Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar merhaba, kontrol gayet iyi gecti...Bebislerim çok iyi, gelişimleri, suları normal, suan için bizdeki gibi böbrek sorunu da görünmüyor:) ikisi kafa kafaya duruyor, yüzleri birbirine dönük, sürekli birbirlerini tekmeliyolar:) biz ilk bakmaya gittiğimizde sadece birini görmüştük, bı de su damlası gibi bişey vardı yanında, sonraki kontrolde ikiz olduğu ortaya çıkmıştı, aralarında 4 gün vardı hala aynı fark devam ediyo, 24den sonra hızlı kilo alimiyla aradaki farkın kapanabilecegini kapanmasa bile ikisinizde normal degerlerde olduğunu söyledi doktorumuz...

Rahim boyuna gelince; 2,5 cm olculdu, hunilesmede görülmedi...ikizlerde bu haftalar için 3 ve altindaki degerlerin erken dogum riski taşıdığını söyledi. Uzun uzun bütün ihtimalleri ve neler yapılabileceğini anlattı. Tekil gebeliklerde isin algoritması iyice oturmuş durumdaymış, hangi cm aralığında nasıl dikiş atılması gerektiği, kullanılacak ilaçlar...vs artık tamamen belliymis ama ikizlerde serklaj dogumu tetikleyebilir dedi özellikle benim gibi 2 trimestride olanlar için, birde tekil gebelikte içilen ilaçların (isimlerini tek tek saydı ama ben hatırlatmıyorum şimdi, kesin siz biliyosunuzdur) ikizlerde bir ise yaramadiginin kanitlandigini söyledi, su durumda bu hafta itibariyle tibbi yonden yapilabecek bişey olmadıgını 24.haftadan sonraysa bebeklere gerekli görülürse ciğer geliştirici yapılabileceğini söyledi...kendimi yormadan evin için ufak ufak hareket edebileceğimi, full hareketsiz yatmamı gerektiren bir durum olmadıgı için pihtilasmaya olanak vermeyelim dedi. Rahim boyunun uzunluğu ve fonksoyonu yani dayanma gücü önemlidir, biz sadece boyunu ölçüp değerlendirebiliyoruz, gücüyle ilgili bir test yapılamıyor dedi. İkizlerde 20-24 hafta arası 3 cm rahim boyu ile erken dogum oranı %10, 2,5cm ile %30, 1,5 cm ile %66'ymis. İlk hamileliğinin 4 kilo olmasına rağmen 40. Haftayı geçmesinin bizim için en önemli veri olduğunu söyledi. Hastane icinde bebek yogun bakımı olan bir tane seçmemiz gerektiğini söyledi... 2 hafta sonra tekrar kontrole gidicez, inşallah bu arada kisalma falan olmaz

iyi haberlerle dönemene sevindim canım maşallah,inşallah ileri haftaları da görüceksin 40lara inşallah diyelim,tekme de atarlarmış birbirlerine aman da aman :))))))))

prensesler değilmiş mi onlar, ben hep prenseslerim okuyorum hay ALLAH :))

icerde mücadele başlamış desene, 2 oğlan anası olmak :nazar::nazar:

herkes, hepemiz güzel haberlerle gelelim böyle, hep bu kadar iyi dr,larla karşılaşalım...

ama anlamadığım 2,5 altı erken doğum riski demiş, istirahatle idare edecksin, serklajsız di mi arkadaşım?

bende cmt. si doktor kontrolünden sonra 3 haftalık bir tatile çıkacağım, eşim oğlum ve kızımla :))
umarım cmtsi olumsuz bir haber almam arda beyden
denize falan girmek istiyorum ama korkuyorum bir yandan
tam da riskli haftalar da olacağım

benim bu cmt. si kısalma olup olmadığı belli olur herhalde değil mi??

Güzel haberlerle gel inşallah ben de sabırsızlanıyorum 2 haftadır görmedim oğluşumu:))

Canım güzel günler gelip bebeklerini alacaksın kucağına yakında inşallah...

Canım ben bu duruma da çok bozulmuştum çağrı yapıp hastanın araması... Açıkçası bana da aynısı söylüyorlardı koca prof arayamıyor mu? Biraz tuhaf geliyor bu bana... Neyse sonu iyi olsun gerisine katlanıyoruz...

Evet canım tuhaf biraz su saat oldu daha konuşamadık aksam Cemil bey kendisi arayacakmış bekliyoruz daha arayan soran yok

kızlar yabancı bir forumda serklajlı bir kadın payasmıs:
Erken membran ruptrunun(suyun erken gelmesi) nerdeyse tamanının sebebi enfeksiyondur.bir enfeksiyonun bu kotu sonuca neden olabilmesi icin gerekli surede 60 gun civarıdır.rahim agzında acıklık oldugu taktirde enfeksiyon riski kat kat artar ve genelde de enfeksiyon olusur bu nedenle de su gelir.bu da demek oluyor ki acıklık yuzunden enfeksiyon olusur,enfeksiyon yuzunden acıklık degil
yani ayda bir tahlil yaptırıp herhangi bir enfekjsiyon durumunda gerekli tedaviyi oldugumuz surece bu sorunla karsılasmamamız lazım ama burda enfeksiyon gozukmeyip suyu gelen arkadaslar da oldugunu okudum,bu da bu bilgiyi supheye dusuruyor ama herhalukarda enfeksiyonun bizim durumuzudaki gebelerde en buyuk kabahate sahip oldugunu soyleyebiliriz
burda ve baska yerlerde okudugum ozellikle serklajlı hastaların enfeksiyona karsı aldıgı onlemlerden aklımda kalanları ozetlemek istiyorum bir daha:
Serklaj sonrası duzenli antibiyotik igne(genelde ayda bir)
vajinal temizligi sirkeli su ile yapmak(1 litreye 5-6 damla)
vajinal temizligi batikonlu su ile yapmak(1 litreye 5-6 damla)
baticon fitil kullanmak
sabun,jel vs gibi ozel bolgenin ph dengesini bozacak hijyen urunleri kullanmamak
gunluk ped kullanmamak
sık sık ic camasırı degistirip vajinal bolgenin nemli kalmasına musade etmemek
gebelik boyunca agda,epilasyon aleti gibi kılı kokten alan yontemlerle ozel bolgeyi almamak
gunde 3 litre su icmek
tuvaletini hic tutmadan yapmak
surekli yatmamak,evin icinde gunluk kısa yuruyusler yapmak
ayda bir kan idrar vajinal kultur testleri yaptırmak
akıntı durumunda hic vakit kaybetmeden doktora danısmak(bizim durumumuzda akıntının normali yoktur kızlar,her akıntı suphe
ile karsılanmalı)
yogurt,kefir vs gibi probiyotik iceren yiyecekleri her gun ve duzenli tuketmek(probiyotikler enfeksiyona karsı savasır) gerekirse probiyotik hap takviyesi almak
gunde yarım greyfrut yemek
benimde asıl korkutan enfeksiyon faydalı bı yazı olmuş

bu arada ben memoriale acile bir gün gitmiştim sonda varken hiç para alınmadı ama hastaneden çıkalı bir hafta olmamıştı ondan mı almadılar yoksa acil gittiğim için mi bilmem...

Canım bende gecen sene hamileyken medicalparkin aciline gitmiştim üstelik iki kere ücret almamislardi

Badeciğim evet o örnek de var canım Ayer82 arkadaşımızın ilk bebeği 23-24. hafta üzeri erken doğumla malesef sonlanmıştı. 2. sinde serklaj olmasına rağmen sancıları oldu aylarca prepar verildi hastanede yattı. Ha doğdu ha doğacak stresle geçti normal zamanda doğdu. Sonraaaaaaa bebeği 6-7 aylıkken hamile kaldı onda serklaj yapılmadı ekstra bir şey yapmadı yatmadı ve şu an doğum yapmış ya da son haftalarıdır... Oğlu vardı kızı olacak şimdi...

Maşallah canım dr n bence çok iyi bir dr imiş. Hangi hastane ve hangi dr bu? Bu kadar bilgi çok az dr veriyor ve çok bilimsel verilerle anlatmış...

Oğullar da kocaman olmuşlar isimleri ne olacak ?:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

Dr'um diye söylemiyorum gercekten cok iyidir, dr'lugunun yanında cok iyi bir insan cok merhametli; Naciye mulayim. Bağlı olduğu bir hastane yok, anlaşmalı oldugu hastaneler var, senin tercihine göre oralarda yaptırıyor doğumunu. Cok sakın ama detayci biri, hicbi şeyi atlamaz. Bugün karsimiza resmen grafik ve tablolarla çıktı. Haa daha önce bahsettigim "dinamik rahim" i de sordum, rahim boyunun kısalmasi ile ilgili bütün durumlar varsayımdan ibaret oldugu için bazı sebeplerin adı konulmaya çalışılıyor, bunlardan biri de dinamik rahim olabilir litaraturde böyle bisey yok dedi. Mesela benimki 2'den 2,5'a uzamamış, rahim boyu uzamaz dedi rahim kaslardan olusan dinamik bir yapı oldugu için aldığı baskıya göre 1 cm civari aşağı ya da yukarı doğru oynama gösterebilir dedi, aşağı oldugu zaman kisalma kabul ederiz, yukarı oldugu zaman bası azalmış deriz dedi. Aynı bası uygulandığında tekrar kisalma olacaktır dedi. benim 2 cm olculdugu zamanki kasilmalarim son iki haftadır olmadı için yani baskı azaldığı için şimdi 2,5 olculuyor dedi. Uzamasının sebebini yatmamdan ziyade kasilmalarin olmaması olarak açıkladı. Niye kasildim ozaman ben dedim, ortada gecmis bir deneyim, genetik bir bulgu ya da efeksiyon yok, ne desem boş hepsi varsayımdan ibaret kalır dedi. Baskı dediğiniz ne ozaman sadece bebeğin ağırlığı değil, kasilma sırasında uyguladığı kuvvet mı dedim, aynen öyle dedi...uzun lafın kısası cok bilinmeyenli bir denklemin içindeyiz arkadaslar, inşallah güzel Allahım hepimizin kuzuları için "ol" demiştir.

İsme gelince; ilk doganin göbek adını rahmetli babamin adını koyacağım kesin; Halil. ben ilk hamileliğin 8. Ayında kaybetmiştim babami, ozamanda cok istemiştim adını ogluma koymayı, saolsun hiyar kocam musade etmemişti, cok ağlamıştım son gorevimi yerine getiremedim diye simdi nasip olur inşallah, aslında hırsımdan ikisinin adınıda Halil koymak istiyorum, al öyle yapılmaz böyle yapılır diye ama neysseee:) diğer isimlerinde netlesemedim henüz....

Kızlar kasım annelerinde hastane seçimleri sayfasında şöyle bir not buldum:

Bağcılar SGK müdürlüğünden Dr. Hakan Koyuncu ile görüştüm. Kendisine özel hastanelerde bebek yoğun bakım küvezini SGK' nın karşılayıp karşılamadığını sordum. Kendisi aynen şunu dedi o özel hastanenin SGK ile anlaşması olsa da olmasa da Acil olarak yapılan her şeyi SGK ya fatura etmek zorunda. Siz hiç birşey ödemiyorsunuz dedi. Hatta benim hastanenin adını verdim, dedim böyle böyle memorial böyle olmadığını iddia ediyor dedim. Hayır siz onlarla bir daha konuşun benim ismimi verin beni arasınlar dedi. Çünkü bu Hakan bey özel hastanelerden gelen acil raporlarını inceleyen ve onaylayan kişiymiş. Dedi ki hastane acil olduğunu rapor eder biz de gerçekten acil mi diye bakarız ve onaylarız dedi. Aaay çok sevindim, hastanemi değiştirmeyeceğim gibi görünüyor Kızlar bence siz de kendi ilçenizdeki SGK yı arayıp aynı bu şekildeki birisinii bulup danışın ve o kişinin telefonunu kayıt edin ki yarın bir gün acil durumda hastane onları arasın (özellikle erken doğum riski olan kişilerde işe yarayacak bir bilgi.)Özel hastane çalışanları bile bu yasayı henüz bilmiyor.

Aklıma şu geldi Allah korusun erken doğum yaptık bu sgk geçmeyen hastanede. Bbek orada erken doğum yaptık diye acile kayıt edilmeyecek bir sürü küvez parası mı alınacak, yoksa acile mi girer bu durum?
Bende bu yazıyı okuyunca cok sevindim ümitlendim fakat biraz önce tv izlediğim haberle çelişiyor yeni yasaya göre sskli hastalar önce devlet hastenesine gidecek eğer ordaki imkanlar yetersizse doktor özel hastaneye sevk edecek simdi bu durumda demezlermiş sen devlete gelmeden özelde niye doğuruyorsun ama belki SSK yi değilde ozelsaglik sigortası devreye girdiği icin faydalanırız ama insallah erken dogum yapıp kuveze ihtiyac duymayız

Arkadaslar yarin sabah saat 10 da randevum var.hayirlisi bakalim
Gebelik oncesi yapilmasi gereken testleri bir kagida not aldim.insallah islerim yolunda gider.
bugun kalbim kafese sikismis kucuk bir kjs gibi.su dr meselesine alisamadim bir tjrlu.
Insallah rabbim hepimize hardim eder ve mutlu sona ulasiriz.
"ALLAH NASIP ETMEYECEGI BIRSEYI HAYAL ETTIRMEZ."HZ.OSMAN

Doktor Tavsiyelerimiz

Adı: Sofika
Serklajı Yapan Dr: dr.Dyawolow
Takip Eden Dr: dr.Dobreva
Sonuç: 37.hft normal doğum
-------------------------------------------------------------
Adı: tuubaaoz
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: op.dr.Orçun Sezer
Sonuç: 37+5 normal doğum
Adı: ceylinirem
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Takip Eden Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Sonuç: 39+5 sezeryan doğum
Adı: Narmik
Serklajı Yapan Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer-op.dr.Şenay Aycan-op.dr.Levent Erkan-prf.dr.Mert Kazandı
Sonuç: 32+4 spinal sezeryan doğum
--------------------------------------------------------------
Adı: saslan
Serklajı Yapan Dr:prf.dr. Namık Demir
Sonuç: sezeryan doğum
--------------------------------------------------------------
Adı: Fadik
Serklajı Yapan Dr: doç.dr. Arda Lembet
Takip Eden Dr: doç.dr. Arda Lembet
Sonuç: normal doğum
---------------------------------------------------------------
Adı: Cananur
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Cemil Akgül
Sonuç: doğum
Adı: Yaren
Adı: Nursin
Adı: Twiks
----------------------------------------------------------------
Adı: Edamecrin
Serklajı Yapan Dr: İsmail Küçükerdoğan
Adı: Tubaşeker
Serklajı Yapan Dr: Yunus Gedikbaşı
Adı: Crameren
Serklajı Yapan Dr: Ali Fuat Şengör
Adı: melikee
Serklajı Yapan Dr: op.dr. Akif Alkan
Takip Eden Dr: op.dr. Akif Alkan
Sonuç: hamile
Adı: girl85
Serklajı Yapan Dr: dr. Musa Yılmaz
Takip Eden Dr: dr. Musa Yılmaz
Adı: morkanat
Serklajı Yapan Dr: Filiz Bilgin Yanık
Adı: Sinannuray
Serklajı Yapan Dr: Tuğrul Abacıoğlu
Takip Eden Dr: Tuğrul Abacıoğlu
------------------------------------------------------------------
Adı: hidennisko
Serkalajı Yapan Dr: Hüseyin Mutlu(Mecidiyeköy Maya Klinik)
Adı:sinem8484
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Osman Devlioğlu
Takip Eden Dr: prf. dr. Osman Devlioğlu
Adı: chnb
Serklajı Yapan Dr: doç. dr. Arda Lembet - doç.dr. Cem Demirel
Takip Eden Dr: dr. Hülya Artuç(Antakya-12.haftya kadar) - doç.dr. Arda Lembet
--------------------------------------------------------------------
Adı: LANDARC
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Bülent Duran
Sonuç: 28.hft doğum
-----------------------------------------------------------------------
Adı: dibircik
Serklajı Yapan Dr: Süleyman Eserdağ
---------------------------------------------------------------------
Adı:salihas
Serklajı Yapan Dr: Fuat Akercan (E.Ü.)
Sonuç:doğum
---------------------------------------------------------------------
Adı:Saliha06
Serklaj Yapan Dr: Nurettin Kavcı
Takip Eden Dr:Nurettin Kavcı
--------------------------------------------------------------------
Adı:nery
Serklaj Yapan Dr: prf.dr.Tarık Aksu(ilgisizmiş)
Takip Eden Dr: Dr. Türkan Örnek,Ayşe Saltık
Sonuç: epidural sezeryan
-------------------------------------------------------------------
Adı:Zeyhat
Takip Eden Dr:dr fatih durmuşoğlu
Sonuç:doğum (serklaj yok)
Adı:DEBA
Serklaj Yapan Dr: celal latif küpeli
Takip EDden Dr:celal latif küpeli
Adı:güldenaz
Serklajı Yapan Dr:Tahir Aslan
Takip Eden Dr:Tahir Aslan
------------------------------------------------------------
Adı:sezen_kayaalp
Serklajı Yapan Dr: Rıza Karaca
Takip Eden Dr:Rıza Karaca
Sonuç:hamile

prensesler değilmiş mi onlar, ben hep prenseslerim okuyorum hay ALLAH :))

icerde mücadele başlamış desene, 2 oğlan anası olmak :nazar::nazar:

herkes, hepemiz güzel haberlerle gelelim böyle, hep bu kadar iyi dr,larla karşılaşalım...

ama anlamadığım 2,5 altı erken doğum riski demiş, istirahatle idare edecksin, serklajsız di mi arkadaşım?

Serklaj yok canım, yogun istirahat de yok; hareketsizlikte oluşabilecek pihti bizim için suan daha riskli dedi, evde oturacağına akşamları hava serinleyince ayaklarını uzatıp oturabileceginiz bı yerlere gidin yarim saatligine de olsa degisik insanlar görün, moral ve ümit cok önemli, bebeği içeride tutacak hormonlar siz mutluyken salgilanr en cok dedi...kasilma olursa mutlaka haberim olsun, onun dısında yapabileceğimiz bisey yok dedi...haa bı de esime dönüp önümüzdeki 3 ay bütün sorunları biriktirin, içinize atın, doğumdan sonra bebekleri gördükten sonra hatırlarsanız istediğiniz kadar tartisabilirsiniz, bu uç ay boyunca hiç tartışma olmasın, sınır bozan kişilerle görüşülmesin, buna en yakın akrabalarda dahil dedi, ne demek istediyse artık:)

Tekillerde 2,5 cm ikizlerde 3 cm sınırmis, benim ikiz olup 2,5 cm ölçulunce erken dogum riski var dedi. 24-30 arası erken erken dogum, 30-34 hafta geç erken doğumdur ikizler için dedi, yogun kanama, su gelmesi, geçmeyen enfeksiyon gibi durumlar yoksa sadece rahim boyunda kisalma varsa genelde geç erken dogum olur dedi, bunca yıllık meslek hayatımda neler gördüm bu miyadimizi goremeyecegimiz anlamına gelmez dedi. Bugünkü muaye benim için kontrolden ziyade terapi gibiydi yani...

ANNE ve BEBEKLERİMİZ
Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
:nazar:dibircik-----------------erkek-------------Barış-----------------------...05.2088--------------var
:nazar:hidennisko--------------erkek-------------Ege------------------------04.07.2008-------------var
:nazar:Saliha06----------------kız---------------ElifBeyza-------------------26.12.2008--------------var
:nazar:saslan------------------erkek-------------ÇınarDemir-----------------09.01.2009--------------var
:nazar:kelebek 41--------------kız---------------Kalbinur--------------------22.01.2009--------------yok
:nazar:nery--------------------kız---------------NehirDuru------------------05.02.2009--------------var
:nazar:Melek81----------------erkek-------------AliTuna--------------------07.02.2009--------------yok
:nazar:rhn---------------------kız---------------BerenEzel------------------14.02.2009--------------var
:nazar:Tiwiks------------------erkek-------------Çağan---------------------10.03.2009-------------var
:nazar:Fklic--------------------kız---------------:KK50:-----------------------18.04.2009-------------yok
:nazar:hemşin53---------------kız---------------Elif-------------------------18.06.2009-------------var
:nazar:salihas------------------kız---------------Eylül-----------------------06.09.2009-------------var
:nazar:Yağmurcn---------------erkek------------YusufBora------------------15.10.2009--------------yok
:nazar:Tuğba-ŞEKER-----------erkek-------------:KK50:-----------------------24.10.2009--------------var
:nazar:Tuubay-----------------kız&kız&erkek-----Elif&Zeynep&Mert-----------........2009--------------var
:nazar:nermn------------------:KK50:--------------:KK50:-----------------------26.05.2010--------------yok
:nazar:NarMik------------------kız&erkek---------SelinAlmina&SerkanÇınar-----02.06.2010-------------var
:nazar:Zeyhat------------------?-------------------?------------------------02.06.2010-------------yok
:nazar:DEBA-------------------kız&erkek-------------?------------------------....06.2010--------------var
:nazar:sofika-------------------kız---------------Filiz Erin------------------------01.07.2010----------var
:nazar:cananur-----------------erkek-------------AhmetKaan-----------------07.07.2010-------------var
:nazar:Canzi3445---------------erkek-------------:KK50:------------------------16.07.2010-------------var
:nazar:DERİSS------------------kız&erkek---------Ecrin&Barış-----------------23.12.2010-------------var
:nazar:Edamecrin---------------kız----------------Gözde---------------------2010-------------------var
:nazar:Yaren-------------------kız----------------Sezin----------------------20.02.2011-------------var
:nazar:Güldenaz----------------kız----------------:KK50:------------------------:KK50:---------------------var
:nazar:Tatlışoğlu---------------kız-----------------İlke-----------------------03.03.2011-------------var
:nazar:Nuray-------------------kız----------------Özge----------------------20.03.2011-------------var
:nazar:Şafak-------------------kız----------------:KK50:-------------------------:KK50:--------------------var
:nazar:Ayer82------------------erkek-------------:KK50:------------------------21.04.2011-------------var
:nazar:Özlem-------------------kız----------------Deniz----------------------02.05.2011-------------var
:nazar:Eylem-------------------kız----------------Duru-----------------------16.05.2011-------------yok
:nazar:Ardatuana---------------kız----------------Esila-----------------------13.06.2011-------------var
:nazar:Elifce--------------------kız----------------EsmaEla--------------------18.06.2011------------var
:nazar:sbl1980------------------kız----------------Duru-----------------------01.07.2011------------var
:nazar:Mavilinilay----------------kız----------------Ekin-----------------------01.08.2011------------var
:nazar:Selen_k------------------kız----------------Beren----------------------18.08.2011------------var
:nazar:minimini------------------kız----------------Beril------------------------05.09.2011------------var
:nazar:samyeli------------------erkek--------------Eymen---------------------09.09.2011------------var
:nazar:Crameren----------------erkek--------------Mert-----------------------13.09.2011------------var
:nazar:melekceren--------------kız-----------------Melis----------------------16.09.2011------------var
:nazar:gamze81----------------erkek---------------ErsanÇınar-----------------17.09.2011------------yok
:nazar:elza81------------------erkek---------------Demir----------------------21.09.2011------------yok
:nazar:erdennazlı---------------kız-----------------Beren----------------------22.09.2011------------var
:nazar:arzufirdevs--------------kız-----------------İnci----------------------- 22.09.2011-------------yok
:nazar:tuubaaoz---------------erkek---------------Kıvanç----------------------28.10.2011------------var
:nazar:sumeyye25--------------kız-----------------NisaNur---------------------29.10.2011------------var
:nazar:medusa_0403------------kız-----------------ElvinEce--------------------20.11.2011-----------var
:nazar:nursin1981--------------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan--------09.12.2011-----------var
:nazar:ceylinirem---------------erkek---------------Enes------------------------16.12.2011-----------var
:nazar:kardelen086------------kız&kız--------------Almina&Destina-----------------:KK50:-----------------yok
:nazar:Boncuk26---------------erkek---------------Kerem-----------------------07.01.2012-----------var
:nazar:deryak53----------------:KK50:----------------:KK50:--------------------------:KK50:-----------------var
:nazar:Bermel------------------erkek---------------:KK50:---------------------------:KK50:----------------var
:nazar:girl85--------------------:KK50:----------------:KK50:--------------------------:KK50:----------------var
:nazar:sinannuray--------------erkek----------------:KK50:------------------------08.05.2012------------var
:nazar:Fadik-------------------erkek----------------:KK50:------------------------01.07.2012------------var

HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:
:nazar:Ayer82-------------------kız---------------------------------:KK50:-----------------------yok
:nazar:melikee------------------:KK50:--------------------------------:KK50:------------------------var
:nazar:arzufirdevs-------------erkek------------------------------06.09.2012--------------------yok
:nazar:sofika-------------------kız-------------------------------09.09.2012--------------------var
:nazar:sevdanehri54------------:KK50:----------------------------------:KK50:------------------------var
:nazar:sinem8484-------------kız&erkek-----------------------------27.10.2012--------------------var
:nazar:chnb--------------------erkek------------------------------08.12.2012-------------------laparoskopik serklaj
:nazar:sezen_kayaalp-----------:KK50:------------------------------30.12.2012---------------------var
:nazar:hidennisko---------------:KK50:------------------------------25.01.2013---------------------yok
:nazar:yaren58-----------------:KK50:------------------------------:KK50:----------------------------yok

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
Regrete---------------------:KK6:
jorjet-----------------------:KK6:
paşam3405------------------:86:

kızlar merhaba bir süredir giremiyorum kıvanç diş çıkarıyor ve çok huzursuz yemiyor uyumuyor kısaca canıma okuyordolayısıyla size çok vakit ayıramıyorum, listeyi güncelleyemiyorum..
eğer sizlerde kabul ederseniz listeyi duyaydin'e devretmek istiyorum hamileliğin başında ve bilgisayar öğretmeni olması nedeniyle eminim benden daha çok ilgilenecektir topikle ve listeyle..
ben çok kısıtlı olan zamanlarımda listeyle uğraşmak yerine sizlere merhaba demek yorum yapmak istiyorum beni anlayacağınızı umuyorum..

kızlar merhaba bir süredir giremiyorum kıvanç diş çıkarıyor ve çok huzursuz yemiyor uyumuyor kısaca canıma okuyordolayısıyla size çok vakit ayıramıyorum, listeyi güncelleyemiyorum..
eğer sizlerde kabul ederseniz listeyi duyaydin'e devretmek istiyorum hamileliğin başında ve bilgisayar öğretmeni olması nedeniyle eminim benden daha çok ilgilenecektir topikle ve listeyle..
ben çok kısıtlı olan zamanlarımda listeyle uğraşmak yerine sizlere merhaba demek yorum yapmak istiyorum beni anlayacağınızı umuyorum..

tubacım sana da söylemiştim zaten,benim için sakınca olmaz seve seve devralırım,tabi itirazı olan yoksa..

duygucum chnb ek liste göndermişti bana bende sana göndereyim
listeye ek

Sezen - 1 Eylül 2009 - serklaj yok erkek bebek- doğum

kelebek41- serklaj yok- takip eden dr: Medet Yılmaz- İstanbul

safak - serklaj var- serklaj ve takip: Prof. Dr. Ahmet Erdem- Ankara- doğum

nurcan35- serklaj yok- d.t: 07. 2011 - kız bebek- isim: Eylül

samyeli serklaj var- serklaj ve takip: Dr. Tanser Şenses- Eskişehir - sonuç doğum

ozlem483 serklaj var- 02.05.2011- kız- isim: Deniz

pares83- serklaj var- 21.03.2012- kız bebek

Durubebek(Eylem) serklaj yok- takip: İstanbul dr. selman laçin- çorlu seval eker

sezen-kayaalp- serklaj var- serklaj ve takip: Rıza Karaca- sonuç hamile - bitlis

sevdanehri54- serklaj var- dr. meltem çavuşoğlu istanbul

bir de listede deryak53 ün bilgileri eksik:

serklaj var- 21.02. 2012- kerem- sezaryen doğum

listeyi benden alıntı yaparak yayınlayabilirsin sen bilirsin ama ben yinede yazayım baştaki ve sondaki[quote tuubaaoz]
yazılarını parantezlerine kadar sil yayınlamadan önce
ayrıca istersen daha düzenli bir tabloda yapabilrsin daha önce tablmuz vardı ama kkda değişiklik oldu silindi bende yapmadım böyle bişeyle idare ettik ister devam et istersen yenile..

birde benim yazdıklarıma bakarsan iyi olur chnb liste vermişti ama ekledimmi emin değilim alıntı yapıp başka varmı diye sormuş olmam lazım

ahaha yaşasın bana iş çıktı :))))))) hallederim hiç sorun olmaz tubacım bakarım neler yapabilirim daha düzenli olacaksa tablo da yaparım biraz kurcalamam lazım:KK34: kıvanççığı öp ve mıncır benim için :KK9:,prenslerim tabiki de seni de eklerim daha kendimi ekliycem :))))

tubacım bu arada bu listeye ek gönderdiklerin her iki listeye de eklenecek dimi karışık yani

Son düzenleme:
evet canım doktor tavsiyelerine ve anne bebek lsitesine sen ayıracaksın artık kolay gele sana:KK1:
eee kendini eklemek sana nasip oldu bak uğurlu gelir inşallah

yeni isimler:

yasnur serklaj var. erkek bebek isim:?, dt:2010 (30 haftalık doğum)

sinop-e serklaj var- d.t:2010 kız bebek, isim: melis

ozlem483 serklaj ve takip: prof. erol tavmergen- izmir

elfce: serklaj ve takip: dr handan aytaç özkul- istanbul

jaluse- serklaj var 15 .07. 2011 - erkek bebek isim:?

nefisem- vajinal pessary var- 02. 2011- almanya bebek :?

Ayer82- dr. tayfun toptaş takip ve serklaj- erzurum

Mavinilay- 1. bebek serklaj:kemal özgür takip: dr. erhan muluk
2. bebek serklaj ve takip: erhan muluk

Mavinilay- 1. bebek serklaj:kemal özgür takip: dr. erhan muluk
2. bebek serklaj ve takip: erhan muluk antalya

bunlarda var birde chnb nin takibini yapan bayan dru var

tubacım sana da söylemiştim zaten,benim için sakınca olmaz seve seve devralırım,tabi itirazı olan yoksa..

Çok sevindim valla Tuba da bebekle zorlanıyordu... Sen de bilgisayar öğretmeni olarak iyi bir şekilde devam ettirirsin...:KK16:

ahaha yaşasın bana iş çıktı :))))))) hallederim hiç sorun olmaz tubacım bakarım neler yapabilirim daha düzenli olacaksa tablo da yaparım biraz kurcalamam lazım:KK34: kıvanççığı öp ve mıncır benim için :KK9:,prenslerim tabiki de seni de eklerim daha kendimi ekliycem :))))

tubacım bu arada bu listeye ek gönderdiklerin her iki listeye de eklenecek dimi karışık yani

Canım dr isimleri tavsiye listesine diğerleri diğer listeye eklenecek... Zaten artık eskilerden pek kalmadı yeni isimler eklerim 1150 ye geldim ama zaten bundan sonrakiler umut listesi(istersen başlığa bunu yaz) ne ekle... Dr isimlerine de bakabilir miyim bilmiyorum... Yeni arkadaşlar denizanası var bir de eylülgülü...

Evet canım tuhaf biraz su saat oldu daha konuşamadık aksam Cemil bey kendisi arayacakmış bekliyoruz daha arayan soran yok

İnşallah fiyatta tarihte hastanede iyi olur canım:))

Canım bende gecen sene hamileyken medicalparkin aciline gitmiştim üstelik iki kere ücret almamislardi

Demek acilde almıyorlar ben bir de medipolün aciline gittim 8 de sabah. 45 tl aldılar ama bana fiş kestirdiler...

Dr'um diye söylemiyorum gercekten cok iyidir, dr'lugunun yanında cok iyi bir insan cok merhametli; Naciye mulayim. Bağlı olduğu bir hastane yok, anlaşmalı oldugu hastaneler var, senin tercihine göre oralarda yaptırıyor doğumunu. Cok sakın ama detayci biri, hicbi şeyi atlamaz. Bugün karsimiza resmen grafik ve tablolarla çıktı. Haa daha önce bahsettigim "dinamik rahim" i de sordum, rahim boyunun kısalmasi ile ilgili bütün durumlar varsayımdan ibaret oldugu için bazı sebeplerin adı konulmaya çalışılıyor, bunlardan biri de dinamik rahim olabilir litaraturde böyle bisey yok dedi. Mesela benimki 2'den 2,5'a uzamamış, rahim boyu uzamaz dedi rahim kaslardan olusan dinamik bir yapı oldugu için aldığı baskıya göre 1 cm civari aşağı ya da yukarı doğru oynama gösterebilir dedi, aşağı oldugu zaman kisalma kabul ederiz, yukarı oldugu zaman bası azalmış deriz dedi. Aynı bası uygulandığında tekrar kisalma olacaktır dedi. benim 2 cm olculdugu zamanki kasilmalarim son iki haftadır olmadı için yani baskı azaldığı için şimdi 2,5 olculuyor dedi. Uzamasının sebebini yatmamdan ziyade kasilmalarin olmaması olarak açıkladı. Niye kasildim ozaman ben dedim, ortada gecmis bir deneyim, genetik bir bulgu ya da efeksiyon yok, ne desem boş hepsi varsayımdan ibaret kalır dedi. Baskı dediğiniz ne ozaman sadece bebeğin ağırlığı değil, kasilma sırasında uyguladığı kuvvet mı dedim, aynen öyle dedi...uzun lafın kısası cok bilinmeyenli bir denklemin içindeyiz arkadaslar, inşallah güzel Allahım hepimizin kuzuları için "ol" demiştir.

İsme gelince; ilk doganin göbek adını rahmetli babamin adını koyacağım kesin; Halil. ben ilk hamileliğin 8. Ayında kaybetmiştim babami, ozamanda cok istemiştim adını ogluma koymayı, saolsun hiyar kocam musade etmemişti, cok ağlamıştım son gorevimi yerine getiremedim diye simdi nasip olur inşallah, aslında hırsımdan ikisinin adınıda Halil koymak istiyorum, al öyle yapılmaz böyle yapılır diye ama neysseee:) diğer isimlerinde netlesemedim henüz....

nerede canım dr n? sanki prof gibi maşallah...

Bende bu yazıyı okuyunca cok sevindim ümitlendim fakat biraz önce tv izlediğim haberle çelişiyor yeni yasaya göre sskli hastalar önce devlet hastenesine gidecek eğer ordaki imkanlar yetersizse doktor özel hastaneye sevk edecek simdi bu durumda demezlermiş sen devlete gelmeden özelde niye doğuruyorsun ama belki SSK yi değilde ozelsaglik sigortası devreye girdiği icin faydalanırız ama insallah erken dogum yapıp kuveze ihtiyac duymayız

Hadi ya... Ama dooğumu orda yapsak oranın yoğun bakımına girse yine öder miyiz? Yani oraya başka yerden gitmese bebek?

Arkadaslar yarin sabah saat 10 da randevum var.hayirlisi bakalim
Gebelik oncesi yapilmasi gereken testleri bir kagida not aldim.insallah islerim yolunda gider.
bugun kalbim kafese sikismis kucuk bir kjs gibi.su dr meselesine alisamadim bir tjrlu.
Insallah rabbim hepimize hardim eder ve mutlu sona ulasiriz.
"ALLAH NASIP ETMEYECEGI BIRSEYI HAYAL ETTIRMEZ."HZ.OSMAN

Aynı saatte dr deyiz güzel haberler veririz inşallah... söz de harika...

X