- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #28.141
Yanlis hatirlamiyorsam onun kontrolude carsamba gunuydu.
Arkadasin birsey sorucam servikal yetmezlik histereskopi isleminde belli olmuyormu.bana bu islem u.u yapilmis ancak sonuc dr.bildirilecek demislerdi.
kızlar bugün bebişlerime gittik çok şükür kızı makineden çıkarmışlar oğlanda biraz sıkıntlı ciğerlerinde kanama olmuş ama doktoruMUZ KANAMA AZALDI AKŞAMA KADAR OĞLANIDA ÇIKARABİLİRİZ dedi orda başka annelerle tANIŞTIM ONLARINDA BEBEKLERİ 800 GR DOĞMUŞ ŞİMDİ TABURCU OLCAKLARMIŞ BÖYLE KANAMALAR BİZDEDE OLDUDEDİ BUNLAR OLAĞAN ŞEYLER DEDİ ÜZÜLME SÜtüN KESİLMESİN DEDİ BEN ÇOK AĞLADIM ŞİMDİ SÜTÜM YOKDEDİ BİRAZ UMUT OLDU İÇİME İNŞ İYİYE GİTCEK BEBİŞLERİM ELLEDİM BUGÜN ONLARA KIZIM GIDIKLANDI HAREKET ETTİ OĞLUMDA ESNEMEYE BAŞLADI AYY ÇOK GÜZELDİ RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN
şükürler olsun rabbimekızlar bugün bebişlerime gittik çok şükür kızı makineden çıkarmışlar oğlanda biraz sıkıntlı ciğerlerinde kanama olmuş ama doktoruMUZ KANAMA AZALDI AKŞAMA KADAR OĞLANIDA ÇIKARABİLİRİZ dedi orda başka annelerle tANIŞTIM ONLARINDA BEBEKLERİ 800 GR DOĞMUŞ ŞİMDİ TABURCU OLCAKLARMIŞ BÖYLE KANAMALAR BİZDEDE OLDUDEDİ BUNLAR OLAĞAN ŞEYLER DEDİ ÜZÜLME SÜtüN KESİLMESİN DEDİ BEN ÇOK AĞLADIM ŞİMDİ SÜTÜM YOKDEDİ BİRAZ UMUT OLDU İÇİME İNŞ İYİYE GİTCEK BEBİŞLERİM ELLEDİM BUGÜN ONLARA KIZIM GIDIKLANDI HAREKET ETTİ OĞLUMDA ESNEMEYE BAŞLADI AYY ÇOK GÜZELDİ RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN
canım söyle tabe okadar para veriyosun bak çok sinirlendimSinem canım maşallah çok duygulandım Allah onlara sağlıkla uzun ömürler versin hep böyle güzel haberler olsun. Dr lerin ilgileri de çok güzel. Hep böyle olsun inşallah...
Kızlar ev kalabalık oluyor o yüzden çok da vakit geçiremiyorum... İyiyim şükür çarşamba günü randevum. Önceki gece 7-8 defa kasılmam olmuştu öğleye doğru Memoriali aradım hemşire Arda beyle muayenedeymiş. Telefonu açan kişiye de özellikle söylemeyi unutmayın dedim yok unutmuyoruz dedi. Ama dönen de olmadı benim de düzeldi durumum aramadım.Fadike zorda kalınca endol kullan demişti Arda bey ama bana su meselemden dolayı yasak ve endişeli bir gece geçirdim. Arkadaşlarımız mağnezyum, nidilat filan kullanıyor ben böyle endişeyle sabaladım bu durumlarda ne kullanayım diye soracaktım ama birkaç kez daha olmuştu her seferine telimi alıp arayacağız diyorlar ama döne yok. Arda beye de söyleyeceğim bu durumu Hidenisko da şikayetçi bu durumdan. Hastaları daha ciddiye almalılar. Ben Femicale gitmiyorum çoğu sorunu orayla hallediyorum o zaman Ataşehirdekiler ne yapıyor çok sinir oldum...
Sizler iyisiniz gördüğüm kadarıyla...
Sinem canım maşallah çok duygulandım Allah onlara sağlıkla uzun ömürler versin hep böyle güzel haberler olsun. Dr lerin ilgileri de çok güzel. Hep böyle olsun inşallah...
Kızlar ev kalabalık oluyor o yüzden çok da vakit geçiremiyorum... İyiyim şükür çarşamba günü randevum. Önceki gece 7-8 defa kasılmam olmuştu öğleye doğru Memoriali aradım hemşire Arda beyle muayenedeymiş. Telefonu açan kişiye de özellikle söylemeyi unutmayın dedim yok unutmuyoruz dedi. Ama dönen de olmadı benim de düzeldi durumum aramadım.Fadike zorda kalınca endol kullan demişti Arda bey ama bana su meselemden dolayı yasak ve endişeli bir gece geçirdim. Arkadaşlarımız mağnezyum, nidilat filan kullanıyor ben böyle endişeyle sabaladım bu durumlarda ne kullanayım diye soracaktım ama birkaç kez daha olmuştu her seferine telimi alıp arayacağız diyorlar ama döne yok. Arda beye de söyleyeceğim bu durumu Hidenisko da şikayetçi bu durumdan. Hastaları daha ciddiye almalılar. Ben Femicale gitmiyorum çoğu sorunu orayla hallediyorum o zaman Ataşehirdekiler ne yapıyor çok sinir oldum...
şükürler olsun rabbimebak iyiye gidiyolar canım işşallah bebeginle çıkıcan o hastaneden birini sen birini eşin alıcak ak sütünle beslicen bunu unutma olurmu umud et
canım söyle tabe okadar para veriyosun bak çok sinirlendimzaten sinirleirm tepemde benim bugün eltim aradı yarın kaynanamlarla iftara geliceklermiş bugün geliceklerdi olmaz dedim benim bildigim çagırılınca gidersin kendini davet ettirmezsin şimdi diceksinizki neden yapıyosun benim işim gücüm vardı yarım şimdi onu iptal ettimek zorunda kalıcam sinir oluyorum ya emri vakilere sabahtan beri düşündüm durmum ne yapayım diye sizce menüm nasıl kızlar
tarhana çorbası yaprak sarması zeytinyaglı taze faslye nohutlu pilav tavuk köftesi biber patlıcan patates kızarması salata irmik tatlısı kola yedigün amasya çöregi hashaşlı menüm iyimi sizce :44::44:ben onları sonra çagırıcaktım oruç agzım nasıl bakıcam tadlarına ya adet olunca alıcaktım ben ya emri vakilerden sinir olmaya başladım ona göre
evet kesinlikle çok şikayetciyim,
gerçi ben sadece 1 kez gittim memoriala oda arda beyin yoğunluğundan ötürü rica ettiler diye
ilk önce ikili testimin ne zaman cıkacagını sordum dönmediler
sonra su gün cıkacak dediler o gün arayacağız dediler aramadılar
sonra sonucları öğrendik güç bela nil hanımla konustuk
mail istedim sonucları göndermediler
bence çok sinir bozucu, özellikle ödediğimiz paraları düşününce
bu durumdan mutlaka arda beye bahsetmeliyiz bence
şükürler olsun rabbimebak iyiye gidiyolar canım işşallah bebeginle çıkıcan o hastaneden birini sen birini eşin alıcak ak sütünle beslicen bunu unutma olurmu umud et
canım söyle tabe okadar para veriyosun bak çok sinirlendimzaten sinirleirm tepemde benim bugün eltim aradı yarın kaynanamlarla iftara geliceklermiş bugün geliceklerdi olmaz dedim benim bildigim çagırılınca gidersin kendini davet ettirmezsin şimdi diceksinizki neden yapıyosun benim işim gücüm vardı yarım şimdi onu iptal ettimek zorunda kalıcam sinir oluyorum ya emri vakilere sabahtan beri düşündüm durmum ne yapayım diye sizce menüm nasıl kızlar
tarhana çorbası yaprak sarması zeytinyaglı taze faslye nohutlu pilav tavuk köftesi biber patlıcan patates kızarması salata irmik tatlısı kola yedigün amasya çöregi hashaşlı menüm iyimi sizce :44::44:ben onları sonra çagırıcaktım oruç agzım nasıl bakıcam tadlarına ya adet olunca alıcaktım ben ya emri vakilerden sinir olmaya başladım ona göre
Benim anestezi uygulanmadan yapilmisti.yapan dr prof.dr gurkan uncu idi.u.u de yapildigi icin dr direk bilgi verilmisti.insallah gebel testleri ay icerisinde halledebilirsem buji testini ismail beyde yaptiririm.Canım benim histeroskopim anestezili olmuştu bu işlemde dr m buji ile ölçüm yaptığını ve 8 lik bujinin hemen ilerlediğini sonraki hamilelikte serklaj gerektiğini söylemişti...Bundan çıkardığım anlaşılmıyor ama kesin cevabını bilmiyorum...
Canım bizim gibi durumu riskli hamileler icin doktora vaktinde ulaşmak önemli Arda beyle konus bunu en azından ordakileri uyarır bende bugün Cemil beye ulaşamadım ikili testin sonuclarını ogrencektim sekreteri 7.30 gibi ara dedi Bakalım ulasabilecekmiyim o saate..Sinem canım maşallah çok duygulandım Allah onlara sağlıkla uzun ömürler versin hep böyle güzel haberler olsun. Dr lerin ilgileri de çok güzel. Hep böyle olsun inşallah...
canım daha bazı şeyleri degiştirdim ben çıkrdım yaneo menü de ne öyle
Ben bahsedeyim sen de bahset canım bu hastanenin genelinde böyle o servisle ilgili değil. Kaç kere bir şey soruyum cevabını bilen yok o ona bağlıyor o ona sonunda telefonumu istiyorlar ki defalarca oraya gitmiş biri olarak orada var olduğu halde. Döneceğiz diyorlar dönmüyorlar. Arda bey orada olmasa kesinlikle gitmem şu işlerden Allahın izniyle kurtulayım... Ama nedense yarın randevunuza gelecek misiniz diye aramayı unutmuyorlar ama....
Ücret konusunda da öyle kesinlikle. Biz hiç bir işlemin ücretini işlem bitmeden öğrenemedik hastane sürecinde(
Canım senin adetin yeni bitmedi mi? Belki son günlere olursun tekrar o zaman da bayram temizliği olur iyi olmuş şimdi bence menü de süper...
Düşük yapan kadınların bağışıklık sistemlerinde bir sorun varsa, onlara eşlerinden alınan kanla üretilen bir aşı yapılıyor. Dr. Seval Taşdemir, birçok kadının bu aşı ile anne olduğunu söylüyor...
* Tekrarlayan düşüklerde, günümüzde kullanılan en yeni tedaviler nelerdir?
Düşüğün nedenine göre üç ayrı tedavi uyguluyoruz. Düşük kromozom bozukluğundan oluyorsa yani doğacak bebekte anomali olacaksa ve anne ile baba bunun taşıyıcısıysa, o hastalığı bebek doğmadan önce ayıklayabiliyoruz. Bu yöntemin adı PGD. Düşüklerin en büyük nedeni kromozom bozukluğudur ama anne ya da baba taşıyıcı değilse, bunu yapmaya gerek yoktur. İkinci tedavi kan pıhtılaşmasını engelleyici tedavidir. Kadınlarda kan pıhtılaşması sorunları düşüğe neden olabilir. Bunun için kanın pıhtılaşmasını önleyici birtakım ilaçlar da kullanıyoruz. Bazen de düşükler bağışıklık sistemi sorunundan ortaya çıkıyor. Anne, bebeği yabancı bir madde gibi algılıyor ve vücuttan atmaya çalışıyor. Bu durumda bebek düşüyor. Anne ile babanın kromozom yapıları tesüdüfen birbirlerine benziyorsa, bu soruna daha çok rastlıyoruz. O zaman tedavi için 'İntravenöz İmmünglobulin' ve 'Lenfosit aşısı' denen bir tedavi uyguluyoruz. Çok iyi sonuçlar aldık. 10 yıl boyunca sürekli düşük yapan bir hastam, bu yolla anne oldu.
YAN ETKİSİ YOK!
* Düşüklere karşı koruyan aşı, nasıl yapılıyor?
Lenfosit aşısı, 1978 yılından beri var. Günümüzde açıklanamayan kısırlık ve yardımcı üreme teknikleri ile ısrarla gebelik elde edilemeyen vakaların tedavisinde de kullanılıyor. Erkek eşten alınan kan örneğindeki lenfositler ayrıştırılıyor. Anne adayının koluna ve cilt altına, 4 ayrı noktadan bu aşı yapılıyor. Aşı hazırlanmadan önce baba adayı mutlaka Hepatit ve HIV açısından inceleniyor. Lenfosit aşısı hamilelik sırasında da uygulanabiliyor. Anne adayına ve gelişmekte olan bebeğe herhangi bir zararı bulunmuyor. Lenfosit aşısı ile tedavi gören anne adaylarının bebeklerinde doğumsal anomali artışı veya gelişme geriliği saptanmamıştır. Ayda bir kez olmak üzere üç kere hamilelik öncesinde, iki kere de hamilelik sonrasında yapılıyor.
* Kimlerde başarılı oluyor?
Lenfosit aşısı ve İntravenöz İmmunoglobulin tedavisi; açıklanamayan kısırlık vakalarında, tekrarlayan düşük vakalarında, tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında başarılı oluyor. Bu konuda tedavi ettiğimiz 11-12 kez düşük yapmış ve bu destekleyici tedavi yöntemi ile çocuklarını kucaklarına almış birçok hastamız var.
PASAM
O menu ne oyle.ozen gosterdigin ortada ama bu sicaklarda cok fazla degilmi.
Nacizane bir fikrimi paylasmak istedim.surekli kilo probleminden bahsediyorsun.
En yakin arkadaslarimdan biri yillarca 90 li kilolarin uzerindeydi.akupunktur ve diyet dahi sonuc vermedi.en son dahiliye dr gitti bundan bir sure once tam llarak hangi testler yapildi bilmiyorum ama.En son konusmamizda INSILUN DIRENCI olarak ifade ettigi testin normalden 4 kat fazla ciktigini.eger kontrol altina alinmazsa yakin zamanda seker hastasi olabileceginini soylemis.su gunde bir ilac kullaniyor.hem kilo vermeye baslamis hemde en onemlisi sagligina kavustu.
sende yaptirmis olabilirsin ama eger yaptirmadiysan aklinda olsun.belki sanada faydasi olur.
ilk defa boyle bir aşı duydum,ilginc geldi
gecmişten bir alıntı:
septum ameliyatı dediğinde histereskopi olmuyormu zaten,,yani teşhis amaçlı yapılan histereskopi var birde operasyonel histereskopi,benimki operasyoneldi. septum değil ama rahim T şeklinde idi..T-Shape operasyonu geçirdim,bende kendisine güveniyorum,sonuçta operasyon sonrası iki kayıp yaşamışta olsam rahimdeki şekil bozukluğu düzelmiş..iyi bir doktor ama maalesef çok pahalı..düşün histereskopi ile kürtaj ücreti aynı
pasam bence Arda beyin fikrini sorun bu konuda,acaba gercekten faydası var mı,azıcık bir fayda bile soz konusuysa neden yaptırılmasın ki
gecmisten bir mesaj daha
feryalcim bir iki yerde histeroskopinin kendisinin de rahim agzı yetmezligine neden oldugunu yazmıslar,hatta burda da arkadaslar bir ara o konuyu tartısmıs,yukardaki mesaj o paylasımlardan birisi.Sonucta her histeroskopinin degil ama operasyonel olanının sebep olarak gorulebilecegine karar vermisler gordugum kadarıyla.Senin histeroskopin ne sekilde yapılmıstı,tuplerle ilgili bir durumun vardı,bu ne zaman olmustu.
canım benim bildigim eş sigara içmicek 6 ay en az eşim içiyorne yaptıysam bırakmadı hem ben seval hanım meil attım beni görülşmeye çagırdı gel testlerinide getir bir bakalım dedi gidemedim parasızlıktan en son 250 galiba şimdi kaç paradır allah bilir:44::44:
Canim kaybettigim bezbeklerden once yani tup bebek uygulamasi oncesi yapilmisti..anestesisiz teshis amacli yapilmisti.rahim icini net gorebilmek ve herhangi bir anamoli vermi diye.herhangi bir mudahale olmamisti.