklaj hakkında sorularım olmustu verdiginiz cvplar için cok saolun.salı günü serklajım yapıldı cok şükür korktugum gibi olmaddı dr yok yere evham yaptırdı bana.bir gece gözetim altındaydım hastanede suana dinleniyorum bol bol arada kalkıyorum ama hemen yoruluyorum persembe günü ilk kontrole gidicem inş hersey yolundadır bebeişimin saglıgı yerindedir.su enfeksiyon olayı benide korkutuyo antibiyotik kullandım bu arada ekstra bişeye gerek yyok dedi dr hijyen için ama sizin su sirkeli su olayını merak ediyorum nerden duydunuz uyguluyosunuz bunu dr a danıstınızmı zararı olmasın..bu arada mecburiyetten yatmak cok zormuş Allah yataga mahkum olanlara yardım etsin.. benim gibi yaptıran arkadaslar kacıncı haftaya kadar yatacaksınız dendi size

canım genelde su haftaya kadar yat sonra kalk diye bir sey soylemiyor doktorlar,sadece psikolojik olarak bebegin dogarsa yasama sansı var diye 28 ve uzeri haftalarda biraz daha rahat hareket edecegimizi dusunerek geciriyoruz haftalarımızı,cok sıkı yatak istirahatini zaten artık doktorlar onermiyor,onerdiyse de kan dolaşımı icin bazi tedbirler almak durumunda oluyor-cogu arkadas cleksan igne oluyor mesela doktor tavsiyesi ile.
sirkeli su kesinlikle doktorlarımıza sordugumuz bir konu,gonul rahatlıgı ile uygulanabilir ve ondan daha zararsız bir hijyen aracı da yok bildigim kadarıyla-sadece oranı iyi ayarla sirke fazlaca gelirse yakabiliyor.bu arada gecmiş olsun,Allah sag saglim ve vakitlice kucagına almayı da kısmet etsin bebişini inşallah!

inciye hamileyken panikle vagihexi yutmuş bir insanım:))))

:KK1::KK1::KK1: hay arzuuu Allah iyiligini versin canım yaa,gerci karıştırmakta da haklısın,ben de su anda donaxyl kullanıyorum ve bayag bildigin yutulacak haplara benziyor

sağol canım...öncelikle benden olan birşey yok rabbimin inayeti ile inşallah kucağımıza da almak nasip olur..
benim 2 normal doğumum bir 28 haftalık erken doğumum var dr um 2 normal var 3. de durur dedi ama durmadı....yine de günde 6 nidilat içerek ve kanamayla 18 gün tuttuk..
4. tam bir mucize benim için şu da var 3. erken doğanda 4. haftadan sonra lekem olmuştu progestan kullandım.. bunda emzirmeme rağmen leke olmadı..dr düşer düşer dedi çok şükür birşey olmadı..4 aya kadar emzirdim 22 haftaya kadar rahim normaldi sonra hunileşme başladı bende açıkça gördüm dooplerde 24 te dr um paniktir biraz kendisi öncesinde de erken doğum var diye nidilata başla dedi celeston vuruldu..
27 de tekrar celeston yatak istirahati 3 çocukla mümkün değil sadece dışarı çıkmadım dr harici evde de eğilip kalkmadım uzanmadım kaldırmadım sadece dolandım o da olmasa malum wc işi zor..artı bence en mühimi emzirmeyi kesmeden daha önce beraberlik yasağını uyguladık tercih yaptım yani biraz daha emzireyim ama bir artı olsun yerine diye......hemen hemen 14 .haftalarda..bence enfeksiyon açısından korunmuş oldum..27 haftadan sonra nidilatı günde 3 ten 4 e çıkadık
34 te dr huniyi göremedi tamamen alta yapışmıştı rahim galiba bir panikle yeniden ciğer geliştirici oldum nidilata 36 ya kadar devam dedi her an olabilir ama olmadı çok şükür 37 olduk nidilatı kestim şimdi eşim boşuna içtin kutularla hapı diyor ama 3 ayrı dr gördü ben de gördüm aşağı doğru uzamıştı rahim...iki kasılmada tamam üstelik hiç kasılma hissetmediğim halde... hatta endolde verdiler korktum içemedim..
normalde 1 yıl içinde 2 doğum yapmak başlı başına erken doğum nedeni ama kısmet işte serklaj olmadım bu bebeği tamamen Allah rızası için doğuruyorum... herşeyinde kısmet kısmet... 4 aya kadar ailem bile bimedi hala bilmeyen çok akrabam var..hep birşey olur korkusu..
benim durumumda rahim ağzı yetmezliği mi bilemem ...ya da tetikleyen birşey olmazsa idare edebiliyorum miada kadar..
Allahım herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın bu durumda dr da bir yerde kararsız kalıyor..kısaca tedbir bizden takdir Allahtan...

canım senin durumun cok karışık gercekten ve mucizeler bir degil aslında hikayende :nazar:
bence ilacları boşuna ictin diye bir şey yok,sonucta dikişin bile yoktu bir seyle bu rahim agzını desteklemen lazımdı,sakın neden ictim diye hayıflanma icmesen belki evladını bugunlere taşıyamayacktın,dedigin gibi once Allah´ın takdiri ama bizim de dogru hareket etmemiz muhim

kızlaaarrr icim yanıyor kızlaaaarr,oyle fena bir reflu var ki aksamdan beri biraz once uykumdan uyandırdı o derece
aksam annemde yemekteydim,karıştırıdım tıkındım lezzetli seyler var diye ondan heralde geldigimden beri icin yanıyor yaa
birkac gundur artış vardı zaten,sanırım bogazımın agrısı da ondan,yaktı resmen nefes borumu :KK50: inanın gece 10 dan beri 2 litre sut ictim artık kusasım var hala elimde sut bardagı ve gecmedi offf :18: bana bir care diyin yoksa boyle giderse kesin farajitim tetiklencek,zaten bogazımı tahriş ettim
yatar pozisyonda daha kotu oluyor ben nasıl uyuyacam :KK52:

kızlar gaviscok ve renne duo diye ilaclar okudum kullanılan reflu icin aranızda bunlardan birini kullanan var mı,kendi kafama alabilir miyim yoksa illa doktora mı danışacam :2:

kalbim resmen yerinden cıkacak gibi atıyor panik atagım mı tetiklendi acaba yaa ,cok fena oldum bu gece eşim evde olsaydı kesin yollamıştım nobetci eczane aramaya,ben nasıl uyuyacamm :2:

hala uyuyamadım,yanıyorum :KK14:

Canım ben yemeklerden sonra yanmam olursa renni alıyorum günde 3-4 defa alınabiliyor, sabah uyanır uyanmaz olursa ac karnına günde bı defa lansor alıyorum...ikisini de dr'um yazmıştı, ilk hamileligimde de kullandım, bebeğe bir zararı yok. Cok gecmis olsun...

Sofika,Cnm ben hamileyken sürekli mide agrisi çekiyordum.Gaviskon rennie gibi ilaçları Dr veriyordu.Kullanmanda bir sıkıntı yok Cnm.
Kızlar hepinizin bayramı kutlu olsun biz eşimle bayramda ufak bir tatil yaptık bu gun donuse geciyoruz .telden okuyorum ama yazmak zor olduğu için yazmadım.

Ben,bazen kendimi hamile gibi hissediyorum bazen yok bişey diyorum ..belirtiler için erken psikolojik olduğunu düşünüyorum...

Bu ayın sonuna doğru test yapticagim bakalim:KK49: hayal mı kuruyorum yoksa gercekten hamismiyim :KK49::KK1:

canım özel hastaneleri bilmiyorum ama devlet hastanesinde yapacaksan gecelikle giriyorsun onlar önlük vermiyorlar, ben önceki doğumumda doğumda giymek için evden gecelik götürmüştüm, kısa kollu olursa daha rahat edersin damar yolu falan açınca kolay oluyor, sonra odama çıkınca kirlenmemişti ama kış olduğu için daha kalın ve uzun kollu gecelik giymiştim, sonra doğumdan sonra kanaman için hastanede yattığın sürede hasta bezi aldırıyorlar onu bile vermiyorlar canım bir tane doğumhanede bağlıyorlar sonra kendin alıyorsun..ayrıca devlet hastanesinde doğumdan sonra hemen bebeğe giydirmek için kıyafet ve bebek bezide götürmen gerekiyor özel hastaneler gibi bebeğe zıbın takımı vermiyorlar, herşeyini sen götürüyorsun yani canım aklında olsun

herkesin bayramını kutluyorum arkadaşlar.nice sağlıkklı bayramlar görmeniz dileğiyle.tüm dileklerinize kavuşacağınız bayramlara:)

Öncelikle sana maşallah:nazar: hayırlısıyla alacaksın kucağına bebeğini,zaten sana ve sofikaya artık doğurmuş gözüyle bakıyorum ben :):emir_bebek: doktor bazı hastalarda önceki gebeliğinde bu sorunu yaşamadığı halde sonraki gebeliklerinde r.a.y yaşanabildiğini ya da tam tersi ilk gebeliğinde yaşayıp da sonrasında kısalma olmadığı için kendilerinin de rahim ağzını dikip dikmemek hususunda kararsız kaldıklarından bahsetmişti,her gebeliğin bir olmadığını,illa bu gebeliğimde de aynı şeyin olmayabileceğini söyledi,ya da tam tersi daha çok komplikasyon da olaileceğini yani kısacası her gebelik kişi aynı kişi olsa da benzer geçmediğini söyledi,dikişsiz götürebilir miyim bilmiyorum açıkçası korkuyorum,daha doğrusu asıl korkum belli bir haftaya kadar gelip sonrasında açılma olup da acil serklaj olmak,sonuçta acil serklaj önlem amaçlıya göre başarı oranı düşük.ama anladığım kadarıyla kullanılan ilaçlar serklajlılarla aynı ekstra birşey yok,ne yalan söyliyim palavrandan kramp var sancı var deyip ilaç versin diye doktor direneceğim yoksa içim rahat etmeyecek :KK43:

BİR DE ARKADAŞLAR BİLGİSİ OLAN VAR MI? CRINONE JEL İLE PROLUTON DEPOT UN İÇİNDEKİ PROGESTERON TÜRLERİ ARASINDA BİR FARK VAR MI?MİKTAR FARKI VAR VE İÇERİĞİNDE İKİSİNDE DE FARKLI BİRŞEYLER YAZIYOR AMA SOFİKA CRINONE JEL KULLANIYORDU,DİĞER ARKADAŞLAR DA İĞNE,İĞNEDE HİPO BİLMEM NE PROGSTERON MADDESİ YAZIYOR,BU İKİSİNİN ETKİSİ FARKLI MI Kİ?

Son düzenleme:
hala uyuyamadım,yanıyorum :KK14:
sofikacım geçmiş olsun,yastığını yükselt zaten reflüde iyi gelmez diye biliyorum,mide rahatsızlığım yok ama son aylarda olduğunu duymuştum,bir tane renie içmeten birşey olmaz diye düşünüyorum diğer arkadaşlar hep kullanmışlar ama arayıp sorabileceğin bir doktor varsa yine de ara sor,için rahat etsin

X