Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
eliz el izi demek iz bırakan biri olur belki diye
elis de güzel kokulu bir çiçek diye geçiyor ne kadar doğru bilemem

aklında bişey kalmaması için ikinci doktorada sormanı tavsiye ederim.
benim kendi doktorum gezip dolaşabilirsin dedi ve bende ayaklanmıştım ilk operasyon zamanlarımda içim rahat etmedi ve medikalparka gittim ve kesinlikle yatmalısın eğer oturur yada ayakta olursan baskın artar ve dikişlerin açılır dedi yani düşün ne kadar fark ediyo doktordan doktora kesinlikle gitmeni tavsiye ederim

DUYAYDIN ve HIDDENISKO
Haftalariniz birbirinize yakin ve serklej konusu belirsiz.insallah kontrollerinizde iyi sonuclar alir ve dr sizler icin en dogru karari verir.

PRENSLERIM
Dr.kontrolun iyi gecer ve iki yakisikli delikanli icin iyi haberlerle donersin.

DENIZANASI
Rahim agzinin dinlenme sonrasinda uzadigina dair kesin bir tani yok sanirim.kendine dikkat etmeyi ihmal etme.

CHNB
Verdigin bilgiler cok faydali be hepimizin bilgi sahibi olmasi gerekiyor.bir sure once Ali Tezel in bir yazisinda okumustum.ancak bu kadar detayi bilmiyordum.
Insallah yarin guzel haberlerle donersin.

SOFIKA
Sizlerden ogrendigim butun faydali bilgileri not ediyorum.
Benim durumum biraz farkli sanirim benim suyum dogumda gelmisti.sancilar durdurulamamisti bende.

amin canım inşallah hayırlısı olur hakkımızda..

alemsiniz valla güldürdünüz beni kızlar chnb testi hiddennişko haftası:)) bende bayağı düşünmüştüm acaba bunların anlamı ne ola ki diye:)))
şaka bir yana anlamı büyük dertlerimiz.. endişelerimiz ..umutlarımız ..sevinçlerimiz..demek herbiri...
sofika benim kızımın da adı inci..aslında arzu firdevs koyacaktım doğduğu günden bir gün sonra küvöz için acil nüfus kağıdı almaya gittik hatırları kalmasın diye büyük kızları aradım nüfusta sıra beklerken illa ki inci koy diye tutturmasınlar mı 3 isim olur olmaz derken o dakika inci firdevs oldu adı şimdi bakıyorum ondan daha uygun bir isim olmaz dı herhalde:))
adlarıyla çok yaşasınlar..bu günleri rabbim aratmasın..
herkes kendine çook iyi baksın..
ben de fena değilim cumaya kadar vesvese yapmazsam cuma giderim kontrole..

sağol tatlım inşallah

canım inşallah sorunsuz geçer herşey,yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin,kız hidenisko belki biz de dikişsiz ilerleriz bak önümüzde maşallah örnek var :)))))))

Arkadaşım kanunen doğru ama malesef hastaneler bunu bir şekilde yoluna koyuyorlar.geçenlerde oldu daha arkadaş acıbademde doğum yaptı.Bebeği küveze koymuşlar.babayada baştan imzalatmışlar kağıtları.Çocuk telaştan okumadan imzalamış.3 günlüğüne 6000 lira para..Sonra çıkarıp devlete götürdüler.
Sonra benim serklajımda acil yapıldı..Randevum falan yoktu.gittim jimere.doktorum muayene edip hemen serklaj dedi..Ama iddalaşamadık maalesef.Çünü şoka girmiştik.Nihayetindede ödedik parayı.Aslında almamaları gerekiyormuş.Bunuda öğrendik.Fatura isteyincede kdv biner üzerine diye atlatmaya çalışıyorlar insanı.Daha neler neler...

eliz el izi demek iz bırakan biri olur belki diye
elis de güzel kokulu bir çiçek diye geçiyor ne kadar doğru bilemem

Anlamları çok güzelmiş...Son zamana kadar yeni fikirler de olur... Ben kurtuldum isim düşünmekten:))

Canım ben de yeni öğrendim kaydettim bilgisayara Allah korusun sorun olursa lazım olur...

İnci çok güzel bir isim... Kızlar da istemiş iyi olmuş... Şükür haftan da güzel artık boş ver vesveseyi sen hamileliğin keyfini çıkar şimdi...

Canım evet malesef sorun çıkarırlar ama eşime de okuttum tüm kozları kullanacağız artık inşallah gerek kalmaz da haftasında doğarlar...

Sağol arkadaşım.Faydalı bilgiler vermişsin.Biliyorsun benimde enfeksiyonum yoktu.Serklaj sonrasındada antibiyotik kullandım.Ama malesef suyum geldi..Hala sebebini anlayamıyorum.Ama enfeksiyonun rahim ağzının açılmasına sebep olduğunu okudum bir çok sitede.Hatta kendimi kandırarak;belkide bende rahim ağzı yetmezliği yok.Enfeksiyondan açıldı rahim..diyerekten hayal bile kurdum...Ama bende enfeksiyon falan yoktu.Hatta hamileliğim süper geçiyordu.en ufak bir bulantım bile olmadı.herkes hayret ediyordu.nasıl hamilesin diye.Nazar mı değdi ne patı bilmiyorum..

dikişim yok benim arkadaşım.. zaten bu problemde 24. haftamda cıktı...
iyi olduğunu bildiğim bi dr. bulsam hic durmayacağımda, bu dr.unda rutin gebelikte iyi olduğunu biliyorm sadece

DENIZANASI
Rahim agzinin dinlenme sonrasinda uzadigina dair kesin bir tani yok sanirim.kendine dikkat etmeyi ihmal etme.

Benim durumum biraz farkli sanirim benim suyum dogumda gelmisti.sancilar durdurulamamisti bende.
1 cm uzadı bizim dr.a göre

anlamsızsa nerden geldiki aklına :) tınısı güzell..

riskli gebelik uzmanı diye bi kavram yok burda.. bi kadın-doğum hastanesi kaldı sormadığım orayada pek gönlüm yok ilgilenilmez diye...
şu tam gün yasası canıma okudu 2 yıldır.

Denenmiş anne Sütünü Artıran Bitkiler
Arkadaşlar ilk ayımda sütüm birden (bazı sebeplerden dolayı ) azaldığı için bebeğim yeterince kilo alamamıştı.yaptığım araştırmalar sonucu denediğim şeyler sonrasında maşallah hem sütüm çağladı hem bebeğim arayı kapattı. Aynı durumu yaşayanlar olabilir düşüncesiyle bunları sizinlede paylaşmak istedim.

Isırgan otu: Yarım Tatlı kaşığı yaprak 1 su bardağı suda haşlanıp biraz demlenir ve günde 2-4 bardak içilir.
Funda Yaprağı: 1 lt suya 1 çay bardağı konup 10 dk kaynatılır.
Isırgan funda yaprağı ve kekik ile karıştırılarak içilebilir.
Rezene: İstediğiniz kadar içilir.
Çörekotu yağı: Günde 3 defa 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilir.
Dereotu: Tohumu ezilerek toz haline getirilir 1-2 tatlı kaşığı 1 bardak kaynar suya atılıp 15 dakika demlenir.
Hodon (Hıyarotu, Sığır Dili): (Denemedim ) 1 bardak suya 2 tatlı kaşığı atılıp 15 dk demlenir ve günde 3 bardak içilir.

Bunları Ahmet Maranki'nin kitabından okudum, hodon hariç hepsini denedim. Ayrıca Humana çayı, kefir ve kimyon da tükettim.

Sütü kesilen ya da azalanlara tavsiye ederim
1 hafta boyunca sabah 1 avuç, öğleden sonra 1 avuç çekirdeklerini ağzında ezerek yersen, anne sütünü en çok arttıran besinmiş. zaten bi baktım da aynı anne memesine benziyo. ucunda da delik var, içinde süt. eskiden sütü olmayan kadınlar- tabi o zaman mama da yokmuş... üzümün suyunu sıkıp içirirmiş bebeğe... deneyeceğim..

sağol canım
serklaj konusunda inşallah mı desem demesem mi ben de inan bilmiyorum,hangisi bebeğim ve benim hakkımda hayırlı olacaksa öyle olsun diyorum

Hakkında hayırlısı neyse o olur inşallah.Belki kısalmaz arkadaşım.Böylece serklajada gerek kalmaz.neticede çokta masum bişey değil.herşeyin doğalında gitmesi en iyisi ama tabiki gerekli görülürsede yapılacak.Acaba burda hiç oldu mu böyle bir şey.yani ilk hamilelikte serklajlı olupta ikincisinde serklaja gerek kalmayan.Bunun tam tersi durumları okudum burda ama umarım benim yazdığımada rastlanmıştır.

Kızlar merhaba, kontrol gayet iyi gecti...Bebislerim çok iyi, gelişimleri, suları normal, suan için bizdeki gibi böbrek sorunu da görünmüyor:) ikisi kafa kafaya duruyor, yüzleri birbirine dönük, sürekli birbirlerini tekmeliyolar:) biz ilk bakmaya gittiğimizde sadece birini görmüştük, bı de su damlası gibi bişey vardı yanında, sonraki kontrolde ikiz olduğu ortaya çıkmıştı, aralarında 4 gün vardı hala aynı fark devam ediyo, 24den sonra hızlı kilo alimiyla aradaki farkın kapanabilecegini kapanmasa bile ikisinizde normal degerlerde olduğunu söyledi doktorumuz...

Rahim boyuna gelince; 2,5 cm olculdu, hunilesmede görülmedi...ikizlerde bu haftalar için 3 ve altindaki degerlerin erken dogum riski taşıdığını söyledi. Uzun uzun bütün ihtimalleri ve neler yapılabileceğini anlattı. Tekil gebeliklerde isin algoritması iyice oturmuş durumdaymış, hangi cm aralığında nasıl dikiş atılması gerektiği, kullanılacak ilaçlar...vs artık tamamen belliymis ama ikizlerde serklaj dogumu tetikleyebilir dedi özellikle benim gibi 2 trimestride olanlar için, birde tekil gebelikte içilen ilaçların (isimlerini tek tek saydı ama ben hatırlatmıyorum şimdi, kesin siz biliyosunuzdur) ikizlerde bir ise yaramadiginin kanitlandigini söyledi, su durumda bu hafta itibariyle tibbi yonden yapilabecek bişey olmadıgını 24.haftadan sonraysa bebeklere gerekli görülürse ciğer geliştirici yapılabileceğini söyledi...kendimi yormadan evin için ufak ufak hareket edebileceğimi, full hareketsiz yatmamı gerektiren bir durum olmadıgı için pihtilasmaya olanak vermeyelim dedi. Rahim boyunun uzunluğu ve fonksoyonu yani dayanma gücü önemlidir, biz sadece boyunu ölçüp değerlendirebiliyoruz, gücüyle ilgili bir test yapılamıyor dedi. İkizlerde 20-24 hafta arası 3 cm rahim boyu ile erken dogum oranı %10, 2,5cm ile %30, 1,5 cm ile %66'ymis. İlk hamileliğinin 4 kilo olmasına rağmen 40. Haftayı geçmesinin bizim için en önemli veri olduğunu söyledi. Hastane icinde bebek yogun bakımı olan bir tane seçmemiz gerektiğini söyledi... 2 hafta sonra tekrar kontrole gidicez, inşallah bu arada kisalma falan olmaz

PRENSLERIM
Guzel haberlerle gelmissin.masallah iki kucuk delikanli iyi durumdalar.
insallah kendine biraz dikkar ederek bu haftalarida atlaticak bir sonraki kontrollerden daha iyi haberlerle doneceksin.

Ikiz bebeklerle ilgili aciklaman iyi olmus.hergecen gun birseyler daha ogreniyoruz.

Badeciğim evet o örnek de var canım Ayer82 arkadaşımızın ilk bebeği 23-24. hafta üzeri erken doğumla malesef sonlanmıştı. 2. sinde serklaj olmasına rağmen sancıları oldu aylarca prepar verildi hastanede yattı. Ha doğdu ha doğacak stresle geçti normal zamanda doğdu. Sonraaaaaaa bebeği 6-7 aylıkken hamile kaldı onda serklaj yapılmadı ekstra bir şey yapmadı yatmadı ve şu an doğum yapmış ya da son haftalarıdır... Oğlu vardı kızı olacak şimdi...

Maşallah canım dr n bence çok iyi bir dr imiş. Hangi hastane ve hangi dr bu? Bu kadar bilgi çok az dr veriyor ve çok bilimsel verilerle anlatmış...

Oğullar da kocaman olmuşlar isimleri ne olacak ?

FADIK

Yanlis hatirlamiyorsam bir yakinin reduksiyon islemi yaptirarak bebekleri 3 taneye indirgenmisti.nasil iyimi suanki durumuyla ilgili bir gelisme varmi

prenslerim çok sevindim, demek gördün paşalarını
birbirlerini tekmeleyen ayaklarını yerim onların

sen bol bol dinlenmeye çalış, anlaşılan serklaj uygulanmayacak sana

bende cmt. si doktor kontrolünden sonra 3 haftalık bir tatile çıkacağım, eşim oğlum ve kızımla :))
umarım cmtsi olumsuz bir haber almam arda beyden
denize falan girmek istiyorum ama korkuyorum bir yandan
tam da riskli haftalar da olacağım

benim bu cmt. si kısalma olup olmadığı belli olur herhalde değil mi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…