Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
tatlım kustun ya çok. susuz kalmış olabilir sin. vazelinin kakao yağlı kremı var onu kullan harika bişi. bide cinsiyetiniz belli oldu mu bilmiyorum geçmişi okuyamadım ama bebeğin erkek olabilir. annedeki sivilceler ve kıllanmalar erkek bebeklerin testesteron salgılarınn başlamasından olabişliyor muş.

Canım bu kremi duymuştum nerelere sürülür çok sağ ol... Evet canım erkek. Bak kılı unuttum. :KK1:Benim tüylerim açık renktir. Şimdi epey koyulaştı ve göbeküstümde epey belirgin ve uzadı. Almıyorum ama...Demek erkekler anne karnında daha başlıyor anneyi yormaya...:KK1:

Ben de Arda beyin kitabından redüksiyonun rahimağzı yetmezliğine sebep olabileceğini okudum. Acaba senin ikzlerin ondan mı doğdu?Oğlun düzeldi mi? Çok taktir ediyorum seni o kadar uğraştın emsin diye...

kızlarr
nasılsınsınız ..
geçmişi okuycam okumadım..,
her gun şukredıyorum bu gunlerıde gordum..
dun dr kontrolmuz vardı.. herşey iyi şimdilik..
progestanı bıraktım magnezyuna devam..kazılma vs olursa prepar ıcıcem ama 1 ay sonra prepar ı doguma kadar içcekmişim..

bebişimde çok şukur iyi gorunuyo..
akşam yatarken sut içiyorum karnım çok sertleşıyo..
bıde yurudugun zaman ..acaba neden olur..
maşallah canım maşallah...
allah tamamına da erdirsin...
kasılmanın sütten olduğunu sanmıyorum ama yatış şeklinden olabiir
mesala sırt üstü yatarken daha fazla olurmuş....
bende sırt üstü yatıp ayaklarımı uzattığımda karnım gerilirdi ve nerdeyse her seferinde kasılma olurdu...

Fadik, günaydın canım...:KK16: Sen prepar kullandın mı? Kasılma hissin olunca ne yapıyordun?Ben hastanedeyken o zaman endol kullanmıştım...
günaydın canım:KK16:yok canım ben prepar kullanmadım...
benim kasılmalarım 17. haftamda başladı arda beye söylediğimde eğer düzenli değilse önemli değil dedi...
açıkcası o zaman benimde içim rahat değildi neden kasılma önleyici ilaçlardan vermiyor diye...
ama bunca bizim gibi hasta görmüş bir dr olarak vardır bir bildiği dedim...
kasılmalarım düzenli olursa bir tane endol fitil al...eğer 6 saat sonra geçmesse 6 saat aralıklarla 48 saati geçmemek üzere endol kapsül iç dedi...
benim kasılmalar 18-24 hafta araları daha fazlaydı bir kaç defa biraz fazla kasılma olunca sadece 1 tane endol fitil kullandım bu fitil bende uyku yapıyordu uyandığımda da kasılmam olmuyordu....endol kapsül aldım ama maşallah içmeme gerek olmadı fitilide farklı farklı zamanlarda toplan 7-8 kez ancak kullandım buda 24 haftadan önce...24 den sonra maşallah kasılmam daha az oldu bende sabredip fitil kullamadım birde neyi farkettim hani dedim ya fitili kullandıktan sonra uyanınca kasılma daha olmuyordu fitil kullanmadanda uyuduğum zaman uyanınca yine kasılmam olmuyordu...
anlayacağın birazda pskolojik...
canım sanada arda beyin kasılma önleyici ialaç vereceğini sanmıyorum başlarda banada mantıklı gelmemişti ama yaşadıklarımdan gördümki o ilaca başlasamda boşuna içecekmişim gerçekten arda beyin bir bildiği varmış...
endol biraz korkulan bir ilaç ama 30 haftadan önce belirli bir aralıklarla kulanılabiliyor...
yani için rahat olsun ama her kasılma veya ağrıdada kullanma bence...
yatış pozuzyonunu değiştir lavaboya git (mesene doluyken kasılma sık olur)...
baktın devamı geliyor o zaman kullan tabi....

Maşallah canım çok güzel bir haftaya geldin. Şu preparın markası mı prepar aydınlatın beni? Bana da hastanede seruma katmışlardı erken doğmda. İsim ne düşünüyorsun?

canımm maşallahh hepımıze..
prepar ın markasını bılmıyorum pztesı alıcak almadım daha..
zaten dr kasılman olursa benı ara konuşalım ole kullan dedi..
benım bebek hareketlerıyle bıraz sııkıntım var..
her gun çok fazla hıseetmıyorum..
2 gun saglam hareket edıyosa 3 gun etmıyoo
normalmı ??

cnhb canım benim bildiğim nidilat ile prepar aynı işe yarıyor....
ve bu ilaçlar günlük hap olrak alındığı gibi erken doğumu durdurma tedavisinde serum olrakda veriliyor...

maşallah canım maşallah...
allah tamamına da erdirsin...
kasılmanın sütten olduğunu sanmıyorum ama yatış şeklinden olabiir
mesala sırt üstü yatarken daha fazla olurmuş....
bende sırt üstü yatıp ayaklarımı uzattığımda karnım gerilirdi ve nerdeyse her seferinde kasılma olurdu...

günaydın canım:KK16:yok canım ben prepar kullanmadım...
benim kasılmalarım 17. haftamda başladı arda beye söylediğimde eğer düzenli değilse önemli değil dedi...
açıkcası o zaman benimde içim rahat değildi neden kasılma önleyici ilaçlardan vermiyor diye...
ama bunca bizim gibi hasta görmüş bir dr olarak vardır bir bildiği dedim...
kasılmalarım düzenli olursa bir tane endol fitil al...eğer 6 saat sonra geçmesse 6 saat aralıklarla 48 saati geçmemek üzere endol kapsül iç dedi...
benim kasılmalar 18-24 hafta araları daha fazlaydı bir kaç defa biraz fazla kasılma olunca sadece 1 tane endol fitil kullandım bu fitil bende uyku yapıyordu uyandığımda da kasılmam olmuyordu....endol kapsül aldım ama maşallah içmeme gerek olmadı fitilide farklı farklı zamanlarda toplan 7-8 kez ancak kullandım buda 24 haftadan önce...24 den sonra maşallah kasılmam daha az oldu bende sabredip fitil kullamadım birde neyi farkettim hani dedim ya fitili kullandıktan sonra uyanınca kasılma daha olmuyordu fitil kullanmadanda uyuduğum zaman uyanınca yine kasılmam olmuyordu...
anlayacağın birazda pskolojik...
canım sanada arda beyin kasılma önleyici ialaç vereceğini sanmıyorum başlarda banada mantıklı gelmemişti ama yaşadıklarımdan gördümki o ilaca başlasamda boşuna içecekmişim gerçekten arda beyin bir bildiği varmış...
endol biraz korkulan bir ilaç ama 30 haftadan önce belirli bir aralıklarla kulanılabiliyor...
yani için rahat olsun ama her kasılma veya ağrıdada kullanma bence...
yatış pozuzyonunu değiştir lavaboya git (mesene doluyken kasılma sık olur)...
baktın devamı geliyor o zaman kullan tabi....

Canım çok sağ ol çok güzel bilgiler vermişsin. Yaşamayınca teorik bilgi havada kalıyormuş. Tecrübeleriniz bana ışık oluyor...

Endol ben bu hamileliğimde 6-7 tane kullandım korkumdan. Bir de benim kafamda şu var ben 25 haftalık oğlumu 10 -15 dakikada doğurdum. Çok az baskı vardı rahime doğru ama rahatsız edici değildi pek. Endolde almıştım 2 saat kadar önce. Ebeye söyledim dr m muayene etsin demiş. Ebe baktı 7 cm açılmış ve hemen dr geldi doğum yaptım. Yani endolü kullanmasaydım ağrım olur muydu olmaz mıydı bilmiyorum. Bazen rahim ağzı yetmezlği değil mi diyorum ama bu haftada 2 cm se evet öyledir diyorum. Ve bunca sayfada benim haftamda 2 cm kimsenin değildi. Aslında korkuyorum Arda bey pıhtılaşman var kaş yapalım derken göz çıkarmayalım İstanbul turuna çık demiyorumama evde dolaşabilirsin dedi. Dün Nursin geldi içeri odaya gittim o kadar wc ye bir de...

Bir de benim muayenelerde canım çok yanıyor Fadik. Bağırmamak için zor tuttum hatta ay filan dedim pardon dedi dr...:KK1::KK1::KK1: Senin de acıyor mu? Benim ağrı eşiğim de düşük...

Canım bu kremi duymuştum nerelere sürülür çok sağ ol... Evet canım erkek. Bak kılı unuttum. :KK1:Benim tüylerim açık renktir. Şimdi epey koyulaştı ve göbeküstümde epey belirgin ve uzadı. Almıyorum ama...Demek erkekler anne karnında daha başlıyor anneyi yormaya...:KK1:

Ben de Arda beyin kitabından redüksiyonun rahimağzı yetmezliğine sebep olabileceğini okudum. Acaba senin ikzlerin ondan mı doğdu?Oğlun düzeldi mi? Çok taktir ediyorum seni o kadar uğraştın emsin diye...

bende normalde tüysüz bir insanım. hayatımda ilk kez göbüşümde oğlumla koca koca siyah kıllar çıktı. ne yoldum ne ağda yaptırdım kasılma olmasın diye. doğumdan sonra ağda yaptırdım. şimdi tek tük hala ordalar.

canım redüksiyon göbekten çok ince bir iğneyle girip bebeklerin kalbine bir ilaç enjekte ederek durdurma şeklinde yapıldı bana. ama rahimden müdahalede yapılabiliyormuş. aslında sebeb aslında çok net duruyor benim o kaybımda.3 ölü bebek anne karnında yanında 2 canlı bebek. o ölü bebeklerin atıkları için ne bir antibiyotik nede enfeksiyon engelleyici birşey veril. sonuç erken memran rüptrü. yani ne bekliyordu ki doktorum. sağlam bebeklerin zarları biyolojik bişi yanında doku çürüyor o nasıl etkilenmesin. AHHHHHH ahhhhhh .. bugunki bilgim olsaydı....

oğlum düzeldi bayağı ya. 6 aylıkken oturmaya başladı. kucaktan inince rahatladık. artık emekliyorda. tut tutabilirsen. hala memeyi düşman biliyor. ben hala uykuda emziriyorum. yılmak yok yola devam.

Sorarım... Sen nasılsın?

Merhaba bır suredır okuyorum sızı cvp vereyım dedım ben prepar kullanıyorum 4 saatte bır gece harıc magnezyum,adalat.corasprın ve vıtamın kullanıyorum.12 gun once rahım agzım 2.90 dendı sureklı yatıyorum en son olcum 3.35 rahım agzı dıkıs atılmadı 23 haftadayım .benım tup bebek bu ılacları kıbrıs tup bebek doktorum verdı burdakı doktorum vermedı ben tup doktorunu dınlemeye karar verdım sonucta onların sadece ısı bebek dıye dusundum.bu arada rahım agzı boyle benımkı gıbı uzuyormu sız bılıyormusunuz ılaclarla ılgılı soracagınız bısı olursa cevaplarım :)

duştan sonra kremi kollarına babaklarına göbeğine elinin uzandığı heryere sürebilirsin...hemen emilen bişi. deride öyle katman gibi kalan yağlı kremleden değil.

canımm maşallahh hepımıze..
prepar ın markasını bılmıyorum pztesı alıcak almadım daha..
zaten dr kasılman olursa benı ara konuşalım ole kullan dedi..
benım bebek hareketlerıyle bıraz sııkıntım var..
her gun çok fazla hıseetmıyorum..
2 gun saglam hareket edıyosa 3 gun etmıyoo
normalmı ??

Dr n normal değerlendirmiyor mu? Belki sen uyurken o uyanıktır o uyurken sen uyanıksındır.:)) Ya da usludur. Benim oğlanlar pek hareketliydi bunu bilmiyorum. Ama Arda beyde uyuyordu galiba dr devamlı karnımı dürtüyordu hareket etsin diye...

evet çok şükür canım...

canım tarih belli değil 2 gün sonra kotrolüm var bakalım ne olacak...

Hadi hayırlısı inşallah alıyordur kilo da 2 hafta daha beklersin...

bende normalde tüysüz bir insanım. hayatımda ilk kez göbüşümde oğlumla koca koca siyah kıllar çıktı. ne yoldum ne ağda yaptırdım kasılma olmasın diye. doğumdan sonra ağda yaptırdım. şimdi tek tük hala ordalar.

canım redüksiyon göbekten çok ince bir iğneyle girip bebeklerin kalbine bir ilaç enjekte ederek durdurma şeklinde yapıldı bana. ama rahimden müdahalede yapılabiliyormuş. aslında sebeb aslında çok net duruyor benim o kaybımda.3 ölü bebek anne karnında yanında 2 canlı bebek. o ölü bebeklerin atıkları için ne bir antibiyotik nede enfeksiyon engelleyici birşey veril. sonuç erken memran rüptrü. yani ne bekliyordu ki doktorum. sağlam bebeklerin zarları biyolojik bişi yanında doku çürüyor o nasıl etkilenmesin. AHHHHHH ahhhhhh .. bugunki bilgim olsaydı....

oğlum düzeldi bayağı ya. 6 aylıkken oturmaya başladı. kucaktan inince rahatladık. artık emekliyorda. tut tutabilirsen. hala memeyi düşman biliyor. ben hala uykuda emziriyorum. yılmak yok yola devam.

Of ya bu dr hataları insanı kahrediyor. Şaşıyorum nasıl ihmal ederler böyle bir şeyi? Baştan o kadar embriyo koymak hata senin yaşındaki birine. Ama nasip diyerek rahatlatıyoruz kendimizi. Maşallah oğluna. Canım benim oğlan da 7 aylık emekliyordu. Ama 13.5 aylık yürüdü:)) Olsun emzir sen yine... Benim de zordu ama 10 aylıktan sonra alıştı emmeye 24 ay emmişti:)

Merhaba bır suredır okuyorum sızı cvp vereyım dedım ben prepar kullanıyorum 4 saatte bır gece harıc magnezyum,adalat.corasprın ve vıtamın kullanıyorum.12 gun once rahım agzım 2.90 dendı sureklı yatıyorum en son olcum 3.35 rahım agzı dıkıs atılmadı 23 haftadayım .benım tup bebek bu ılacları kıbrıs tup bebek doktorum verdı burdakı doktorum vermedı ben tup doktorunu dınlemeye karar verdım sonucta onların sadece ısı bebek dıye dusundum.bu arada rahım agzı boyle benımkı gıbı uzuyormu sız bılıyormusunuz ılaclarla ılgılı soracagınız bısı olursa cevaplarım :)
Canım Fadik arkadaşımızın sanırım uzamıştı. Bir de alttan ve üstten farkediyor. Benim üstten 3 cm di vajinal 2 cm çıktı. Çok sağ bilgiler için de...İkiz mi sizin? Neden kıbrısta yapıldı?Özel değilse merak ettim.

Yok tek oglan.yas dan 32 yım tırkıyede tek embrıyo konuyordu sansım artsın dıye 3 embrıyo adına kıbrısta yaptım bıde orası dudunya sıralamasında yer alan ıyı bır yerdı ondan.senın tup bebek mı normalmı sızde dıkıs var sanırım benım ıstanbul ve kıbrısdakı doktorlarım kısalmaya devam ederse ataroz dedı ondan atılmadı bakalım boyle gıder gerek kalmaz umarım ama endıse her gun yakamda allah herkese yardım etsın

Dr lar bu kasilmalara ne diyorki hic engel olunmuyomuki bebek buyuyunce iyice agirlik yapiyo heralde bende tam 2 aydir yatiyorum kaslarim iyice zayifladi gucsuz nazli bisey oldum. Bebek asagiya inmis gibi geliyo tekmeleri hissedeli iyice baglandim bebisime. Allah im yokluklarini gostermesin cigerim benim o.

Yok tek oglan.yas dan 32 yım tırkıyede tek embrıyo konuyordu sansım artsın dıye 3 embrıyo adına kıbrısta yaptım bıde orası dudunya sıralamasında yer alan ıyı bır yerdı ondan.senın tup bebek mı normalmı sızde dıkıs var sanırım benım ıstanbul ve kıbrısdakı doktorlarım kısalmaya devam ederse ataroz dedı ondan atılmadı bakalım boyle gıder gerek kalmaz umarım ama endıse her gun yakamda allah herkese yardım etsın

Anladım canım.Canım ben ocak ayında pgt li tüp bebek denedim eşimde genetik sorun vardı 2 düşük yapmıştım. Bir de 25 haftalık kaybım vardı. 2 sağlıklı embriyo çıktı ama gelişimleri durmuş 12 hücrede kalmış transfer olmadı. İstanbuldaki dr n kim? Endişe hepimizde var benim bu haftada 2cm. Korkularım var...
Pıhtılaşmam da var iğne oluyorum her gün...

Dr lar bu kasilmalara ne diyorki hic engel olunmuyomuki bebek buyuyunce iyice agirlik yapiyo heralde bende tam 2 aydir yatiyorum kaslarim iyice zayifladi gucsuz nazli bisey oldum. Bebek asagiya inmis gibi geliyo tekmeleri hissedeli iyice baglandim bebisime. Allah im yokluklarini gostermesin cigerim benim o.

Ben de 7. haftadan beri yatıyorum ayağa kalkınca dengem bozuluyor...Kaç haftalık bebişin? Sanki önceden yazmış mıydın buraya?Seklajım benim haftaya olacak senin var mı serklajın?

Yok canım Üsküdardayım...
:KK55::KK55::KK55:yollar uzak olsada kavuşmak yakındır bebem unutma:KK16::KK16:
kanamam cok az oldu oyle cok degil 1pet falan 3.5yil oldu diher dikiste..
gelen su koyu degil sivi yapiskan gibi hafif sari rengi agrim ara ara oluyo daha yeniyim normal galiba agri. hic bisey vermediler bana allahima emanet bakalim kucagima almam nasipse bisey olmaz insallah dua edin kizlar hastaneye gitmeye bile durumum yok tamamen rabbime sigindim
canım çok dikkat et aman diyim olmadı bir doktora git ara biryerleri hastaneleri en azından için rahatlar ah yakın degilsinki senle ilgileneyim ben dünden beri aklımdasın ne yaptın ne alemdesin diye:KK50::KK50:
Sinem ben kasılmam olunca karnımı ovalardım dr ovalama rahimi uyarırsın demişti...
ben onun yüüznden hiç bebeklerime dokunamadım kaybedecegimi bilseydim elim karnımdan ayrılmazdı yeminle:KK14::KK14:
kızlar kokrtum şimdi ya kasılmamı gerçekten bunlar yanlızım evde ya bişey olursa doktorumumu arasam ? ama ne dicemki offf sorunlar hiç bitmiyor çok morelim bozuldu şimdi karnınızın içi sertmi oluyor anlayamıyorumki ya neler olduğunu :KK43:(((
canım eninki ikiz ablam kaybetti 24 haftalıkken :KK14::KK14:dikkat et mümkün oldugu sürece uzan iş yapma sana bakan varmı yanında kalan kimse:KK43:(
kızlar geçmiş olsun bende 5 nisanda kaybettim ondan öncede 15 eylülde kaybım var 5.5 aylık ve 3.5 aylık
en iyi bizler anlarız
daha abah ebru destan 6 aylık hamileymiş anlatıyordu hamileliğini vallahi ağladım..
Allah sabır versin bize...
ben de önemli testler daha çıkmadı...
ama çıkanlarda protein s düşüklüğü çıktı
ANA bağışıklık testide sınırda pozitif çıktı...
ölü doğuma sebep olur dedi doktor...
ama bende hiç ölü doğum olmadı 1.de rahim açıldı
2.de düşük oldu...
sevindim bak sorununu halledilmesine işşallah bu sefer alıcez bebekelrimizi kucagımıza ben inanıyorum sende inan tek sorunumuz adam gibi bir doktora düşmedik:KK14::KK14:
kızlarr
nasılsınsınız ..
geçmişi okuycam okumadım..,
her gun şukredıyorum bu gunlerıde gordum..
dun dr kontrolmuz vardı.. herşey iyi şimdilik..
progestanı bıraktım magnezyuna devam..kazılma vs olursa prepar ıcıcem ama 1 ay sonra prepar ı doguma kadar içcekmişim..

bebişimde çok şukur iyi gorunuyo..
akşam yatarken sut içiyorum karnım çok sertleşıyo..
bıde yurudugun zaman ..acaba neden olur..
canım biryere toplanıyosa o kasılmadır ben kızımda hissettim birgün önce akşama hatta dedim kendime yapma paşa dikiş var benim bir arkadaşım var o ialçları kullandı doguma kadar dikişi oldu başladı günde 4 adet alıyodu işşallah bizlere gerek kalmaz :18::18:
Fadik, günaydın canım...:KK16: Sen prepar kullandın mı? Kasılma hissin olunca ne yapıyordun?Ben hastanedeyken o zaman endol kullanmıştım...
endolda yapıyomu çarpıntı:18::18:
Canım bu ilacın markası mı prepar? Sormamış mıydın canım? Bir de Arda Beyle doğum sonrası görüştün mü? Doğumunu sanırım başka yerde yaptın. O dr ne dedi enfeksiyondan mı, kanamadan mı? Kanama için proluton depot filan kullanmadın mı? Bir de bebek genetiğe gitti mi? Sanki ense kalınlığı biraz sorunluydu. Acaba erken doğumun bunla ilgisi olur mu?

:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

rabbim acısını göstermesin işşallah kardeşim çok zor acısı çünkü çok iyi bilirim ellerin in boş çıkmasını hastaneden ben hatırlıyorum kıızmı dogurdugum gün çıktım dışarı hatta eşim dogum bölümünden çıkarmadı üzülürüm diye herkezin elinde pusetler çıktılar hastaneden sevşniyolar gülüyolar ben eşime vcanım ben nezaman çıkıcam ellerim dolu seni ne zaman baba yapıcam diye yol boyu çok agladım ne sen sor ne ben söylüyüm :KK14::KK14::KK14:dilerim rabbimden kimse evladıyla sınanmasın 40 haftaları göestersin sizlere ben bile 3 kayıp yaşadım 4 bebegime allah nasip ederse hamile kalınca gene içinde stres olucak ya buda giderse diye çok korkuyourm canımın gene yanmasından:KK14::KK14::KK14:
bu arada tartıya çıktım bugün eskileri gördüm çok şükür:KK52::KK52::KK52::KK52:evladıma az kaldı kavuşmama işşallah 75 görüyüm eylülü beklemicem çünkü yatsamda çok öözledim içimde bir varlıgın yaşamasını:KK14::KK14:

X