Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Niye ağlıyorsun canım ya? Kızına aldıklarına bak mutlu ol:))Sgk sız hastanelerin heyet raporunu bilmiyorum sormak lazım...

Canım 4 aydan sonra çalışacak mısın peki?

hayatta çalışmam 19+5 haftalıktı oğlumu kaybettiğimde,üstelik yaz tatilindeydik çalışmadığım halde gitti yavrum,üstelik bizim okul bana çatır çatır nöbette tutturur (((

Kimseye göstermedim aldıklarımı
Poşetinde duruyorlar

senin sinirlerin bozulmuş çok ama ağlamak yok,ben her ağlıycak gibi olduğumda kafamı dağıtmaya çalışıyorum hatta hüzünlü dizi film bile izlemiyorum hem migreni de azdırıyor,olumlu düşünmeliyiz,olumsuzluk olumsuzluğu getiriyor,hormonlar da etkiliyor,ben de adım gibi fazla duygusalımdır hamilelikle tam salya sümük bişey oldum,yazık eşim bile bazen ee şimdi niye ağlıyorsun diyor,öyle arada geliyorlar :)

hayatta çalışmam 19+5 haftalıktı oğlumu kaybettiğimde,üstelik yaz tatilindeydik çalışmadığım halde gitti yavrum,üstelik bizim okul bana çatır çatır nöbette tutturur (((

Ben daha küçük kaybettin diye biliyordum seni, senin ölçümlerin yapılıyor muydu? Ne belirtiler yasadın kaybetmeden önce, mahsuru yoksa yazar misin?

Aynen bizde de durumlar aynı :))
Senin cinsiyet belli oldu mu

Kimseye göstermedim aldıklarımı
Poşetinde duruyorlar

Canım ya ağlama kıyamam... Çok güzel her şey bak... Testin iyi çıktı, kızçen olacak, uzunluk da iyi... Üzme kendini...

Çalışma tabi inşallah değiştirirsin okulu... Okulda başka edebiyatçı da var canım...

Jorjet ben de Ahmet Ümitin Sis ve Gecesini bitirdim. Filmi de çekirmiş Uğur Yücel ve şu Hürremdeki Hatice Sultan oynamış Selma Eegenç mi adı? Seyreden var mı filmi? aHMET üMİTİN ilk romanıymış sonra çok geliştirmiş yazar kendini kesinlikle...

Ben daha küçük kaybettin diye biliyordum seni, senin ölçümlerin yapılıyor muydu? Ne belirtiler yasadın kaybetmeden önce, mahsuru yoksa yazar misin?

tabiki yazarım ama pek bi belirtisi olmamıştı,ilk 3 ayım acayip kanamalıydı sürekli iğne oluyordum bu progesteronları ilk 3 ay kullandım keşke bırakmasaydım belki daha ileri haftaya taşırdı ama bilinmez tabi,bebek hareketleri vardı ağrım sızım yoktu,19+3 iken sabah wc ye kalktım böyle acayip bir akıntı ama sildikçe geliyor,sildim sildim sildim en sonunda kan gördüm(nişan deniyormuş meğer buna),doktoru aradık hemen gelin dedi,baktı rahimağzı açılmış amniyon kesesi rahim ağzından çıkmış vajenle temas halinde,yaşaması 100 de 1 gibi birşey dedi yanındaki diğer doktor,dikmek istemediler şeker hastasıyım diye,zaten dikerken de patlatabiliriz keseyi dediler,2 gün hastanede yattım 2. gece sanki suyum geliyor gibi kan gelmeye başladı iyice açılmış hemen doğum aldılar,ama ne kese varmış bende de doğumda bile zor patladı sonradan insan sorgulamaya başlıyor tabi acaba şöyle luyordu bu bir belirti miydi falan diye ama bariz birşey yok,ölçüm yapılmıyordu,sadece kanamayla gitiğim güb doktor pc den baktı biz ölçmedik mi yaa diye (en son 17. haftamda gitmiştik) 41mm olduğunu söyledi ama karından bakmıştı,yani bu ölçümü kanamayla gittiğimde öğrendim ama karından yapılanlar daha fazla çıkabiliyor tabi,bi de benim açıklık için sınırda demişti sonra bi bakalım kese dışarı çıkmış olmasın falan dedi o zaman iş daha cidiye bindi yoksa istirahat verecekti kesenin dışarı çıkması bizi game over yaptı ben bebek hareketi olarak karnımın değişik yerlerinde yumruğuma yakın sertleşmeler olarak biliyorum bunlar kasılma mı yoksa bebek mi hiç bilemedim,hastanede yatarken doktora sorduğumda bebek demişti,belki bu bir belirtiydi..

bu arada daha cinsiyetine bakmadı doktor

Son düzenleme:

işte her okul bir olmuyor,sen de bilirsin,bazı okuldakiler birbirini idare eder,kimisi de bana ne bana mı hamile der..

Doğum eyleminin zamanından önce başlaması başta uterus kasılmaları olmak üzere anne adayı tarafından fark edilebilen çok çeşitli belirtiler verir. Bu belirtilerin her anne adayı tarafından bilinmesi gereklidir.

Erken doğumun gerçekleşmesi için temel şart uterus kasılmalarının olmasıdır. Kasılma olmadan serviks açılmaz. Kasılmalar bazı gebelerde kendini ağrıyla belli ederken bazı gebelerde hiç bir ağrıya yol açmayabilir.

Kasılmaların anne adayı tarafından saptanması:

Kasılmalarınızın olup olmadığını anlamak için avucunuzun içini karnınıza hafifçe dokundurunuz. Avucunuzun altında uterusun “toplanıyor” hissi yaratması kasılma belirtisidir. Bu esnada ağrı duyulması şart değildir. Bu kasılmaların sıklığını ve süresini ölçünüz. Saatte dört kez ya da daha sık ortaya çıkan kasılmalarda mutlaka doktorunuza haber veriniz.

Diğer belirtiler:
Erken doğum tehdidinin diğer önemli belirtileri arasında pelviste dolgunluk hissi,
adet sancısına benzer kramp tarzı ağrılar,
pozisyon değiştirmekle geçmeyen bel ağrıları,
vajinal akıntının artması ya da niteliklerinin değişmesi (daha müköz, daha sulu ya da kanlı akıntı ortaya çıkması),
ishalle beraber olan ya da tek başına ortaya çıkan barsak krampları yer alır.

Bu durumda yine kasılmalarınızı elle kontrol ediniz. Bu belirtiler kasılma olmadan tek başlarına bir anlam taşımazlar. Ancak bu belirtilerden biri varsa ve kasılmalarınızın olup olmadığından emin değilseniz yine doktorunuza başvurmalısınız.

Erken doğum tehdidi tanısı nasıl konur?
Gerçek Erken Doğum Tehdidi (EDT) tanısını koymak her zaman kolay değildir. Gerçekte EDT olmayan bir anne adayına EDT tanısı koymak anne adayının yan etkileri ciddi olabilen ilaçlarla tedavi görmesine ve uzun süreler hastanede yatmak zorunda kalmasına yol açar. Aksine EDT olan adayına tanının konamaması ise prematüre bir bebeğin doğumuyla sonuçlanır. Prematüre bebek ise yoğun bakım gerektirecek durumlarla ve hatta ölüm riskiyle karşı karşıyadır. Bu nedenle çok hassas davranılmakta ve muhtemelen gerektiğinden daha fazla sayıda olguda EDT tanısı konmaktadır. EDT şüphesinde anne adayının risk faktörlerinin ve klinik bulgularının dikkatlice değerlendirilmesi gereksiz yere EDT tanısı konan olguların sayısını azaltabilir.

İlk incelemeler:
Kasılmalarla başvuran bir anne adayında vajinal kanama yoksa ilk yapılacak inceleme genel anamnez ve gebelik muayenesi sonrası steril vajinal tuşedir. Vajinal tuşe yapılmadan hemen önce servikse spekulum yerleştirilerek vajinanın derinliklerinden sıvı örneği alınır. Bu alınan sıvıda pH ölçümü yapılarak erken membran rüptürü (EMR) araştırması yapılır. Bu inceleme önemlidir zira erken doğumların bir kısmı gebe tarafından fark edilen ya da fark edilmeyen EMR sonrası başlayabilir. Tüm gebelere yapılan rutin incelemeler (tam kan ve tam idrar tetkiki, idrar kültürü) dışında gerekirse gonore, B grubu streptokok ve klamidya için vajinal kültür alınır.

Tuşede serviks açılması belli bir seviyenin üzerindeyse (yaklaşık dört cm.) EDT tanısı kesindir. Bu açıklıkta ilaç tedavisiyle doğum eylemini durdurma şansı olmadığından doğum eylemi kendi seyrine bırakılır. Doğumun prematüre bebeğe yoğun bakım olanaklarının olduğu bir hastanede gerçekleşmesi gerekir.

Tuşede serviks açılması varsa ve açıklık dört cm. altındaysa, servikste silinme (incelme) varsa kasılmalar takip edilir. Bu amaçla ya elle kasılma takibi yapılır ya da kardiyotokografi cihazından faydalanılır. Yapılan 20 dakikalık incelemede dört ya da daha fazla sayıda kasılma saptanması durumunda EDT tanısı kesindir. Anne adayı hastaneye yatırılır ve tokoliz (doğum eylemini durdurma) tedavisine başlanır.
Kasılmalarla başvuran ve takipte etkin kasılmaları olan ancak serviks bulguları çok hafif ilerleme gösteren olgular tanıda problem yaratır. Bu durumda tanıyı kesinleştirmek için hastanede takip yapılır. Anne adayı sol yanına yatırılarak damar yolu açılır ve sıvı verilir. İki sattlik aralarla yapılan tuşelerden herhangi birinde serviksteki değişiklik ilerliyorsa EDT tanısı kesindir ve tokoliz tedavisi başlanır. Servikste değişiklik saptanmadığı sürece tuşelere iki sattlik aralıklarla devam edilir. Değişme oluştuğu anda tokoliz başlanır. Bu takip kasılmalar durana kadar devam eder. Değişme olmazsa kasılmalar kendi kendine durana kadar takip devam eder.

Bende 19+2 yim ama bendede hiç öyle sertlik olmadı, karnının belli yerindeki sertliğemi diyorsun acaba, yumruk gibi oluyor?Ben yer değiştirdiği zaman hissediyorum ve karnıma baktığımda hafif bir tümseklik görüyorum çok eğlenceli.

korkuyorum karnım taş gibi die bir başlıktan aşkkırıntısı isimli arkadaş yazmış yaşadıklarımı birebir anlatıyor,o tümsekleri ben de görüyordum

Bende su heyet raporunu halledemedim hala ne zormus halbuki durumum müsait rapora normal rapor hakkım dolduğu icinde suan raporsuzum doktoruma ne zaman sorsam uğraşıyorum diyor ama hastaneye yattığım günden alabilecekmiyim o da belli degil

bende su kazılma olayını hala çözemedim düşük yaptığımda hiç anlamadım olmadi herhalde gerçi bebeğim dışarı cikana kadar onu kaybettiğimde anlamadım
Simdi dikişden sonra kendimi dinliyorum psikolojim bozuluyor en ufak sancıda acaba kasilma mı bu diyorum

15. haftadan beri karnımda başta en aşağılarda bugünlerde daha göbek deliğime yakın olacak şekilde sertleşmeler oluyor. avuç içim kadar tümsek şeklinde oluyor bazen. başta bebek hareketleri sanmıştım. doktoruma söylediğimde rahim kasılması dedi. magnezyum diasporal verdi.a ma bi değişiklik olmadı. o zaman istirahat etmelisin dedi.

başka bir arkadaş da böyle yazmış (((((

CEMİL BEY FLORANSTAN MI VERECEK RAPOR? Canım ben bile kaçıncı hamileliğim kasılmamı, gaz mı, bebek mi anlamıyorum. Düzenli sertleşme yoksa korkmamak lazım...

CEMİL BEY FLORANSTAN MI VERECEK RAPOR? Canım ben bile kaçıncı hamileliğim kasılmamı, gaz mı, bebek mi anlamıyorum. Düzenli sertleşme yoksa korkmamak lazım...

Canım nerden vercegni söylemedi ayarlamaya çalışıyorum diyor operasyondan sonra odama geldiginde ssk li oldugun icin daha zor olcak dedi niye öyle dediğimde anlamadım bakalimbidaha kontrole gittiğimde tekrar hatırlatcam
Her hafta oldugum iğnenin kasilmalari onlemek icin oldugmu öğrendim bugün bu beni biraz rahatlatti psikolojik olarak tabi

kızlar merhaba,sabah 10 da cıktım evden anca geri geldim,yine yogun bir gun oldu
oncelikle esentepe tıp merkezinde tesadufen başka bir doktora daha gorundum,ultrasonda bakmasını rica ettim cunku İsmail beyin en son olcumleri kafamı cok karıstırdı-bazı olcumlerde 5 haftalık gerilik soz konusu olunca haliyle simdiye kadar yapılan butun olcumlerin de guveniriligi gitti.Bir anda acaba hep yanlıştı ve bebegim geriydi de İsmail bey mi anlamadı diye telaş ettim.Cunku en son olcume gore bebegim 2169 gr geldi,ayrıntılı olcu yazamıycam ama hepsi de haftalarca geri cıktı E tam da bu haftada 2050 gr cocuk dogurmus biri olarak bunu normal kabul edebilirim ama haftaladır bu bebekte hşc bir gelişme olmaması da başka supheler doguruyor.Neyse esentepe tıpta Demet Haytoglu adından bir doktor denk geldi,hemen ultrasona aldı,gayet normal gozukuyor yapısal bir minyonluk dışında bir gerilik yok bence dedi.2550 gr kilosu dedi,beni hic uyarmasan hersey normal der gonderirdim dedi,suyun cok guzel dedi.Aslında seni dogurtmak da ne kolay olur dşye ekledı,hem serklajın var hem de bir normal dogum yapmışsın dedi,kolay olur o yuzden dedi,inşallah dedim.sanki beni dogurtmaya meraklı gibi geldi ama yuz vermedim kısmet elbette ama dogum fiyatlarını da sormadıgıma pişman oldum sonra.

neyse daha sonra feryalle buluştuk koruparkta,oturduk birşeyler yedik ictik,sonra azcık magazalrı dolaştık,tabii ben feryal gelene kadar bir posta alışveriş yapmıştım bile :) bol bol sohbet ettik,kulaklarınızı cınlattık.Cok guzel bir gun oldu benim icin,bir sonraki gorusmemizde yani 28 agustosta hala hamile olmamı dileyerek ayrıldık

gecmişi biraz okudum ama iyice bir bakayım hersey yolunda mı

Proluton depotu mu diyorsun? Valla canım Arda bey bana haftada yarım doz verdi ama ben tam vurduruyorum 28 den sonra yarıma geçerim. mağnezyumu da akşam bir tane içiyorum magnezyum pozitive hap... İnşallah hallolur rapor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…