Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ben kanamam olunca hemen memoriala gittim, arda bey muayene etmedi beni
ordaki doktor (remzi aydın) 3 hamileden birinde görülür dedi, bebeğimiz iyi dedi
ama bu kanama neden oluyor birsey soylemedi, açıkcası arda beyde birsey demedi
devam ederse gel dedi sadece, moralim cok bozuk, kasıklarım ağrıyor, hala kahverengi akıntı şeklinde kanamam var

Günaydın kızlar, bugün 15.15 te dr ye gideceğim serklaj tarihim belli olacak. Serklajda sonda herkese takılıyor mu ?

hadi hayırlı haberlerle gel inşallah!
sonda bana takılmış ama operasyon bitince çıkarılmış
hissetmedim bile

Hidenisko benim düşüklerim var diye mi bilmiyorum ama ben baştan beri progestan kullanıyorum. Bir de lekem olunca 3 gün arka arkaya proluton depot vuruldum Hatayda. Acaba niye sana vermedi dr? Bebek iyiyse ve kanama bölgesi kese altında yoksa ondan mı vermedi? İlaç vermeyecek misiniz diye sormadın mı?

Offf, bakalım ne diyecek dr?

Canım serklajın başarılı geçer inşallah..Benim yarın sabahtan yumurta toplanıcak..

Günaydın kızlar, bugün 15.15 te dr ye gideceğim serklaj tarihim belli olacak. Serklajda sonda herkese takılıyor mu ?

Canım inşallah guzel gecer serkajin bende doktora gitcem bugün kesenin goruncegni sanmıyorum 4+4 deyim en azından rapor alırım lekelenme kesildi cok şükür Cemil bey icin aradım floransi 400tl dedi sigorta indirimi bazı proflarda olmuyormuş Cemil beyde varmı bilmiyorum öğrenemeden kapandı tel sanırım Arda beye gidicem

Çok sık takip edemiyorum burayı..Pasam canım son durumun nedir ?
sagol canım son durumum şöyle arda bey haziranın 1 başla dedi ama ben 1 gün önce başladım apikobal folbiol coraspirinve diaformin verdi
eşimle gittik doktora dediki pırtılaşma çok fazla dedi onun için bir igner olucek dedi hergün bu ialçaların yanına takviye yapıcez dedi bir genimde çok çalışıyomuş ona destek ilaç vericem dedi pkon oldugu için rahimi diksek bile hemen kısalabiliyo dedi mesela dedi senin dikişin atıldıya bu sorunlar çıkmasaydı o bebek dururdu dedi şimdi ialaçlara başladımya sana kilo vermen için ilaç verdimmi dedi yok dedim diaformini yazdı bunu iç hep pkoyu tedavi edicek hemde yumurtlamana faydası var hemde kilo vermene yardımcı olucek dedi bismillah dedik başladık allah sonumuzu hayır etsin işşallah birde şok gelişme senin rahimini dikicez ama yatırmıcam dedi evde hafif işlerini yapabilirsin dedi öyle cam kapı silme ama dedi yemegimi yapabilirmiyim kendi isteklerimi karşılayabilirmiyim dedim evet dedi buraya arabayla gelmene bile gerek yok dedi metro otobüsle gelebilirsiniz dedi araştırılmış yatsanda yatmasanda düşüyo düştükten sonra dedi adam haklı kızımda yataga çakılı kaldım camdan bile bakmadım ömürüme birşey olur diye ama bak bebegim gitti 29 mayısta 1 sene olduallahımdan tek istedigim canım birdaha acımasın sütlerim boşa gitmesin millete imrenmiyim bende keşke emzirebilseydim demiyim çok heves ediyorum emzirmeyi bizim gelin oglanı emziriyodu geçen öle hayretle baktım dedim bende emziriirmiyim günün birinde deyip iç çektimrabbim eli ayagı saglıklı saatlı hayırlı evlatlar versin dinine vatanına baglı işşallah bu arada alllahı sanada hayırlı evlatlar versin işallah kardeşim maşşallah sıpalarım büyümüş pek şirin çıkmışlarbirde 75 düş benden sana izin dedi ama ben eylül ekim gibi düşünüyorum işşallah hem kışa gelicek kolay olur yatması bakalım belkim bir delilik yapar erkene alabilirim ne kaldı 75 :))degilmi
canım sonta takmadılar bana bir bilgim yok yanlız kanama oluyo korkma olurmu haberin olsun rabbim emekelrinin karşılıgını boş bıraklmasın aklama geldikçe inan dua ediyorum sizlere hoş her namazımda hepimize ediyorum
canım yerleşme kanaması olabilir sen ilaç kullanmıyorumusun igne neden vurdurmadılarki:26::26:allahım evladını sana bagışlasın işşallah hamile kalmakla iş bitmiyuki maksat onun gerisini getirmek:18::18:
hayde bir ardacı daha geliyo yaşasınnnn
kızlar hepinize güzel bir hafta diliyorum bugün eymenimi kalça çıkıklıgına götürücem oglum 1 aylık oldu 10 günü var 40 çıkmasınarabbim hepimize öle güzel bebek nasip etsin işşallah

Son düzenleme:
12. haftada suyun mu geldi? Maşallah suyun gelince doğum gerçekleşmemiş o zaman. Enfeksiyon takibini sıkı yaptır...

Evet 12. Haftada kivamli agir agir yag gibi biseyin aktigini hissetmistim sabaha karsi sinra bir baktim kabus gibiydi hemen yattim esim sehir disindaydi 5 saatlik mesafeden 3 saatte geldi o gelinceye kadar hic kalkmadim sonra hastaneye gittik. Yatis yaptilar igne serum falan oyle gecti. O zaman plasenta asagidaydii kanamalar basladi sabah bir uyaniyorum kipkirmizi hala atlatamadim hep camasirimi kontrol ediyorum hala kirmizimi diye. Enfeksiyonu nasil takip edicem akinti oluyo ama gebelikte olur diyolar. Daha3 hafta var kontrolume

Herşey daha iyiye gidecek inşallah.Bak sonunda asıl sorunlarının nedeni bulunmuş.Bunların önlemi alınırsa inşallah sağlıkla kucaklarsın tatlım..Peki doğaldan ya da tedaviyle olsun diye bir seçenek sundular mı ?

Canım serklajın başarılı geçer inşallah..Benim yarın sabahtan yumurta toplanıcak..

Sağ olasın canım. İnşallah sonuç güzel olacak...

Bence de görünmez daha. Florans çok pahalıymış. Peki Cemil Beye sigorta indirimi yokmuymuş? Dr ye güvenmek ve sevmek çok önemli. Hep söylüyorum Cemil beyi de ben çok beğenmiştim kaç dr nin görmediği kilit sorunlarımı çözdü o yüzden minnettarım. Bakırköye gitmiştim muayenehanesine. Ben bana dönmediği için üzülmüştüm. Arda beyde bu sorunu yaşamadım...

Paşam canım ben rahim ağzı yetmezliğinde nedense hala yatarak geçirme taraftarıyım. Hep aklıma Edamecrinin dr sinin sözü geliyor. Yatmak işe yarıyorsa tek r. a. y de işe yarıyordur demiş.Yerçekimine karşı koymak lazım. Ben bir de serklaj tutmayınca hep başka sorun olduğunu düşünüyorum. Enfeksiyon, pıhtılaşma vb.. Arda Bey bana da İstanbul turu yap demiyorum ama evde yemek, banyo, wc vb. ihtiyaçlarını karşılayabilirsin, pıhtılaşma var kaş yapalım derken göz çıkarmayalım demişti...

Kontrol aralıkların uzun bence. Canım kanda crp, idrarda kültür ve idrar tahlili vajinadan sürüntü alınıyor bence sık yaptır iyi bir dr bul. 3 hafta çok uzun bence. İlk bebek miydi?

Enfeksiyon çok çok önemli canım....

moralini bozma canım benim gebeliğimde 6. haftadan itibaren 13. haftaya kadar hemen hemen her hafta kanamam oldu hatta bi tanesi adet kanaması gibiydi ve düşük yapıyorum sanmıştım 6. haftamda kanamam olunca dr bana progestan hap,crinone vajinal jel vermişti bir de her hafta proluton depot vurulmuştum ve hep istirahat etmiştim yemek,wc ve banyoya kalkmıştım 3. aydan sonra ayaklanmıştım gerçi 20. haftamda rahimağzı yetmezliğinden gitti bebeğim ama biz bilmediğimiz için 3. ayda bu ilaçların hepsini bırakmıştık,korkma bildiğim kadarıyla kahverengi akıntın içerideki eski kanama,sadece yat dinlen tamam mı moralini de yüksek tut

canım inşallah hayırlı haberlerle dönersin,sen ve bebeğin için en doğru karar verilir umarım

servikal kısalığı olanlar erken haftada olan arkadaşlar ,baştan beri ağrılı gebeliğim oldu kasıklarda belde rahim ağzında ağrılar duyduğum en iyi dr lara gittim,buna rağmen kimse anlamadı servikal kısalma olduğunu 23 haftada detaylı usgde biz mutlu mutlu bebeğimizi göreceğiz heyecanı içindeyken öğrendik ve doktorlar şok oldu servikal uzunluğu sadece 7 mm serklaj tutmaz rahimde büyük oranda silinmeler başlamış ayrıca açılır dediler bu haftada yaşamaz tutunacağı varsa bebek tutunur dediler ve nasıl bir psikolojiye girdiğimi anlatamam şu an 32+3 deyiz dra geçen hafta gittim en son ve tamamen silinmiş çocuğu bir kağıt inceliğinin üzerinde duruyor mucize dedi clestone 8 ampül yaptırdım bu haftaya kadar ciğerleri çabuk gelişsin diye drum muayene etmeye bile korkuyor su gelir diye birde beni düşünün kabız olmamam lazım yürümem lazım hep ol tarafa yatıyorum karnım devamlı bir tarafa toplanıp taş gibi oluyor allah hepimizin yardımcısı olsun 34 haftaya gelsem başka bişey istemiyorum ((

Allah tamamına erdirsin benim kızımda son hafta 1.1 mm ölçülmüştü yinede 1 hafta daha durdu daha ilgili bir hastanede olsaydım bel ağrılarımı toksitoloz tedavisi verip durdursalardı daha da giderdi ama nasip 29 da doğdu...8 doz celestonu 2 hafta arayla mı vuruldun..yani 4 kez..ben ilkini 24 te oldum bekliyorum 27 de de tekrarlayabiliriz..
bence sen artık rahat ol allahın izniyle zor günleri aşmışsın..10 hafta çok iyi daha da gider inşallah..ben senin haftana gelsem keyiften ayaklarımı diker yatarım:))
çektiğin stresi anlıyorum günün her dakkası beynimi bebeğin haftasını hesaplarken bulmaktan kafayı yıycem..kabızlık konusuna gelince günün en mühim vazifesi tuvalete çıkmak(
yatan bir insanın metabolizması da ne çalışır ne çalışır..
allah sabır versin hepimize ...eşim bebeği sevmeye bile korkuyor..tek sorusu şu sancı yok di mi..

maşallah iyisin sen canım,bundan sonra da kendini rahatlatmaya bak,benim farkedildiğinde oğlumun kesesi vajinadan görünüyordu ve 2 gün içinde de doğurdum,burada dikiş atılmış olmasına rağmen senin haftalarını göremeyen var sen bol bol dua et ve kendini sıkma artık Allah'ın izniyle bundan sonra çok korkulacak birşeyin kalmamış,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin darısı biz isteyip de olmayanların başına..

clestone yi 3 hafta arayla sabah akşam 4 doz yapıldı 2 kez tekrarlandı.magnezyum günde 2 kez kullanıyorum 3 kutu antibiyotik 3 şase bitirdim tek içimliklerden sabah öğle akşam progestan fitil gibi kullanıyorum kasık ağrıları beni öldürüyor magnezyımı günde bir kere kullanıyodum geçen haftaya kadar o zaman her saat kasılmam oluyordu hatta dahada fazla 2 ye çıkınca aralığı azaldı genelde karnım sok tarafa taş gibi kesiliypr bazende karın çizgisi boyunca aşağıya baskı yapıyor nefes bile alamıyorum bunada şükür ne diyelim inşallah 34 geliriz sonrası allah kerim

Masallah mucize bu 7 mm 10 hafta durmus 10 hafta ne zor gecmistir Allah sabir versin bebek saglikli olsun cabucak buyusun insallah. Arabaya binmeye bile cekinmissindir. Neden olmus peki idrar enfeksiyonu falanmi soyledilermi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…