- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.381
Sofika çok sevindim canım insanın içine kurt düşmeyegörsün... İyi yapmışsın için rahatlamıştır...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar, 3 gündür okudum ama yazamadım..
Sofika canım,kızınla ilgili son gelişmeleri okudum sen zaten olumlu düşünen birisin bende kızının sağlıkla doğacağına tüm kalbimle inanıyorum cnm yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin İnşallah bundan sonrada herşey yolunda gidecek
Hidenisko,maşallah gayet güzel ilerliyorsun rahim boyu vs gayet güzel ...Arda Bey,gerçekten iyi bir doktor ben gerçekten güveniyorum kendisine ama kafanda en ufak bir şüphe varsa bir doktordan daha fikir alabilirsin ..Gerçi fikir aldığın doktor farklı konuşursa bu seferde kafan çok karışır :26:..Cemil Bey de riskli gebelik konusunda gerçekten çok iyi bir doktor çok tereddütde kalırsan o zaman belki fikrini alırsın..
Gelelim bana ovülasyon testinde gülen yüzü hiç beklemediğim bir zamanda görmüştüm 11 gün adet düzenime göre çok erken bir tarihti neyse ben daha sonra testi yapmaya devam ettim 12 gün boş vuvarlak 13 gün boş yuvarlak 14 gün boş yuvarlak şeklinde devam etti bende tamam 11 gün yurtladım bitti diyerek eşimin yanından 3 günlüğüne yazlığa annemin yanına geçtim ..Geçtiğim gün testi meraktan ve kontrol amaçlı tekrar yaptım ki ne göreyim gülen surat eşimde yok chnb le telde konuştuk o hemen geri dön dedi ama ben yapamadım tabi içim içimi yedi bir taraftan 15.gün tekrar gülen suratı neyse daha önce yazıştığımız gibi belki tekrar yumurtlamışımdır diye düşündüm 16 gün yine yaptım yine gülen surat :26: ve son olarak bugün akşam üzeri tekrar yaptım yine gülen surat...Ya gerçekten aranızda bu clearblue kullanan ve fikri olan varsa yazsın bana ben bu testi diğer testlerden daha iyi diye aldım cizgilerde karışıklık olmasın anlayamam gülen surat çıkınca 12 48 saat arası yumurtlama olur yazıyor hadi 11 gün yumurtlama oldu sonra 3 gün geçti yine yumurtladım peki ondan sonraki günler ne oluyor ..Kullanan yada fikri olanınız var mı ??????
evet canım benim okudgum anladıgım kadarıyla muhim bir test ama neden yapılmıyro anlamış degilim,İsmail beyin dedigine gore bazı spesifik şartlar ve iyi bir ortam gerekliymiş kultur gozlenmesi icin ama onca hassas tetslerin yapıldıgı gunumuzde bunun icin mi ortam yok yani bursadasofika canım bora beyin cevabı:
Çok geçmiş olsun. Bir oğlunuz ve değişik haftalarda 3 kaybınız var. Bana göre sonuçlarınız bu düşükleri açıklamıyor (gebelerin %50 sinde düşük nedenini bilmiyoruz). Ancak su kesesinin açılması ile kayıpların olması grup B streptokok enfeksiyon taşıyıcılarında görülen bir durumdur. hamile kaldığınızda gebeliğinizi kaybetme ihtimaliniz çok yüksek değil. Hastalarıma tekrar denemelerini öneriyorum. Bu kez doğum yapmanızı ve ikinci bebeğinize kavuşmanızı dileri.
merhaba kızlar nasılsınız herkes iyidir umarım
ben bugün ilk defa 1,5yıl sonra kaybettiğim bebeğimin mezarına gittim ve çok kötü oldum kıvanç bu acıyı unutturdu diye düşünüyordum ama o acı içimde duruyormuş ve hiç çıkmayacak sanırım..
Allahıma oğlumu bana verdiği için binlerce kez şükrediyorum. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın..
şimdiden hepinizin bayramı kutlu olsun..
selam kızlar, yarin yazamazsam simdiden hepinizin bayramini kutluyorum..
bendeki gelismeler; Arda beye gittik keseyi gorduk igne ve ilaclara devam (yalniz igneyi rapora baglatma konusunda goztepe sgk ve medipolun işi yokuşa surmesi ve rapora baglamamasi oldukca sinirimi bozdu,sagolsun CHNB bana kendi ignelerinden 20 tane verdi ben yazdirincaya kadarki surecte beni idare eder,tekrar Allah razi olsun :)))))))
bu arada iki gunde 450 sayfalik bi kitabi bitirdim bu da tahminen tum hamilelik boyunca 100 un ustunde kitap eder ,cok kulturlu bi cocugumuz olacak bu gidisle :))) normaldde okurum ama bu hızla ilk kez..
bu arada bi kesilip bi varolan adet sancisina benzer sanci esliginde kahverengi lekelenmem oluyo,dua edin bana lutfen bu kez olsun..
kendinize ii bakin .gorusmek uzere
bebeğin hREKETLERİNİ HERZAMANKİNDEN DAHA FAZLA HİSSEDİYORUM:18: NORMAL Mİ ACABA:26:
benm sırtımda dün akşamdan beridir tuhaf bi ağzı var kramp gibi sanki ara ara girip çıkıyor sizdede oluyormu acaba çok korkuyorum bide sanki bebeğin heketlerii sıklaştı bu normail mi yoksa kötü bişey mi var acaba ?????
canim bu da benim 6. hamileligim oncekilerde de olmustu,simdi o hamileliklerim sonlandigi icin yine yolunda gitmeyen biseyler var hissine kapiliyorum ister istemez ,bana kanama veya lekelenmelere ragmen dogurabilmis ornekler iyi geliyo :)) topikte de var sanirim :))
CHNB; iyiyim valla noolsun ,yogun tempodan duraganliga gecis sendromundayim henuz )
sana sorcaklarin var..simdi bende senin gibi gecelik giyiyorum normalde hic giymedigin icin geceligim yoktu ,esim gidip almis 4-5 tane :)) sirkeli suyla yikamayada basladim yalniz su takildi kafama tanamen iyice kurulamak gerekir dimi ?? nemli ortam bakteri olusumu daha fazla olur di mi ? peki tuvalet kagitlarinin hijyenine ben pek guvenmiyorum sen neyle kuruluyosun ???
sofika bebek için hangi şampuan bebe yağı kullanacaksın?
canım şampuan hala duşunmekteyim-Filiz´i bana ilk verdiklerinde yeni banyo yaptırmıslardı ve cok guzel bir kokusu vardı,şeker gibi kokuyordu hic aklımdan cıkmaz o koku,sonra aradan bir sure gecince markette gezerken ve sampuanları koklarken kızımın o ilk gunku kokusunu buldum-chicco :)
hemen aldım tabii,cok seviyorum hala onun kokusunu ama kopurmuyor ne yazık ki,sonra chicconun sabununu aldım sonra da bulgaristandan organik bir bebe markası vs ama simdi bu bebekte ne kullanırım bilmiyorum,karar veremezsem ilk etapta yine chicco sabun kullanırım,sabunun durulanması daha kolay oluyor sonra da bakarız birseyler,bubchen oneriyorlar cokca,onu da alabilirim bak bir dahaki cıkışımda unutmazsam
ben bebe yagı hic kullanmadım Filiz´de,saf zeytinyagını benmari usulu kaynatıp kavanozunda,sogutup o şekilde kullandım,her gun yıkadım ve her gun yaglayarak masaj yaptım,benim sofyadaki cocuk doktorum bu şekilde onerdi ve ben cok memnun kaldım ve icime sine sine yagladım kızımı,bu kızımda da aynı şekilde devam edecegim inşallah!
Bende 19+2 yim ama bendede hiç öyle sertlik olmadı, karnının belli yerindeki sertliğemi diyorsun acaba, yumruk gibi oluyor?Ben yer değiştirdiği zaman hissediyorum ve karnıma baktığımda hafif bir tümseklik görüyorum çok eğlenceli.
korkuyorum karnım taş gibi die bir başlıktan aşkkırıntısı isimli arkadaş yazmış yaşadıklarımı birebir anlatıyor,o tümsekleri ben de görüyordum
Proluton depotu mu diyorsun? Valla canım Arda bey bana haftada yarım doz verdi ama ben tam vurduruyorum 28 den sonra yarıma geçerim. mağnezyumu da akşam bir tane içiyorum magnezyum pozitive hap... İnşallah hallolur rapor...
Anladım canım araştırmak lazım alırsın sen de ona göre... Demek hastanede chicco kullanılıyormuş...
Ben de şimdiden herkesin bayramını kutluyorum yarın büyük ihtimal pek fırsatım olmaz koşuyoluna geçeriz kayınvalidelere...
ya doktora kaç kere sordum inatla bebek hareketi deyip durdu ama hiç rahatsız etmiyordu ağrı filan yapmıyordu,offf
kızlar bende genelde komple karnım sertleşiyor,alttan ustten yanlardan kasılır gibi büzülür gibi tuhaf oluyor,elle de anlasılıyor taş gibi oluyor.oyle bir taraf degil sadece,cok nadir yumruk gibi bir yer sertleştigi de oluyor.Ben bebek hareketiyle karıştırmıyorum genelde cunku bebek hareketi oldugunda karnım yumuşak oluyor sadece bebegin icerden basınc uyguladıgı alan sertleşiyor ve gerginleşiyor,bende kasılma sırasında tumsek de oluşmuyor-sanırım herkes farklı tecrube ediyor ama muhim olan kendi vucudunu ve tepkilerini tanımak.
ben bugun feryale de soyledim,progestanı alırken fitil kullandıgımda vajinamın icinin cok şiş ve dolu oldugunu hissediyordum,fitili ittirirken sanki sıkış tıkış et dolu gibi(tarif icin pardon) ama şimdi progestanı keseli 2 hafta oldu ve tekrar vajinal fitil kullanıyorum,bu sefer o şişlik ve doluluk yok,sanki inmiş gibi-demek ki o progestanın rahim agzını ve vajinayı kabarttıgı dogru
chnb canım ben de magnezyum duzenli alıyorum progestanı kestigimden beri,rahatlatıyor gercekten
bu arada şeker yuklemen ne zaman dedin ben kacırdım sanırım
evet,bak şimdi feryal diyince sebamed de olabilir diye dusundum-vucudunu degil de başını yıkarken yakmayan bir urun olmasına dikkat etmek lazım,bir cogu yakmaz dedigi halde yakıyor ve bebecik dile getiremiyor yazık
canım ben araştırma hastanesinde dogum yaptım ve orda bu tarz şeyler bagiş ve hediyelerle karşılanıyor genelde(hastanede kaldıgımız surece bebegin kıyafetinden su biberonuna kadar hersey hastane tarafından karsılanıyor,hijyenik sartlardan dolayı deniyor-sonucta haklılar da her turlu hasta her turlu anne var,senin bebegine sagladıgın hijyeni başka bir anne saglamayabilir rahat davranabilir vs),kimbilir nasıl denk geldi de biri chicco hediye etti,yoksa genelde chicco kullanıldıgını sanmam.
kızlar merhaba,sabah 10 da cıktım evden anca geri geldim,yine yogun bir gun oldu
oncelikle esentepe tıp merkezinde tesadufen başka bir doktora daha gorundum,ultrasonda bakmasını rica ettim cunku İsmail beyin en son olcumleri kafamı cok karıstırdı-bazı olcumlerde 5 haftalık gerilik soz konusu olunca haliyle simdiye kadar yapılan butun olcumlerin de guveniriligi gitti.Bir anda acaba hep yanlıştı ve bebegim geriydi de İsmail bey mi anlamadı diye telaş ettim.Cunku en son olcume gore bebegim 2169 gr geldi,ayrıntılı olcu yazamıycam ama hepsi de haftalarca geri cıktı E tam da bu haftada 2050 gr cocuk dogurmus biri olarak bunu normal kabul edebilirim ama haftaladır bu bebekte hşc bir gelişme olmaması da başka supheler doguruyor.Neyse esentepe tıpta Demet Haytoglu adından bir doktor denk geldi,hemen ultrasona aldı,gayet normal gozukuyor yapısal bir minyonluk dışında bir gerilik yok bence dedi.2550 gr kilosu dedi,beni hic uyarmasan hersey normal der gonderirdim dedi,suyun cok guzel dedi.Aslında seni dogurtmak da ne kolay olur dşye ekledı,hem serklajın var hem de bir normal dogum yapmışsın dedi,kolay olur o yuzden dedi,inşallah dedim.sanki beni dogurtmaya meraklı gibi geldi ama yuz vermedim kısmet elbette ama dogum fiyatlarını da sormadıgıma pişman oldum sonra.
neyse daha sonra feryalle buluştuk koruparkta,oturduk birşeyler yedik ictik,sonra azcık magazalrı dolaştık,tabii ben feryal gelene kadar bir posta alışveriş yapmıştım bile :) bol bol sohbet ettik,kulaklarınızı cınlattık.Cok guzel bir gun oldu benim icin,bir sonraki gorusmemizde yani 28 agustosta hala hamile olmamı dileyerek ayrıldık
gecmişi biraz okudum ama iyice bir bakayım hersey yolunda mı
Çok sevindim arkadaşım bak bişey çıkmadı.Ama nasıl olduda bu kadar sapma oldu ölçümlerde.İsmail beyin hatası değilmi şimdi bu.Anlamadım gitti.Kime güvenicez gerçekten bilmiyorum.Ölçümleri yaparken hassas davranmadı mı acaba?Bu doktorun sakinliği zaten beni biraz rahatsız ediyor.Hayırlısı artık.5 eylüle kadar doğurmak yok ona göre:))
ARKADAŞLAR ŞİMDİDEN HERKESİN BAYRAMINI KUTLUYORUM.BELKİ BAYRAMDA FIRSAT BULAMAYIZ.SAĞLIKLA DAHA NİCE BAYRAMLAR DİLİYORUM.
DEBA kullanıcısından alıntı
yazıyorum arkadaşlar kağan kocatepe 9 ay 10 gün kitabından gebelikte idrar yolu enfeksiyonu
aynen şöyle yazıyor en önemli erken gebelikte fazla miktarda salgılnan progesteron hormonunun düz kasları gevşetici etkisidir.idrar yollarında idrar akımını sağlayan düz kaslar gevşediğinde idrar akımı yavaşlar ve bakteri geçişini engelleyen kPk mekanizmalarınında işlevi azalır.ayrıca gebeleğin ilerlemesiylede büyüyen rahimidrar yoluna baskı yapmasıda idrar akımınmın yavaşlamasına katkıda bulunur.sonuç olarak vajinada normalde bir problem yaratmadanyaşayan enfeksiyon etkenleri önce utera yoluyla mesanye burdanda şartlar elverdiğinde böbreklere doğru çıkarak çeşitli şiddette enfeks.oluşmasına neden olur. mesaneyebuşan bakjteriler burada hiç belirti vermeden yaşamlarını sürdürebiliir.buna asemptomatik bakteriüri (idrarada belirti vermneyen bakteri varlığı adı verilir.bu durumbir enfeksiyon olmamakla birlkikte şartlar elverdiğinde hemen enfeksiyona dönüşebildiğinden mutlaka saptanmalı ve tedavi edilmelidir.
Alıntı debadanmış:))
Arkadaslarin hepseinden soz ettik.Dogumuna az kalanlari
hamile olan arkadaslari ve sukurler olsun son zamanlarda herseyin yolunda gittigini
Ve sonunda bir farkettimki
Sonunda kala kala PASAM BADE ve Ben kaliyoruz.
Ee ne yapalim topic i sabah biz acar biz kapatiriz dedim gulduk.(arada bir hatrimizi sorarsiniz sanirim)
Saka bir yana rabbim hamile olan herkese zamaninda ve saglikli dogumlar nasip etsin.