Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım yaptır kafan rahat etsin. bu konuda biliyorsun karışık bujiyi gerekli gören ve görmeyen dr ler olmak üzere...

Evet canım gerçi ben çok acil olursa Arda beye mail atıyorum ya da mesaj çekiyorum ama her zaman da çekiniyorum hastane yoluyla ulaşıyorum. İnşallah ulaşırsın sen ben malesef Cemil bey bana hiç dönmedi( Ama ben hamile değildim o dönemde belki hamile olsaydım farklı olurdu ama nursin de bu sorunu yaşadı...

Kıyafeti halletmen iyi olmuş ben yeni bir şey almaya çıkamıyorum...

Anladım canım...

ilk defa boyle bir aşı duydum,ilginc geldi
gecmişten bir alıntı:

sofika banada demişlerdi sende o doktora git bu kan olayınıda anlatmışlardı canım acabamı dedim :44::44lurmu olurardacıma sorsammı acaba yada chnb sorsun gidicekya

canım ben bu aşıyı paşam için araştırdım edirneden bir arkadaşa yapıldı hiç işe yaramadı ama yine denenmeli o da fertijinde yaptırdı. Yaren kimyasal gebelik geçirdi diye cemil bey yarene eşinin değilde kızılaydan ayrıştırılmış kan verdirmişti bunu daha çok erken dönem düşüklerinde veriyorlar...

Sinem,41 kere maşallah canım ..Her şey güzel olacak İnşallah

Chnb,canım bu şikayetlerinde çok haklısın Arda Bey'e mutlaka söyle ama bence bu konuyla ilgili memorial sitesine mail at hasta ilişleri de olabilir.Ben bebeğimi memoriala bağlı bir hastanede kaybetmiştim..O zaman doktorun sekreterinin gösterdiği ciddiyetsiz hareketler davranışları ve doktoru hastanenin ilgili kısmına mail atarak şikayet etmiştim.Aradan bir süre geçtikten sonra bana hem mail atmışlar hemde telefon açmışlardı..Özürlerini belirtip gerekli uyarıların yapıldığını aynı şekilde bir hata tekrarlandığında gerekirse işten çıkarılacağı bilgisi verilmişti..Umarım işe yaramıştır..Bu arada memorial fiyatları söylememesi hastaneden çıkarken bildirmesi vs olacak şey değil ..Şuan özel hastaneler sağlık bakanlığından acayip çekiniyorlar banada benzer şeyler yaparlarsa hiç düşünmeden şikayet ederim

canım ben 8 sene oldu bırakalı sigarayı benim duydugum eşin en az 6 ay içmemesiymiş malesef ama öle birşey olsa eşime nasıl anlatayımda bıraksın inan ne diyecegimi bilemedim şimdi demin eve zor geldim ezam okunuyordu yarı yolda sag olsun eşim yardım etti birlikte yemekerli hazırldık nohutu attım pişiyor tatlıyı yapıyım diyorum yarına kalmasın :2::2:dolmamda enfez olmuş benbu işi vallahi biliyourm keşke yakın olsakta hepiniziiftara alsam ben hamileyken çok şey istemedi canım bir ölen oglumda kuru fasülyeyle bamya istedi kaynanam okadar dememe ragmen yemek var deyip yapmamsı elalemin kadını yaptı getirdi ben istiyorum diye bu kadarlar işte ben ise onlar mutlu olsun diye aman laf etmesin diye yarın askerligim başlıcak sabah erken kalkarım yemek takımlarım temiz ama gene atarım yıkarım makinaya:18::18:yarın yorgunlıktan yatamamda ben kendinizie iyi bakım olurda giremezsem işim bitmemiş demektirönce yavrularımı rabbime sonra sizlere emanet ediyorum iyi bakın sıpalarımaonlar benim kıymetlim görüşrüz sonra

pasam bence Arda beyin fikrini sorun bu konuda,acaba gercekten faydası var mı,azıcık bir fayda bile soz konusuysa neden yaptırılmasın ki

Sofika bağışıklık testinin en belirgini lupus antikoagülanmış benden Cemil bey bu testi istedi bu sorun olunca sanırım ayrıştırılmış kan verdiriyor ama daha bilinmeyen testler olduğu da varsayılarak Yarene bu kan uygulaması yapıldı... Zaten pıhtılaşma testlerinin birçoğu da 3-5 yıllık testler. Tekrarlayan düşükler için birkaç yıla dek neler çıkar. Daha yüzde 50 neden bulunuyor bu tıbbi ilerlemeye rağmen...

ben erken doğum yaptığım yaz zeynep kamile gittim büyük oğlumda da 29 artı 4 te 4 cm açılmam olduğu için 11 gün yattım belki orada bana bir fikir söylerler diye. Dr bana erken doğumum nedenini bilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum demişti... Belki bilinemez geçmiş bir olasy. Ama çoğumuz şu an ihtimalleri sıralayabiliyoruz...

Kk nın dr si Bora Cengize yazmıştım bana b grubu stretkok gibi enfeksiyonlar neden olabilir demişti...

Çok geçmiş olsun. Bir oğlunuz ve değişik haftalarda 3 kaybınız var. Bana göre sonuçlarınız bu düşükleri açıklamıyor (gebelerin %50 sinde düşük nedenini bilmiyoruz). Ancak su kesesinin açılması ile kayıpların olması grup B streptokok enfeksiyon taşıyıcılarında görülen bir durumdur. hamile kaldığınızda gebeliğinizi kaybetme ihtimaliniz çok yüksek değil. Hastalarıma tekrar denemelerini öneriyorum. Bu kez doğum yapmanızı ve ikinci bebeğinize kavuşmanızı dileri.

Aynen öyle kuralı bozdum haftada 2 demişti Arda bey banyo için ben gün aşırı yapıyorum( Dün gece yaptım bu gece de yapsam iyi ama korkuyorum...:18:

bence banyo olayı suyla ilgili bir sıkıntın olmadıgı surece sorun olmaz,hatta hersey yolundaysa her gun 5 dk yapmana izin de verebilir arda bey,carsamba gunu sormayı unutma bu sıcaklarda olmuyor banyosuz

hmm burda su gelmesini enfeksiyon baglıyor,su enfeksiyon ne buyuk dusman cok dikkat etmeliyiz cok Allah´ım korusun

kızlar slm nasılsınız çok kötüyüm çoook perşembe günü akşamı yine şakır şakır kanamam geldi apar topar merkeze gittik drum hemen hastaneye yatırdı şükür kanamam geçti kahveye döndü yapılacak bişey kalmayınca bugün evime yolladılar içerde hala kanama gözüküyordu kan iğnelerim aspirinim hepsi kesildi akşam üzeri tekrar şakırdadı iğnelerimi vs kullanıyorum zaten bu kez bekledim napıyım artık şimdi kesildi ama gelici devamı artık hissediyorum kaderimde ne varsa görcez ama çok acı olacak buda böyle akıp gitmesin ellerimden dua edin.

allah yardımcın olsun inşallah bişey olmazz bende aynı şeyleri, iki kere yaşadım seni çok iyi anlıyorum allah şifa versin inşallah biran an önce toparlanırsın kanaman durur herşey yoluna girer umarım canım.

çok saol canım kaçınılmaz son beni bekliyor ozaman son günlerim bebeğimle

çok saol canım kaçınılmaz son beni bekliyor ozaman son günlerim bebeğimle

hayır hayır öyle deme bişey olmaz inşallah benm de bu gebeliğimde daha 7 haftalıkken kanamam oldu hatta baya oldu ben adet oldum sandım daha doktora gitmemiştim emin değildim hamileliğimden ama şimdi çok şükür 18. haftama geldim allahım sanada senn kini bağışlar kucağına alırsın sağlıcakla inşallah

canım inşallah sag saglim vakitlice sen de yavruna kavuşursun,lutfen olumsuz dusunme,bol su ic,dinlen ve dua et
Allah´ım korusun

gerçi sanki benm olmuşta sana dua ediyorum gibi kouştum benmde düşük riskim çok şu an serklajlıyım bilmiyorum sonu nasıl olucak yani ne biliyim kısmet değilse elden ne gerlir.

canım inşallah kanaman kesilir,dinlen bol bol ve iyi düşün,sıvı al,önceki gebeliğimde bende her hafta kanıyordum ama 3. ay dolunca kanamalar kesiliyor,korkma canım herşey yoluna girecek

Bu gece bana uyku yok uyuyamıyorum sabah oldu yazını görmemiştim yatakta telefondan bakarken fark ettim ...

Bade,aslında sorun sorunlu olup olmaman değil sigorta şirketine çıkarttıgın masrafın tutarı poliçeye ödediğin paranın ne kadar üstüne çıktığınla ilgili masrafın çok olursa kesinlikle zam yaparlar poliçen geldiğinde poliçede ayrıntılı yazıyor yüzde kaç geçersen ne kadar sürprim uygulanacağı ben poliçe gelince satır satır okumuştum üstünden biraz geçtiği için bazı bilgileri tam hatırlamıyoru müsait olduğum zaman tekrar okur bazı detayları paylaşırım..Mesela aklımda kalan bir detay şu hani sigortayı yatarak sınırsız biliyoruz ya ..sanki 360 gün hastanede kalsak öder gibi aslında 180 gün eğer kişi yoğun bakımda yatıyorsa orda yatılan bir günü 2 gün sayıyorllar bu da yoğun bakımda 3 ay demek oluyor biz bu sigortayı doğum ve hamilelik için yaptırdık ama Allah korusun diğer hastalıklar içinde lazım olabilir tabi..Mesela kanser durumunda yaptırdığın an geçerli olmuyor 3 ay sonra gibi başlıyor bazı hastalıklarda 1 yıl sonra bu konular çok detaylı ama tam net hatırlamıyorum..Zaten genelde bir kişi yenileme garantisi almadan ciddi bir hastalığa yakalanırsa yüksek ihtimal süre bitince yenilemzler yada çok ciddi oranda zam(yani sürprim) uygularlar..Ben Allah izin verirde doğum yaprsam bu sigortamı Yapıkredi ye geçirmeyi düşünüyorum benim bağkurum var ama bağkur iyi özel hastanelerde genelde geçmiyor 2.grup ve sonrası özel hastanelerde geçiyor Allah korusun ilerde ciddi bir durum olsa sağlık sigortam olsun isterim ...Prof ücreti ödeme konusuna gelince eğer Allianzla anlaşmalıysa ödüyor diye biliyorum ben ama şöyle bir detay olabilir profla uzman doktor ücreti üzerinden anlaşma yapmış olabilirler..Bana bu sigortayı yapan yakın arkadaşım sigortacılar malesef her zaman düzgün çalışmıyorlar(ki bende başka bir dalda ama sigorta alanında çalışıyorum) kafana takılan bir konu olursa bana sorarsın ben doğru bilgiyi öğrenip sana yazarım..Genetik testler pahalı ben bir kısmını üniv hastanesinde bir kısmını özelde yaptırdım..Ama devlet genelde 2 düşükten önce bu testleri yapmıyor ben tanıdık yoluyla çözdüm ama daha önce aramızda 2 düşüğüm var diyerek devlette yaptıran oldu onun kontrolünü yapmıyorlar..Genetik testleri sağlık sigortasının karşılayacağını pek sanmıyorum yada hepsini diyelim.. Anlaşmalı yerlerinde indirim uyguluyorlar bana rahim filmi çekilirken yapmışlardı sadece kartımı göstermiştim..Ben özelde genetik test yaptırıken evlilik öncesi soyadımı kullandım sonuçlarda sıkıntı olursa uğraşmak istemedim belki bişey olmazdı ama dikkat ediyorum bu tip şeylere..Doktora gittiğinde yazılacak şeylere dikkat etmek gerekiyor sonra sorun çıkarabilirler ama hep aynı şey vs öyle bir bilgim yok araştırırım gerçi senin hem yatarak hem ayakta limitin var o biraz daha detaylı oluyor benim doğumlu yatarak ayakta limiti almadım onun hesabında bana bu şeçenek daha makul geldi ...Evet 2 yılındayım daha önce 17 haftalık kaybım var 1,5 sene oldu Çok istiyorum artık İnşallah isteyen herkez bebeğini sağlıkla kucağına alsın

Arkadaşım,çok geçmiş olsun aklına kötü şeyler getirme İnşallah bebeğin senle kalacak ve sağlıkla kucağına alacaksın..Burda şakır şakır kanaması olup bebeğini kucağına alan birsürü kişi oldu..Çok geçmiş olsun bu yaşadığın son sıkıntı olsun

senn ilk gebeliğinmi????????

hayır canıtm 2. gebeliğim ilkinde 3.5aylıkken erken suyum gedi dogum yaptım bundada kanama 2003ten beri mücadele veriyorum bebek için 5.tüp bebeğim

sofika duyaydın regrete sizde saolun dularınız için ne biliyim kanama durmadıkça sanki bişeyler kopup gidiyor benden rabbim hepimizin meleklerini korusun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…