Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Paşam endol yapmıyor çarpıntı canımİnşallah sağlıkla alırsın bebelerini kucağına canım:))

canım tam bir bilgim yok ama biliyorsun bizlerin açılmaları genelde sancısız oluyor...yanlış hatırlamıyorsam geçen sofikada dikiş alındıktan sonra ağrısız açılma olmuştu demişti...

benim muayene önceleri rahattı ama son muayenelerde biraz canım yanmaya başladı...
uzun zamandır rahim ölçümü hariç muayenede olmadım...açıkcası bende biraz korkuyorum...

Paşam endol yapmıyor çarpıntı canımİnşallah sağlıkla alırsın bebelerini kucağına canım:))
aman iyi tatlım sevindim odamı kasılmayı önleyici ilaç

canım korkma işin ucunda evladını kucagına alıcaksın maşşallah haftaların ilerlemiş görüyorumki allahım 40 haftayı göstersin işallah kız ne korkuyosun insan korkarmı parmaktanay utandım bak

kızlar ben artık sık gelemiyorum....evde iş güç çok fazla.....ne olur ne olmaz diye son haftalara kadar yattım bir haftadır biraz ayaktayım ama ağrılarım çok...
hani ağır bir iş yaparsında hamlarsın sonra sanki hareket bile edemessin...işte öyle...aylardır yat yat sonra kalk tabi vücut ne yapsın...birdende ayağa kalkmadım alşltıra alıştıra ama fayda etmedi...vücudumun pekte aşışacağı yok gibi çünkü hergün daha fazla artıyor....
gece bile zor yattım sağa sola dönemiyorum...birde elim ayağımda şişti...bunları şikayet olsun diye yazmıyorum çok şükür rabbime bugünüme geldim...
ben sadece sizlerle paylaşmak istedim...
kaba temizliği sağolsun eltilerim ve kızları yaptı her günde uğrayıp diğer işlerde yardım ediyorlar....benim pek işte yağtığım yok ancak onlara yol gösteriyorum....
şimdide eltimin kızı banyoyu fırçalıyor.... sağolsun eşim aylardır baya bir kirletmiş...zar zor temizledi...bende arada kıza bakıyorum...
buraya pek gelemiyorum merak edersiniz diye yazayım dedim....
sık gelemessem merak etmeyim ben yine arada haber vermek için girmeye çalışırım...
boş kaldığım zamanda elişi yapıyorum...oğluşuma battaniye başladım....onca zaman boş yattım birşey yapamadım...şimdide onu yetiştirmeye çalışıyorum....
rabbim sağlıcakla kullanmayı nasip etsin...
kızlar birde kuzumun beşiğini falanda kurduk azda olsa aldıklarımıda yerleştirdim bunlar çok güzel telaşlar ama ama onca acıdan sonra bu sevinci doyasıya yaşayamıyorum...37 de olsa 40 da olsa kaybetme korkusu hep var...
rabbim saklasın beklesin....
bütün isteyen arkadaşlarada bu güzel telaşları kısa zamanda engüzel şekilde yaşatsin...

Fadik sağ ol canım... Sen doğumdan mı korkuyorsun?
yok canım bahsettiğim doğum değil...(onu stres yapmamaya çalışıyorum)
spekulum zor oluyor dikiş alınırkende takılacaktır elbet....

canım parmak değilde spekulum zor oluyor...benim muayeneler çok rahat geçerdi korkanlarada kızardım ama hamileliğin verdiği birşeymi bilmem ...

Fadik canım ne güzel yazmışsın ama biz seni merak ederiz dr ye gidince yaz bu sefer sanırım doğum tarihi belli olur beyzademizin.

Sağ olsun eltinler yardım ediyorlarmış. Sorma ben 1.5 aydır yatıyorum wc ye giderken bile ayaklarım titriyor...Senin çok doğal. Ne güzel Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin. Amin...

Canım ben farklı ilde yaşıyorum ilk tüp bebek için bahçecifulya Halit Fırat Erdende kontrollerim oldu tavsiye ederim tek embriyo diyince yine aynı grup olan kıbrıs şubesine gittim.Evet o korkular rüyalar bir an önce zaman geçsede sağlıkla kucağımıza alsak.Bende her ihtimale karşın corasprin verdiler pıhtılaşmaya karşı.Benim kıbrıs doktorum bu kasılma önleyici pruloton iğneyi geçmişte kalan tedavi olarak görüyor.Dünyaya göre prepar artık varmış birde 23 haftamda olmama rağmen progestan tekrar başlattı.Kasılman yoksa endişe etme ama dr da danşmakta fayda var ama ilaç konusunda.Birde bu kısalmalar bebek ağırlığı arttıkça daha sıkıntıymış senin haftan küçük sanırm dikişde atılacak sana allah yardım eder inşallah istanbuldamı yaşıyorsun

Anladım canım. Ben de bu laporaskopik serkajdan korkuyorum burada hiç yapılan da olmadı. Bu yapılırsa normal doğum yapılmaz mı acaba dikiş daha mı üstten atılır merak ediyorum yarın randevum var inşallah kurul normal serklaja kara verir kurula soracağım demişti. Kurul kim onu da merak ediyorum... Oradaki diğer kadın doğumculardır herhalde...

canım anestezi altında olacağı için korkma ama nasıl birşey bende merak ettim...
hakkında hangi yöntem hayırlıysa o olur inş...

sahi kurul kim:)
birkaç yetkili dr olmalı birbirlerinin görüşü aslınarak ortak bir karar alınıyor demek...

Canım ben Hatayda yaşıyorum iş gereği ama eşimin ve benim aileler İstanbulda. Şu an İstanbuldayım.Hataydaki drm 6. haftada lekem başladı 3 gün arka arkaya proluton yaptırdı sonra 5 gün sonra haftada bire düştü. Ama 9 artı 3 te çok kanamam oldu yine proluton 3 gün arka arkaya sonra haftada bir. Ama kanamamı kesiyor biliyorum. Şimdi İstanbuldaki dr haftada bir yarım doz proluton iğne, 200 lük progestan her gün kullan dedi. Hatayda 2x 200 kullanıyordum. Serklaj için haftaya olacak dedi. İnşallah sağlıkla doğar da tüp bebeğe gerek kalmaz. İnşallah sen de sağlıkla alırsın oğlunu. Benim bir oğlum var 8 yaşında bir oğlum daha olacakmış...

İnşallah. Jorjetin ameliyatına da kurulla karar vermişti Arda Bey. Acaba Cem Beyle Tolga Bey mi? Açıkçası ücretten de çekiniyorum...

Ya valla her doktor farklı yöntem farklı kim doğru allah yardım etsin bize kendimizi ve bebeğimizi emanet ediyoruuz.Allah bağışlasın uzun ömürleri olsun oğullarının.Benim ilk uzun yıllardır bekliyordum en sonunda geldi oğlum :) 2 mizde umarım bir daha tüp bebeğe ihtiyaç duymayız.Yarın sana başarılar dilerim güzel haberlerin olur inşallah.

İnşallah. Jorjetin ameliyatına da kurulla karar vermişti Arda Bey. Acaba Cem Beyle Tolga Bey mi? Açıkçası ücretten de çekiniyorum...
evet hatırlıyorum canım ....onlarda olabilir veya memorialdaki diğer dr larda...
fiyat inş. az birşey olur canım...yüksek söylerlerse indirim muhakkak iste tüp bebeğide orda yaptırdığını da hatırlat...

Haklısın inşallah gerek kalmadan sağlıkla doğallar... Sağ olasın...

Canım diyeceğim muhasebeye. 5 ay beklemeden hamile kaldım Allianz sigortam var aslında. Ama nasip 5 ay bekleseydim yine sağlıksız embriyo denk gelecekti belki.Oğlanı da özel okula gönderiyoruz onun da kayıt yenilemesini yaptırdık. Hatayda ilkokullar yarım gün...Of... Altından kalkacağız inşallah...

Ben de 7. haftadan beri yatıyorum ayağa kalkınca dengem bozuluyor...Kaç haftalık bebişin? Sanki önceden yazmış mıydın buraya?Seklajım benim haftaya olacak senin var mı serklajın?

Benim 12. Hafta cok suyum geldi sonra 2 kere cok kanamam oldu o yuzden dr serklaji riskli buldu yapmadi. Simdi 20. Haftadayim. Bazen serklaj rahim kasilmalarina falan neden oluyormus sanirim o yuzden bana yapmadi yat dedi

Hidennisko canım ilk sayfalardan bir mesajın prepar deiğin ne ilacıydı ki? Serklajdan hemen sonra mı içmeye başlamıştın?

Prepari 13 haftadan sonra serklajdan hemen sonra kullanmaya başladım, kasilmalar için demişti doktorum
Fakat sanki Arda bey rahim ağzı yetmezliğinde kasilma olmaz gibi birsey söyledi kafam karıştı ,
chnb

sankı preparı yaren58 kullanmıştı. bi sorsana..

Carpinti yapıyor oldukça fazla, 13 hafta da kullanmaya başladım günde 4 kez kullanıyordum sanırım

canım keske konuşsaydınız en önce, düşünmezsin en azından, biz daha ilk görüşme de konuşmak istedik dogumu ama erken daha dedi :)))

Benim 12. Hafta cok suyum geldi sonra 2 kere cok kanamam oldu o yuzden dr serklaji riskli buldu yapmadi. Simdi 20. Haftadayim. Bazen serklaj rahim kasilmalarina falan neden oluyormus sanirim o yuzden bana yapmadi yat dedi

12. haftada suyun mu geldi? Maşallah suyun gelince doğum gerçekleşmemiş o zaman. Enfeksiyon takibini sıkı yaptır...

Dr lerin yaklaşımları farklı işte. Bir de Arda Bey sık sık yurtdışına gidiyor yeni gelişmeleri takip ediyor. Ne gerekliyse onu kullanmak lazım her ilacın yararı gibi zararı da var. Buradaki arkadaşlar bilir benim oğlum doğuştan tek testisli. Onda da düşük için erken doğum olmasın diye çok ilaç kullandım. Progestanı burada çok konuştuk. Erkek bebeklerde kızlarda da üreme organları ile ilgili bebeğe sıkıntı olabiliyormuş. Durubebek vardı burada onun da kızının yumurtalıklarında sorun oldu. Ben de oğlumun bu durumunu progestandan mı diye düşünüyorum gerçi diğer kızların bebeklerinde sorun olmadı. Bu yüzden Arda bey azalttırdı diye de sevindim aslında kafamda yine erkek bebek yine tek testisli mi olacak diye kafamın bir yerinde var...

Of canım ya ben dr lerimle para konusunu konuşurken çok çekiniyorum... Ama muhasebeye diyeyim diyorum ya da ortam olursa konuşurumbelki yarın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…