Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cnm çok az kalmış seninde kendi derdimle uğraşmaktan hiç bakamamıştım sayfalara son 5 hafta ne güzel alıcan inşallah bebişini kucağına nerde doğum yapıcaksın cnm fakultedemi?

Merhaba arkadaşım öncelikle çok faydalı bir çalışma yapmışsınız teşekkür ederim. Ben de sizin gibi yatarak geçiriyorum baştan beri hamileliğimi. Ben de Ataşehir Memorialden Riskli gebelik dr si doç. dr. Arda Lembete gidiyorum bana 13 artı 4 te laparoskopik serklaj yapıldı karından 4 kesi açılarak rahim ağzım dikildi. Daha önceden 2 sene önce de 25 haftalık erken doğumla bebeğimi kaybetmiştim. Şimdi benim merak ettiğim Allah korusun ben yine erken doğum yapsam oraya doğum için dr me haber verip acilden giriş yapmamış olsam bebek için küvez gerekse acilden kabul edilmez mi? Yani bahsettiğin haktan yararlanamaz mıyım?
Canım geçmişte yaşadığın acı tecrüben ve meleğin için çok üzüldüm, Allah kimseye yaşatmasın. Özel hastanelerdeki durumu öğrenmek için SGK müdürlüğüne gidip , herşeyi öğrendim. Bilgilerin detayını aşağıdaki topicte yazdığım kısımdan takip edebilirsin canım, herşeyi paylaştım. O zaman memorial, acıbadem gibi özel hastalerin kaprisleriyle doğum anında uğraşamam diye hastane değiştirdim. Bahçelievler eski JFK şimdi Acıbadem hastaneleri grubuna bağlı Aile hastanesine gittim bir kaç kez. Orada SGK anlaşması var. Buraya başladıktan sonra Plasentamın yukarıya çıktığını ve artık rahmi kapamadığını öğrendim. Şimdi yine hastane değiştirip ya eski hastaneme memoriala geri döneceğim ya da Bakırköy Acıbademe devam edeceğim, henüz karar veremedim.

http://www.kadinlarkulubu.com/hamile...l#post25176884 (Plasenta previa)

Yazıyı buraya da kopyalıyorum.

Öncelikle tüm özel hastaneler SGK ile anlaşması olsa da olmasa da bebek yoğun bakımı ile ilgili herşeyi SGK ya faturalandırmak zorunda. Fakat hastaneler öncelikle bunu inkar yoluna gidiyor. Örneğin, ben dün memorial şişli ve acıbadem bakırköy hastanelerini aradım. Her iki hastanede ilk başta küvez parasını SGK karşılamıyor dedi. Ben yeni özel hastaneler ve acil yönetmeliğinden bahsedince durumlar değişti, en azından memorial için. Acıbadem kesinlikle bu yasayı kabul etmiyor, yok öyle birşey diyor. Memorial hastanesine ise ayrıca yazılı olarak bilgi talep formu ilettim (fiyat talebi formu) ve geri döndüler. Söyledikleri şu: Siz Güneşlide oturuyorsunuz eğer durumunuz acil ise buraya gelene kadar size yakın SGK ile anlaşmalı kuruma gidebilirsiniz. SGK buraya gelmenizi kabul etmez diyor (Bugün SGK ya sordum, bu koca bir yalan, hastane kıvırıyor. Burada önemli olan sizin aciliyetiniz değil, bebeğin aciliyeti önemlli diyor. Tut ki sen o anda mecidiyeköydeydin oraya gittin diyor. Ayrıca bebeğin küveze girmesi annenin doğumundan bağımsız başlıbaşına acil bir durumdur diyor). Üstelik ben hastaneye gittiğimde özel hastane faturayı SGK ya SUT (sağlık bakanlığının rayiç fiyatları) fiyatlarıyla beyan etmek zorunda. Konunun acil olup olmadığına karar verecek merci biziz, hastane değil diyor.

SGK anlaşması olmayan özel hastanede acil veya bebek yoğun bakım ücretini SGK'ya faturalandırma nasıl oluyor? (SGK dan aldığım bilgi)

1-) doğum yaptınız ve bebek yoğun bakım küvezine girdi. Bebeğe SGK kaydı bile yapmaya gerek yokmuş. Bebek ...A...... (aile soyismi) adı ile bebeğin tüm masrafları annenin ya da babanın SGK kaydına SUT fiyatları ile faturalandırılır(SGK fiyatlarıyla). Bu faturalandırmayı direkt kuruma yapmaları lazım, ama size zorluk çıkarmak için faturayı size verirler, siz bize getirirsiniz, acil olduğunun onayını veririz ve ödemeyi size yaparız dendi.

2-) Hastane size SGK fiyatları ile değil kendi cari fiyatları üzerinden fatura vermek ister (Örneğin küvezin SGK fiyatı 400 ama hastanenin cari fiyatı 2.000 TL.). Bu durumda alo 170 hattını arayıp şikayet edersiniz (haftasonu ise pazartesi şikayet edilir.), hastane yetkilisi ile alo 170 yetkilisini konuşturun. Hastane ikna olmaz ise bırakın kendi fiyatlarıyla fatura kessinler, siz ödeyeceğinizi söyleyin. İkna oldularsa zaten SUT fiyatları ile fatura keserler ve 1. adıma dönmüş olursunuz. Cumartesi taburcu olacaksınız ve şikayet edecek yer bulamıyorsanız faturayı alın ve aşağıda anlatılanları yapın. Örneğin bebeğin 2 günlük küvez ücreti SGK fiyatıyla 800 TL., kendi fiyatlarıyla 4.000 TL. Siz 4.000 TL. lik faturanın 800 lük kısmı için bizden (cibali SGK) onay alacaksınız ve biz hemen ödeyeceğiz. Geri kalan 3.200 TL. lik kısmı için İl sağlık müdürlüğüne gidiyorsunuz, hastane hakkında bir şikayet dilekçesi yazıyorsunuz dedi. Dilekçe içeriği "ben şu tarihte doğum yaptım hastane bana SUT fiyatları yerine cari fiyatları ile fatura kesti. SUT kısmı olan miktar Cibali SGK tarafından acil/ yoğun bakım ücreti olarak onaylandı ve tarafıma ödendi. Aradaki fark olan 3.200 TL. llik mağduriyetimin tarafınızdan giderilmesini rica ederim.... v.s.". Dilekçe onaylanınca aradaki fark da size geri ödeniyor, ama bu süreç (dilekçenin onaylanması falan) biraz uzun olabilir dedi. Özellikle hastane bu ikinci maddede anlatılanları yaparsa yani cari fiyatları üzerinden fatura keserse 2. bir suç işlemiş olur dedi. İlk suçu SGK ya fatura kesmemek, 2.cisi ise SUT fiyatlarını inkar.

Kızlar Amerikan hastanesinin acil bölümü bu yüzden 10 gün kapatılmış, bilginize. Biraz uğraşlı bir süreç.

Yetkili not olarak şunu söyledi. doğum doktorunuz bebek küveze konduktan sonra raporuna şöyle birşeyler yazsın dedi " Nakle uygun değildir, acil küveze kondu". Yazdırabiliyorsanız yazdırın, yazmıyorsa çok da önemli değil.

Cibali SGK
İtfaiye cad. No 54 Unkapanı/ Fatih

kızlar yazdığım arkadaş cevaplamış sağ olsun...

Canım görümcelere diyemem de eşim bundan önceki kontrolde o yapmıştı... Ama hala aramız limoni demem öyle üstünkörü hallederim... sirkeli su yakmıyor canım...

Regretede de belki geç olmuştur bilemem...

cnm elektrikli makineyle sağıyorum buzluğa koyuyorum giderken götürüyorum hastaneye keşke içebilseler şifa olsun kuzucuklarıma
Canım fazlalık sütleri buzlukta sakla... Poşetler satılıyor tarih yaz sakla... sık sık sağ fazlalaşsın...

cnm çok az kalmış seninde kendi derdimle uğraşmaktan hiç bakamamıştım sayfalara son 5 hafta ne güzel alıcan inşallah bebişini kucağına nerde doğum yapıcaksın cnm fakultedemi?

canım Allah kısmet ederse fakultede dusunuyorum,persembe kontrolum var bu sefer dikisi konusucam bakalım ne zaman alınacak.Cok sukur Allah´ıma bu gunlere gelebildik kızımla,insallah bundan sonrası da sorunsuz gecer ve sag saglım alırım kuzumu kucagıma.Her gun dua ediyorum,hem kendi yavrularım icin hem seninkiler icin hem de butun ana kuzuları icin,Allah´ım korusun.

çok geçmiş olsun canım,dikkat et kendine

ya kızlar benim doktor greyfurtu yasakladı havuç,greyfurt,adaçayı,papatya,kekik bunlar yasak bana:44:

herkese iyi geceler.
sofika ben ayda bir penisilin iğne yaptırıyordum hamileliğimde enfeksiyonu önlemek için.ama drdan dra farklılık gösteriyor sanırım.

canım penisilin iğnesini serklajını yapan doktorun mu vermişti yoksa aral bey mi?biz daha serklaj olmadığı için antibiyotk olayını konuşmadık aral beyle

Kızlar, şimdi doktor kontrolü için evden çıkıyoruz, çok heyecanlıyım, bakalim neler diyecek???

hayırlı haberlerle dönersin inşallah

Son düzenleme:

evet maşallah şaka maka ilerledin bitirdin haftaları,inşallah sağlıkla al yavrunu kucağına,darısı da başımıza..

SİNEM ccanım maşallh bebişlerine sağlıkla evine getiriceksin inşallah.

DUYAYDIN serkilajımı yapan dr vermişti.aral bey biliyordu yaptırmaya devam et dedi. ama kendi uygulaması nedir bilemiyorum canım.

kızlar inanılmaz şu anda o kadar net ki bebişimin hareketleri
bilgisayar başında otururken karnım sıkışıyor ya, fıkır fıkır, ben artık emin oldum bebişimin hareketleri bu

evet maşallah şaka maka ilerledin bitirdin haftaları,inşallah sağlıkla al yavrunu kucağına,darısı da başımıza..
amin inşallah!

bilgisayar başında otururken karnım sıkışıyor ya, fıkır fıkır, ben artık emin oldum bebişimin hareketleri bu
hadi maşallah

SİNEM ccanım maşallh bebişlerine sağlıkla evine getiriceksin inşallah.

DUYAYDIN serkilajımı yapan dr vermişti.aral bey biliyordu yaptırmaya devam et dedi. ama kendi uygulaması nedir bilemiyorum canım.

hımmm o zaman aral bey de kesin antibiyotik verir(zaten şeker hastalığım yüzünden enfeksiyondan daha çok korkuyor) aral bey doğru bulmadığı tedaviyi devam ettir demez :)

kaçıncı haftada serkilajı yapıcak güzelim belli mi

aslında yüzde 90 yapıcaz serklaj dedi,ama şeker hastalığı sebebiyle yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal bir durumdayız,serklaj olsam enfeksiyon büyük derdim(malum mikroplar şekerli ortamı sever),yaptırmazsak da bebeği kaybetme ihtimalimiz var,o yzden 12. haftadan itibaren 2'şer hafta arayla rahim ağzını ölçücem,kısalma olmaya başlarsa hemen dikişi atarız dedi,beklemede ve temkinli haller içerisindeyiz

Canım kızımız hareketli demek ... İsim ne olacak belli isimler var mı?

Sofika canım senin netleşti mi isim?

Sinem bebeklerden topuk kanı aldılar mı bu kiloda bebeklerde doğru çıkmıyormuş sonuç...

Memorialden aradılar şimdi... Ama bilgisayardan seslendirmeydi canlı olsaydı bu randevu konusundaki hassasiyeti geri dönümlerde de gösterseniz diyecektim:))

hayırlısı olsun bebek ve senin için inşallah canım.tabi umarım kısalma olmazda serkilaja gerek kalmaz.

hayırlısı olsun bebek ve senin için inşallah canım.tabi umarım kısalma olmazda serkilaja gerek kalmaz.

sağol canım
serklaj konusunda inşallah mı desem demesem mi ben de inan bilmiyorum,hangisi bebeğim ve benim hakkımda hayırlı olacaksa öyle olsun diyorum

canım isim henuz netlesmedi,hatta ben acaba size de sorsam mı diye bile dusundum
bir kac gece once bir ruya gordum,dogrudan isimle alakalı degil gerci ama aklıma dusurdu
benim kaynımın ve kayınvalidemin bahcesi var yakın bir kasabada,orda meyve sebze yetistiriyorlar,sag olsunlar az az da olsa herseyden bize de gonderiyorlar,organik diye diye de pek sevinerek yiyoruz.neyse ruyamda yine bahceden birseyler getirmis kayınvalidem bana veriyor,bir bakıyorum inciler dizmis bir ipe bir suru cesit cesit boyda inci.aaaa bunlar nerden cıktı anne diyorum,e bahceden iste diyor,size de getirdim diyor,Allah Allah bahceden nasıl inci cıkar diye dusunuyorum,sasırıyorum ama cok da hosuma gidiyor.Ya gebe halimle bana ordan bir seyler yedirdiler diye sevaba girdiler yada dedim bu kızıma isim icin bir isaret midir İnci midir bu kız :)) dedim.Ruyadan sonra hic gundemde olmayan bir İnci ismi cıktı,eşime soyledim hoşuna gitti.Gerci ben hala emin degilim ama sanki kotu de degil gibi(icinde cok ´i´ harfi olmasını sevmiyorum aslında)

Onun dısında daha ilk gebeligimde dusundugumuz bazı isimler var
Deniz
Melis
Leyla
daha da var esimin listesinde aklımda bunlar kalmıs

isim isi onemli
bakalım son anda belli olacak gibi bu kızımın da adı,Allah´ın izniyle en hayırlı en ugurlu adı koymak kısmet olur insallah yavruma.

sağol canım
serklaj konusunda inşallah mı desem demesem mi ben de inan bilmiyorum,hangisi bebeğim ve benim hakkımda hayırlı olacaksa öyle olsun diyorum

evet canım,en dogrusu da bu
senin ve bebegin icin en hayırlısı hangisiyse o olsun insallah
hep sadece hayırlısını dile

mumudihaba nasılsın,neler yaptın
yakında bir bursa bulusması dusunuyoruz
feryal,bade ve ben
katılmak ister misin canım
bu arada feryal bahsetmisti daha once okumussundur belki fakultede tup bebek uygulaması 500 lira diye,istersen sen de bir fakulteden randevu al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…