- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #28.381
bunlarda var birde chnb nin takibini yapan bayan dru var
NO | KULLANICI ADI | CİNSİYETİ | ADI | DOĞUM TARİHİ | SERKLAJ |
1. | | erkek | barış | ..05.2008 | var |
Başlık UMUT LİSTESİ OLABİLİR Mİ?
leyla aynen bu sebepten isdtemiyorum ben de,esim de hak veriyor gerci vaz gecti sayılır leyladan :)inci çok güzel bir isim,deniz ve melis de öyle ama leyla ismini ben pek sevmem,kaç tane leyla isimli tanıdığım varsa hepsi hakikaten "leyla" gibi
evet hic sevmem moda isim koymayı,melisin moda oaldugunu bilmiyordum ama bak iyi oldu soylemenNe güzel bir rüyaymış... İnci de Arzufirdevsin kızıynın adı bence çok güzel ve değerli bir isim...Melis bana isim furyası olur ya bir dönem öyle bir isim gibi bence... Okulda yaşarız biz bunu o jenerasyonda doğan sınıflarda 3-4 tane olur Özge, Merve, Mert, Furkan vb...
Deniz de kıza da erkeğe de olur tek isim mi olacak bu kez?
Hayırlısı neyse o olsun? Enfeksiyon için neler yapıyorsun?
herkese selamlar sizleri takip etmeye çalışıyorum umarım herkesler iyidir
sinem erken doğum yapmıştı bildiğim kadarıyla bebeişleri allaha şükür iyilerdi
sofika bende inci ismini beğendim isim koymak gerçekten zormuş :26: bu arada az kalmış doğuma maşallahhhbenim kızımın ismide Rüya olacak inşallah
bende sizler gibi yatmaya devam ediyorum
ne güzel bak dr.un temkinli gidiyor... gerek kalmaz umarım serklaja, sağlıkla alırsın kucağına bebiğini sorunsuuzca
ruya cok guzel gercekten de,ruya gibi guzel omru olsun insallah
Deniz cook güzel bence, pekte tanidık geliyo :44: aaa oğluşumun ismiymiş :))
maydanozda yeme canım sen...havuçla greyfurtu bende ilk duydum...
gece rüyamda + hidenniskooooo hidenniskooo ..+ diye geziyodum... anlamı ne ki diye düşünmüştüm ondan olabilir mi bu rüya... bi de "işler güçler" dizisinde kız "sadiiiiiii, sadiiiiiiiii..." diyodu korku filmlerindeki gibi ondan etkilendim heralde
ne dedi?? iyi şeyler dedi umarım bebişler hakkında=?
amin canım inş. ufacık mideler tanıştı zaten anne sütüyle, severler fazlasını da inş.
ya aslında pek isim yok henüz içime sinen
ama bana en çok eliz yada elis sıcak geliyor
eşimde deniz istiyor ama ben hem kız hem erkek ismi diye pek istemiyorum
güldürdün beni
biz de düşündük denizi
melis de arkadaşım koydu daha yeni
inci güzelmiş ama birkaç inci tanıyorum çok iri yarılar inci gibi değiller
gerçi senin kız minyon
tam bir inci olabilir
atıver göbecikleri der gibi
atıver dikişleri diyeceğim 3-5 göbek de atıcam
ay bende narmik e takmış durumdayım
söylenişi çok hoşuma gidiyor :)
birde chnb ile telde konuşurken regrete şöyle demişti
paşam böyle yazmıştı
sofikada da oldu diye konuşuyoruz
eşimde bakıyor bana tuhaf tuhaf
bizim için okadar noırmal ki
arkadaşlar bi fikir verin bana,, doktorumun yaklaşımı bu, cuma işe başlıycam...tedirginim biraz.. hani 2 dr. arasında bayağı söylem farkı olunca korkuyorm bişey olursa diye...yukarıdakilere ek olarak vajenden ölçüm yapılmadı bana hiç
Ben kk ya ilk kayıt olacağım vuslat yazdım kabul etmedi sonra oğlumun isimlerinin ünsüzlerinden sıraladım ama zor oldu... chp gibi oldu biraz...chnp yazan çok oluyor hatta 2 kere de komik şeyler okudum başka topikte biri chnb mthfr, lupus vb testleri yaptırdı yazmışlar . Yeni katılan bir arkadaş da chnb testini ilşk kez duydum dr me desem yapar mı yazmış...
Bir de chnb ye dua okunacak gibi bir mevzu olmuş dua ismi sanmışlar...
alemsiniz valla güldürdünüz beni kızlar chnb testi hiddennişko haftası:)) bende bayağı düşünmüştüm acaba bunların anlamı ne ola ki diye:)))
şaka bir yana anlamı büyük dertlerimiz.. endişelerimiz ..umutlarımız ..sevinçlerimiz..demek herbiri...
sofika benim kızımın da adı inci..aslında arzu firdevs koyacaktım doğduğu günden bir gün sonra küvöz için acil nüfus kağıdı almaya gittik hatırları kalmasın diye büyük kızları aradım nüfusta sıra beklerken illa ki inci koy diye tutturmasınlar mı 3 isim olur olmaz derken o dakika inci firdevs oldu adı şimdi bakıyorum ondan daha uygun bir isim olmaz dı herhalde:))
adlarıyla çok yaşasınlar..bu günleri rabbim aratmasın..
herkes kendine çook iyi baksın..
ben de fena değilim cumaya kadar vesvese yapmazsam cuma giderim kontrole..
bu konu o kadar belirsiz ki,cok kafa karıstırıcı,enfeksiyonum yoktu derken,ne sıklıkla ve hangi testler yapılıyorduSağol arkadaşım.Faydalı bilgiler vermişsin.Biliyorsun benimde enfeksiyonum yoktu.Serklaj sonrasındada antibiyotik kullandım.Ama malesef suyum geldi..Hala sebebini anlayamıyorum.Ama enfeksiyonun rahim ağzının açılmasına sebep olduğunu okudum bir çok sitede.Hatta kendimi kandırarak;belkide bende rahim ağzı yetmezliği yok.Enfeksiyondan açıldı rahim..diyerekten hayal bile kurdum...Ama bende enfeksiyon falan yoktu.Hatta hamileliğim süper geçiyordu.en ufak bir bulantım bile olmadı.herkes hayret ediyordu.nasıl hamilesin diye.Nazar mı değdi ne patı bilmiyorum..
Kızlar merhaba, kontrol gayet iyi gecti...Bebislerim çok iyi, gelişimleri, suları normal, suan için bizdeki gibi böbrek sorunu da görünmüyor:) ikisi kafa kafaya duruyor, yüzleri birbirine dönük, sürekli birbirlerini tekmeliyolar:) biz ilk bakmaya gittiğimizde sadece birini görmüştük, bı de su damlası gibi bişey vardı yanında, sonraki kontrolde ikiz olduğu ortaya çıkmıştı, aralarında 4 gün vardı hala aynı fark devam ediyo, 24den sonra hızlı kilo alimiyla aradaki farkın kapanabilecegini kapanmasa bile ikisinizde normal degerlerde olduğunu söyledi doktorumuz...
Rahim boyuna gelince; 2,5 cm olculdu, hunilesmede görülmedi...ikizlerde bu haftalar için 3 ve altindaki degerlerin erken dogum riski taşıdığını söyledi. Uzun uzun bütün ihtimalleri ve neler yapılabileceğini anlattı. Tekil gebeliklerde isin algoritması iyice oturmuş durumdaymış, hangi cm aralığında nasıl dikiş atılması gerektiği, kullanılacak ilaçlar...vs artık tamamen belliymis ama ikizlerde serklaj dogumu tetikleyebilir dedi özellikle benim gibi 2 trimestride olanlar için, birde tekil gebelikte içilen ilaçların (isimlerini tek tek saydı ama ben hatırlatmıyorum şimdi, kesin siz biliyosunuzdur) ikizlerde bir ise yaramadiginin kanitlandigini söyledi, su durumda bu hafta itibariyle tibbi yonden yapilabecek bişey olmadıgını 24.haftadan sonraysa bebeklere gerekli görülürse ciğer geliştirici yapılabileceğini söyledi...kendimi yormadan evin için ufak ufak hareket edebileceğimi, full hareketsiz yatmamı gerektiren bir durum olmadıgı için pihtilasmaya olanak vermeyelim dedi. Rahim boyunun uzunluğu ve fonksoyonu yani dayanma gücü önemlidir, biz sadece boyunu ölçüp değerlendirebiliyoruz, gücüyle ilgili bir test yapılamıyor dedi. İkizlerde 20-24 hafta arası 3 cm rahim boyu ile erken dogum oranı %10, 2,5cm ile %30, 1,5 cm ile %66'ymis. İlk hamileliğinin 4 kilo olmasına rağmen 40. Haftayı geçmesinin bizim için en önemli veri olduğunu söyledi. Hastane icinde bebek yogun bakımı olan bir tane seçmemiz gerektiğini söyledi... 2 hafta sonra tekrar kontrole gidicez, inşallah bu arada kisalma falan olmaz
ah canım yaaa,denize girme nolur,cok zor tutuyor insan kendini ama tutmalısın canım riske degmez,azcık serinleyim derken ateşlere atma kendini lutfenbende cmt. si doktor kontrolünden sonra 3 haftalık bir tatile çıkacağım, eşim oğlum ve kızımla :))
umarım cmtsi olumsuz bir haber almam arda beyden
denize falan girmek istiyorum ama korkuyorum bir yandan
tam da riskli haftalar da olacağım
benim bu cmt. si kısalma olup olmadığı belli olur herhalde değil mi??
Arkadaslar yarin sabah saat 10 da randevum var.hayirlisi bakalim
Gebelik oncesi yapilmasi gereken testleri bir kagida not aldim.insallah islerim yolunda gider.
bugun kalbim kafese sikismis kucuk bir kjs gibi.su dr meselesine alisamadim bir tjrlu.
Insallah rabbim hepimize hardim eder ve mutlu sona ulasiriz.
"ALLAH NASIP ETMEYECEGI BIRSEYI HAYAL ETTIRMEZ."HZ.OSMAN
Chnb'cim istanbulda Bağdat caddesi ciftehavuzlarda özel muayenehanesi var, Prof değil ama kalır yani yok:) amerika yale üniversitesinde uzmanlığını yapmış, özellikle riskli gebeliklerle ilgilenen biri değil ama konusuna cok hakim ve ilgili bir Dr.
Yarın inşallah sende feryalde güzel haberlerle geleceksiniz, dört gözle sizden gelecek haberleri bekliyorum simdi...
leyla aynen bu sebepten isdtemiyorum ben de,esim de hak veriyor gerci vaz gecti sayılır leyladan :)
evet hic sevmem moda isim koymayı,melisin moda oaldugunu bilmiyordum ama bak iyi oldu soylemen
bu sefer illa tek isim diyor esim,gerci ilkinde de tek istiyordu ama ben son anda hastanede ikinciyi ekledim sesini cıkaramadı(yurt dısında daha hastanede ismini kaydediyorlar,haliyle benim koyudugum ismi degistirmedi tabii ki sagolsun)
evet Deniz favorilerimizden bizim de
benim kıza ne isim de koysam iri yarı olma sansı yok :)) genetigi musait degil bir kere
ve evet gecen biz feryalle bulustugumuzda forum muhabbeti yaparken tuhaf oldu,rumuzlarla konsuyoruz tabii gercek isimleri de bilmeyince :))
canım ne desek bos,sen kendini nasıl hissediyorsun
calısabilir gibi misin
rahim agzı uzayabilir(ozellikle de vajinal progestan alındıgında),fakat bu demek degil ki gebelik sonuna kadar sorun halloldu,her an tetikte olman lazım,en azından 30 lu haftalara kadar
imkan varsa bir doktor gorusu daha al
sinem canım nasılsın,insallah Arda ve Beren de cok iyidirler
burda kızlar kuvoz durumu falan tartısıyor,jimerde durum nedir,
parayla ilgili konustunuz mu,devlet karsılıyor mu(ben dogum ucretini sordugumda sanki kuvoze gerek olursa devlet karsılar dediklerini hatırlıyorum ama yanılıyor muyum),gerci karsılasın yada karsılamasın muhim olan bebeklerine iyi bakılması sonucta caresine elbet bakılır,Allah´ım korusun.
bugun isimleri konustuk ama ben asıl benim kızımın ismini nasıl koydugumuzu anlatmadım
bizim soyadımız Akın,ben daha ilk hamile kaldıgımda cinsiyetini bilmeden aa dedim kız olursa Filiz koyarmışız olurmuş Filiz Akın diye guldum,hatta dalga gectim :) sen misin gulen eşimin de hoşuna gitmez mi,ondan sonra zaten aylar boyunca ne isim onerdiysem cık cık,illa Filiz olacak,neyse ben de kabullendim ama kızımın kalp damarıyla ilgili sorun yasadıgımızda ve ben hastanedeyken bir arkadasımın annesi geldi ziyaretime ve ne isim verecegimizi sordu,
ben de Filiz dusnuyoruz ama emin de degilim dedim,aaa olmaz oyle hemen ismini sec bebegin isminden guc alacak dedi
ben de o gun hastane bahcesinde karar verdim Filiz cok naif,cok kırılgan bir isimdi,kizim ufacıktı ve kalbinde sorun vardı daha guclu bir isme ihitiyacı vardı
ona guc kuvvet versin,miadına ersin,yasıtlarını yakalasın,kuclensin kuvvetlensin diye de Erin koydum ikinci adını,ertesi gunu kalbindeki damarında hafif bir acılma oldugunu ogrendik cok şukur
gelen misafirlerime de soyledim,kızımın adı Filiz Erin olacak dedim,eşime dogumdan 1 hafta sonra soyledim Erin ´igerci oteden beri de Erin ismini severim ben hem boylece Filiz Akın olmadı araya Erin de olunca cok taklit gibi durmuyor Erin dedikce kızım guc kuvvet alıyor gibi geliyor bana,o gun hastane bahcesinde ona o adı koymakla cok dogru yaptıgımı dusunuyorum insallah,hala daha azcık keyifsiz olsa,hasta olsa Erin ismini daha sık kullanıyorum,şifası tez gelsin,saglıgına ersin diye.
Gelelim bu kızıma :))
inanmayacaksını ama ben bu sefer de eşime şaka yaptım daha aylar once,bu sefer kız olacagını ogrenmiştik artık
aa dedim niye dusnuyoruz ki,hazır duşunulmuşu var koyarız Azra olur sana Azra Akınvallahi de billahi de eşimi,n gozleri parladı,bir hoşuna gitti ki
dedim şu cenemi tutamıyorum ben,koyduracak Azra´yı,aslında cok begeniyorum ama artık iki taklit isim fazla olur bir ailede,millet bize guler dedim
bugun hala diyor en favori Azra ve Deniz diye
Azra Akın
Deniz AKın
İnci Akın
Yasemin Akın
Zeren Akın
şimdilik bu halde liste,tabii kısmet bakarsınız birden bambaşka bir sey de cıkar,inşallah en kızım icin en dogru,guzel,hayırlı ve ugurlu ismi secmeyi kısmet eder bize Allah´ım.
kızlar anne sutunu cogaltmıslar sukurler olsun sofıkacım bız kuvez ıcın bız sormadan onlar soyledı devlet karsılıyor dedıler osman hocada soylemıstı zaten beskurus para vereyın dıye