- 14 Eylül 2007
- 5.494
- 238
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #28.341
arkadaşlar bi fikir verin bana,, doktorumun yaklaşımı bu, cuma işe başlıycam...tedirginim biraz.. hani 2 dr. arasında bayağı söylem farkı olunca korkuyorm bişey olursa diye...yukarıdakilere ek olarak vajenden ölçüm yapılmadı bana hiç
DUYAYDIN ve HIDDENISKO
Haftalariniz birbirinize yakin ve serklej konusu belirsiz.insallah kontrollerinizde iyi sonuclar alir ve dr sizler icin en dogru karari verir.
PRENSLERIM
Dr.kontrolun iyi gecer ve iki yakisikli delikanli icin iyi haberlerle donersin.
DENIZANASI
Rahim agzinin dinlenme sonrasinda uzadigina dair kesin bir tani yok sanirim.kendine dikkat etmeyi ihmal etme.
CHNB
Verdigin bilgiler cok faydali be hepimizin bilgi sahibi olmasi gerekiyor.bir sure once Ali Tezel in bir yazisinda okumustum.ancak bu kadar detayi bilmiyordum.
Insallah yarin guzel haberlerle donersin.
SOFIKA
Sizlerden ogrendigim butun faydali bilgileri not ediyorum.
Benim durumum biraz farkli sanirim benim suyum dogumda gelmisti.sancilar durdurulamamisti bende.
DUYAYDIN ve HIDDENISKO
Haftalariniz birbirinize yakin ve serklej konusu belirsiz.insallah kontrollerinizde iyi sonuclar alir ve dr sizler icin en dogru karari verir.
PRENSLERIM
DENIZANASI
Rahim agzinin dinlenme sonrasinda uzadigina dair kesin bir tani yok sanirim.kendine dikkat etmeyi ihmal etme.
CHNB
Verdigin bilgiler cok faydali be hepimizin bilgi sahibi olmasi gerekiyor.bir sure once Ali Tezel in bir yazisinda okumustum.ancak bu kadar detayi bilmiyordum.
SOFIKA
Benim durumum biraz farkli sanirim benim suyum dogumda gelmisti.sancilar durdurulamamisti bende.
alemsiniz valla güldürdünüz beni kızlar chnb testi hiddennişko haftası:)) bende bayağı düşünmüştüm acaba bunların anlamı ne ola ki diye:)))
şaka bir yana anlamı büyük dertlerimiz.. endişelerimiz ..umutlarımız ..sevinçlerimiz..demek herbiri...
sofika benim kızımın da adı inci..aslında arzu firdevs koyacaktım doğduğu günden bir gün sonra küvöz için acil nüfus kağıdı almaya gittik hatırları kalmasın diye büyük kızları aradım nüfusta sıra beklerken illa ki inci koy diye tutturmasınlar mı 3 isim olur olmaz derken o dakika inci firdevs oldu adı şimdi bakıyorum ondan daha uygun bir isim olmaz dı herhalde:))
adlarıyla çok yaşasınlar..bu günleri rabbim aratmasın..
herkes kendine çook iyi baksın..
ben de fena değilim cumaya kadar vesvese yapmazsam cuma giderim kontrole..
Kızlar kasım annelerinde hastane seçimleri sayfasında şöyle bir not buldum:
Bağcılar SGK müdürlüğünden Dr. Hakan Koyuncu ile görüştüm. Kendisine özel hastanelerde bebek yoğun bakım küvezini SGK' nın karşılayıp karşılamadığını sordum. Kendisi aynen şunu dedi o özel hastanenin SGK ile anlaşması olsa da olmasa da Acil olarak yapılan her şeyi SGK ya fatura etmek zorunda. Siz hiç birşey ödemiyorsunuz dedi. Hatta benim hastanenin adını verdim, dedim böyle böyle memorial böyle olmadığını iddia ediyor dedim. Hayır siz onlarla bir daha konuşun benim ismimi verin beni arasınlar dedi. Çünkü bu Hakan bey özel hastanelerden gelen acil raporlarını inceleyen ve onaylayan kişiymiş. Dedi ki hastane acil olduğunu rapor eder biz de gerçekten acil mi diye bakarız ve onaylarız dedi. Aaay çok sevindim, hastanemi değiştirmeyeceğim gibi görünüyor Kızlar bence siz de kendi ilçenizdeki SGK yı arayıp aynı bu şekildeki birisinii bulup danışın ve o kişinin telefonunu kayıt edin ki yarın bir gün acil durumda hastane onları arasın (özellikle erken doğum riski olan kişilerde işe yarayacak bir bilgi.)Özel hastane çalışanları bile bu yasayı henüz bilmiyor.
Aklıma şu geldi Allah korusun erken doğum yaptık bu sgk geçmeyen hastanede. Bbek orada erken doğum yaptık diye acile kayıt edilmeyecek bir sürü küvez parası mı alınacak, yoksa acile mi girer bu durum?
eliz el izi demek iz bırakan biri olur belki diye
elis de güzel kokulu bir çiçek diye geçiyor ne kadar doğru bilemem
DUYAYDIN ve HIDDENISKO
PRENSLERIM
DENIZANASI
CHNB
SOFIKA
alemsiniz valla güldürdünüz beni kızlar chnb testi hiddennişko haftası:)) bende bayağı düşünmüştüm acaba bunların anlamı ne ola ki diye:)))
şaka bir yana anlamı büyük dertlerimiz.. endişelerimiz ..umutlarımız ..sevinçlerimiz..demek herbiri...
sofika benim kızımın da adı inci..aslında arzu firdevs koyacaktım doğduğu günden bir gün sonra küvöz için acil nüfus kağıdı almaya gittik hatırları kalmasın diye büyük kızları aradım nüfusta sıra beklerken illa ki inci koy diye tutturmasınlar mı 3 isim olur olmaz derken o dakika inci firdevs oldu adı şimdi bakıyorum ondan daha uygun bir isim olmaz dı herhalde:))
adlarıyla çok yaşasınlar..bu günleri rabbim aratmasın..
herkes kendine çook iyi baksın..
ben de fena değilim cumaya kadar vesvese yapmazsam cuma giderim kontrole..
Arkadaşım kanunen doğru ama malesef hastaneler bunu bir şekilde yoluna koyuyorlar.geçenlerde oldu daha arkadaş acıbademde doğum yaptı.Bebeği küveze koymuşlar.babayada baştan imzalatmışlar kağıtları.Çocuk telaştan okumadan imzalamış.3 günlüğüne 6000 lira para..Sonra çıkarıp devlete götürdüler.
Sonra benim serklajımda acil yapıldı..Randevum falan yoktu.gittim jimere.doktorum muayene edip hemen serklaj dedi..Ama iddalaşamadık maalesef.Çünü şoka girmiştik.Nihayetindede ödedik parayı.Aslında almamaları gerekiyormuş.Bunuda öğrendik.Fatura isteyincede kdv biner üzerine diye atlatmaya çalışıyorlar insanı.Daha neler neler...
kızlar yabancı bir forumda serklajlı bir kadın payasmıs:
erken membran ruptrunun(suyun erken gelmesi) nerdeyse tamanının sebebi enfeksiyondur.Bir enfeksiyonun bu kotu sonuca neden olabilmesi icin gerekli surede 60 gun civarıdır.rahim agzında acıklık oldugu taktirde enfeksiyon riski kat kat artar ve genelde de enfeksiyon olusur bu nedenle de su gelir.bu da demek oluyor ki acıklık yuzunden enfeksiyon olusur,enfeksiyon yuzunden acıklık degil
yani ayda bir tahlil yaptırıp herhangi bir enfekjsiyon durumunda gerekli tedaviyi oldugumuz surece bu sorunla karsılasmamamız lazım ama burda enfeksiyon gozukmeyip suyu gelen arkadaslar da oldugunu okudum,bu da bu bilgiyi supheye dusuruyor ama herhalukarda enfeksiyonun bizim durumuzudaki gebelerde en buyuk kabahate sahip oldugunu soyleyebiliriz
burda ve baska yerlerde okudugum ozellikle serklajlı hastaların enfeksiyona karsı aldıgı onlemlerden aklımda kalanları ozetlemek istiyorum bir daha:
serklaj sonrası duzenli antibiyotik igne(genelde ayda bir)
vajinal temizligi sirkeli su ile yapmak(1 litreye 5-6 damla)
vajinal temizligi batikonlu su ile yapmak(1 litreye 5-6 damla)
baticon fitil kullanmak
sabun,jel vs gibi ozel bolgenin ph dengesini bozacak hijyen urunleri kullanmamak
gunluk ped kullanmamak
sık sık ic camasırı degistirip vajinal bolgenin nemli kalmasına musade etmemek
gebelik boyunca agda,epilasyon aleti gibi kılı kokten alan yontemlerle ozel bolgeyi almamak
gunde 3 litre su icmek
tuvaletini hic tutmadan yapmak
surekli yatmamak,evin icinde gunluk kısa yuruyusler yapmak
ayda bir kan idrar vajinal kultur testleri yaptırmak
akıntı durumunda hic vakit kaybetmeden doktora danısmak(bizim durumumuzda akıntının normali yoktur kızlar,her akıntı suphe ile karsılanmalı)
yogurt,kefir vs gibi probiyotik iceren yiyecekleri her gun ve duzenli tuketmek(probiyotikler enfeksiyona karsı savasır) gerekirse probiyotik hap takviyesi almak
gunde yarım greyfrut yemek
dikişim yok benim arkadaşım.. zaten bu problemde 24. haftamda cıktı...aklında bişey kalmaması için ikinci doktorada sormanı tavsiye ederim.
benim kendi doktorum gezip dolaşabilirsin dedi ve bende ayaklanmıştım ilk operasyon zamanlarımda içim rahat etmedi ve medikalparka gittim ve kesinlikle yatmalısın eğer oturur yada ayakta olursan baskın artar ve dikişlerin açılır dedi yani düşün ne kadar fark ediyo doktordan doktora kesinlikle gitmeni tavsiye ederim
1 cm uzadı bizim dr.a göreDENIZANASI
anlamsızsa nerden geldiki aklına :) tınısı güzell..benim doktorumda çalışmam da sakınca var mı derdim yok yok çalış derdi
ama bende dikiş vardı
32 haftaya kadar çalıştım ben
sonrasında da hiç yatmadım
bunda tedirginliğim ondan
sende dikiş atılmıyorsa bence dinlenmelisin
sen neden riskli gebelik doktoruna gitmiyorsun
onlar biraz dha temkinli oluyorlar
bu arada hidenniskonun hiçbir anlamı yok :)
Canım net bir erken doğum riskin görünmüyorsa yapmayabilir ben de soracağım bu durumda dr nin tavrı nedir merak ediyorum kesin takip der:))
Canım genç bir dr imiş tecrübesi ne kadardır bilemeyiz urfa büyük bir şehir yok mu yard doç, doç, prof filan... nerede çalışıyorsun sen? başla demiş...
ya aslında pek isim yok henüz içime sinen
ama bana en çok eliz yada elis sıcak geliyor
eşimde deniz istiyor ama ben hem kız hem erkek ismi diye pek istemiyorum
güldürdün beni
biz de düşündük denizi
melis de arkadaşım koydu daha yeni
inci güzelmiş ama birkaç inci tanıyorum çok iri yarılar inci gibi değiller
gerçi senin kız minyon
tam bir inci olabilir
atıver göbecikleri der gibi
atıver dikişleri diyeceğim 3-5 göbek de atıcam
ay bende narmik e takmış durumdayım
söylenişi çok hoşuma gidiyor :)
birde chnb ile telde konuşurken regrete şöyle demişti
paşam böyle yazmıştı
sofikada da oldu diye konuşuyoruz
eşimde bakıyor bana tuhaf tuhaf
bizim için okadar noırmal ki[/QU
Canım her zaman canlı biri arıyordu içlerine mi doğdu fırçalayacağım acep...
Anlamları ne isimlerin? Evet sanal isimleri de tutuyoruz hep aklımda...
Ben kk ya ilk kayıt olacağım vuslat yazdım kabul etmedi sonra oğlumun isimlerinin ünsüzlerinden sıraladım ama zor oldu... chp gibi oldu biraz...chnp yazan çok oluyor hatta 2 kere de komik şeyler okudum başka topikte biri chnb mthfr, lupus vb testleri yaptırdı yazmışlar . Yeni katılan bir arkadaş da chnb testini ilşk kez duydum dr me desem yapar mı yazmış...
Bir de chnb ye dua okunacak gibi bir mevzu olmuş dua ismi sanmışlar...
genç ama doğuda herkesin en az 3-4 çocuğu var ya, belki hasta sayısından dolayı tecrübelidir diye düşündümdü...
prof yok da, 2 doç. 3 yrd. doç var fakültede ama hasta kabul etmiyolarmış, sadece ameliyata giriyolarmış...görüşemedim, mail attım dönmedi... tam gün yasasından oluyo bunlar, parasında değilim işin ama ulaşıp maddi-manevi ne gerekirse yaparız diyemiyorum ki(
sağol canım
serklaj konusunda inşallah mı desem demesem mi ben de inan bilmiyorum,hangisi bebeğim ve benim hakkımda hayırlı olacaksa öyle olsun diyorum
Hakkında hayırlısı neyse o olur inşallah.Belki kısalmaz arkadaşım.Böylece serklajada gerek kalmaz.neticede çokta masum bişey değil.herşeyin doğalında gitmesi en iyisi ama tabiki gerekli görülürsede yapılacak.Acaba burda hiç oldu mu böyle bir şey.yani ilk hamilelikte serklajlı olupta ikincisinde serklaja gerek kalmayan.Bunun tam tersi durumları okudum burda ama umarım benim yazdığımada rastlanmıştır.
Kızlar merhaba, kontrol gayet iyi gecti...Bebislerim çok iyi, gelişimleri, suları normal, suan için bizdeki gibi böbrek sorunu da görünmüyor:) ikisi kafa kafaya duruyor, yüzleri birbirine dönük, sürekli birbirlerini tekmeliyolar:) biz ilk bakmaya gittiğimizde sadece birini görmüştük, bı de su damlası gibi bişey vardı yanında, sonraki kontrolde ikiz olduğu ortaya çıkmıştı, aralarında 4 gün vardı hala aynı fark devam ediyo, 24den sonra hızlı kilo alimiyla aradaki farkın kapanabilecegini kapanmasa bile ikisinizde normal degerlerde olduğunu söyledi doktorumuz...
Rahim boyuna gelince; 2,5 cm olculdu, hunilesmede görülmedi...ikizlerde bu haftalar için 3 ve altindaki degerlerin erken dogum riski taşıdığını söyledi. Uzun uzun bütün ihtimalleri ve neler yapılabileceğini anlattı. Tekil gebeliklerde isin algoritması iyice oturmuş durumdaymış, hangi cm aralığında nasıl dikiş atılması gerektiği, kullanılacak ilaçlar...vs artık tamamen belliymis ama ikizlerde serklaj dogumu tetikleyebilir dedi özellikle benim gibi 2 trimestride olanlar için, birde tekil gebelikte içilen ilaçların (isimlerini tek tek saydı ama ben hatırlatmıyorum şimdi, kesin siz biliyosunuzdur) ikizlerde bir ise yaramadiginin kanitlandigini söyledi, su durumda bu hafta itibariyle tibbi yonden yapilabecek bişey olmadıgını 24.haftadan sonraysa bebeklere gerekli görülürse ciğer geliştirici yapılabileceğini söyledi...kendimi yormadan evin için ufak ufak hareket edebileceğimi, full hareketsiz yatmamı gerektiren bir durum olmadıgı için pihtilasmaya olanak vermeyelim dedi. Rahim boyunun uzunluğu ve fonksoyonu yani dayanma gücü önemlidir, biz sadece boyunu ölçüp değerlendirebiliyoruz, gücüyle ilgili bir test yapılamıyor dedi. İkizlerde 20-24 hafta arası 3 cm rahim boyu ile erken dogum oranı %10, 2,5cm ile %30, 1,5 cm ile %66'ymis. İlk hamileliğinin 4 kilo olmasına rağmen 40. Haftayı geçmesinin bizim için en önemli veri olduğunu söyledi. Hastane icinde bebek yogun bakımı olan bir tane seçmemiz gerektiğini söyledi... 2 hafta sonra tekrar kontrole gidicez, inşallah bu arada kisalma falan olmaz