Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar kokrtum şimdi ya kasılmamı gerçekten bunlar yanlızım evde ya bişey olursa doktorumumu arasam ? ama ne dicemki offf sorunlar hiç bitmiyor çok morelim bozuldu şimdi karnınızın içi sertmi oluyor anlayamıyorumki ya neler olduğunu (((

sinem; kasılmaların arada oluyorsa sorun değil bence...ama kasılma girince dikkat et diğer kasılmayla arası düzenliyse o zaman sorun...birde doktorun sana kasılma önleyici ilaç verdimi şimdilik onu kullan istersen..

Bence doktorunu ara yada sms at bu onemli birsey . Sonra dr ne dedi bizimlede paylas olurmu gecms olsun

canım birde lütfen kafanı takma taktıkça kötü olur...rahat ol düzensizse sorun olmaz bence...uzan bol bol su iç...rahatlat kendini karnını dinleme

çok saol sutanesi1982 seninde başın sağolsun. Allah sabır versin. kapsamlı araştırma yaptırıcaz. hastaneden çıkmadan önce yapılan testlerin sonuçlarını beklıyorum.

Hidennisko canım ilk sayfalardan bir mesajın prepar deiğin ne ilacıydı ki? Serklajdan hemen sonra mı içmeye başlamıştın?

Kizlar bana antibiyotik falan vermediler hic bisey demediler herhangi bir dr yok
hafif kanli su sekilde geliyor esim iste dr gidemiyorum yapisik gibi biraz diger serklajmda oldugunu hatirlamiyoruum hic ne olabilir acaba....

canım benim de serklajımdan sonra akıntım oldu ve 1 haftaya yakın surdu ama burdan akıntıyı gormeden normal yada degil demem yanlıs olur,ben de bir doktora danısmanı tavsiye edecegim her ne kadar durumum yok desende,burdan ancak tahminlerde bulunabiliriz biz cunku.İnsallah telas edecek bir durum yoktur,stres yapma,kendini koru,enfeksiyona dikkat et normal hissetmedigin her durumda da doktora danıs,eger ozelde bir doktorun yoksa benim gibi tıp fakultesinde yaptır takibini,en azından aciline gidebilirsin her durumda.Bu arada kanama tarzı olursa akıntın ve cogalırsa acile git hemen.Gecmis olsun,Allah yarımdımız olsun.

kızlar cevaplarınız için çok tşk ederim şimdi araştırdım netten yalancı doğum sanıclarıymış bunlar braxton hicks kasılmalaları deniyormuş dinlenmek ve magnezyum tablet kullanmak gerekiyormuş banada doktorum vermişti zaten hemen gidip içtim bitane birde bugün iğnem vardı onuda vuruldum puroluton yarın ilk işim doktoru aramak bugece 8den sonra sadece bi kere oldu ama takip edicem mutlaka SOFİKA osman hoca muayne ücreti 250tl ayda birdefa alıyor tavsiye ederim ben çok güveniyorum doktoruma inşallah bi sorun çıkmaz

chnb canım; hideniskoda bilir prepar kasılma önleyici bir ilaç ...kalp çarpıntısı yapıyor..ben 18 haftadan itibaren kullandım....

İlacın adı mı prepar? Benim suyum geldiğinde serumla veriliyordu ama adı neydi bilmiyorum kalbim kuş gibi çırpınırdı...

Hidennisko canım ilk sayfalardan bir mesajın prepar deiğin ne ilacıydı ki? Serklajdan hemen sonra mı içmeye başlamıştın?

canım buda kasılma önleyici bir ilaç ve benim tanıdığım 2 kişi sadece bu ilacı kullanarak ve yatarak bebeğini dünyaya getirdi...
hatta arda bey neden bana vermiyoo diye düşünmüştüm ben....
12. haftada başlıyosun 35.haftaya kadar... ama acayip çarpıntı yapıyormuş....

çok saol sutanesi1982 seninde başın sağolsun. Allah sabır versin. kapsamlı araştırma yaptırıcaz. hastaneden çıkmadan önce yapılan testlerin sonuçlarını beklıyorum.

kızlar geçmiş olsun bende 5 nisanda kaybettim ondan öncede 15 eylülde kaybım var 5.5 aylık ve 3.5 aylık
en iyi bizler anlarız
daha abah ebru destan 6 aylık hamileymiş anlatıyordu hamileliğini vallahi ağladım..
Allah sabır versin bize...
ben de önemli testler daha çıkmadı...
ama çıkanlarda protein s düşüklüğü çıktı
ANA bağışıklık testide sınırda pozitif çıktı...
ölü doğuma sebep olur dedi doktor...
ama bende hiç ölü doğum olmadı 1.de rahim açıldı
2.de düşük oldu...

tatlım pıhtılaşma testleri,rahim filmi yada hiteroskopi yaptırdınmı
bende 2 kez kaybettim çok acı biliyorum.... ilk bebeğimde benimde akıntı durmadı en son sancı oluştu ve 2 gün içinde rahim çok açıldığı için doğum yaptırmak zorunda kaldılar

kızlarr
nasılsınsınız ..
geçmişi okuycam okumadım..,
her gun şukredıyorum bu gunlerıde gordum..
dun dr kontrolmuz vardı.. herşey iyi şimdilik..
progestanı bıraktım magnezyuna devam..kazılma vs olursa prepar ıcıcem ama 1 ay sonra prepar ı doguma kadar içcekmişim..

bebişimde çok şukur iyi gorunuyo..
akşam yatarken sut içiyorum karnım çok sertleşıyo..
bıde yurudugun zaman ..acaba neden olur..

Fadik, günaydın canım... Sen prepar kullandın mı? Kasılma hissin olunca ne yapıyordun?Ben hastanedeyken o zaman endol kullanmıştım...

Maşallah canım çok güzel bir haftaya geldin. Şu preparın markası mı prepar aydınlatın beni? Bana da hastanede seruma katmışlardı erken doğmda. İsim ne düşünüyorsun?

tatlım kustun ya çok. susuz kalmış olabilir sin. vazelinin kakao yağlı kremı var onu kullan harika bişi. bide cinsiyetiniz belli oldu mu bilmiyorum geçmişi okuyamadım ama bebeğin erkek olabilir. annedeki sivilceler ve kıllanmalar erkek bebeklerin testesteron salgılarınn başlamasından olabişliyor muş.

Son düzenleme:

Canım bu ilacın markası mı prepar? Sormamış mıydın canım? Bir de Arda Beyle doğum sonrası görüştün mü? Doğumunu sanırım başka yerde yaptın. O dr ne dedi enfeksiyondan mı, kanamadan mı? Kanama için proluton depot filan kullanmadın mı? Bir de bebek genetiğe gitti mi? Sanki ense kalınlığı biraz sorunluydu. Acaba erken doğumun bunla ilgisi olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…