Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

inci çok güzel bir isim,deniz ve melis de öyle ama leyla ismini ben pek sevmem,kaç tane leyla isimli tanıdığım varsa hepsi hakikaten "leyla" gibi

Ne güzel bir rüyaymış... İnci de Arzufirdevsin kızıynın adı bence çok güzel ve değerli bir isim...Melis bana isim furyası olur ya bir dönem öyle bir isim gibi bence... Okulda yaşarız biz bunu o jenerasyonda doğan sınıflarda 3-4 tane olur Özge, Merve, Mert, Furkan vb...

Deniz de kıza da erkeğe de olur tek isim mi olacak bu kez?

sağol canım
serklaj konusunda inşallah mı desem demesem mi ben de inan bilmiyorum,hangisi bebeğim ve benim hakkımda hayırlı olacaksa öyle olsun diyorum

Hayırlısı neyse o olsun? Enfeksiyon için neler yapıyorsun?

amin,henüz dikiş olmadığı olmadığı için enfeksiyon riski için bir ilaç filan kullanmıyorum,sadece sık sık iç çamaşırı değiştiriyorum ve wc sonrası temizliğe dikkat ediyorum,doktorun da kontrolünde ph ı 3,8 olan sebamed in intim wash kullanıyorum banyo yaparken (tabiki içeri sıkmıyorum sadece dış kısmını şöyle bir elimle geçiyorum içeri kaçmaması lazım biliyorum),şimdilik sıkıntım yok,şu yakınlarda yine kan tahlili ve idrar tahlili ister doktor onları yaptırırım,takipte olcaz,sirkeli su işini yıllar önce genç kızken gittiğim bir kadın doğumcu söylemişti çok sık mantar oluyordum (meğerse şeker hastasıymışım kimse anlamadı ondan mantar oluyormuşum) doktor adetli günlerimd taharetlenirken sirkeli suyu söylemişti ama ben biraz hassasım galiba pek iyi gelmemişti,bu intim wash u yaklaşık 8-9 senedir kullanıyorum maşallah diyeyim çok memnunum (gerçi onu da başka bir kadın doğumcu önermişti bu doktorum da onayladı)

herkese selamlar sizleri takip etmeye çalışıyorum umarım herkesler iyidir

sinem erken doğum yapmıştı bildiğim kadarıyla bebeişleri allaha şükür iyilerdi

sofika bende inci ismini beğendim isim koymak gerçekten zormuş :26: bu arada az kalmış doğuma maşallahhh benim kızımın ismide Rüya olacak inşallah

bende sizler gibi yatmaya devam ediyorum

Kızlar Tuba arkadaşımız da uğramıyor epeydir güncelleme yapmak lazım asında... İnşallah iyidir....
canım nasılsın görüşmeyeli
Ben çıkıyorum banyo yapıcam
ah canım deseydin senin sırtını yıkamaya gelirdim şöyle bir kafanı ovar kese filan çok güzel adamı yıkarımda benbir hafta baş agrısından ölrüsün okadar olur
canım greyfurt yasak kan pırtılaşması olanlara verilmiyo birde ananas unutmayın çünkü kan inceltici kullandıgımızda aşırı çarpıntı oluyomuş haberiniz olsun
canım arda bey sana yaramamış kanımcasen ardacıga söyle böyle böyle dikiş at diye stresini dile getir :18::18::18:
Kızlar, şimdi doktor kontrolü için evden çıkıyoruz, çok heyecanlıyım, bakalim neler diyecek???
hayırlı haberlerle gel canım işşallah gelincede yazmayı ihmal etme
rabbim korusun bebekelrimi işallah sütünüde içerse toplanır canım sen sag sag dolaba koy 6 ay korunuyo buzlukta

kızlar ne var ne yok bakalım ben bugün iftara davetliyim alt kata yemegi beleşe gitirdim kanımcaşaka bir yana ilk defa hazır sofraya otucem

Kızlar Tuba arkadaşımız da uğramıyor epeydir güncelleme yapmak lazım asında... İnşallah iyidir....
canım nasılsın görüşmeyelibirgün bende olucam bu listered dogum yaptı yavrusunun adı bu diye işşallah
Ben çıkıyorum banyo yapıcam
ah canım deseydin senin sırtını yıkamaya gelirdim şöyle bir kafanı ovar kese filan çok güzel adamı yıkarımda benbir hafta baş agrısından ölrüsün okadar olur
canım greyfurt yasak kan pırtılaşması olanlara verilmiyo birde ananas unutmayın çünkü kan inceltici kullandıgımızda aşırı çarpıntı oluyomuş haberiniz olsun
canım arda bey sana yaramamış kanımcasen ardacıga söyle böyle böyle dikiş at diye stresini dile getir :18::18::18:
Kızlar, şimdi doktor kontrolü için evden çıkıyoruz, çok heyecanlıyım, bakalim neler diyecek???
hayırlı haberlerle gel canım işşallah gelincede yazmayı ihmal etme
rabbim korusun bebekelrimi işallah sütünüde içerse toplanır canım sen sag sag dolaba koy 6 ay korunuyo buzlukta

kızlar ne var ne yok bakalım ben bugün iftara davetliyim alt kata yemegi beleşe gitirdim kanımcaşaka bir yana ilk defa hazır sofraya otucem

Maşallah canım Rüya da Orhan Pamuk'un kızının ismi çok güzel... Rüya gibi güzel bir olsun ...

Yazmasaydın yiyecektin şaplağı... Baktım diyet topiğine yazmışsın bak ben senin için gecenin köründe bile yazdım sabaha hazır olsun paşam bakar dedim...

Afiyet olsun...

evet canım benim için rüyaydı bu anları yaşamak allah nasip etti
senin nasıl gidiyor bir sorun yok bildiğim kadarıyla

bu arada bu ciğer geliştirici iğnelerin vurulma haftası varmı ?

hadi maşallah inşallah rüya bebek vaktinde gelsin,sen hangi ildeydin?

hadi yine iyisin,bu iftarda da sen rahat et,afiyet olsun şekerim :)))))

evet canım benim için rüyaydı bu anları yaşamak allah nasip etti
senin nasıl gidiyor bir sorun yok bildiğim kadarıyla

bu arada bu ciğer geliştirici iğnelerin vurulma haftası varmı ?

Çok şükür iyi şimdilik..Senin nasıl benim yarın kontrol var...24 ten sonra yapılabiliyor dr ne sor gerekli mi diye...

ne güzel bak dr.un temkinli gidiyor... gerek kalmaz umarım serklaja, sağlıkla alırsın kucağına bebiğini sorunsuuzca

Deniz cook güzel bence, pekte tanidık geliyo :44: aaa oğluşumun ismiymiş :))

maydanozda yeme canım sen...havuçla greyfurtu bende ilk duydum...

kızlar inanılmaz şu anda o kadar net ki bebişimin hareketleri
bilgisayar başında otururken karnım sıkışıyor ya, fıkır fıkır, ben artık emin oldum bebişimin hareketleri bu

gece rüyamda + hidenniskooooo hidenniskooo ..+ diye geziyodum... anlamı ne ki diye düşünmüştüm ondan olabilir mi bu rüya... bi de "işler güçler" dizisinde kız "sadiiiiiii, sadiiiiiiiii..." diyodu korku filmlerindeki gibi ondan etkilendim heralde

ne dedi?? iyi şeyler dedi umarım bebişler hakkında=?

amin canım inş. ufacık mideler tanıştı zaten anne sütüyle, severler fazlasını da inş.

Çok şükür iyi şimdilik..Senin nasıl benim yarın kontrol var...24 ten sonra yapılabiliyor dr ne sor gerekli mi diye...

aman iyi olun hep inşallahh
bende iyiyim arada bir alt taraflarda ağrılarım var ama şükür
bana doktorum 29. haftadan itibaren dedi bende en erken haftaya gidicem kontrole o yüzden geç kalırmıyım dedimde sanırım zaman kısıtlaması yok

chnb sağol canım bi sen cvp yazmışın.. ama benim daha cok cvba ihtiyacım var...

değiştirsem mi doktoru ne dersin, pek bi kaygisiz geldi bana, haklı mı söylediklerinde sence?

ya aslında pek isim yok henüz içime sinen
ama bana en çok eliz yada elis sıcak geliyor
eşimde deniz istiyor ama ben hem kız hem erkek ismi diye pek istemiyorum

Memorialden aradılar şimdi... Ama bilgisayardan seslendirmeydi canlı olsaydı bu randevu konusundaki hassasiyeti geri dönümlerde de gösterseniz diyecektim:))

güldürdün beni

biz de düşündük denizi
melis de arkadaşım koydu daha yeni
inci güzelmiş ama birkaç inci tanıyorum çok iri yarılar inci gibi değiller
gerçi senin kız minyon
tam bir inci olabilir

atıver göbecikleri der gibi
atıver dikişleri diyeceğim 3-5 göbek de atıcam

ay bende narmik e takmış durumdayım
söylenişi çok hoşuma gidiyor :)

birde chnb ile telde konuşurken regrete şöyle demişti
paşam böyle yazmıştı
sofikada da oldu diye konuşuyoruz
eşimde bakıyor bana tuhaf tuhaf
bizim için okadar noırmal ki

evet ya.. söylenişi güzel diye olabilir.. hideniskoooo hideniskooo

sende Deniz koy, sofika da, ben 2.yi de Deniz koyayım :))) ben cok seviyorum Deniz ismini yıllardır, eşimde bıdı bıdı yapmadı sağolsun... evet önüne isim koymak gerek kimlik bunalımı yaşamasın diye belki de

arkadaşlar bi fikir verin bana,, doktorumun yaklaşımı bu, cuma işe başlıycam...tedirginim biraz.. hani 2 dr. arasında bayağı söylem farkı olunca korkuyorm bişey olursa diye...yukarıdakilere ek olarak vajenden ölçüm yapılmadı bana hiç

benim doktorumda çalışmam da sakınca var mı derdim yok yok çalış derdi
ama bende dikiş vardı
32 haftaya kadar çalıştım ben
sonrasında da hiç yatmadım

bunda tedirginliğim ondan

sende dikiş atılmıyorsa bence dinlenmelisin
sen neden riskli gebelik doktoruna gitmiyorsun
onlar biraz dha temkinli oluyorlar

bu arada hidenniskonun hiçbir anlamı yok :)

Canım net bir erken doğum riskin görünmüyorsa yapmayabilir ben de soracağım bu durumda dr nin tavrı nedir merak ediyorum kesin takip der:))

chnb sağol canım bi sen cvp yazmışın.. ama benim daha cok cvba ihtiyacım var...

değiştirsem mi doktoru ne dersin, pek bi kaygisiz geldi bana, haklı mı söylediklerinde sence?

Canım genç bir dr imiş tecrübesi ne kadardır bilemeyiz urfa büyük bir şehir yok mu yard doç, doç, prof filan... nerede çalışıyorsun sen? başla demiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…