Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
buraya yazmasam derdimi anlatmasam patlıcak gibi oluyorum gercekten biraz daha olmazsam stresten ölecem hala adet olamadım düşünmeyeym üzülmeyeyim unutayım diyorum olmuyo insan adet olmak için dua eder miymiş ediyorum adet olsa şükredermiymiş ediyorm her yolu deniyorm prolaktin hormonu yüzünden adet olmadıgıma eminin artık hormonum yüksek cıkmasa böyle olmazdı mutlaka olurdum bitkisel ilaçlar yapıyorm evde hoplayıp zıplıyorum sıcak banyo yapınca olunurmus sıcak dus alıyorm eşinle ilşkiye girersen de olur dediler onuda denedik tıkkkk yok ölecem allahım 63gün oldu hala bişey yok özel olacak ama paylasacam dün eşimle ilişkiye girdikten 4saat sonra az biraz kan geldi nasıl mutlu oldum havalara ucuyorum sonunda adet oldum diye ikikez azar azar akıntıyla birlikte geldi tabi namazları falan kılmadım oldum sanarak ve bidahada gelmedi unutmaya calısıyordum kabullenmiştim olur insaallah dert etmicem dedim ama dün oldum sanıpta olmayınca cok kötü oldum uyuyamıyorm artık hasta gibiyim solgunum bitkinim yine olmadı işte napacagımı sasırdım patlayacak bomba gibi dolasıyorum evin içinde bütün adet belirtileri var ama adetin kendisi yok şiştim patlıcam sancımda oluyo ara ara ama banamısın demiyo olmuyo işte prolaktin hormonu için hap vermişti salı cuma haftada ikikez yarım hap alıyorm içinde 2tane var biri bitti digeride haftaya salı bitecek tekrara doktora gidecem bakalım ne diyecek bu hormon düzene gitmeden adette olamıcam hamilede kalamıcam duanızı eksik etmeyin insan hayalleri olamadan yaşayamazmıs hamile kalamasamda 8aydır her ay umutla bekledim adet olunca üzülüyordum ama en azından adet bitince umutlarım tekrar baslıyodu 30gündür hayal kuramıyorm yasayan ölü gibiyim içim cok acıyo kimselere anlatamıyorm hayal kuramıyorm yumurtlama günü hesaplayamıyorm hiç bir şey dsünemiyorum adapte olamıyorum sürekli yorgun ve halsızım için cok acıyo lütfen dualrınızı eksik etmeyin:KK14:

Canım benim. Allah yardımcın olsun ilaçlar niye fayda etmedi şaşırdım. İnşallah adet olursun. Adaçayı söker derler... inşallah olursun. gerçekten adet olmanın kıymeti ne büyük...

bilmiyorum gecer diyolar ama ne gecmesi artik tukenme durumundayim agzimla soyluyorum yatiyim diye almiyolar 2aydir boyleyim gitgide fazlalasiyor rabbim yardimcimiz olsun 2gundurde asiri bel agrisi var[/QUOTEbir şeum. emiyory yiy

Canım acilden giriş yap ara ara serum versinler. Özel hastaneye git olmazsa... Sürekli gittiğin dr yok mu desen yatış olmaz mı? Ben de çok kötüydüm şükür... Gerçi bir iki şey dışında yiyemiyorum buna da şükür...

Hidenisko 6. haftada başladı canım bulantılar...

kızlar merhaba bizim kontrolümüz vardı dün ve rahim ağzında acılma varmış yarın dikiş atılıcak dikişten falan korkmuyorum inşallah bişey olmaz bebişlerime bırakıp gitmezler çok zorluklarla bulduk onları rabbim korur inşallah doktorum%90 tutar diyor dikiş ama çok morelim bozuk bu gece hiç uyumadım eğer dikmezssek 15gün içide gidicekler diyor ikiz bebeklerde dikişi tutupta doğum yapan var demi kızlar morele çok ihtiyacım var

kızlar merhaba bizim kontrolümüz vardı dün ve rahim ağzında acılma varmış yarın dikiş atılıcak dikişten falan korkmuyorum inşallah bişey olmaz bebişlerime bırakıp gitmezler çok zorluklarla bulduk onları rabbim korur inşallah doktorum%90 tutar diyor dikiş ama çok morelim bozuk bu gece hiç uyumadım eğer dikmezssek 15gün içide gidicekler diyor ikiz bebeklerde dikişi tutupta doğum yapan var demi kızlar morele çok ihtiyacım var

Canım daha öncede yazmıştın sanırım geçmiş olsun. Canım serklajda başarı çok yüksek? kim yapacak serklajını. bir de burada geçmiş mesajlarda alminaçınar sonradan narmik olarak nikini değiştiren arkadaş ve nursin arkadaşımız ikiz hamileyken serklajla bebeklerine sağlıkla kavuştu. sık sık yaz buraya... merak ederim ben... hep yat 3 litre su iç en az. enfeksiyon için de sirkeli su ile tuvalet sonrası vajinal temizliğini yap...

bak canım bende ılk bebeqımı 29 hafdalık doqurdum 1kq 400 qr ve suan 5 yasında saqlıqındada bır sorun yok Allaha sukur ve suan 31 hafdalık hamıleyım erken doquma yonelık bırsey yok morelını yuksek tut ve dınlen kendını yorma dıkıs meselesıne qelıncede tutar ıns nıye tutmasın sureklı yat ama senın yorulman bebeklerınıde yoracakdır ıns saqlıklı bır sekılde doqurursun bebıslerını az once markete qıttımde bıberonlar pembe pembe nasıl heveslendım nasıl :KK1: aksama doqru almaya qıtcem ufak tefek hazırlıklar yapıcam :KK16:

kızlar saolun umut oldu bana yazdıklarınız doktorumun buzamana kadar dikiş attıklarımın sadece 1tanesi tutmadı diyor inşallah başarılı gecer kavuşurum yavrularıma işlem sonrası yazarım size kısmetse

kızlar saolun umut oldu bana yazdıklarınız doktorumun buzamana kadar dikiş attıklarımın sadece 1tanesi tutmadı diyor inşallah başarılı gecer kavuşurum yavrularıma işlem sonrası yazarım size kısmetse

inşallah Allah bağışlar yavrularımızı..hayırlı haberlerini beklyoruz..

Canım benim. Allah yardımcın olsun ilaçlar niye fayda etmedi şaşırdım. İnşallah adet olursun. Adaçayı söker derler... inşallah olursun. gerçekten adet olmanın kıymeti ne büyük...

canım cok uzun bir yazı yazmıstım ama elektrik kesilince hepsi silindi sagol önerin için ama bütün bitki caylarını deniyorum olmuyo gecen sene dün adet olmustum ve bu ay hamile kalmıstım dün adet oldum sanınca cok kötü oldum birazda umutlandım yine bu ay hamile kalabilirmiyim diyodum bu sene yarım kalan umutlarım seneye şubatta tamamlanır dedim ama olmadı süt hormonu düzene girmeden galiba adet olamıcam sanada tekrar gemiş olsun canım insaalah bir an önce düzelirsin

Canım ben burayı ilk sayfadan itibaren okudum arkadaşlardan küçük şehirlerde olup başarılı serklaj gerçekleştiren dr ler olmuştu. Nasip. Bir de size en yakın büyük şehire de gitme imkanın olabilir mi? Bunu da düşün bu işlem için akrabalarının olduğu büyük şehire de gidebilirsin...

Canım benim erken başladı normalde 8 e doğru olurdu bu sefer da başladı. 17 gündür hastanedeyim hala serum veriliyor bulantı için ilaç yapıyorlar... İnşallah olmaz senin. Benim ilerleyen gebeliklerimin hepsinde oldu...Senin oğlunda olmuş muydu? 2 gün sonra di mi randevun ?

Ah canım niye yatırmıyorlar hastaneye? İyi geliyor Allah korusun susuzluktan enfeksiyon filan olur...

Benim serum yine çıktı başladı işkence yeniden damar yolu açılması lazım...

Evet oğlumda olmuştu. 3 ay boyunca, ama hatirlayamiyordum ne zaman olduğunu,
Su an hiç yok bulantı falan lkendimi hamile gibi hissetmiyorum niyeyse
Benim randevu cmt si 15:30 da CNm
Bakalım dogum dikiş ücretlerini konuşacağız en bastan
Cok istiyorum Arda beyle devam etmek ama bütçe zorlarsa ne yaparız bilmiyorum
ve kırmızıları gördüm :KK43: :KK50: eşimin dediği gibi sonraki maçlara bakıcaz artık hazirana kısmetse..
İnşallah bir dahaki aya görmezsin o kırmızıları

ahhh canım ya hayırlısı insaallah olur bidahaki aya bende kırmızıyı görmek istiyorum artık yaaaaaaaaaa:KK14:

Sen de inşallah görürsün canım , herkesin gönlüne göre olsun.

Son düzenleme:

Canım daha erken bulantı için. Benim bunda 6. haftada başladı beni çok hırpaladı Allahtan hastanedeyim. 16 ya dek sürdü diğerlerinde... İnşallah sürmez o kadar. cumaya hastaneden çıkacağım ne olacak halim benim:KK43:(

Özel sağlık sigortanla muayene ve serklajda epey indirim oluyor. İnşallah güzel olur her şey...

canım cok uzun bir yazı yazmıstım ama elektrik kesilince hepsi silindi sagol önerin için ama bütün bitki caylarını deniyorum olmuyo gecen sene dün adet olmustum ve bu ay hamile kalmıstım dün adet oldum sanınca cok kötü oldum birazda umutlandım yine bu ay hamile kalabilirmiyim diyodum bu sene yarım kalan umutlarım seneye şubatta tamamlanır dedim ama olmadı süt hormonu düzene girmeden galiba adet olamıcam sanada tekrar gemiş olsun canım insaalah bir an önce düzelirsin

sağ ol canım inşallah olursun hemen gerçekten stres...

canım yaa bi daha mı gitsen doktora,gerçi süt hormonu engelliyordur,bi daha ne zaman ölçtüreceksin prolaktini?

salı günü hapım bitecek canım ozaman carşambaya giderim muhtemelen hayat ne garip 2ay önce allahım ne olur adet olmıyım diyordum şimdiyse nolur olayım diye dua ediyorm bunlarıda görmek varmıs hayırlısı napım adet olacakmıs gibi olmasam belki biraz unuturum kendiliginden olur ama olmuyo aklımdan cıkaramıyorm adet olacak gibi karnımda sancı var şişiyorm patlıcak gibiyim ama olamıyorum az önce cok cok cok hafif bir kahverengi lekem geldi ama devamı gelmiyo umarım bunlar birer işarettr

sagol canım insaallah olurum sanada hayıırlı olsun bile diyemedım can sıkntısından kimseyi göremz oldum sen cok sanslısın ilk denemede galiba emin degilim ama hamile kaldın insaallah devamıda güzel gelir gerci ben sana gecen yazmstım galiba hayırlı olsunda demişimdir unutuyorum inan kafam cok dagınık lekelenmen hakkında yazmıstım benimde 2.gebeligimde yerlesme lekem olustu birgün sonra kesilmişti insaallah hersey yolunda gider serklajıda istedigin doktora yaptırıp gönül rahatlıgıyla hamileligini gecirirsin

Canım daha erken bulantı için. Benim bunda 6. haftada başladı beni çok hırpaladı Allahtan hastanedeyim. 16 ya dek sürdü diğerlerinde... İnşallah sürmez o kadar. cumaya hastaneden çıkacağım ne olacak halim benim:KK43:(

Özel sağlık sigortanla muayene ve serklajda epey indirim oluyor. İnşallah güzel olur her şey...

canım yaaa seni okadar iyi anlıyorum ki benimde ilk gebeligim okadar zor gectiki daha öncede yazmıstım bulantıdan ayakta bile duramıyordum sürekli yatıyordum günlerce su bile içmeden yasadımhiçbirsey yemedigim halde 10kere kusuyordum aksama kadar yanlızdım aglamaktan ölüyordum aksam eşim gelince serum takamaya götürüyordu benide yatırmamıslardı biraz toparlanmısındr hastanede yattn ya az kaldı sayılır biraz dişini sık 12,13haftalarda bitenlerde var benimki öyle olmustu ama bu defada aşırı mide yanması oluyordu insaallah bir an önce düzelirsin bu arada bebegin kız olabilir belki genelde cok bulantı oluursa kız derler tabi bunlar kişiden kişiye degişen şeyler eli ayagı düzgün olsun insaallahta kız erkek farketmez ama senin oglun var galiba kız olsa güzel olurdu:KK16:

sagol canım insaallah olurum sanada hayıırlı olsun bile diyemedım can sıkntısından kimseyi göremz oldum sen cok sanslısın ilk denemede galiba emin degilim ama hamile kaldın insaallah devamıda güzel gelir gerci ben sana gecen yazmstım galiba hayırlı olsunda demişimdir unutuyorum inan kafam cok dagınık lekelenmen hakkında yazmıstım benimde 2.gebeligimde yerlesme lekem olustu birgün sonra kesilmişti insaallah hersey yolunda gider serklajıda istedigin doktora yaptırıp gönül rahatlıgıyla hamileligini gecirirsin

Hiç önemli değil, Yazmasan da biliyorum , herkes burda hamilelik haberi alınca seviniyor :)))
Darısı en kısa zamanda basına :KK3:

X