-
- Konu Sahibi hidennisko
- #25.561
Arkadaslar bugün cok az pembemsi kan geldi korktum 10 dk sonra lavobaya girdiğimde o kan kuruyunca kahverengi olarak görünüyor camasarimda kan görünmüyor bu akıntı seklini bilen varmı regliden 2 gün oncede bu sekilde oldu 2 gün sürdü kesildi o zamandan beri icimde bı korku sanki yine içimden kayıp gidecekmiş gibi bebeğime heveslenemiyorum bile kucagna alçağım şüpheli diye düşünüyorum benim gibi olan varmı nasıl yendiniz bu korkuyu
Arkadaslar bugün cok az pembemsi kan geldi korktum 10 dk sonra lavobaya girdiğimde o kan kuruyunca kahverengi olarak görünüyor camasarimda kan görünmüyor bu akıntı seklini bilen varmı regliden 2 gün oncede bu sekilde oldu 2 gün sürdü kesildi o zamandan beri icimde bı korku sanki yine içimden kayıp gidecekmiş gibi bebeğime heveslenemiyorum bile kucagna alçağım şüpheli diye düşünüyorum benim gibi olan varmı nasıl yendiniz bu korkuyu
Chnb ne sebep olabilir böyle bir seye, bazıları diyor bebek sağlıksız ise rahim atar falan.
Canım bu ilacın markası mı prepar? Sormamış mıydın canım? Bir de Arda Beyle doğum sonrası görüştün mü? Doğumunu sanırım başka yerde yaptın. O dr ne dedi enfeksiyondan mı, kanamadan mı? Kanama için proluton depot filan kullanmadın mı? Bir de bebek genetiğe gitti mi? Sanki ense kalınlığı biraz sorunluydu. Acaba erken doğumun bunla ilgisi olur mu?
İnşallah canım ya, yarın okula başlamam gerekiyor raporluydum 1 hafta,ve okulda nobetciyim, gene rapor mualsam acaba?
chnb canım ben bu son hamileliğimde her 6 saate bir 18 haftadan itibaren prepar denilen kasılma önleyici ilacı içtim...kanamam oluncada hastanede 2 gün boyunca serumla verdiler...kimi doktorlar prepar isimli ilacın kasılmalara bir fayda getirmiyeceğine ancak 2 saate bir sık sık alınırsa işe yarayabileceğini söylüyor...ama benim doktorum hafif kasılmalarım olunca başladı bu ilaca ama gerçek kasılmalarım olunca hiç bir işe yaramadı...
tatlım pıhtılaşma testleri,rahim filmi yada hiteroskopi yaptırdınmı
bende 2 kez kaybettim çok acı biliyorum.... ilk bebeğimde benimde akıntı durmadı en son sancı oluştu ve 2 gün içinde rahim çok açıldığı için doğum yaptırmak zorunda kaldılar
Canım sen de mi öğretmendin? Ben de öğretmenim sınıf öğretmeni değilsen ders olmaz son hafta. Alabileceksen al bence dinlenirsin...
Of canım ya bu ilaçlar işe mi yaramıyor ya da enfeksiyon filan da varsa o zaman mı işe yaramıyor ya da sıradan hamilelerde de olan kasılmaları mı engelliyor anlamadım...
Eylulgulu benimde yaşadıklarım seninle aynı, düne kadar kahverengi akıntı seklindeydi, şimdi söylemesi ayıp büyük tuvaletimi yaptım ve anladım kasığımda ağrı oldu, tuvalet kagidi ile sildim,kırmızı kanamam var gene, oğlumda bu kadar korkmamistim bunda kaybedeblir miyim acaba diye cok düşünüyorum(( kan kırmızıdan durunca kahve oluyor (((
Hepinizin yazilarini üzülerek okudum.Sizi cok iyi anliyorum inanin.Ben de bu sekilde sonuclanan 3 hamilelik yasadim.Cok ugrastim.Su an 2 tane cocugum var Allah'a cok sükür.2 hamileliligimide hastahanede gecirdim cocuklarim olana kadar.Ikiside erken dogdu.Günlerine kadar beklemediler.Bende serklaj yaptirmistim.Fakat rahim agzi gevsekliginden dolayi rahim cok hassas oldugundan dogum yapana kadar sürekli sancim vardi ve rahim agzi haliyle sürekli kisaldi ve cocuklarimin ikiside erken dogdular.Basta bir cok problemler yasadim,özellikle oglumla bebekliginde cok ugrastim.Tabi bunlarin hepsi erken dogmalarindan ve stresli gecen hamilelikten kaynaklandi.Ama simdi kizimda oglumda cok saglikli.Aradan zaman gecince insan yasadigi tüm sikintilari unutuyor inanin bana.Aciniz taze oldugu icin üstesinden gelinmezmis gibi geliyor ama zamanla atlatiyorsunuz.Size tavsiyem pes etmeyin kendinizi birakmayin ve ümidinizi kaybetmeyin.Eger Allah nasip ederse hic bir sey olmuyor inanin bana.Ben bunlari bizzat yasadigim icin cok iyi biliyorum.Kendinizi birakmayin.Sabredin ve denemeye devam edin.Ben basardim sizde basarabilirsiniz.En azindan diger hamileliklerinizde daha dikkatli ve daha bilincli oluyorsunuz.Rahim agzi gevsekligi ile problemi olan arkadaslara tavsiyem eger midenizle ilgili bir sikayetiniz yoksa hergün mutlaka yarim greyfurt yiyin,birde elma sirkesini taharetlendiginiz suya katip onunla taharetlenin.Faydasini göreceksiniz.Greyfurt cok muazzam bir mikrop kirici.Eger serklaj yaptirdiysaniz elma sirkesi ile taharetlenmek de serklaj in etrafinda olusabilecek iltahaplanmalari önlüyor.Ben bunlarin hepsini hastahanede yattigim zaman bana hizmet eden yasli bir rus hemsiresinden ögrendim ve uyguladim.Ben Almanyada yasiyorum ve bu rus hanimla maalesef hamileligimin son aylarinda tanistim.keske daha önce tanissaydim.Cünkü ondan cok sey ögrendim.
Anladım canım Allah kolaylık versin...Sınıf ogretmeniyim CNm, gecen hafta da raporluydum ya, gideyim son hafta toparlayayım dedim cocukları.
canım bence bizim rahatsızlığımızda en önemli serklajın zamanında atılması... daha sonra istirahat...daha sonra enfeksiyon çünkü serklaj enfeksiyon olayına çok açık sürekli takip lazım...sonrada kasılmanın düzenli olmaması arada sırada giren kasılmalar çok önemli değil...ha birde en önemlisi stres yapmamak olumlu düşünmek çok kafayı takmamak...chnb canım bak unutma olacağı varsa kafayı taksanda takmasanda oluyor...en güzeli rahat olmaya çalışmak...serklajını yaptır daha sonrasıda kısmet birde günde mutlaka 3 litre su iç...
canım korkma yerleşme kanaması olabilir bende olmuştu doktor öle demişti tatlım sende strese girme oldumu bebegini düşün rabbim 40 haftaları göstersin işşallahArkadaslar bugün cok az pembemsi kan geldi korktum 10 dk sonra lavobaya girdiğimde o kan kuruyunca kahverengi olarak görünüyor camasarimda kan görünmüyor bu akıntı seklini bilen varmı regliden 2 gün oncede bu sekilde oldu 2 gün sürdü kesildi o zamandan beri icimde bı korku sanki yine içimden kayıp gidecekmiş gibi bebeğime heveslenemiyorum bile kucagna alçağım şüpheli diye düşünüyorum benim gibi olan varmı nasıl yendiniz bu korkuyu
Of canım ya bu ilaçlar işe mi yaramıyor ya da enfeksiyon filan da varsa o zaman mı işe yaramıyor ya da sıradan hamilelerde de olan kasılmaları mı engelliyor anlamadım...
cümlemize inşallah ben de 1 aydan beri iş yavaşlattım bırakamadım tabi 3 çocukla sadece yemek yedirsem o bile iş..2 haftadır daha ağırım sadece yemek ve incinin bakımı arada bulaşıkları çamaşırları makineye.. annem yakın ama ancak alışverişe birde kızı okula götürmeye yardım edebiliyor..bu sefer eşimde sukoyverdi incide siler süpürürdü o da yapmıyor bendeFadik canım ne güzel yazmışsın ama biz seni merak ederiz dr ye gidince yaz bu sefer sanırım doğum tarihi belli olur beyzademizin.
Sağ olsun eltinler yardım ediyorlarmış. Sorma ben 1.5 aydır yatıyorum wc ye giderken bile ayaklarım titriyor...Senin çok doğal. Ne güzel Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin. Amin...
cümlemize inşallah ben de 1 aydan beri iş yavaşlattım bırakamadım tabi 3 çocukla sadece yemek yedirsem o bile iş..2 haftadır daha ağırım sadece yemek ve incinin bakımı arada bulaşıkları çamaşırları makineye.. annem yakın ama ancak alışverişe birde kızı okula götürmeye yardım edebiliyor..bu sefer eşimde sukoyverdi incide siler süpürürdü o da yapmıyor bende
kayınvalidem 2 kez geldi temizliğe sağolsun yine de ama alışmamışım çok zor geliyor yardıma muhtaç olmak..inciyi alıp bakayım dedi bana sanki kötü bir şey demiş gibi ağır geldi....inşallah gerek kalmaz...haftaya karneler alınacak kızım takdir alıcak ama büyük ihtimal gidemem çok merdiven var( kısaca evi pislik götürüyor gözlerimle her işi yapıyorum ama göz gücüm yetmiyor...)))
ilaç olarak nidilatı 3 kez içiyorum neden bilmem saati gelince alt karnımda ağrı oluyor..belki pisikolojik...magnezyum birde..celeston 12 gün önce yapıldı ..
aslında bu kez umutluyum...en azından hala kanamam filan yok 4.aya girdiğinden beri beraberlik yasağı vardı bence çok iyioldu..akıntım da olmadı ..
bu sefer 3 kilo filan doğsun inşallah..
ultrasonları inceliyorum bu kez ince bir dere gibi rahim boynunda aşağı doğru sızıntı var geçenkinde koca bir kara delik vardı..bakalım inşallah daha uzun süre dayanırız..
hepimizin Allah yardımcısı olsun inşallah...