Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hiç yaparmıyım öyle bir şey... dostlar iyi günde kötü günde derler ya bizde burda bir seneden fazladır herşeyimizi paylaşıyoruz yakınlarımdan görmediğim ilgiyi sizlerden gördüm nasıl terkederim...

şimdi sabah erken kalktım 7.30 gibi kahvaltıyı hazırladım eşimle bir güzel ettik sonra düştük yola kadıköye gidelim dedik doktor randevum vardıya bu akıllı dediki 500 esler geçiyo bagdat caddesinden dedi dedim geçmez sen beni dinlemedi bindik 500 teye ordan indik bir otobüse daha bindik oda olmadı bindik minübüse ondan indik gene bir oytobüse bindik bu arada benim halimi düşünebiliyosun işşallah sinirden adamı öldürücem beni dinlese 2 vesayit gelicektik sen beni dinleme dünyanın arabasına bin inneyse dediki eşim sen beni bugün öldürmezsen bir daha öldürmen girdik doktora anlatmaya başladı 4 ilaç verdi bana onları içiceksin gene kalmadan vucucu bebege hazırlamamız lazım dedi bir ilaçta zayıflamaya yardımcı oldugundan ondan verdi bende kullandım dedi hem pko varya bende yumurtlamam düzene girebilirmiş hemde yumurtalarım çabuk çatlarmış ikiz kaçınılmaz galiba neyse serklajı yapıcak erken dedi kan sulandırıcı igne dedi haftada 1 düşük ignesi vurucan dedi 4 ilaç verdi biri zayıflama ilacı dedi kilonu vermeye yardımcı dedi bende kullandım dedi korkun bende ilaçlara haziranın 1 başlıcem bebegede eylülde vesile olucem olurda 75 düşersen dedi benden sana izin bebege vesile olabilirsin dedi anlıcagınız çok mutluyum ne kaldı 75 düşmeye çok mutluyum ya bu arada dediki artık rahimi diksek bile yatmak yok dedi yatsanda düşüyo yatmasanda dedi düştükten sonra dedi bana otobüse binip gelebilirsin dedi okadar mutlu oldumki kızlar sormayın ya üstümden bir yük kalktı çok zor birilerine bagımlı olmak sadece yemegimi yapsam yeter bana ya yata yata acıdı biryerlerim en azından yatmama okadar strese bile girmem işşallah ama ben paşayı tanıyosam kesin yatar neyse bugün arkadaşa bebek görmeye gittim sıpam ne tatlı olmuş ya öptüm kokladım sevdim hediyelerini verdim geldim eşimde bizleydi onun eşiyle bir kaynaştılar sormayın arkadaş tüp bebek yaptırmıştı arıyım dedim bakıyım ne yaptı bebegini kaybetmiş kürtajla almışlar bebegini yarın ablama gitmeden ona gidicem beni görürüse sevinir belkim teselli veririm garibe rabbim kimseyi evladıyla imtaan etmesin işşallah bu 3 tüp bebegi parayamı yanayım eziyetemi düştügünemi ruh halinemi kızlar size soruyorum anlıcagınız arda bey gene yaptı yapıcagını dedim size ta kayıthaneden geliyorum demezmi bak resimlere bana kırgızistandan gelen bile var dedii resimleri görünce şaştım kaldım

Ah canım benim vefalı arkadaşım Evet ya 1. 5 sene oldu ben buraya yazalı ilk burada yazmıştım. Ne günlerdi şimdiki gibi tenha değildi burası... Şimdi tenha kızlar selam vermeye bile uğramaz oldu...(

Paşam canım çok sevindim. Hadi ver kiloları bakalım. Bayağı macera yaşamışsınız...

Ama ne güzel tedavi şeklin bile belli...

Kırgızistandan ha.... Bak bende Hataydan gideceğim...

Senin yaşayan çocuğun varmı bu ikinci gebeliğinmi inşallah sağlıkla alırsın kucağına bende iki düşük yaptım ilki 4 aylık ikincisi 5 aylık şimdide 9 haftalık hamileyim bana 13 haftanın sonunda srklaj uygulanacak çok korkuyorum çok merak ediyorum ağrısı çokmu oluyor gerçi bu sefer bebeğimi kucağıma alacağımı bilsem herşeye katlanırım ama yinede merak ediyorum sen hep yatıyormusun ben bu gün doktora gittim doktor bana sürekli istrhat dedi bide ilaç kullanıyrormusun kullanıyorsan ne kullanıyosun. kusura bakma çok soru sordum ama burdan başka soracağım yerde yok :)

ilk hamileligimde bana kimse serviks yetmezlik demedi 12haftada rahim 4cm acildigi icin dikis atildi ama ben deyince drlara devamli bakiyolar cok kanamam vardi onda bunda yok sukur..bakalim hayirlisi...cnb canim sanada gecmis olsun gececek insallah sag salim kucagina alicaksin bebegini insallah ben senden 1hafta ondeyim galiba

ne demek canim sor tabii ki seve seve cevap veririm.
cok sukur ilk gebeligim saglikli dogumla sonuclandi,kizim simdi 2 yasinda masallah insallah ikinci kizimi da sag saglim ve zamaninda dogururum.serklaj sirasina uyuyor oldugun icin hic bir aci sizi yok tabii ki genelde burdaki arkadaslarin islem sonrasi da agrisi olmuyor ama benim oldu.hem de ikisinde de cok agrim oldu,ama dayanilmaz degil ve sonunun guzel olmasi umidiyle insan razi olarak cekiyor hepsini de.agridan cok stres yoruyor insani zaten,hastane ortami,ameliyathane vs...ama deger kesinlikle ve gerkli diyorsa doktorun yaptir mutlaka.ben ilk hamileligimi 16.haftadan itibaren hafif,24 haftadan sonra da tam yatisla gecirdim.yemek,wc ve doktor kontrolu haric kalkmadim.Ilac magnezyum diasporal ve no-spa diye bir kas gevsetici kullandim.simdiki hamileligimde henuz tam yatisa gecmedim,gunluk hayatimi biraz daha fazla dinlenmek sartiyla surduruyorum.cronine vaginal jel ve elevit kullaniyorum.insallah sende bebegini sag saglim ve zamaninda dunyaya getireceksin,serklajdan korkma,hayirlisi ile o da olup bitecek,insallah da kolay olacak.

ay canım dinlemezler bütün erkekler mi böyle bilinmez en sonunda da sen haklıymışsın derler ama baksana iş işten geçmiş sen in bin bi sürü araca neyse güzel haberlerle dönmene çok sevindim canım inşallah bundan sonra bebek haberlerini alıcaz hep böyle pozitif neşeli olucaz

paşam aaaaaaa bende kağıthanedeyim....

ya canım bişey diycem senin şu test sonuçlarında hangileri sorunlu çıkmış öğrendinmi?
bide ana verdiği ilaçlar neler yazabilirmisin bilgim olsun... bende test sonuçlarından sonra gidicem otopsi sonucunu bekliyorum birde daha 2 ay var...
bide sen görüşmek için gittin ya muayenede ettimi?

Sezen canım sen hangi ildesin?Serklajını kim yapacak?

Sağ ol canım. Sen de yapsan çizelge. Ben de korktum yaparken aslında.

Kızlar ben de dün kabız olmuşum. Akşam dr m Magnezi Kalsine vermiş. Hemşire verdi içtim berbattı 5 dakikada kustum.Uyuduktan sonra gece 12 gibi 2-3 dakika arayLA SANCIM OLDU. Tuvalete gittim bu seferde ishal olmuşum çok korktum yine düşük yapıyorum sandım ishal olunca.

Paşam canım çok sevindim. Hadi ver kiloları bakalım. Bayağı macera yaşamışsınız...

Ama ne güzel tedavi şeklin bile belli...

Kırgızistandan ha.... Bak bende Hataydan gideceğim...
vay hataylı seni vayseviyorum kız seni haberim olsun kardeşim benimbu arada seni çok özledim görüşmeş isterim senle buraya gelince
canıms eni biliyorum çok aglamıştım yazdıklarında beni hatırladınmı bebem rabbim işşallah bir daha acı göstermez benimde serklajım vardı bebem ona ragmen kaybettim pıhtılaşma çıktı bende bebem aşırı doktor dediki gebeligi o sonlandırmış olabiliriçime su serpti eşimde çok sevindi doktora tam not verdirabbim ne sana ne bana nede kimseye acı göstermesin işşallah
işşallah canım yakında benden almazsanız şaşmayın n3 gün geçti adet olamdım adet tarihimdende emin degilim :44::44:işşallah adet olurum o gün görsen kafam bir dünya oldu :111::111::111:eşimi öldürücektim randevuya 1 dakika kala yetiştik yırttı adam
pıhtılaşmayla birde genlerimle ilgili sorunlu çıkmış bebem 4 ilaç verdı bu ilaçları iç eylüde bebege vesile ol dedi 75 düş benden sana izin dedii bakıcez şu fazlalıklardan kurtuluyum işşalah sonra bebeg vesile oluruz işşallah yok canım etmedi 15 dakika zaman ayırdı konuştuk oldu bitti eşim adama bayıldı yeminlecanım özelime ev telefonun varsa at arıyım seni bu arada yakınız görüşebiliriz canlı ne dersin istersen tabe

canım senin vucud bir yered durmuyu benim vucud gibiallah yardımcın olsun öpüyorm senide sıpamıda annesi

Son düzenleme:

Canım ben de seviyorum seni. Ben büyük ihtimal geçemem karşıya gelirsen sevinirim...
Ah canım ortasını bulamadım bulantı ayrı dert... bu sıpa eşşek sıpası çıktı.
Benim eşimde beğendi Arda Beyi. Güven duydu normalde herkese güvenmez...

İlaçlarını kullanmaya başla...

canıms eni biliyorum çok aglamıştım yazdıklarında beni hatırladınmı bebem rabbim işşallah bir daha acı göstermez benimde serklajım vardı bebem ona ragmen kaybettim pıhtılaşma çıktı bende bebem aşırı doktor dediki gebeligi o sonlandırmış olabiliriçime su serpti eşimde çok sevindi doktora tam not verdirabbim ne sana ne bana nede kimseye acı göstermesin işşallah

işşallah canım yakında benden almazsanız şaşmayın n3 gün geçti adet olamdım adet tarihimdende emin degilim :44::44:işşallah adet olurum o gün görsen kafam bir dünya oldu :111::111::111:eşimi öldürücektim randevuya 1 dakika kala yetiştik yırttı adam

pıhtılaşmayla birde genlerimle ilgili sorunlu çıkmış bebem 4 ilaç verdı bu ilaçları iç eylüde bebege vesile ol dedi 75 düş benden sana izin dedii bakıcez şu fazlalıklardan kurtuluyum işşalah sonra bebeg vesile oluruz işşallah yok canım etmedi 15 dakika zaman ayırdı konuştuk oldu bitti eşim adama bayıldı yeminlecanım özelime ev telefonun varsa at arıyım seni bu arada yakınız görüşebiliriz canlı ne dersin istersen tabe

canım senin vucud bir yered durmuyu benim vucud gibiallah yardımcın olsun öpüyorm senide sıpamıda annesi [/QUOTE]

canim benim sayfadan galiba demi hatirliyosun cektigimiz acinin karsiligini insallah bu sefer aliriz ...
cnb canim inan senden daha kotuyum su bile icemiyorym hastaneyede yatirmiyolar neyapcam bilmiyorum ilaclar ise yaramiyor artik hep ac yatiyorum ...

inşallah alırsın kucağına iki kızın olacak ne güzel maşallah allahım banada nasib etsin benmde düşüklerim olmasa iki kızım olcaktı ikside kızdı inşallah bu bebeğim bırakmaz beni bide siz şanslısınız ki iyi doktorlara gidebiliyosuuz ben bitlisteyim burda o kadar iyi doktr yok bakalım ne olacak hayırlısı artık :)

ben bitlis teyim doktorumun adı rıza efendi karaca ya biliyosunuz buralarda o kadar iyi doktor olmaz bakalım nasıl olacak allah hepimizin yardımcısı olsun nolur banada dua edin :)

Canım ben burayı ilk sayfadan itibaren okudum arkadaşlardan küçük şehirlerde olup başarılı serklaj gerçekleştiren dr ler olmuştu. Nasip. Bir de size en yakın büyük şehire de gitme imkanın olabilir mi? Bunu da düşün bu işlem için akrabalarının olduğu büyük şehire de gidebilirsin...

Chnb senin bulantılar kaçıncı haftada başladı?

Canım benim erken başladı normalde 8 e doğru olurdu bu sefer da başladı. 17 gündür hastanedeyim hala serum veriliyor bulantı için ilaç yapıyorlar... İnşallah olmaz senin. Benim ilerleyen gebeliklerimin hepsinde oldu...Senin oğlunda olmuş muydu? 2 gün sonra di mi randevun ?

cnb canim inan senden daha kotuyum su bile icemiyorym hastaneyede yatirmiyolar neyapcam bilmiyorum ilaclar ise yaramiyor artik hep ac yatiyorum ...

Ah canım niye yatırmıyorlar hastaneye? İyi geliyor Allah korusun susuzluktan enfeksiyon filan olur...

Benim serum yine çıktı başladı işkence yeniden damar yolu açılması lazım...

buraya yazmasam derdimi anlatmasam patlıcak gibi oluyorum gercekten biraz daha olmazsam stresten ölecem hala adet olamadım düşünmeyeym üzülmeyeyim unutayım diyorum olmuyo insan adet olmak için dua eder miymiş ediyorum adet olsa şükredermiymiş ediyorm her yolu deniyorm prolaktin hormonu yüzünden adet olmadıgıma eminin artık hormonum yüksek cıkmasa böyle olmazdı mutlaka olurdum bitkisel ilaçlar yapıyorm evde hoplayıp zıplıyorum sıcak banyo yapınca olunurmus sıcak dus alıyorm eşinle ilşkiye girersen de olur dediler onuda denedik tıkkkk yok ölecem allahım 63gün oldu hala bişey yok özel olacak ama paylasacam dün eşimle ilişkiye girdikten 4saat sonra az biraz kan geldi nasıl mutlu oldum havalara ucuyorum sonunda adet oldum diye ikikez azar azar akıntıyla birlikte geldi tabi namazları falan kılmadım oldum sanarak ve bidahada gelmedi unutmaya calısıyordum kabullenmiştim olur insaallah dert etmicem dedim ama dün oldum sanıpta olmayınca cok kötü oldum uyuyamıyorm artık hasta gibiyim solgunum bitkinim yine olmadı işte napacagımı sasırdım patlayacak bomba gibi dolasıyorum evin içinde bütün adet belirtileri var ama adetin kendisi yok şiştim patlıcam sancımda oluyo ara ara ama banamısın demiyo olmuyo işte prolaktin hormonu için hap vermişti salı cuma haftada ikikez yarım hap alıyorm içinde 2tane var biri bitti digeride haftaya salı bitecek tekrara doktora gidecem bakalım ne diyecek bu hormon düzene gitmeden adette olamıcam hamilede kalamıcam duanızı eksik etmeyin insan hayalleri olamadan yaşayamazmıs hamile kalamasamda 8aydır her ay umutla bekledim adet olunca üzülüyordum ama en azından adet bitince umutlarım tekrar baslıyodu 30gündür hayal kuramıyorm yasayan ölü gibiyim içim cok acıyo kimselere anlatamıyorm hayal kuramıyorm yumurtlama günü hesaplayamıyorm hiç bir şey dsünemiyorum adapte olamıyorum sürekli yorgun ve halsızım için cok acıyo lütfen dualrınızı eksik etmeyin

bilmiyorum gecer diyolar ama ne gecmesi artik tukenme durumundayim agzimla soyluyorum yatiyim diye almiyolar 2aydir boyleyim gitgide fazlalasiyor rabbim yardimcimiz olsun 2gundurde asiri bel agrisi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…