Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Filizde hamileyken daha 20 li haftalarda başlamıltı reflu hemde oyle boyle degil cok oluyordu,ama bu sefer olmadı pek ben unutmuştum bile boyle bir sıkıntı da olabilecegini,dun gece beni mahfetti,bir kac gundur var zaten sanırım bogazımı da o tahriş etti ondan agrıyor.
Sagolun kızlar ben sabah yattım 9 a dogru haliyle yeni uyandım,biraz kendime geleyim saglık ocagına gidicem gerci acık mıdır bilmem bayramda olmadı dogrudan eczaneden alıcam soylediginiz ilaclardan,cok sagolun

ohh regrete sefan olsun,
hamilelik konusuna gelince de hayırlısını dilemek en guzeli canım,hayırlısı da gebelik olsun inşallah

cok sagol canım,valla bunları soylemen iyi oldu,gecelik sırf dogum icin koyucam bir tane o zaman daha rahat olanlarından
hasta bezi derken hani bu idrar icin olan kocaman bele baglananlar mı canım.onlardan var evde ama lazım olur diye aklıma gelmedi-ben mesane pedi aldım ilk gunler kanamam cok olur diye.Birkac tane de yatak pedi aldım yanıma-kanama cok olunca yatagı kirletmemek icin-ilk dogumda yarım saatte iki carşaf isteyince temizlikci bayan azarlamıştı valla sinirlerimi bozmuştu sanki isteyerek bulaştırıyoruz
bak bebek yeni dogar dogmaz da kıyafet gerekecegini dusunememiştim ben,haklısın ama cırılcıplak getirmeyeceklerine gore,ben bir zıbın takımı,gecelik,terlik ve hasta bezi ayrı bir poşete koyayım ki daha dogumhaneye yanıma almam lazım anladıgım kadarıyla.

ah canım ya..nasıl oldun saofikacım?nazar mı değdi canım sana.inşallah iyisindir.dikkat et kendine arkadaşım.reflü konusunda pek bilgim yok.ama arkadaşlar ilaç ismi yazmışlar..al olmazsa.

valla canım sagol daha iyiyim ama tamamen de gectigini soyleyemem,ince ince yakıyor hala ustelik midem boş,nazar olsun bu kadar da razıyım ama durup dururken faranjitim azacak cok da zor atlatıyorum ondan korkum

canım ben bu progestan olayını cok araştırdım ve iki ceşit progestan oldugu ogrendim-biri dogal biri sentetik
elbette tahmin edecegin gibi dogal olanı oneriliyor ve asıl fayda gorecegimiz de o ama ben onca rastırmaya ragmen hangisinde dogal hangisinde sentetik progestan var anlayamadım,ama hap seklinde olanın en az efektif oldugunu anladım.Benim crinone kullanmamın sebebi bana iyi gelmesi ve degistimreye son ana kadar cesaret edememem.Yabacı sitelerde kadınlar vajinal progestanın vajinayı ve rahim agzını şişirip buyuttugunden bahsetmişlerdi ve gordum ki bende de oyle oldu ve bana bu mantıklı geldi,yani boyle bir etki benim işime yarıyordu ama proluton depotta boyle bir etki var mı bilmiyorum,tahminim oldugu yonunde ama hic denemedigim icin bir sey diyemiycem.Proluton depot kullanan arkadaşlar eger vajinal kontrol yapabilecek durumdaysa yada fitil falan almaları gerektiginde soyleyebilrler,şişkinlik kolay anlaşılıyor,sıkı sıkı dolu bir halde oluyor vajina ici.Ama ne olursa olsun son yıllarda rahim agzı yetmeziginde en cok ve en başarılı uygulanan tedavi progestan tedavisi-bana ilk gebeligimde verilmedi ama bu sefer verilince cok araştırdım boşuna alamayım diye,kesinlikle boşuna degil

sagol canım,alıcam canım bugun kesin,bu sekilde daha cok zararı var

ayrıca progestanın kasları gevşetici ozelliginden dolayı fayda goryorz,yani kasılmaları azaltıyor,hatta yan etki olarak reflu demişler,mide etrafındaki kasları da gevşettigi icin asit kacagı daha cok olyormuş-gerci ben progestani keseli cok oldu ama vucutta dogal olarak da zaten cok miktarda salgılanıyor hamilelikte.

sağol canım cevabın için,yani tabi crinone jel kullanmak benim de işime geliyor,iğneyi kendim vuramıyorum mutlaka birilerine muhtaç oluyorsun,bana geçen sene dışarıdan emekli hemşire geliyorsa her iğneye 10 lira alıyordu üstelik ilacı bendendi ben de vajinal olarak alınanın etkili olduğunu çok okudum ama ne bileyim genelde herkes iğnesini kullanıyor,doktora bu gdişimde sorucam zaten arada fark var mı falan diye

hala uyuyamadım,yanıyorum
çok geçmiş olsun canım benimde arda oluyordu arda bey bana gaviscon şurup yzmıştı...çok ddarda kalırsam alcaktım ama şükür kullanmadan atlatmıştım...
yani için rahat kullanabilirsin...

canım devlet hastaneleri hemen hemen yaren arkadaşın anlattığı gibi.... her hastanede biraz farklılıklar oluyor ama hepside geceliği şart koşuyor...çünkü sancı odasında devamlı muayene olduğu için pijamanın altını giyemiyorsun gecelik olduğunda ayağa kalktığında üzerini örtmüş oluyorsun...bende gecelik giymiştim doğumda değilde sancı odasında üzerim çok kirlendi altımda hasta bez vardı ama bir yandan nst bir yandan sancı,arada muayene hiç dikkat edemedim ama yedek götürdüğüm için sorun olmadı doğumdan sonra değiştim...
birde yarenin dediği gibi bazı hastane hasta bezi istiyor benim kaybettiğim kızımda istemediler ama zeynep kamilde 6 tane yatağa açılan hasta bezlerinden istediler...çocuk bezide sen götürüyoırsun...ve ne yazıkki çoğu hastane bebeği yıkamıyor sadece siliyor artık silmeyle ne kadar temizlenirse...yusuf eymen yanıma geldiğinde o altımıza açılan hasta bezlerine sarmışlardıüstelik o halde bazı muayeneler için hemen banada getirmemişlerdi...
yanıma geldiğinde çok sinirlendim hem hiç temiz silmemişler hemde yavrum üşümüştü...kıyafetlerini kendim giydirdim...ama çoğu hastane kıyafet isteyip giydiriyıorlar ben ilk defa zeynep kamilde öyle gördüm...kardeşimin hanımıda yakın zamanda başka devlette doğum yapmıştı ondan isetdiler hiç değilse yavrucak üşümemmiş oluyor...
canım senin hastanede bebeği yıkayıp yıkamıyacağını bilmiyorum öğrenebilirsen bunu öğren ve ilk vereceğin kıyafetler çok özel olmasın çünkü yıkamıyorlarsa o kıyafetler illaki bir yerden kan bulaşıyor.. odaya çıktığında orda güzel giydirirsin...özelliklede saçlar silmekle temiz olmadığı için anında şapka kirleniyor...
canım ne yazıkki burda yurdışındaki gibi değil sen bazen birşeyler anlatıyotsun sanki özel hastanede doğum yağmış gibisin...
yinede bursa istanbul gibi olmayabilir inş. iyi dr ve iyi insanlarla karşılaşırsın...

chnb canım bizim burda sağlıkta yükleme testi yapılmıyor...bizde sormuştuk...demek heryer farklı...

sor mutlaka,
evet ignede başkasına muhtac oluyorsun,ama avantajı da daha hijyenik olması,yani vajinal kullanırken cok daha dikkatli uygulamak lazım-ben kullanmadan once ellerimi ameliyata girer gibi yıkayıp,vajinal bolgeyi de baticonlu suyla duruluyordum,bir de vajinada birikme oluyordu,onu da yine 2-3 gunde bir kulak cubugunu baticona batırıp yuzeysel temizliyordum(karşına ayna alıp oturur pozisyonda yapmak lazım,vajina girişinde birikmiş ilacı cıkartmak icin),aslında her gece bir seramoniye donuşuyor haliyle,ugrastiriyor ama degdi cok şukur bugunlere geldim

kızlar gaviscok ve renne duo diye ilaclar okudum kullanılan reflu icin aranızda bunlardan birini kullanan var mı,kendi kafama alabilir miyim yoksa illa doktora mı danışacam :2:

gaviscon iyi geliyor bendede reflu arti gastirit var hergun ayniyim bende yemek yiyemiyorum hemen sisiyorum geri cikariyorum ama korkumdan icmiyorum halbuki dr verdi..gecelige gelince suan devlet hastNesine gidiyorum ve gecelik onlar veriyolar burda en azindan oyle riskli gebelik yogun bakiminda baska hic bisey giyemiyorsun ve onunla dogum yapiiyosun odana gecince kendi geceligini giyiyorsun..

fadikcim sagol canım,biraz daha netleşti simdi neler olabilecegi ve dogumhaneye girerken neler hazır etmem gerektigi,cok tesekkur ederim kızlar
bak bu bebegi hasta bezine sarıp getirmeleri de gercekten hoş olmamış,kıyamam yavruya yaa,insan ister sanki kıyafet sıkıntısı mı var
yurt dışında bebekleri yıkıyorlar hemde dogumdan hemen sonra ama benim okudugum kadarıyla ilk gun yıkanmaması daha iyi-bebegin vucudunu kaplayan sıvı onu dışardan gelen mikroplara karşı koruyormu, yani bir nevi ilk anlarda koruyucu bir kalkan gibi.
ve evet benim dogum yaptıgım hastene devlet hastanesiydi ve aslında oranın da durumu icler acısıydı ama bazı uygulamaları iyiydi

Sofikacığım çok geçmiş olsun. Benim de önceki gün oldu reflü çok değişik tatlarda çok yedim. Görümcem hemşire kullanabilirsin Rennie de gaviskon da dedi evde yoktu kullanamadım. Sağlık ocağı da bugün kapalıdır. Bu arada iğne olan progestanı sen deyince denedim vajinal sıkılık yapıyor canım. Benim evde vuracak kişi var o yüzden sorun olmuyor.
Gecelik konusuna gelince Memorialde ben hep oranın verdiğini giydim çünkü çok ince çok rahattı. Doktorlar dizisinde hastalar giyiyor ya aynı ondan rengi de deseni de.:))Ama istersen orada kendininkini de giyebiliyorsun bir iki gün giydim baktım o daha rahat onu giydim bol ve tiril tiril. Ben sezaryenden sonra üşüyormuyduk unuttum 8 sene geçti:)) Hep ince tasarlamaya başladım şu an ama aklıma o geldi...

Yaren canım sen de haklısın diğerinde yatıp bunda yatmayınca kendini kötü hissedebilirsin.

Duyaydın sorduğunu bilmiyorum. Her hamilelik farklı tabi Dediğin gibi ilkini dikişli olup(Ayer 82, 3 Melekannesi, şu an Hidennisko) ilkini dikişsiz olup 2. de ya da arada erken doğum yapıp 3. de (ben, Tatlişoğlum, Crameren) hatırladıklarımdan...

Salihas canım senin de bayramın kutlu olsun...

Nuurrrr ben sirkeli suyu 2 uzman dr ye sordum hastalarına önerdiklerini söyledilr ben en baştan beri kullanıyorum şükür enfeksiyon olmadım...
Regrete merakla bekliyorum haberini...

Paşam bayramda diyet nasıl gidiyor?

sofikacım doğumda giyeceğin gecelik ve terlik gibi mazemeleri ayrı bir poşete koy hastaneye girince sana ilk onlar lazım olcak ya kendin içeriye götürürsün yada sonra akrabalarında istiyorlar (hasta bakıcı beni hemen götürmüştü arabadan almamızı bile beklemediler acil bir durumumda yoktu) sen yanındakilere ne gönderceklerini anlat yada poşetin üzerini yaz(ben hem anlattım yazmıştım) ilk giyeceği bebek kıyafetlerinide ayrı bir poşet yap eyer doğumda kıyafet isterlerse o poşeti verirler bebek bezi koymayıda unutma...o hastalara bağlanan hasta bezlerinide yanına al ilk zamna kanama çok olduğu için çok iş görüyor hatta sancı esnasında altına birşey vermezlerse onlardanda takabilrisin çünkü suyun gelmes ebile o saatten sonra kendileri patlatıyorlar ve geneld eyavaş yavaş hep akıntın oluyor...ama o bezleri bağlaması zor iş en temizi yatağa açılan hasta bezleri...ben bağlananı doğum sonrası bağladım ve çok kanamam oldu eğer o olmasaydı hiçbirşey kar etmezdi...ama sıcaktan bunaldığım için sadeci iki tana kullandım sonra eymenin bezlerinden kullandım :) yani bebek bezinide biraz fazla alırsan onlarda iş görüyor...canım burda sen doğuma girdiğinde artık yanına hiç kimse giremiyor birşey lazım olunca istetiyorlar...
sen yanına sana ilk lazım olacak mazemeleri al bebeğin mazemelerini sonra istet çünkü sen doğuma gittiğinde o anda yanında götüremessin sancı odasındada kime bırakacaksınki...

canım sormak istediğin birşey olursa yine sor ben yavaşta olsa cevep yazarım inş.

Fadikçiğim büyük oğlumda özel hastanede sezaryen oldum uyandığımda bebek temiz ve giyinmiş bir şekildeydi. Ama ilk anı için hoş olmamış gerçekten...
Erken doğumum ani oldu kendi geceliğim vardı üzerimde çıkınca ne giydim inan hatırlamıyorum şimdi... Dikişim de olmayınca sabah normaldi her şey orkid mi koydum onu bile unuttum. Gece 10 da doğum yaptım öğlene doğru çıktım...

eymen le ilgilendiğim için çok yavaş yazıyorum ben cevap yazana kadar başka mesajlar da yazılıyor:)
sofilacım kaybettiğim kızımıda hasta bezine sarmışlardı( birazdan bundan çok etkilendim ve kızmıştım neyse başka hastanede öyle yapacaklarını sanmıyorum orası kalabalık olduğu için baştan savıyorlar...
ama şunu söyleyeyeim eyitimleri çok çok güzel...doğumdan hemen sonradan tut hastaneden çıkana kadar lohusalık emzirme ve bebek hakkında birşeyler anlattılar ve bazı buröşürler verdiler....

bu arada hatırlarsanız bir ara hamilelik sırsında muayenin baya zor olduğunu ve fitil kullanırken vajinanın çok sıkı olduğundan bahsetmiştim demekki iğneninde böyle bir etkisi var...iğneyi bıraktıktan sonra hiç fitil kullanmadım bu yüzden sonrasını bilmiyorum...

hmm bak kontrol etmen iyi olmuş,yani aynı etki var proluton depotta da
canım sen bir de daha soguk aylarda dogum yapacaksın,ince gecelik duşunme bence simid ben mecbur ince dusunuyorum,kızım da cok sıcaklarda dogmuştu ve şıp şıp ter akıttım surekli dogum sonrası.

sagolasın canım,bir sey aklıma takılırsa soracagım yine,bak aklıma geldi telefonu veriyorlar mı yanına sancı odasına
simdi ilk başta kendim icin bir poşet hazırlıycam-icine gecelik,terlik ve hasta bezi koyucam
bebek icin bir poşet-ilk giydirilecek kıyafeti prima ve battaniye
diger şeyler zaten dogum cantasında olacak ve artık odaya gidince getirecekler tabii inşallah dogum uzamaz ve başka bir şeye de ihtiyac olmaz
ayyy heyecan bastı beni,korktum mu ne :)

özeller hep yıkayıp giydiriyorlar canım...erken doğumum normel kıyafetlerimle olmuştu alta kot etteğim vardı ve suyum geldiğinde o etek sırıl sıklam olmuştu ve öylecede üzerimde kurudu...halbuki acil gitmeme rağmen yanıma pijama almıştım ama o anda hiçbirşey umrumda değildi...
benim doğum sonrası baya kanamam oldu orkitin tutmasına imkan yok...

canım sagol,birazdan gidip alıcam olmayacak başka turlu,sadece sutlu musli yedigim halde fıkır fıkır kaynamaya başladı yine midem

Sofika fakülteye ne zaman gideceksin? Bu gittiğinde sor canım onların sistemleri neymiş ona göre de hazırlığını tamamlarsın... İlacı da al. Ben şimdiden rahatsız oldum snin normal o haftada...

Fadik keşke her şey farklı olsaydı ama zamanı geri getiremiyoruz işte(

Meleğim ve Aşkım senin akıntın durdu mu?

Merhaba arkadaslar benim ilk gebeliğim 24 hafta5gunlukken rahim ağzım açılmıştı karşılamaların vardı dikiş atıldı 32 haftaya kadar kasilmalarim devam etti bu süre icinde hastanede ayaklarım havada hiç kalmadan yattım oğlum 32 haftalık doğdu suan altı yasında bu sene okula başlayacak şimdi ben 12 haftalık hamileyim bayramdan önceki Dr kont. Rahim boyum 25 açıklıkta 0.25cikti ikili test sonucumu bekliyoruz yine dikiş atılacak.bu gebeliğimde daha 4haftadan beri ağrılarım var 5gundur kazılmam arttı zaten evdeydim şimdi yatıyorum Dr hepsi Bayram tatilinde Allah yardımcım olsunda Dr tatilden donene kadar daha fazla açılmam olmasa herkeze sevgiler Allah hepimize zamanında evlatlarını kucağımıza almak nasip etsin

ara ara oluyor canım ama su gını gelmıyor sukur cefaks dıye antıbıyotık kullanıyorum bugun cok fena oldum hem cıkardım bıde kabızlıktan hemoroıdım yırtıldı tabı ıkındım kızıyorum kendıme sımdı ınss bısey olmamıstır

Canım geçmiş olsun benim de 12 artı 4 te 2 cmdi. 13 artı 2 de 1.8 di. 13 ARTI 4 te serklaj yapıldı. Yalnız bu haftada bu kadar kısa diye bana laparoskopik yani karından 4 yerden küçük kesi atılarak üstten dikildi... geçmiş olsun...

Canım bugün bende de var bugün wc sorunu. Magnezi calcine içeceğim olmazsa..

canım tel yasak ama gizliden sokabilirsin gibi...
ben çok rahat sokarmışım ama iş işten geçmişti...eğer doğum uzarsa çok lazım oluyor tabi telde konuşacağın müsait bir yer varsa...
ben ilk 3 saat raha t konuşurdum çünkü özgürdüm ortalıkta dolaşıyordum lavaboda falan konuşabilirdim ama daha sonra nst bağladılar ve yatağa mahkum oldum ordada dr lar var hiç yanlız kalmadım...
bence kimseye birşey demeden sen götür yada geceliğinin arasına falan sar eyer konuşabilirsen işe yarar konuşamassanda şansını denemiş olursun...
evet canım senin poşette onlar olacak birde peçete veye havlu kağıt koy başka birşey aklıma gelmiyor ama lazım olursa istiyorsun hasta bakıcılar getiriyor...evet canım bebek içinde onlar birde bez tabiki...
odaya geçince istediğini getiriyorlar ondan sonra istediklerini giy ve giydir...
ben herşeyden önce yiyeyek ve içecek istemiştim çünkü uzun zaman aç bırakıyorlar allah korusun doğum 2 gün sürse yine yemek içmek yasak... haa ben acıktığımdan değil süt olsun diye öyle acele davrandım hatta kardeşimin hanımının doğumunda odaya geçmeden hemişreler yiyecek bir şeyler istemiş sırf süt için...kardeşim gönderincede içinden çok kızmış sanki benim hemen yemek yiyecek halim var diye...hale yiyecekleri görünce ne kadar sinirlendiğini anlatır...ama tabi süt en önemlisi...

gerçekten çok heyacanlı birşey heyecanlanmamak elde değil...inş. çok kolay bir doğum olur canım... allah yardımcın olsun..

Metal 41 ismin tanıdık geldi geçmiş mesajlarına baktım ilk serklajını benim dr m Arda Lembet yapmış yine bu serklajını da o mu yapacak? Kime gidiyorsun sanırım sağlık sigortan var... Belki sana da benim serklajdan yapılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…