- 10 Aralık 2009
- 2.403
- 74
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.481
Canım ben yemeklerden sonra yanmam olursa renni alıyorum günde 3-4 defa alınabiliyor, sabah uyanır uyanmaz olursa ac karnına günde bı defa lansor alıyorum...ikisini de dr'um yazmıştı, ilk hamileligimde de kullandım, bebeğe bir zararı yok. Cok gecmis olsun...
Sofika,Cnm ben hamileyken sürekli mide agrisi çekiyordum.Gaviskon rennie gibi ilaçları Dr veriyordu.Kullanmanda bir sıkıntı yok Cnm.
Kızlar hepinizin bayramı kutlu olsun biz eşimle bayramda ufak bir tatil yaptık bu gun donuse geciyoruz .telden okuyorum ama yazmak zor olduğu için yazmadım.
Ben,bazen kendimi hamile gibi hissediyorum bazen yok bişey diyorum ..belirtiler için erken psikolojik olduğunu düşünüyorum...
Bu ayın sonuna doğru test yapticagim bakalimhayal mı kuruyorum yoksa gercekten hamismiyim
Filizde hamileyken daha 20 li haftalarda başlamıltı reflu hemde oyle boyle degil cok oluyordu,ama bu sefer olmadı pek ben unutmuştum bile boyle bir sıkıntı da olabilecegini,dun gece beni mahfetti,bir kac gundur var zaten sanırım bogazımı da o tahriş etti ondan agrıyor.
Sagolun kızlar ben sabah yattım 9 a dogru haliyle yeni uyandım,biraz kendime geleyim saglık ocagına gidicem gerci acık mıdır bilmem bayramda
ohh regrete sefan olsun,
hamilelik konusuna gelince de hayırlısını dilemek en guzeli canım,hayırlısı da gebelik olsun inşallah
canım özel hastaneleri bilmiyorum ama devlet hastanesinde yapacaksan gecelikle giriyorsun onlar önlük vermiyorlar, ben önceki doğumumda doğumda giymek için evden gecelik götürmüştüm, kısa kollu olursa daha rahat edersin damar yolu falan açınca kolay oluyor, sonra odama çıkınca kirlenmemişti ama kış olduğu için daha kalın ve uzun kollu gecelik giymiştim, sonra doğumdan sonra kanaman için hastanede yattığın sürede hasta bezi aldırıyorlar onu bile vermiyorlar canım bir tane doğumhanede bağlıyorlar sonra kendin alıyorsun..ayrıca devlet hastanesinde doğumdan sonra hemen bebeğe giydirmek için kıyafet ve bebek bezide götürmen gerekiyor özel hastaneler gibi bebeğe zıbın takımı vermiyorlar, herşeyini sen götürüyorsun yani canım aklında olsun
cok sagol canım,valla bunları soylemen iyi oldu,gecelik sırf dogum icin koyucam bir tane o zaman daha rahat olanlarından
hasta bezi derken hani bu idrar icin olan kocaman bele baglananlar mı canım.onlardan var evde ama lazım olur diye aklıma gelmedi-ben mesane pedi aldım ilk gunler kanamam cok olur diye.Birkac tane de yatak pedi aldım yanıma-kanama cok olunca yatagı kirletmemek icin-ilk dogumda yarım saatte iki carşaf isteyince temizlikci bayan azarlamıştı valla sinirlerimi bozmuştu sanki isteyerek bulaştırıyoruz
bak bebek yeni dogar dogmaz da kıyafet gerekecegini dusunememiştim ben,haklısın ama cırılcıplak getirmeyeceklerine gore,ben bir zıbın takımı,gecelik,terlik ve hasta bezi ayrı bir poşete koyayım ki daha dogumhaneye yanıma almam lazım anladıgım kadarıyla.
ah canım ya..nasıl oldun saofikacım?nazar mı değdi canım sana.inşallah iyisindir.dikkat et kendine arkadaşım.reflü konusunda pek bilgim yok.ama arkadaşlar ilaç ismi yazmışlar..al olmazsa.
valla canım sagol daha iyiyim ama tamamen de gectigini soyleyemem,ince ince yakıyor hala ustelik midem boş,nazar olsun bu kadar da razıyım ama durup dururken faranjitim azacak cok da zor atlatıyorum ondan korkum
Öncelikle sana maşallahhayırlısıyla alacaksın kucağına bebeğini,zaten sana ve sofikaya artık doğurmuş gözüyle bakıyorum ben :) doktor bazı hastalarda önceki gebeliğinde bu sorunu yaşamadığı halde sonraki gebeliklerinde r.a.y yaşanabildiğini ya da tam tersi ilk gebeliğinde yaşayıp da sonrasında kısalma olmadığı için kendilerinin de rahim ağzını dikip dikmemek hususunda kararsız kaldıklarından bahsetmişti,her gebeliğin bir olmadığını,illa bu gebeliğimde de aynı şeyin olmayabileceğini söyledi,ya da tam tersi daha çok komplikasyon da olaileceğini yani kısacası her gebelik kişi aynı kişi olsa da benzer geçmediğini söyledi,dikişsiz götürebilir miyim bilmiyorum açıkçası korkuyorum,daha doğrusu asıl korkum belli bir haftaya kadar gelip sonrasında açılma olup da acil serklaj olmak,sonuçta acil serklaj önlem amaçlıya göre başarı oranı düşük.ama anladığım kadarıyla kullanılan ilaçlar serklajlılarla aynı ekstra birşey yok,ne yalan söyliyim palavrandan kramp var sancı var deyip ilaç versin diye doktor direneceğim yoksa içim rahat etmeyecek
BİR DE ARKADAŞLAR BİLGİSİ OLAN VAR MI? CRINONE JEL İLE PROLUTON DEPOT UN İÇİNDEKİ PROGESTERON TÜRLERİ ARASINDA BİR FARK VAR MI?MİKTAR FARKI VAR VE İÇERİĞİNDE İKİSİNDE DE FARKLI BİRŞEYLER YAZIYOR AMA SOFİKA CRINONE JEL KULLANIYORDU,DİĞER ARKADAŞLAR DA İĞNE,İĞNEDE HİPO BİLMEM NE PROGSTERON MADDESİ YAZIYOR,BU İKİSİNİN ETKİSİ FARKLI MI Kİ?
canım ben bu progestan olayını cok araştırdım ve iki ceşit progestan oldugu ogrendim-biri dogal biri sentetik
elbette tahmin edecegin gibi dogal olanı oneriliyor ve asıl fayda gorecegimiz de o ama ben onca rastırmaya ragmen hangisinde dogal hangisinde sentetik progestan var anlayamadım,ama hap seklinde olanın en az efektif oldugunu anladım.Benim crinone kullanmamın sebebi bana iyi gelmesi ve degistimreye son ana kadar cesaret edememem.Yabacı sitelerde kadınlar vajinal progestanın vajinayı ve rahim agzını şişirip buyuttugunden bahsetmişlerdi ve gordum ki bende de oyle oldu ve bana bu mantıklı geldi,yani boyle bir etki benim işime yarıyordu ama proluton depotta boyle bir etki var mı bilmiyorum,tahminim oldugu yonunde ama hic denemedigim icin bir sey diyemiycem.Proluton depot kullanan arkadaşlar eger vajinal kontrol yapabilecek durumdaysa yada fitil falan almaları gerektiginde soyleyebilrler,şişkinlik kolay anlaşılıyor,sıkı sıkı dolu bir halde oluyor vajina ici.Ama ne olursa olsun son yıllarda rahim agzı yetmeziginde en cok ve en başarılı uygulanan tedavi progestan tedavisi-bana ilk gebeligimde verilmedi ama bu sefer verilince cok araştırdım boşuna alamayım diye,kesinlikle boşuna degil
sofikacım geçmiş olsun,yastığını yükselt zaten reflüde iyi gelmez diye biliyorum,mide rahatsızlığım yok ama son aylarda olduğunu duymuştum,bir tane renie içmeten birşey olmaz diye düşünüyorum diğer arkadaşlar hep kullanmışlar ama arayıp sorabileceğin bir doktor varsa yine de ara sor,için rahat etsin
sagol canım,alıcam canım bugun kesin,bu sekilde daha cok zararı var