Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim şükür kanamam yok. Ama hala ağrım var ve sonda canımı sıkıyor. Antibiyotik yoğun bir şekilde alıyorum. Duphalac içiyorum. Az önce arkadaş aradı. Dedi ki göbek deliğinin altına 2 elini parmakların kapalı şekilde koy o bölgenin turuncu rengi ilee yıkandığını düşün dedi.O bölgenin enerjisi turuncuymuş...

canım inan senin adına çok sevindim resimlerini görürüm dedim ama koymadıgın için göremedimrabbim ogluma ömür versin işşallah bizlerede anne olmayı nasip etsin işşallah amin

chnbecim sne nasılsın agrın varmı kanaman oldumu ne zaman çıkıcan hastaneden normal serklaj gibi degil arda bey iş güç gezme yap dedimi biraz aydınlatırsan sevinirim bu arada herkezin cuması mubarek olsun rabbim dualarımızı kabul etsin işşallah

Sağ ol canım . Kanamam olmadı şükür. Çok az leke oldu. Hastaneden dün çıktım canım. Canım ağrım var lavaboya zor gidiyorum.Canım ben iş güç yapmam zaten.

Sağ ol canım . Kanamam olmadı şükür. Çok az leke oldu. Hastaneden dün çıktım canım. Canım ağrım var lavaboya zor gidiyorum.Canım ben iş güç yapmam zaten.

canım yapmaya yapmazsın biliyorumda hami normal serklaşj degikl avantaşları var dedimi doktor ondan sordum merak ettim şuan nerdesin sen :44::44:

canım yapmaya yapmazsın biliyorumda hami normal serklaşj degikl avantaşları var dedimi doktor ondan sordum merak ettim şuan nerdesin sen :44::44:
Canım benim bu haftada bu kadar kısaldığı için benim için bu avantajdı. Diğerini bilmiyorum ama bu çok zor geldi bana. Ben Üsküdardayım...

evet canım,hatta o bolgene turuncu bir kumas vs koyabilirsin.

rahim ağzı ölçümünasıl yapılıyor söylermisiniz bende ikizlere hamileyimkaçıncı haftada ve nasıl yapılıyor merak ediyorum

Bu arada kızlar bu zorlu süreçte eşimin desteğinden hiç bahsetmedim. Sağ olsun en başından beri her şeyimle ilgilendi. Altıma günlerce sürgü tuttu. eN ÖZEL HER ŞEYİMLE İLGİlendi. Birbirimize daha çok aşık olduk bu süreçte. 12 yıl olacak 1.5 ay sonra. Allah eşlerimizle muhabbetimizi artırsın...

amin insallah,Allah razı olsun onlardan da.

rahim ağzı ölçümünasıl yapılıyor söylermisiniz bende ikizlere hamileyimkaçıncı haftada ve nasıl yapılıyor merak ediyorum

Canım alttan utrasyonla olculuyor bu haftalarda önlem amaçlı atilabilir çoğul gebeliklerde önlem amaçlı atilabiliyor istersen doktoruna bı danis ama mutlaka her kontrolde olcttur

Canım alttan utrasyonla olculuyor bu haftalarda önlem amaçlı atilabilir çoğul gebeliklerde önlem amaçlı atilabiliyor istersen doktoruna bı danis ama mutlaka her kontrolde olcttur

normal bildiğimiz vajinal ultrason yani dimi cnm bu benim 2. gebelik kısmetse bir kızım var onda hiç problem yaşamadım ama bunlar ikiz diye biraz korkuyorum çok saol

Karından ya da vajinadan bakılıyor. Ama vajinadan bakmak daha doğru. İkiz gebelik riskli gebelik iyi bir dr ye gitmeni tavsiye ederim. Hep ölçtür...

yine ben yine sıkıntı yine dert bu sayfayı üye oldugumda neler ümit etmiştim en zor günlerimi burada paylastım sizlerle agladım sizlerle güldüm 2.gebeligim 3ay sonra oldugu için yine öyle olur cabuk hamile kalırm acılarımı paylastıgım gibi mutlulugumuda paylasır tecrübelerinizden yararlanırm diyordum olmadı bebegimi kaybedeli 9ay oluyor bukadar gec kalacagımı hamile kalmak için bu kadar cırpınacagımı söyleselr inanmazdm neye üzüldüysem basıma geldi ölü dogum yapan birini görmüştüm tvde nekadar zordur kim bilir okadar sancıyı cekip bebegini kucagına alamamk dedim, basıma geldi aramızdan iki hamileligi arası 1sene kadar uzun sürenler var kimbilir nekadar zordr bukadar nasıl bekliyorlr iyiyki ben 3ayda hamile kalabildim dedim basıma geldi şimdi 1sene hamile kalamıcam dahada ne kadar uzar bende bilmiyorm bal tarcın çörek otu yumurtlamaya iyii geliyor diye okudum kadınlrdn birine ters etki yapmıs kist olusturmus 'ay ne kadar kötü kadın hamile kalayım diye ugrasırken bide kistlemi ugrasacak dedim basıma geldi ' artık hiçbir seye üzülmk istemiyorm güzel gececegini umdugum kayseri işi tam tersi kötü oldu salı günü doktora gittim cok ümitliydim yumurtaların gelişti derde bende bu ay hamile kalırım kaybettigim bebegimin dogum tarihiyle aynı olur diye seviniyordm doktorun yanına girdim ne bileym insan daha güler yüz bekliyor ilk tanıdıgmda öyleydi yasadıgım sorunları anlattım ve içime en cok yakan kendime bile itiraf etmek istemedigim seyi söyledi iki bebeginide göz göre göre kabetmişsin şimdide hamile kalmak için ugrasıyorsn insaallah kalabilirsn keske gelseydinde serklaj yapsaktı dedi beynimden vurulmusa döndüm o ana kadar üzülmicem onlar melek oldu yiyecek ekmegi yoktu demekki diyip sineye cekmeye calısıyordum bunu bir doktordan duymak hiç iyi olmadı o an doktordn utanmasm bagıra bagıra aglayacaktım 9aydır içimdeki kabuk baglayn yarayı tekrar kanattı cünkü sonra ultrasona aldı hiç beklemiyordm ve kocaman bir kist cıktı şok oldum kendi 5santm dedi ama kagıtta 7.7 yazıyo ilac verdi adet olunca kullan 3ay dinlen insaallah kücülr dedi bunun yüzündn hamile kalamamıs olabilirsn dedi doktorun yanından cıktım sanki dünya basıma yıkılmıs altında kalmıstım bogazımı sanki biri sıkıyor nefes alamıyordm yoruldm sıkıldm beklemktn gün saymaktn bıktım artık cıkarmak isteyip cıkaramasamda cocuk fikrini aklımdan cıkarıp oluruna bırakacam ben cabaladıkca oluyor ben cok sabırsz bir insandm ve rabbim kesinlikle sabrımı sınıyor ondan baskada kimsem yok ol derse zaten olacak olma dersede benim yapacagım hiçbir sey yok ondan gelen herşeye boynum kıldan ince hayırlısı olsun yazıları okuyabilidigim kadarıyla okudum zor günlerde gecirmişsinz chnb rabbim yardımcın olsun insaallah hersey yolunda gider gecmiş olsun banada dua edersenz sevinirm bundan sonra kpss sınavına hazırlanacm vakit buldukca girerim önemli gördügüm seylerede cvp yazarm ama artık bebekle ilgili şeyler düsünmk istemiyorm böyle giderse akıl saglıgımı yitirecem rabbim beterindn korusun ne diyim

Efullim canım çok üzülmüşsün haklısın da. Ama bundan sonra hamileliiliğinde serklaj yaptırırsn. Bunu defalarca daha yaşayanlar var. Emin ol bunun nedenini bilmen iyi olmuş... O kistler de geçer inşallah..

Efulim canım doktor yaranı desmis düşünmemeye çalış dediklerini benimde kürtajdan sonra yumrtaligimda kist çıktı d.kontrol ilacı kullandım iki ayda gecti inşallah seninkide geçecek hamile kaldığında da serkajini yaptıracaksın guzel günler yakın İnan arkadasım

Arkadaşlar rahim açılmasını kendiniz hissettinizmi....Hissettiyseniz nasıll belirtileri var...BEnde 18+1 haftadayım..Sarı akıntım ve tam emin değilim ama sanki böyle sıvı geliyomuş gibi ama emin değilim ...Günlük ped kullanıyorum her gün değiştiriyorum sadece ön kısmında sarı akıntı şeklinde oluyo ..Normalmi acaba ..Korkuyorum bende 6 sene sonra oluşan bi gebelik aşılamaylaaa...Yardımcı olursanız sevinirim....

Hadi inşallah peki bu jel tam olarak ne ise yarıyor enfeksiyon icinmi yoksa progestan gibi bisey mı? Doktor yatmadan bahsetmedi bana aksine hareket edicen dedi hatta doktora kalsa takla bile atabilirim:)

canım progesteron hormonu içeriyor o jel ve bebeğin tutunmasına yardımcı oluyor,daha sonra her wc ye gittiğinde kanama varsa kahverengi,yoksa beyaz kireç gibi dökülüyor,ben faydasını çok görmüştüm,o dr ye de bişi derdim ama neyse terbiyeli olmak lazım bana da bi dr "hasta psikolojisinden çık" demişti bir daha görürsem o herifi dicem bak çıktım hasta psikolojisinden bebek de çıktı ama........

canım o kist bende de doğumdan sonra olmuştu birkaç ay düzensiz adet görmüştüm sonra dr ilaç verdi ama bi işe yaramadı adet düzeni konusunda ancak kist eridi gitti,sanıyorum ki yaşadığım travmaya da bağlı olarak kist oluşuyor olabilir,sana gayret vermeye çalışıyordum ama valla biz de çalışıyoruz ama birşey olduğu yok canım,kafaya takmamak lazım ama elde mi?Allah'ım beterinden saklasın arada benim de çok bozuluyor moralim oğlum normal koşullrda doğabilseydi 4,5 aylık olacaktı doğum günümde doğacaktı,düşünmemeye çalışıyorum,hayat devam ediyor diyorum,kendimi üzüyorum şekerim tansiyonum hepsi ayrı oynuyor (yaşlı teyzeler gibiyim :) üzüldükçe kendimize yapıyoruz ama seni çok iyi anlıyorum dayanıcaz,sabredicez,birbirimize destek olucaz,başka elden ne gelir ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…