Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sinemciğim inşallah her şey yolunda gidecek çok zor şeyler yaşıyoruz ama bebeklerin annesini üzmeyecekler her şey güzel olacak... Dualarımız seninle...

sinem sabırlı ol..bir ileri bir geri işleyecek bu süreç...ama bir gün hepsi biraz buruk bir anı olarak hatırlanacak onlar etrafında koşup oynarken..inşallah...süt işini hallattin inşallah şimdi az içerler diye az sağma çok sağıp buzluğa at hala kolastrum vardır en kıymetli süt ben ilk günler steril şırıngaya biriktirdim hastaneye verdim ziyan olmasın diye evdekileri poşete koydum benimki 49 günde eve geldi 2 ay stok sütleri prematüre mamasıyla karıştırdım..ameda elektrikli pompa kiralamıştım bence iyiydi..senin şimdi tek misyonun var canım süt üretmek...

minicik onların böbrekleri Sinem, normal doğan bebeklere bile su falan icirmeyin diyo dr.lar böbrekleri yorulur diye ki senin bebeklerin cok cok daha minik... gececek bu süreç RABBİM in izniyle, dinlendirelim diye bağlamışlar bi sıkıntı var diye değil cok sükür...
senin sütün cok önemli ağlersen kesilir sütün ( zor olsa da iyi tarafından bakmaya çalış, bişey olmadan makineye bağlandılar ya böbreklere bişey olursa diye di mi...

Suan hamile degilim.yaklasik bir yil once ikiz bebeklerimi kaybettim 24. Haftada.erken dogum sebeiyle.

Ve onceki islemden
n dondurulmus embriyolarim var.nakil yaptiracagimiz.evet tup bebek.
anladım feryal... benim ilk bebeğimde tüp bebek... 2. yani simdiki hamileliğim mucize bi şekilde doğal yoldan... sizde ki prob. bilmiyorm ama doğal yoldan da denemeyi ihmal etmeyin buz bebeklerini alana kadar ..

ne zaman transferin, tarih belirledi mi dr.un?

sofika bu yağ karışımı neye iyi geliyor arkadaşım? çatlak oluşmaması icin kullanlılan yağlardan coğu ama?

profilaktik :)) = önlem amaclı :) ilk kez duydum ya, kusura bakma.. pek bi cahil hissettim kendimi
biz ferrumda kullundik, sanolda... simdi ferrum sanol şurup iciyoruz..
vitamini not aldım ekim gibi alırım bende, araştırılıp tavsiye edilmiş ürünler kullanmakta yarar var.. dr.lar malesef ki hangi represantla anlaşmışsa onu yazıyolar (

evet canım bu karisim hazır bir urun zaten ve catlaklar olusmasın diye,ilk gebeligimde kullandım cok memnun kaldım,bu seferkinde memelekete giden gelen olmadı ve aldıramadım diye kendim bir karısım hazırlamıstım simdiye kadar onu kullandım(badem,zeytin,kako yagı karıstırdım kendim,chnb bir de jojoba ve bugday yagı ekledi-bugday yagı cok faydalı bu arada) ondan da memnunum,cok sukur hala catlagım yok,gerci bu sefer karnım nispeten daha ufak.

estafurullah canım ne cahilligi,ben uzun yıllar 3 dili aynı anda kullanamk zorunda kalınca bazen bazı kelimeleri yanlis dilde de kullanıyorum :)) sen boyle diyince acaba profilaktik turkcede kullanılmıyor muydu diye tereddut bile ettim,kusura bakma asıl ben dogrudan onlem amaclı deseydim daha dogru olurdu

şu an Bursada yaşıyorsun değil mi,,, ben sahidan Türkce de kullanılıyor da hic duymadım sanmıştım :))
ben hala doğru düzgün başlamadım yağlanmaya...1 şişe kakao yağı+zeytinyağı karışımı bitirdim oda 1 gün sürdüm 2 gün sürmedim :)

burda bitkisel yağlar bile cakma biliyor musun..aldığım kakao yağı buzdolabında bile donmadı ! arkadaşım şimdilerde doğum yapacak 5 ceşit yağ karıştırdı hergün sabah akşam sürdü yinede müthiş catladı... yağın sahtesini yapsan nolur gerceğini satsan ne.. 5-10 tl,den fazla değilki...netten sipariş vereceğim sanırım...izmirdeyken +necipefndi+ kullanıyordum memnundum..dehe iyi bildiğin bi marka var mı sofika? 6.ayı bitircem otobüse binmek zorunda kaldığım zamanlarda kimse yer vermiyodu, büyümüyo karnım pek benimde 2. hamilelikte daha cok büyür diyolar aslında..bak seninde az büyümüş... ama başlayayaım yine di, bu vücut doğumdan sonra da bizim di mi :)

kullanılıyor canım turkcede ama nadir sanırım :) ve evet bursada yaşıyorum
herseyin sahtesi var evet ne yazık kı ama ben yine de yaglı oldugu muddetce catlakları bir nebze de olsa onler diye dusunuyorum,yani sahte bile olsa
hic olmadı saf zeytinyagı kullan gitsin,ben kozmetikte markadan hoslanmıyorum,biraz o konuda dogalcıyım,o yuzden onerim olamayacak
catlama isi biraz genetik ve derinin esnekligine baglı fakat ilk gebeligimden de tecrube ettim kesinlikle yaglanmanın faydası var,daha once de bir cok defa yazdım,duzenli yagladıgım gobegimde tek catlak dahi yok masallah ama goguslerimde ve kalcamda var cunku oraları ihmal ettim ,bu sefer oraları da duzenli nemlendiriyorum tabii ki
ilk gebeligimde karnım cok buyuktu cunku asırı suyum vardı,bunda cok sukur suyum normal ve karnım olması gerektigi kadar ,kendimi kuş gibi hissediyorum cok sukur,ben ilkinde resmen tonlarca yuk tasıyor gibiydim,bu yuk yuzunden de bel agrısı vs gibi cok tatsız sıkıntılaırm da oldu herseyin yanında
senin de bu haftalarda artık yaglanman dogru olur,fazla ovmadan ve gogus ıclarını uyarmadan tabii ki (gogusleri uyarmak kasılmalara neden olabiliyor)

Kızlar lierac'i da öneririm, yağlara göre baya pahalı (70-75tl) ama ben ilk hamileliğimde devasa bı karna sahip olmama ragmen hiç çatlağım olmadı, üstelik bizim sülalede masalah herkesin karnının harita gibi ragmen:)

Sinem,çok zor bir durum Allah bebeklerini kucağına alacağın güne kadar sana güç ve sabır versin cnm..Sende bebeklerin için güçlü olmaya çalış onları kucağına aldığın günü hayal et lütfen hep iyi düşün iyi olacaklarına inan..Dualarım senle ve bebeklerinle

kızlar bugün bebişlerime gittik çok şükür kızı makineden çıkarmışlar oğlanda biraz sıkıntlı ciğerlerinde kanama olmuş ama doktoruMUZ KANAMA AZALDI AKŞAMA KADAR OĞLANIDA ÇIKARABİLİRİZ dedi orda başka annelerle tANIŞTIM ONLARINDA BEBEKLERİ 800 GR DOĞMUŞ ŞİMDİ TABURCU OLCAKLARMIŞ BÖYLE KANAMALAR BİZDEDE OLDUDEDİ BUNLAR OLAĞAN ŞEYLER DEDİ ÜZÜLME SÜtüN KESİLMESİN DEDİ BEN ÇOK AĞLADIM ŞİMDİ SÜTÜM YOKDEDİ BİRAZ UMUT OLDU İÇİME İNŞ İYİYE GİTCEK BEBİŞLERİM ELLEDİM BUGÜN ONLARA KIZIM GIDIKLANDI HAREKET ETTİ OĞLUMDA ESNEMEYE BAŞLADI AYY ÇOK GÜZELDİ RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN

Şükürler olsun canım, hersey daha da güzel olacak inşallah:)

canım maşallah bebeklerine,senden guzel haberler almak beni cok mutlu ediyor,okurken cok duygulandım yine
boyle guzel ornekler olunca umut oluyor degil mi,Allah´ın izniyle senin kuzuların da saglıcakla taburcu olacaklar zamanı gelince
ne guzeldir o kuzular yaaa,Allah´ım korusun

Canim cok sevindim.dun misafirlerim oldugu icin sadece ara ara yemek yaparken okumaya calismistim.ancak yazma firsatim olmamiati.
Bircok sikintiya ragmen bebeklerin 27. Haftaya gelmeyi basardi ben inaniyorum.onlar verdikleri bu savasi kazanicaklar.bugun sadece dokunabildigin yavrularin bir sure sonra kucaginda olucak.

çok çok sevindim canım inşallah hep güzel haberler vereceksin sen yeter ki güçlü ol yavruların için,MAŞALLAH

sinemcim iyi haberlerine sevindim, daha da iyi olacaklar
kilolarında artış oluyor mu? süt veriyorlar mı hala kuzularına

chnb iyi kızlar bir sorun yok konustuk telefonda bugun

Sinem canım maşallah çok duygulandım Allah onlara sağlıkla uzun ömürler versin hep böyle güzel haberler olsun. Dr lerin ilgileri de çok güzel. Hep böyle olsun inşallah...

Kızlar ev kalabalık oluyor o yüzden çok da vakit geçiremiyorum... İyiyim şükür çarşamba günü randevum. Önceki gece 7-8 defa kasılmam olmuştu öğleye doğru Memoriali aradım hemşire Arda beyle muayenedeymiş. Telefonu açan kişiye de özellikle söylemeyi unutmayın dedim yok unutmuyoruz dedi. Ama dönen de olmadı benim de düzeldi durumum aramadım.Fadike zorda kalınca endol kullan demişti Arda bey ama bana su meselemden dolayı yasak ve endişeli bir gece geçirdim. Arkadaşlarımız mağnezyum, nidilat filan kullanıyor ben böyle endişeyle sabaladım bu durumlarda ne kullanayım diye soracaktım ama birkaç kez daha olmuştu her seferine telimi alıp arayacağız diyorlar ama döne yok. Arda beye de söyleyeceğim bu durumu Hidenisko da şikayetçi bu durumdan. Hastaları daha ciddiye almalılar. Ben Femicale gitmiyorum çoğu sorunu orayla hallediyorum o zaman Ataşehirdekiler ne yapıyor çok sinir oldum...

Sizler iyisiniz gördüğüm kadarıyla...

daha da iyi olacaklar canım inş. gülümseyerek okudum inan güzel haberlerini...
senin bebeklerin hepimizi umut olacak, sana ise hem umut hem mutluluk bundan sonra inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…