Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
nasip bebem bir bakmışsın yanındayım

canim benim sayfadan galiba demi hatirliyosun cektigimiz acinin karsiligini insallah bu sefer aliriz ...
cnb canim inan senden daha kotuyum su bile icemiyorym hastaneyede yatirmiyolar neyapcam bilmiyorum ilaclar ise yaramiyor artik hep ac yatiyorum ...[/QUOTE]
canım evet ben paşa bende yazmıştım sana yazışmıştık hatırlamadınmı beni rabbim birdaha acı göstermesin işşallah bizlere
canım yapma projineks ilaçı iç gebelikte hani gebeler kullanıyoruya bizim düşük hapmız onu iç adet 5 gün içimde olursun bebem bende diyorum bu kız nerdecanım canını sıkma olurmu ialcı iç ol ben öle yapıyodum hemen oluyodum kız sende pkomu var acaba:44::44:
canım benim kızımda dikş şatıldı durmadı malesef ama ikiz arkadaşlarınki durdu allah yavrularının acısını göstermesin işşallah bol yat dinlen stresede girme olurmu
ve kırmızıları gördüm eşimin dediği gibi sonraki maçlara bakıcaz artık hazirana kısmetse..
vatana millete hayırlı olsun bebem birdahaki aya işşallah canını sıkma bende bugün adet oldun çok şükür bunu dedigime inanamıyorum ama başka zaman olsa adet olunca aglardım ama şimdide seviniyorum hayat ne garip degilmi
işşallah mradına erersin canım dualarım seninle bende 3 evladımı kaybettim acısını çok iyi biliirm dilerim rabbimden evlatlarının acısını göstermez

Chnp iyi olduguna cok sevindim istanbla ne zaman geliosun belki nasip olur bizde sana ziyarete geliriz senin geldigin gibi asla unutamam kandiliniz de simdiden mubarek olsun dualarimdasin

buarada eylülgülü nerelerde adet oldumu yoksa hamile mi?

Canım 1 hafta var reglime ovulasyon testi kullandım bu ay ama hamile gibi hissetmiyorum kendimi Pazartesi test yapıdan ereken gebelik testi Allahtan hayırlısı inşallah regli olursun....bu arada kandiliniz mübarek olsun dualarınız kabul olsun

-
Hamileliğin hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin inşallah.Sağlık sigortan vardı sanırım hangisi olduğunu bilmiyorum ama Arda Bey'e gittiğimde sormuştum özelinde de bazı sigorta şirketlerine indirim uyguluyorlar ama her şekilde hastanede uygulanan ücretten daha fazla oluyor.Memorial'a gidersen 300 yerine 120-150 arası ücret ödersin ki bu ücret limitinin çabuk dolmasına engel olur.Cumartesi inşallah güzel haberlerle gelirsin

Efulim,canım bu kadar stres yapmamaya çalış canım emin ol stres de olmana engel oluyor bide aklıma birşey geldi asprin iç günde bir tane bana önermişlerdi geciktiğinde birde ada çayı ikisini kullanınca olmuştum..Bu üzüntülü stresli günlerinde sonu gelecek bir gün bir bakmışsın hamilesin bize yazıyorsun kızlar hamileyim diye :)) lütfen iyi düşün iyi olsun Allah büyüktür canım vardır herşeyde bir hayır lütfen umutlu ol inan, güzel günlerin yakın olduğunu düşün hep

ve kırmızıları gördüm eşimin dediği gibi sonraki maçlara bakıcaz artık hazirana kısmetse..

Arkadaşım,Hayırlısı olsun inşallah.. en kısa sürede hamişlik haberlerini verirsin bizlere inşallah

Eylulgulu,hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah arkadaşım..

Chnb,canım az kaldı inşallah yakında geliyorsun bebişe ve kendine iyi bak canım öpüyorum çok

Paşam arkadaşım,artık üzülmek ağlamak yok inşallah sorunların da tespit edildi bundan sonra önce kilolar gitsin sonra bebiş gelsin ..Verdiğin kilolar için çok tebrik ederim canım 75'e inmeyi hedeflemişsin ama biliyorsun benim gönlümden 70 geçiyor ki senin bu kadar kiloyu verdikten sonra onuda başaracağına inanıyorum...Eğer 70 olursan belki sana bir suprizde yapabilirim

Chnp iyi olduguna cok sevindim istanbla ne zaman geliosun belki nasip olur bizde sana ziyarete geliriz senin geldigin gibi asla unutamam kandiliniz de simdiden mubarek olsun dualarimdasin

Canım dün akşam aklımdaydın. Kuzucuklar nasıl? Canım kısmetse haftaya pazartesi gecesi geliyoruz...Beklerim çok sevinirim

Paşam beklerim canım...

Regrete canım görüşelim...

Arkadaşlar regaip kandilinizi kutluyorum...

kızlar regaip kandilimiz mübarek olsun rabbim bugünde edilen duaları geri cevirmeyecegini müjdeliyor ben herkeze bütün namazlarımda dua ediyorum lütfen özellikle bugün beni dualarınıza katarasanız cok mutlu olurum gercekten ihtiyacım var bende hamileler arasına katılmak istiyorm içimd bir umut var yakında adet olacam....
PASAM canım söyledigin hapı bilmiyorum ama bir arastırayım carsamba tekrar doktora gidecem süt hormon yüzünden olmuyorum pko var mı inan bende bilmiyorum 2.doguma kadar yoktu sonradan oldu ma süt hormonu yüksek cıkınca acıkcası ben ona bagladım cünkü süt hormonu yüksekligi adet düzensizligine hatta adet olamaya sebep olurmus bakalım carsamba belli olur
REGRETE canım cok sagol destegin için ada cayı içyotrum bakalım faydası olacak mı ama ben genelde ilaclar agrı kesiciler daha dogrusu adet olamamaya sebep oldugundan içmek hiç alıma gelmedi ama aspirin olabilir belki haklısın dua et saddece
EYLÜLGÜLÜ canım ben olamadım insaallah sen hamilesindr eger degilsende adetlerin düzenli oluyo olursu aslında ama yinede doktora görün istersen hakkında hayırlısı olsun
dualarda bulusalımmmm

Kızlar az önce Gülbende prof. Lemi İbrahimoğlu vardı. Bir bayan aradı 40 gün önce bebeğini kaybetmiş. Azıcık pembe lekesi gelmiş 6 ayda. Dr ye gitmiş 6 cm açık olmuş dikiş atılmış ama akşama suyu gelmiş doğum yapmış. dr sini suçlamış. Lemi beyde suçlamayın çünkü önceden kaybı yoksa anlaşılmaz gibi şeyler dedi. Aslında çok sinsi bir şey şu rahimağzı yetmezliği...

çok merak ettim yeminle ne süprizi yapıcem yoksa dondurmama alıcen bana hemide magnumundanhani kızımda aldıgındansa memnun oluurm dicem emme yiyemem kesin ya kilo alırsam inan bu kilolarla kafayı yedim 85 gören ben 88 kilo geliyorum birde ne agrıyo kasıklarım adet oldum çok şükür bir ara görüşelim bebem
işşallah canım görüşrüz rabbimin izniyle
arkadaşlar regaib kandiliniz mubarek olsun bol dualar edelim dualarımız kabul olsun...
seninde ve hepinizde mubarek olsun kzılar umudunu hiç yitirme canım rabbim öyle büyükki hiç ummadıgın zamanda veriyo vallahi sabret bak ozaman neler olacak mesela bugün eymeni sarılık testi için götürdük ne yorludmum birda evimden hastaneye hergün yürüdügüm gibi yürüdümmü sana agrılarım biryandan kanama desen çok fena dogum ettikten sonra kanamalarım çogaldı sizlerdede olan varmı merak ettim:44::44: bu arada gelin oglanı emzirme odasına götürdü dengesizin biri geldimi sana bana diyoki 3 bebegin ölünceye kadar sen nerdeydinsinirlerim oynadımı sana zaten adet olunca sinirli oluyourm neyse dedimki sinirimden ben zevk olsun diye gitmedim bebeklerim ölünce zevkimden oturup agladım allahını severssen dedim okadar çapaya cerrahpaşaya gittim birşey blamadılar allah razı olsun arkadaşlar sayesinde arda beyi tanıdım ona gittim sorunum bulundu dedim sen ne bilipte ne konuşuyosun dedim baktıki kadın sinirlendim ben senin iyiligin için dedim dedim bak güzel kardeşim iyiligin için diyosan uslübünce konuş dedim ne demek ya 3 bebek ölünceye kadar nerdeydin dedi demesi bu sefer hastaneden onu sinirimden kızdım sonra hastaneden çıkınca kendime ızdım neden diye inanın bir doktor demedi cahilligimden ilk bebegimde cahildim düştü gitti 2 oglumda dikiş olmadıgından düştü dedim 3 kızımda dikiş atıldı gene durmadı diyye düştün söyleyin ben ne yapayım kendimimi suçluyum ben istermiydim ya bebeklerim ölsün neler çektigimi bir ben bei allah bilir o gözyaşlarımın haddi hesabı yokama sinirim oynuyo bilmedik dengesiziler beni suşluyolarya
canım progeston yani düşük hapı bebek ondan içiyosun 5 gün içine hasta oluyosun bende olmamıştım onu içirtti doktor oldum ben senin yerinde olsam riskli bi r gebelik uzmanının eşliginde hamile kalırım bebem sen beni dinle doktora git

canım sorma ya kadın agladı ben agladım pıhtılaşma sorunu varmış igne olmamış ondanmı düşmüş acaba:44::44:kendim gözümün önüne geldi yeminle rabbim sabır versin bizim hatamızmı doktorların hatasımı yoksa kadermi bilemedim
bugün münübüse binerken bebek bendeydi hemen yer verdiler oturdum yaşlı bir teyze dedi allah bagışlasın neyin var dedi oglan dedim kaçıncı ebegin dedi bebegim yokki dedim bu kimin deyince kardşimin benim 3 tane düştü dedim oda kızım sorma bizimde 15 gün oluyo gelinin bebegi 5.5 aylıkken suyu geldi düştü dedi sütleri aktı vs dedi bende hemen arda beyin kartı vardı onu verdim allah razı olsun dedi kesin götürüm dedim işşallah vesile olurumda bebegini kucagına alır oglu ölmüş küveze koymuşlar ölmüşrabbim kimseye acı vermesin işşallah

Son düzenleme:

Canım Allah sabır versin. Benim de Edirnede beraber aynı okulda çalıştığımız arkadaşım vardı onun da doğum haftası bebeği karnında ölmüş. o da Arda beye gidiyor. Bak o Edirneden gidiyor sen kağıthaneden gidiyorum diyorsun...

İnşallah o bayan da en tez kavuşur evladına... Herkes...

kandilimiz mübarek olsun arkadaşlar....dualarımızın kabul olması dileğiyle......
“Rabbim, bana Katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin” dedi. (Al-i İmran Suresi, 38)
“Rabbim, beni yalnız başıma bırakma, Sen mirasçıların en hayırlısısın.” (Enbiya Suresi, 89)
Biliriz ki bizler aciziz, günahlarımız da çok, gücümüz kudretimiz de yok; bu yüzden SANA dua ederiz. Biliriz ki SANA açılan elleri boş çevirmezsin, biliriz ki RAHMETİN büyük, hazinen sınırsız, kuvvet ve kudret SENDEDİR ve günahlarımızı affedensin, duaları kabul edensin, bunu biliriz. İşte bunu bildiğimiz için dua ederiz, sadece SENDEN isteriz, yalnız SENDEN umarız. "Lailahe illallah Muhammeden resullallah" deriz.
"Allahü la ilahe illa hüvel hayyül kayyum”
Peygamber Efendimiz'e (S.A.V.) ,ashabına ,evlatlarına, torunlarının ruhlarına, yeryüzünde ki gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin ruhlarına, tüm evliyaların ruhlarına, sevdiğin ve duası makbul kullarının ruhlarına, silsileyi aliyye büyüklerinin ruhlarına hediye ettik. SEN kabul eyle RABBİM. Onları vesile ederek SENDEN istiyoruz, mübareklerin hatırı için ALLAHIM.
Ya Zül Celali Vel Ikram..
Biz; rahmetinden bebekler istiyoruz, anne baba olmak istiyoruz, sevmek istiyoruz yavrumuzu. Bebeklerimizi kucağımıza almayı, kucağımızda uyutmayı, doya doya koklamayı, evlerimizde emeklediğini görmeyi, ellerinden tutup yürütmeyi, saçlarını okşamayı, gözlerine bakmayı istiyoruz. Sessiz hanelerimizde çocuk sesleri duymak istiyoruz, okula yollamak, büyütmek, vatana millete hayırlı birer evlat olarak yetiştirmeyi, mürüvvetini görmeyi istiyoruz
Rabbim, bizler de annelik duygusunu tadalım ne olur, yavrumuzu kucağımıza alıp sevelim, uyutalım, ninnilerle büyütelim.
Analı-babalı hep güzel günlerini görelim yavrumuzun. Hastalandığımızda bir bardak su verecek evlatlarımız olsun. Bayramda seyranda gözlerimiz yollarda kalmasın, kapılarımızı çalacak, ellerimizi öpecek evlatlarımız olsun.
Yaşlandığımızda yanımıza gelecek, arayıp-soracak, titreyen ellerimizi tutacak, hatrımızı soracak, gözlerimize sevinç katacak evlatlarımızı nasip et YA RABBİM.
Ne olur RABBİM, bizi mahsun ve boynu bükük bırakma. Gözyaşlarımızı, sevinç gözyaşlarına çevir ALLAHIM. Bizlere de ana-baba olma duygusunu nasip et, bizlere merhamet et. Sen merhamet edensin, rahmetin sonsuz, hazinen sınırsız.
Ana-baba olmamız için bizleri sebeplere sürükle, bizlere yardımcı ol, işlerimizi kolaylaştır ALLAHIM.
Biz biliriz ki her sıkıntı, zorluk SANA kolaydır. Biz biliriz ki birşeyin olmasını istediğinde ona sadece “OL“ dersin, o da olur. Bundan evvel bizler hiçbirsey değilken bizleri yarattın, yoktan var ettin.

Bizler ve tüm bebek sahibi olmak isteyen kulların için hayırlı ve tez zamanda, sağlıklı ve en hayırlısından, rahmetinden bebeklerimizi lütfetmeni istiyoruz RABBİM.EL AÇTIK, KAPINA GELDIK YALVARIYORUZ.
Aciziz hiçbirşey yapamayız biz. Dua ile sadece SENDEN isteriz.
SEN HERŞEYE KADİRSİN! EVVEL OLAN AHİR OLAN SENSİN. VARİS OLAN, KAFİ OLAN, SAFİOLAN, RAHMAN VE RAHİM OLAN, HAYYUM KAYYUM OLAN SENSİN. KUDRET SENİN ELİNDEDİR.
“Rabbim, bana Katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin” dedi. (Al-i İmran Suresi, 38)
“Rabbim, beni yalnız başıma bırakma, Sen mirasçıların en hayırlısısın.” (Enbiya Suresi, 89)
Allah, La ilahe illallah, Zül celali vel ikram, el-Hayyül Kayyüm, er-Rahmanü’r Rahim, Allahü’r Rahmanü’r Rahim, Allahu la ilahe illa hüvel Hayyül Kayyüm, Rabb, el-Hannanü’l Mennanü Bediüs semevati vel ardi zül celali vel ikram, Allah’u la ilahe illa huvel Ahadüs Samedüllezi lem yelid ve lem yûled ve lem yekun lehu küfüven Ahad.
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED
EL - FATIHA

kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar...
allah u teala dualarınızı kabul etsin...
cnhb çok güzel bir dua etmişsin canı gönülden amin diyorum...

kızlar ben bu ara pek gelemiyorum...dün bilgisayarı bile açmadım...
yani beni merek etmeyin...ben arada uğramaya çalışırım yine....

Seninde canım pgt topiğinden kopyaladım. Arada yaz merak ederim ben...

kandiliniz mubarek olsun..bende dün bugün celestonları oldum açılma yok ama silinme var 2.5 cm lerde 25 haftalıkız ve 650 gr ayrıca nidilata başladık hayırlısı..rabbimin emaneti taşımamı dilediği kadar...artı yattım tabii 3 çocukla ne kadar yatılırsa..en azından 3 hafta daha..dualarınızla inşallah..

Son düzenleme:
kızlar kandiliniz mübarek olsun, bu mübarek günde Allah hepimizin dualarını dileklerini kabul etsin..birkaç haftadır bilgisayarımız bozuktu hiç uğrayamadım buralara, chnb geçmişe baktım biraz rahatsızlanmışsın galiba geçmiş olsun canım, ama şimdi iyisin galiba..

bende salı günü çapadan randevu almıştım 2 marttan beri adet olamıyorum, gerçi doğumdan sonra hep iki ayda bir adet oldum ama bu sefer bayağı geçince bir doktora görüneyim dedim..ultrasonda bir kese göründü 5mm kadar..b-hcg bakıldı 1958 değerim çıktı, sonra doktor değere göre biraz küçük kese dedi, sonra dün cemil beye gittim, oda baktı kese ufak ama doğal bir süreç, kesenin yerleştiği yer ve konturları iyi dedi olabilir dedi, bugün tekrar aynı yerde test yaptırmamı istedi, bugün tekrar çapaya gidip yaptırdım 3288 çıktı gebelik değerim artmış ama cemil hoca pek değeri beğenmedi biraz daha yüksek olmasını bekliyordum dedi, ama bir hafta sonra ultrasonda bakalım.. ya kendi kendine sağlıklı bir şekilde devam edicek, yada düşükle sonuçlanma ihtimali biraz yüksek dedi, şu anda beklemek durumundayız, bende sezinden iki ay önce aynı şeyi yaşamıştım, kendiliğinden hamile kalmış ve farketmemiştim yine değerim bu kadar yüksek, yine kese vardı, ama değerim sağlıklı yükselmediği için düşük olmuştu,yine düşük yapacağım için çok üzgünüm şu anda doğum kadar zor olmuştu çünkü..

Hayırlı kandiller arkadaşlar :) Yaklaşık 3 haftadır kendi memleketimde İzmirdeyim..Adetin 3.günü gittiğimde kistlerim olduğu için tedaviye başlayamadık..yazz doğum kontrol hapı kullandım kistlerimin erimesi için..Bu gün adetimi oldum...Hastaneyi aradığımda ulaşamadım sekretere randevu için..Yarın almaya çalışıcam..Eğer kist yoksa ve başka sorun yoksa yarın başlar inşallah tedavim...Transfer aşamasına gelebilirim umarım..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…