Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım isim henuz netlesmedi,hatta ben acaba size de sorsam mı diye bile dusundum
bir kac gece once bir ruya gordum,dogrudan isimle alakalı degil gerci ama aklıma dusurdu
benim kaynımın ve kayınvalidemin bahcesi var yakın bir kasabada,orda meyve sebze yetistiriyorlar,sag olsunlar az az da olsa herseyden bize de gonderiyorlar,organik diye diye de pek sevinerek yiyoruz.neyse ruyamda yine bahceden birseyler getirmis kayınvalidem bana veriyor,bir bakıyorum inciler dizmis bir ipe bir suru cesit cesit boyda inci.aaaa bunlar nerden cıktı anne diyorum,e bahceden iste diyor,size de getirdim diyor,Allah Allah bahceden nasıl inci cıkar diye dusunuyorum,sasırıyorum ama cok da hosuma gidiyor.Ya gebe halimle bana ordan bir seyler yedirdiler diye sevaba girdiler yada dedim bu kızıma isim icin bir isaret midir İnci midir bu kız :)) dedim.Ruyadan sonra hic gundemde olmayan bir İnci ismi cıktı,eşime soyledim hoşuna gitti.Gerci ben hala emin degilim ama sanki kotu de degil gibi(icinde cok ´i´ harfi olmasını sevmiyorum aslında)

Onun dısında daha ilk gebeligimde dusundugumuz bazı isimler var
Deniz
Melis
Leyla
daha da var esimin listesinde aklımda bunlar kalmıs

isim isi onemli
bakalım son anda belli olacak gibi bu kızımın da adı,Allah´ın izniyle en hayırlı en ugurlu adı koymak kısmet olur insallah yavruma.

inci çok güzel bir isim,deniz ve melis de öyle ama leyla ismini ben pek sevmem,kaç tane leyla isimli tanıdığım varsa hepsi hakikaten "leyla" gibi :KK1::KK1::KK1:

canım isim henuz netlesmedi,hatta ben acaba size de sorsam mı diye bile dusundum
bir kac gece once bir ruya gordum,dogrudan isimle alakalı degil gerci ama aklıma dusurdu
benim kaynımın ve kayınvalidemin bahcesi var yakın bir kasabada,orda meyve sebze yetistiriyorlar,sag olsunlar az az da olsa herseyden bize de gonderiyorlar,organik diye diye de pek sevinerek yiyoruz.neyse ruyamda yine bahceden birseyler getirmis kayınvalidem bana veriyor,bir bakıyorum inciler dizmis bir ipe bir suru cesit cesit boyda inci.aaaa bunlar nerden cıktı anne diyorum,e bahceden iste diyor,size de getirdim diyor,Allah Allah bahceden nasıl inci cıkar diye dusunuyorum,sasırıyorum ama cok da hosuma gidiyor.Ya gebe halimle bana ordan bir seyler yedirdiler diye sevaba girdiler yada dedim bu kızıma isim icin bir isaret midir İnci midir bu kız :)) dedim.Ruyadan sonra hic gundemde olmayan bir İnci ismi cıktı,eşime soyledim hoşuna gitti.Gerci ben hala emin degilim ama sanki kotu de degil gibi(icinde cok ´i´ harfi olmasını sevmiyorum aslında)

Deniz
Melis
Leyla

isim isi onemli
bakalım son anda belli olacak gibi bu kızımın da adı,Allah´ın izniyle en hayırlı en ugurlu adı koymak kısmet olur insallah yavruma.

Ne güzel bir rüyaymış... İnci de Arzufirdevsin kızıynın adı bence çok güzel ve değerli bir isim...Melis bana isim furyası olur ya bir dönem öyle bir isim gibi bence... Okulda yaşarız biz bunu o jenerasyonda doğan sınıflarda 3-4 tane olur Özge, Merve, Mert, Furkan vb...

Deniz de kıza da erkeğe de olur tek isim mi olacak bu kez?

sağol canım
serklaj konusunda inşallah mı desem demesem mi ben de inan bilmiyorum,hangisi bebeğim ve benim hakkımda hayırlı olacaksa öyle olsun diyorum

Hayırlısı neyse o olsun? Enfeksiyon için neler yapıyorsun?

Ne güzel bir rüyaymış... İnci de Arzufirdevsin kızıynın adı bence çok güzel ve değerli bir isim...Melis bana isim furyası olur ya bir dönem öyle bir isim gibi bence... Okulda yaşarız biz bunu o jenerasyonda doğan sınıflarda 3-4 tane olur Özge, Merve, Mert, Furkan vb...

Deniz de kıza da erkeğe de olur tek isim mi olacak bu kez?

Hayırlısı neyse o olsun? Enfeksiyon için neler yapıyorsun?

amin,henüz dikiş olmadığı olmadığı için enfeksiyon riski için bir ilaç filan kullanmıyorum,sadece sık sık iç çamaşırı değiştiriyorum ve wc sonrası temizliğe dikkat ediyorum,doktorun da kontrolünde ph ı 3,8 olan sebamed in intim wash kullanıyorum banyo yaparken (tabiki içeri sıkmıyorum sadece dış kısmını şöyle bir elimle geçiyorum içeri kaçmaması lazım biliyorum),şimdilik sıkıntım yok,şu yakınlarda yine kan tahlili ve idrar tahlili ister doktor onları yaptırırım,takipte olcaz,sirkeli su işini yıllar önce genç kızken gittiğim bir kadın doğumcu söylemişti çok sık mantar oluyordum (meğerse şeker hastasıymışım kimse anlamadı ondan mantar oluyormuşum) doktor adetli günlerimd taharetlenirken sirkeli suyu söylemişti ama ben biraz hassasım galiba pek iyi gelmemişti,bu intim wash u yaklaşık 8-9 senedir kullanıyorum maşallah diyeyim çok memnunum (gerçi onu da başka bir kadın doğumcu önermişti bu doktorum da onayladı)

herkese selamlar sizleri takip etmeye çalışıyorum umarım herkesler iyidir

sinem erken doğum yapmıştı bildiğim kadarıyla bebeişleri allaha şükür iyilerdi

sofika bende inci ismini beğendim isim koymak gerçekten zormuş :26: bu arada az kalmış doğuma maşallahhh:nazar: benim kızımın ismide Rüya olacak inşallah

bende sizler gibi yatmaya devam ediyorum :KK31:

Kızlar Tuba arkadaşımız da uğramıyor epeydir güncelleme yapmak lazım asında... İnşallah iyidir....
canım nasılsın görüşmeyeli:KK3::KK3:
Ben çıkıyorum banyo yapıcam :KK54::KK54:
ah canım deseydin senin sırtını yıkamaya gelirdim şöyle bir kafanı ovar kese filan çok güzel adamı yıkarımda ben:KK1::KK1::KK1:bir hafta baş agrısından ölrüsün okadar olur:KK1::KK1::KK1:
kızlar yabancı bir forumda serklajlı bir kadın payasmıs:
erken membran ruptrunun(suyun erken gelmesi) nerdeyse tamanının sebebi enfeksiyondur.Bir enfeksiyonun bu kotu sonuca neden olabilmesi icin gerekli surede 60 gun civarıdır.rahim agzında acıklık oldugu taktirde enfeksiyon riski kat kat artar ve genelde de enfeksiyon olusur bu nedenle de su gelir.bu da demek oluyor ki acıklık yuzunden enfeksiyon olusur,enfeksiyon yuzunden acıklık degil
yani ayda bir tahlil yaptırıp herhangi bir enfekjsiyon durumunda gerekli tedaviyi oldugumuz surece bu sorunla karsılasmamamız lazım ama burda enfeksiyon gozukmeyip suyu gelen arkadaslar da oldugunu okudum,bu da bu bilgiyi supheye dusuruyor ama herhalukarda enfeksiyonun bizim durumuzudaki gebelerde en buyuk kabahate sahip oldugunu soyleyebiliriz
burda ve baska yerlerde okudugum ozellikle serklajlı hastaların enfeksiyona karsı aldıgı onlemlerden aklımda kalanları ozetlemek istiyorum bir daha:
serklaj sonrası duzenli antibiyotik igne(genelde ayda bir)
vajinal temizligi sirkeli su ile yapmak(1 litreye 5-6 damla)
vajinal temizligi batikonlu su ile yapmak(1 litreye 5-6 damla)
baticon fitil kullanmak
sabun,jel vs gibi ozel bolgenin ph dengesini bozacak hijyen urunleri kullanmamak
gunluk ped kullanmamak
sık sık ic camasırı degistirip vajinal bolgenin nemli kalmasına musade etmemek
gebelik boyunca agda,epilasyon aleti gibi kılı kokten alan yontemlerle ozel bolgeyi almamak
gunde 3 litre su icmek
tuvaletini hic tutmadan yapmak
surekli yatmamak,evin icinde gunluk kısa yuruyusler yapmak
ayda bir kan idrar vajinal kultur testleri yaptırmak
akıntı durumunda hic vakit kaybetmeden doktora danısmak(bizim durumumuzda akıntının normali yoktur kızlar,her akıntı suphe ile karsılanmalı)
yogurt,kefir vs gibi probiyotik iceren yiyecekleri her gun ve duzenli tuketmek(probiyotikler enfeksiyona karsı savasır) gerekirse probiyotik hap takviyesi almak
gunde yarım greyfrut yemek
canım greyfurt yasak kan pırtılaşması olanlara verilmiyo birde ananas unutmayın çünkü kan inceltici kullandıgımızda aşırı çarpıntı oluyomuş haberiniz olsun :KK30::KK30::KK30:
aynen sofika bende cok hastalandım iki hamileliğimde de
hatta korunmadığım için ilaçları içmeden gidip tahlil yaptırmıştım bu hamileliğimde
regrete de belki hamiştir :)

kızlar bende dün rüyamda hep memorial ve arda beyi gördüm
o kadar ilgisizler ki, tadilat varmış hastanede beni bir odaya alıyorlar soyunup oturuyorum muayene için ama ne gelen var ne giden
arada görüyoırum yemek salonu gibi bir yer var arda bey yemek yiyor sohbet ediyor birileri ile :KK22:
en son muayenem bitiyor, ama ne bebeği görmüşüm ne rahim ağzı uzunluğunu söylüyor ne de cinsiyeti ile ilgili birşey
eve geldim ağladım ağladım
uyandığımda hala ağlıyordum
psikolojim iyice bozuldu sanırım bu aralar :KK9:
canım arda bey sana yaramamış kanımca:KK1::KK1::KK1::KK1:sen ardacıga söyle böyle böyle dikiş at diye stresini dile getir :18::18::18:
Kızlar, şimdi doktor kontrolü için evden çıkıyoruz, çok heyecanlıyım, bakalim neler diyecek???
hayırlı haberlerle gel canım işşallah gelincede yazmayı ihmal etme:KK16::KK16::KK16:
kızlar az önce haber aldık bebişlerimizden iyilermiş çok şükür bugün anne sütünü ARTTIRCAKLARMIŞ İNŞ KABUL EDER UFACIK MİDELERİ HEP AKLIM ONLARDA RABBİM DAYANMA GÜCÜ VERSİN MELEKLERİME VE CÜmlesine
rabbim korusun bebekelrimi işallah :KK16::KK16::KK16:sütünüde içerse toplanır canım sen sag sag dolaba koy 6 ay korunuyo buzlukta:KK34::KK34::KK34:

kızlar ne var ne yok bakalım ben bugün iftara davetliyim alt kata yemegi beleşe gitirdim kanımca:KK1::KK1::KK1::KK1:şaka bir yana ilk defa hazır sofraya otucem:KK9::KK9::KK9:

Kızlar Tuba arkadaşımız da uğramıyor epeydir güncelleme yapmak lazım asında... İnşallah iyidir....
canım nasılsın görüşmeyeli:KK3::KK3:birgün bende olucam bu listered dogum yaptı yavrusunun adı bu diye işşallah :KK14::KK14::KK14::KK14:
Ben çıkıyorum banyo yapıcam :KK54::KK54:
ah canım deseydin senin sırtını yıkamaya gelirdim şöyle bir kafanı ovar kese filan çok güzel adamı yıkarımda ben:KK1::KK1::KK1:bir hafta baş agrısından ölrüsün okadar olur:KK1::KK1::KK1:
kızlar yabancı bir forumda serklajlı bir kadın payasmıs:
erken membran ruptrunun(suyun erken gelmesi) nerdeyse tamanının sebebi enfeksiyondur.Bir enfeksiyonun bu kotu sonuca neden olabilmesi icin gerekli surede 60 gun civarıdır.rahim agzında acıklık oldugu taktirde enfeksiyon riski kat kat artar ve genelde de enfeksiyon olusur bu nedenle de su gelir.bu da demek oluyor ki acıklık yuzunden enfeksiyon olusur,enfeksiyon yuzunden acıklık degil
yani ayda bir tahlil yaptırıp herhangi bir enfekjsiyon durumunda gerekli tedaviyi oldugumuz surece bu sorunla karsılasmamamız lazım ama burda enfeksiyon gozukmeyip suyu gelen arkadaslar da oldugunu okudum,bu da bu bilgiyi supheye dusuruyor ama herhalukarda enfeksiyonun bizim durumuzudaki gebelerde en buyuk kabahate sahip oldugunu soyleyebiliriz
burda ve baska yerlerde okudugum ozellikle serklajlı hastaların enfeksiyona karsı aldıgı onlemlerden aklımda kalanları ozetlemek istiyorum bir daha:
serklaj sonrası duzenli antibiyotik igne(genelde ayda bir)
vajinal temizligi sirkeli su ile yapmak(1 litreye 5-6 damla)
vajinal temizligi batikonlu su ile yapmak(1 litreye 5-6 damla)
baticon fitil kullanmak
sabun,jel vs gibi ozel bolgenin ph dengesini bozacak hijyen urunleri kullanmamak
gunluk ped kullanmamak
sık sık ic camasırı degistirip vajinal bolgenin nemli kalmasına musade etmemek
gebelik boyunca agda,epilasyon aleti gibi kılı kokten alan yontemlerle ozel bolgeyi almamak
gunde 3 litre su icmek
tuvaletini hic tutmadan yapmak
surekli yatmamak,evin icinde gunluk kısa yuruyusler yapmak
ayda bir kan idrar vajinal kultur testleri yaptırmak
akıntı durumunda hic vakit kaybetmeden doktora danısmak(bizim durumumuzda akıntının normali yoktur kızlar,her akıntı suphe ile karsılanmalı)
yogurt,kefir vs gibi probiyotik iceren yiyecekleri her gun ve duzenli tuketmek(probiyotikler enfeksiyona karsı savasır) gerekirse probiyotik hap takviyesi almak
gunde yarım greyfrut yemek
canım greyfurt yasak kan pırtılaşması olanlara verilmiyo birde ananas unutmayın çünkü kan inceltici kullandıgımızda aşırı çarpıntı oluyomuş haberiniz olsun :KK30::KK30::KK30:
aynen sofika bende cok hastalandım iki hamileliğimde de
hatta korunmadığım için ilaçları içmeden gidip tahlil yaptırmıştım bu hamileliğimde
regrete de belki hamiştir :)

kızlar bende dün rüyamda hep memorial ve arda beyi gördüm
o kadar ilgisizler ki, tadilat varmış hastanede beni bir odaya alıyorlar soyunup oturuyorum muayene için ama ne gelen var ne giden
arada görüyoırum yemek salonu gibi bir yer var arda bey yemek yiyor sohbet ediyor birileri ile :KK22:
en son muayenem bitiyor, ama ne bebeği görmüşüm ne rahim ağzı uzunluğunu söylüyor ne de cinsiyeti ile ilgili birşey
eve geldim ağladım ağladım
uyandığımda hala ağlıyordum
psikolojim iyice bozuldu sanırım bu aralar :KK9:
canım arda bey sana yaramamış kanımca:KK1::KK1::KK1::KK1:sen ardacıga söyle böyle böyle dikiş at diye stresini dile getir :18::18::18:
Kızlar, şimdi doktor kontrolü için evden çıkıyoruz, çok heyecanlıyım, bakalim neler diyecek???
hayırlı haberlerle gel canım işşallah gelincede yazmayı ihmal etme:KK16::KK16::KK16:
kızlar az önce haber aldık bebişlerimizden iyilermiş çok şükür bugün anne sütünü ARTTIRCAKLARMIŞ İNŞ KABUL EDER UFACIK MİDELERİ HEP AKLIM ONLARDA RABBİM DAYANMA GÜCÜ VERSİN MELEKLERİME VE CÜmlesine
rabbim korusun bebekelrimi işallah :KK16::KK16::KK16:sütünüde içerse toplanır canım sen sag sag dolaba koy 6 ay korunuyo buzlukta:KK34::KK34::KK34:

kızlar ne var ne yok bakalım ben bugün iftara davetliyim alt kata yemegi beleşe gitirdim kanımca:KK1::KK1::KK1::KK1:şaka bir yana ilk defa hazır sofraya otucem:KK9::KK9::KK9:

sofika bende inci ismini beğendim isim koymak gerçekten zormuş :26: bu arada az kalmış doğuma maşallahhh:nazar: benim kızımın ismide Rüya olacak inşallah

Maşallah canım Rüya da Orhan Pamuk'un kızının ismi çok güzel... Rüya gibi güzel bir olsun ...:nazar:

Yazmasaydın yiyecektin şaplağı...:KK9: Baktım diyet topiğine yazmışsın bak ben senin için gecenin köründe bile yazdım sabaha hazır olsun paşam bakar dedim...:KK9:

Afiyet olsun...:KK56:

Maşallah canım Rüya da Orhan Pamuk'un kızının ismi çok güzel... Rüya gibi güzel bir olsun ...:nazar:

Yazmasaydın yiyecektin şaplağı...:KK9: Baktım diyet topiğine yazmışsın bak ben senin için gecenin köründe bile yazdım sabaha hazır olsun paşam bakar dedim...:KK9:

Afiyet olsun...:KK56:

evet canım benim için rüyaydı bu anları yaşamak allah nasip etti
senin nasıl gidiyor bir sorun yok bildiğim kadarıyla

bu arada bu ciğer geliştirici iğnelerin vurulma haftası varmı ?

hadi maşallah inşallah rüya bebek vaktinde gelsin,sen hangi ildeydin?

canım nasılsın görüşmeyeli:KK3::KK3:birgün bende olucam bu listered dogum yaptı yavrusunun adı bu diye işşallah :KK14::KK14::KK14::KK14:

hadi yine iyisin,bu iftarda da sen rahat et,afiyet olsun şekerim :)))))

evet canım benim için rüyaydı bu anları yaşamak allah nasip etti
senin nasıl gidiyor bir sorun yok bildiğim kadarıyla

bu arada bu ciğer geliştirici iğnelerin vurulma haftası varmı ?

Çok şükür iyi şimdilik..Senin nasıl benim yarın kontrol var...24 ten sonra yapılabiliyor dr ne sor gerekli mi diye...

aslında yüzde 90 yapıcaz serklaj dedi,ama şeker hastalığı sebebiyle yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal bir durumdayız,serklaj olsam enfeksiyon büyük derdim(malum mikroplar şekerli ortamı sever),yaptırmazsak da bebeği kaybetme ihtimalimiz var,o yzden 12. haftadan itibaren 2'şer hafta arayla rahim ağzını ölçücem,kısalma olmaya başlarsa hemen dikişi atarız dedi,beklemede ve temkinli haller içerisindeyiz
ne güzel bak dr.un temkinli gidiyor... gerek kalmaz umarım serklaja, sağlıkla alırsın kucağına bebiğini sorunsuuzca

Deniz
Melis
Leyla

isim isi onemli

Deniz cook güzel bence, pekte tanidık geliyo :44: aaa oğluşumun ismiymiş :))

çok geçmiş olsun canım,dikkat et kendine

ya kızlar benim doktor greyfurtu yasakladı:KK53: havuç,greyfurt,adaçayı,papatya,kekik bunlar yasak bana:44:

canım penisilin iğnesini serklajını yapan doktorun mu vermişti yoksa aral bey mi?biz daha serklaj olmadığı için antibiyotk olayını konuşmadık aral beyle

hayırlı haberlerle dönersin inşallah

maydanozda yeme canım sen...havuçla greyfurtu bende ilk duydum...

kızlar inanılmaz şu anda o kadar net ki bebişimin hareketleri
bilgisayar başında otururken karnım sıkışıyor ya, fıkır fıkır, ben artık emin oldum bebişimin hareketleri bu :nazar: :nazar:

gece rüyamda + hidenniskooooo hidenniskooo ..+ diye geziyodum... anlamı ne ki diye düşünmüştüm ondan olabilir mi bu rüya... bi de "işler güçler" dizisinde kız "sadiiiiiii, sadiiiiiiiii..." diyodu korku filmlerindeki gibi ondan etkilendim heralde :KK1::KK1:

ne dedi?? iyi şeyler dedi umarım bebişler hakkında=?

:nazar::nazar::nazar: amin canım inş. ufacık mideler tanıştı zaten anne sütüyle, severler fazlasını da inş.

Çok şükür iyi şimdilik..Senin nasıl benim yarın kontrol var...24 ten sonra yapılabiliyor dr ne sor gerekli mi diye...

aman iyi olun hep inşallahh
bende iyiyim arada bir alt taraflarda ağrılarım var ama şükür
bana doktorum 29. haftadan itibaren dedi bende en erken haftaya gidicem kontrole o yüzden geç kalırmıyım dedimde sanırım zaman kısıtlaması yok

chnb sağol canım bi sen cvp yazmışın.. ama benim daha cok cvba ihtiyacım var...

değiştirsem mi doktoru ne dersin, pek bi kaygisiz geldi bana, haklı mı söylediklerinde sence?

Canım kızımız hareketli demek ...:nazar: İsim ne olacak belli isimler var mı?

Sofika canım senin netleşti mi isim?

Sinem bebeklerden topuk kanı aldılar mı bu kiloda bebeklerde doğru çıkmıyormuş sonuç...

ya aslında pek isim yok henüz içime sinen
ama bana en çok eliz yada elis sıcak geliyor
eşimde deniz istiyor ama ben hem kız hem erkek ismi diye pek istemiyorum

Memorialden aradılar şimdi... Ama bilgisayardan seslendirmeydi canlı olsaydı bu randevu konusundaki hassasiyeti geri dönümlerde de gösterseniz diyecektim:)):KK16:

:KK9: :KK9: :KK9: :KK9:

güldürdün beni

Deniz
Melis
Leyla

isim isi onemli

biz de düşündük denizi
melis de arkadaşım koydu daha yeni
inci güzelmiş ama birkaç inci tanıyorum çok iri yarılar inci gibi değiller
gerçi senin kız minyon
tam bir inci olabilir :KK16:

atıver göbecikleri der gibi
atıver dikişleri diyeceğim 3-5 göbek de atıcam
:21: :21:

ne güzel bak dr.un temkinli gidiyor... gerek kalmaz umarım serklaja, sağlıkla alırsın kucağına bebiğini sorunsuuzca

Deniz cook güzel bence, pekte tanidık geliyo :44: aaa oğluşumun ismiymiş :))

maydanozda yeme canım sen...havuçla greyfurtu bende ilk duydum...

gece rüyamda + hidenniskooooo hidenniskooo ..+ diye geziyodum... anlamı ne ki diye düşünmüştüm ondan olabilir mi bu rüya... bi de "işler güçler" dizisinde kız "sadiiiiiii, sadiiiiiiiii..." diyodu korku filmlerindeki gibi ondan etkilendim heralde :KK1::KK1:

ne dedi?? iyi şeyler dedi umarım bebişler hakkında=?

:nazar::nazar::nazar: amin canım inş. ufacık mideler tanıştı zaten anne sütüyle, severler fazlasını da inş.

ay bende narmik e takmış durumdayım
söylenişi çok hoşuma gidiyor :)

birde chnb ile telde konuşurken regrete şöyle demişti
paşam böyle yazmıştı
sofikada da oldu diye konuşuyoruz
eşimde bakıyor bana tuhaf tuhaf
bizim için okadar noırmal ki :KK9:

güldürdün beni

biz de düşündük denizi
gerçi senin kız minyon

paşam böyle yazmıştı
bizim için okadar noırmal ki :KK9:

evet ya.. söylenişi güzel diye olabilir.. hideniskoooo hideniskooo :KK24::KK24:

sende Deniz koy, sofika da, ben 2.yi de Deniz koyayım :))) ben cok seviyorum Deniz ismini yıllardır, eşimde bıdı bıdı yapmadı sağolsun... evet önüne isim koymak gerek kimlik bunalımı yaşamasın diye belki de

günaydınlar...

ben hastaneden geliyorum arkadaşlar... dr. bebekte iyi görünüyor seninde erken doğumla ilgili bi sıkıntın görülmüyor ürtık, raporun bitince işe başlayabilirsin dedi :KK53: bebeğimin kafası aşağı dönmüş, bi sıkıntı yok hep yukarda duracak diye bişey de yok dedi :KK53: tıptaki dr. bu haftalarda başının aşağı gelmesini istemeyiz erken doğum başlatabilir senin durumunda demişti.... rahim ağzı uzunluğu kaç dedim, hic bi sıkıntı yok gayet iyi dedi 1 hafta önce kalkmadan istirahat et diyen adam...kaç cm olduğu konusunda neden ısrar etmedim diye hayıflanıyorum şimdi... kasığımda ağrı oluyor ve babak orda toplanıyor dedim, hamilelikte kasık ağrısı normaldir dedi, ilk gebeliğimde hiç olmamıştı bu haftalarda dedim gülümsedi cvp vermedi :KK47: bi dahaki sefere aç karna gel şeker yüklemesi ve rutin kan-idrar istiycem dedi... cuma gidicem tekrar...

icim hic rahat değil arkadaşlar ya, dr. 78 doğumlu, yeterince tecrübelimidir acaba erken doğum konusunda, rutin gebelikte iyi oldugunu duydum, riskli gebelikte iyi old. duyduğum bi dr. bulamadım hala...

dr. söylediklerinde haklı olabilir mi? cok mu evhamlanıyorm, 10 gün icinde rahim ağzı 2,5 cm den sorun yok denecek kadar toparlayabilir mi?

arkadaşlar bi fikir verin bana,, doktorumun yaklaşımı bu, cuma işe başlıycam...tedirginim biraz.. hani 2 dr. arasında bayağı söylem farkı olunca korkuyorm bişey olursa diye...yukarıdakilere ek olarak vajenden ölçüm yapılmadı bana hiç :KK50:

arkadaşlar bi fikir verin bana,, doktorumun yaklaşımı bu, cuma işe başlıycam...tedirginim biraz.. hani 2 dr. arasında bayağı söylem farkı olunca korkuyorm bişey olursa diye...yukarıdakilere ek olarak vajenden ölçüm yapılmadı bana hiç :KK50:

benim doktorumda çalışmam da sakınca var mı derdim yok yok çalış derdi
ama bende dikiş vardı
32 haftaya kadar çalıştım ben
sonrasında da hiç yatmadım

bunda tedirginliğim ondan

sende dikiş atılmıyorsa bence dinlenmelisin
sen neden riskli gebelik doktoruna gitmiyorsun
onlar biraz dha temkinli oluyorlar

bu arada hidenniskonun hiçbir anlamı yok :)

aman iyi olun hep inşallahh
bende iyiyim arada bir alt taraflarda ağrılarım var ama şükür
bana doktorum 29. haftadan itibaren dedi bende en erken haftaya gidicem kontrole o yüzden geç kalırmıyım dedimde sanırım zaman kısıtlaması yok

Canım net bir erken doğum riskin görünmüyorsa yapmayabilir ben de soracağım bu durumda dr nin tavrı nedir merak ediyorum kesin takip der:))

chnb sağol canım bi sen cvp yazmışın.. ama benim daha cok cvba ihtiyacım var...

değiştirsem mi doktoru ne dersin, pek bi kaygisiz geldi bana, haklı mı söylediklerinde sence?

Canım genç bir dr imiş tecrübesi ne kadardır bilemeyiz urfa büyük bir şehir yok mu yard doç, doç, prof filan... nerede çalışıyorsun sen? başla demiş...

güldürdün beni

biz de düşündük denizi
gerçi senin kız minyon

paşam böyle yazmıştı
bizim için okadar noırmal ki :KK9:[/QU

Canım her zaman canlı biri arıyordu içlerine mi doğdu fırçalayacağım acep...:KK9:

Anlamları ne isimlerin? Evet sanal isimleri de tutuyoruz hep aklımda...

Ben kk ya ilk kayıt olacağım vuslat yazdım kabul etmedi sonra oğlumun isimlerinin ünsüzlerinden sıraladım ama zor oldu... chp gibi oldu biraz...:KK9: chnp yazan çok oluyor hatta 2 kere de komik şeyler okudum başka topikte biri chnb mthfr, lupus vb testleri yaptırdı yazmışlar . Yeni katılan bir arkadaş da chnb testini ilşk kez duydum dr me desem yapar mı yazmış...:KK9:

Bir de chnb ye dua okunacak gibi bir mevzu olmuş dua ismi sanmışlar...:KK9:

X