Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım olsun uzak değil sakarya. Evet haberi var canım. Hatta hemşireleriyle konuştum süpersiniz diyor bize... Regreteye chnb gurubu diyormuş bura için. İlk ben gitmiştim topikten. Hataydan hastanız selam söyledi dersin...İnşallah görüşürüz...

Kuzucuklar cok fenalastilar zorlaniyorum oglus kucakci oldu ek gidalar derken gunler nasil gecio anlamiyorum
Kosuyolunda gorumcen vardi galiba ordamu kalicaksin hep

Canım adetin 2. veya 3. günleri çağırıyorlar zaten..Benim de yarın adetin 2. günü olacak..Ben de yarın için gideceğim dr.a aksilik olmazsa...

Canım ben geçen seneki düşüğümde daha adetin 12. günü progestan kullandım öğrenince pıhtılaşma iğnesi. Ama düştü sanırım genetik sorundandı.Bence Cemil hoca bu risk yoksa başlayacak...

Kuzucuklar cok fenalastilar zorlaniyorum oglus kucakci oldu ek gidalar derken gunler nasil gecio anlamiyorum
Kosuyolunda gorumcen vardi galiba ordamu kalicaksin hep

Zordur aynı anda 2 çocukla uğraşmak. 3. yü düşünüyor musun?

Evet görümcemde kalacağım. Hem Ataşehire de çok uzak değil...

kızlar burda fadik in gebeliğinde de sanki haftasına göre geri diyordu,bir belirsizlik vardı sanki,yanlışmı hatırlıyorum? hatırlayan var mı?

Evet canım devam ediyor belirsizlik. İnanıyorum ki minyon bir bebek olacak. İnşallah sağlıkla vakitlice gelecek....

Canım gözün aydın çok sevindim...

hadi gözün aydın çok şükür :)

Amin...

Hayırlı olsun tedavin bizi haberdar et. Benim de azıcık sanki baskı yapıyor 3 cm di 20 gündür aynı. Endılde bebeğin suyunu azaltıyormuş sofika demişti.Kullansam mı acaba?

canım evet endol(yani indometatsin) bir cok şeyin yanında amniyo sıvısının fazlalıgı durumlarında azaltamk icin de kullanılıyor,tabii cok ciddi yan etkileri var ilerleyen gebelik haftalarında kullanıldıgında,hayırdır bu haftalarda sen niye endol kullanmayı dusundun ki

canım sanırım senin en kısa zamanda serklaj yaptırman en hayırlısı olacak,elbette serklaj da ciddi komplikasyonlara sebep olabiliyor ve bazen miadında sonuclanabilecek gebeliklerin erken sonuclanmasına bile sebep oluyor.Serklajın da ironik tarafı bu,erken dogum riski olan durumlrda yapılıyor ve cogunlukla serklajın kendisi(sebep oldugu komplikasyonlar) erken doguma sebep oluyor.Bunu bana yurt dısında serklajımı yapan doktor soylemisti ama yine de serklajın varlıgında gebeligin ileri haftalara taşınması daha yuksek ihtimal oluyor.Cogumuzun yaptıgın ve dusundugunun aksine dikis hamileye biraz daha hareket ozgurlugu veriyor,yani dıkıs yoksa ve rahim azgı yetmezigi varsa kesin ve full yatak istirahati gerekiyor.Sen hepimizden iyi biliyorsun gerci ama yine de hatırlatmak istedim canım,Arda beyle gorusup en hayırlı kararı vereceginize inanıyorum.

bu arada hepimizin de kanili mubarek olsun arkadaslar.Allahım hepimize debebeklerimizi saglıkla ve gunu geldiginde dogurmayı kısmet etsin insallah,evlatlarımızı bize bagıslasın,hickimseyi evladıyla sınamasın yuce Allah´ım,butun gebe kalmak isteyenlerin de tez zamanda gebe kalmalarını ve saglıcakla dogumlar yapmalarını kısmet etsin insallah.Bu mubarek gecede Allah´ım hepimizin de dualarını kabul etsin insallah.
Amin.

ve bir Amin de chnbnin duasına,Allah kabul etsin.

Canım ben hastaneye yattığımdan beri 4- 5 kere kullandım karnımda gaz sancısı mı kasılma mı anlayamadığım ağrım oldu kullandım o zamanlar... Ama dediğin de aklımdan çıkmadı...

Arda beyle seklaj meselesini konuşmadık haftaya artık ama ben de gerekli görüyorum. Çünkü Yarenin dr si Cemil Hocaya da güveniyorum o şart demişti... Ben de komplikasyonlardan korkmuyor değilim. Büyük oğlumda 29. hafta, erken doğanda 25. haftada açılmam oldu. Burada yazan başka arkadaş vardı onun dr si Ali Fuat Şengör her hamilelikte açılmanın ön haftalara kayacağını söylemiş...

Amin amin canım..............

canım gözün aydın çok sevindim

Zordur aynı anda 2 çocukla uğraşmak. 3. yü düşünüyor musun?

Evet görümcemde kalacağım. Hem Ataşehire de çok uzak değil...

Allah guc verio ama zor gercekten 3.yu allah nasip ederse neden olmasin tek bebek bakiminida tatmak isterim ikizlerde biraz motor takmis gibi oluyoda
evet yakin atasehire haziranda boluya gidicem gitmeden gormek isterim nasip olursa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…