Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba arkadaslarım,
Ben şuanda iyim sancılarım durdu kasılmalarımda baya azaldı.İşin enteresan noktası ise bu son olaydan beri vucudumda hiç şişlik kalmadı. Hatırlarsanız ayaklarımda bacaklarımda fazlasıyla şişlikler olduğunu yazmıştım hiç ama hiç kalmadı şekerim de çok yüksekti yavaş yavaş kontrol altına giriyor.Hatta bu sabah açlık 95 çıktı.Yarın kontrol için dr a gideceğiz sebebini soracağım. Neler oluyor anlamadım.Allah hayırlara çıkarsın inşaallah.

Hepinize ii dilekleriniz için dualarınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun hepinizden tüm dileklerinizi dualarınızı kabul etsin.

Gözünaydın arkadaşım
Çok sevindim iyi olmana:nazar:maşallah
Dedim ya bu sitede hep güzel haberler duyacağız uğuruna inanıyorum:nazar:

Merhaba Kızlar
DR dan geldim.Maaşallah Prensesim ii.Açılmada bir ilerleme yokmuş hunileşmede yavaş yavaş toparlanıyormuş.Hala kritik bir süreçte olduğumuzu söyledi.Ancak 30. haftada az da olsa rahatlarmışız. Şişlerin,çarpıntıların nasıl olduda düzeldiğini sordum.Bebeğin ciğer gelişimi için Celestone (doğru yazamamış olabilirim) diye bir iğne vurmuşlardı bu iğne banada ii gelmiş.Yaklasık 2 kilo eksik çıktım düşünün artık ne kadar rahatladığımı. Allahım inşallah bu mucizenin devam etmesini istiyordur. :Saruboceq:

tam ağzı olan konuşuyor durumu yani
kendimiz almış olmasak neyse diyeceğim de eşim almıştı eczaneden
keşke başka eczaneye baksaymış annen canım ya
o an ellerinde olmasa da ecza deposundan getirtiveriyorlar

doğru söylüyorsun canım okadar sinirlendimki hamile olmasam gidip kavga edecek duruma geldim,zaten öyle birşey olmasaydı internettede satışı olmazdı,dr gelince ben bakarım dedi 1-2gündürde azaldı Allah korusun ya daha çok erken pazartesi gelince inşallah burayada sonucu yazarım:1hug:

Hıfzıys merhaba
çok fazla sıkıntım olduğu için daha yeni yeni okuyabiliyorum mesajları. Suyunun geldiğini sanmıyorum ben bu olayı iki kere yasadım (allah bir daha yaşatmaz umarım) bir balon patlaması gibi oluyor ve hiç durmuyor. Dediğin ıslaklık akıntı dır büyük ihtimalle
arada bendede oluyor damla şeklinde kokusuz renksiz. normal gebelik yasayan arkadaslarımada sordum onlarda da oluyormuş hatta daha fazla oluyormuş sanırım hareketli olduklarından.onlar kendi dr.larınada sormuşlar normal olduğunu söylemişler.Tabiki içinin rahat etmesi için test yap ama şimdiden endişelememeye çalış sen kaçıncı haftadasın.

canım sağol çok moral oldu yazdıkların ama senin içinde üzüldüm,inşallah sıkıntıların en hayırlı ve güzel şekilde geçer bu mübarek cuma günü Rabbim hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla tam vaktinde bebeklerimizi kucağımıza alalım:1hug::nazar::nazar::nazar:

canım testın adı ıcın amnıo sure testı desınler bır de

tamam canım sağol ,bebeğine Allah sağlık sıhat versin analı,babalı büyür inşallah,seni tebrik edememiştim o dönem sıkıntılarım vardı ama bebişinin resmini gördüm maşallah:nazar: çok tatlı,hayırlısıyla isteyen herkese Rabbim nasip etsin :emir_bebek::nazar:

Merhaba Kızlar
DR dan geldim.Maaşallah Prensesim ii.Açılmada bir ilerleme yokmuş hunileşmede yavaş yavaş toparlanıyormuş.Hala kritik bir süreçte olduğumuzu söyledi.Ancak 30. haftada az da olsa rahatlarmışız. Şişlerin,çarpıntıların nasıl olduda düzeldiğini sordum.Bebeğin ciğer gelişimi için Celestone (doğru yazamamış olabilirim) diye bir iğne vurmuşlardı bu iğne banada ii gelmiş.Yaklasık 2 kilo eksik çıktım düşünün artık ne kadar rahatladığımı. Allahım inşallah bu mucizenin devam etmesini istiyordur. :Saruboceq:

Canım merhaba..Acaba nidilat ya da türevi bir ilaç kullanıyor muydun? Nidilat ve muadillerinin idrar söktürücü etkisi var..Ben hamileliğimin 26. haftasından itibaren Nidilat kullanıyordum..12 kilo ile hamileliğimi tamamladım ve vücudum da bir gram ödem yoktu...Geçen hafta doğum yaptım ve bilin bakalım ne oldu...Ertesi gün bacaklarım ve ayaklarımı tanıyamadım, sanki başkasına aitler..Hala da tam yok olmadı ödem..Nidilatı kullanmayı kesmemle alakalı bir durum..Doktor yavaş yavaş geçer dedi..Bekliyoruz bakalım..

Selam arkadaşlar

kelebek biliyor bir de sarılık atlattık bizde.. Sütüm ilk başta gelmedi şimdi az da olsa geliyor..İlk başta gögüs uclarım cıkmadı ama sımdı tutabılıyor gıbı sorunlar yasadık. Allah beterınden korusun dıyorum. Arada gaz problemımızde oluyor.. Cok zor gunler cok uykusuzum ama geececek ınsallah :)

Bu arada nery tebrık ederım canım. Sıra guzel bır sekılde ılerlıyor. Sımdı darısı tıwıks, flkic, rhn, eda naz, salıhas arkadaslarımızın basına. Umarım hamılelıklerınızı sonuna kadar saglıklı bır sekılde tamamlayıp bebeklerınızı kucaklarınıza alıp bayrakları yaren, ece76, edamercin , salıhas ve bebek bekleyen tüm arkadaşlara teslim edersiniz.

Arkadaşlar merhaba..Artık çok sık giremiyorum, malum genelde uykusuz oluyorum..Kızım maşallah çok uslu, ama geceleri beslemekde zorlanıyoruz, uyanmıyor bir türlü cadı..Biz de bu nedenle sarılığı zor atlattık..Bilurubin seviyesine bakmak için, kızımdan pekçok defa kan aldılar..Onunla beraber ben de ağladım senağlama..Doğum sonrası kendimi pek de normal hissetmiyorum açıkçası..Acaba diğer annelerimiz de aynı şeyleri yaşıyorlar mı..Sürekli ağlamak istiyorum, bebeğe bakamayacağımdan korkuyorum, o ağladıkça ben kendimi yetersiz hissediyorum..Acaba doğum sonrası depresyon bu mu..Yine de şükürler olsun bugünlere gelebildik..Zamanla bu duygular geçer inşallah..

Melekcim ben de seni tebrik ederim..Allah sana ve bebeğine sağlık, uzun ömür versin canım..Darısı da diğer hamilelerimizin başına inşallah..

tamam canım sağol ,bebeğine Allah sağlık sıhat versin analı,babalı büyür inşallah,seni tebrik edememiştim o dönem sıkıntılarım vardı ama bebişinin resmini gördüm maşallah:nazar: çok tatlı,hayırlısıyla isteyen herkese Rabbim nasip etsin :emir_bebek::nazar:

teşekkür edeirm canım amin
Allah hepimizin bebeğine sağlık mutluluk nasıp etsın

Günaydın kızlar nasıl gidiyor. Yine durgunlaştı burası yaa. Ne yapsakta hareket kazandırsak??? Ben yarın hastaneye yatış yapıcağım 1 günlük. Heyet raporu için gerekliymiş. Kızlar rahim ağzını hangi haftalarda ölçüyorlar. dikiş 13. haftada atılıyor bildiğim kadarıyla. Doktorum açılma olmazsa dikişe gerek yok diyordu. Bu seferde ileriki gebelik haftalarında açılma olursa ne olacak üff yaaa hafta yaklaştıkça kafımı bu sorular meşgul ediyor..

Günaydın kızlar nasıl gidiyor. Yine durgunlaştı burası yaa. Ne yapsakta hareket kazandırsak??? Ben yarın hastaneye yatış yapıcağım 1 günlük. Heyet raporu için gerekliymiş. Kızlar rahim ağzını hangi haftalarda ölçüyorlar. dikiş 13. haftada atılıyor bildiğim kadarıyla. Doktorum açılma olmazsa dikişe gerek yok diyordu. Bu seferde ileriki gebelik haftalarında açılma olursa ne olacak üff yaaa hafta yaklaştıkça kafımı bu sorular meşgul ediyor..

edacım rahim ağzı 13.haftadaölçülüp aynı hafta atılıyor.mutlaka alttan baktır.benimki ultrasonda görülmedi.zorla alttan baktırdım.orada biraz zayıflık olduğunu gördü.doktorlar genelde bu rahatsızlığın çok nadir olduğunu düşünüyorlar herhalde.yani kendi kendinin doktoru olmalısın. israr et.seni ciddiye alsın. ileriki haftalarda sorun oluyor.dikişten kaçıyorlar.enfeksiyon falan yapıyor herhalde.ama bizim için kesin çözüm.

Arkadaşlar merhaba..Artık çok sık giremiyorum, malum genelde uykusuz oluyorum..Kızım maşallah çok uslu, ama geceleri beslemekde zorlanıyoruz, uyanmıyor bir türlü cadı..Biz de bu nedenle sarılığı zor atlattık..Bilurubin seviyesine bakmak için, kızımdan pekçok defa kan aldılar..Onunla beraber ben de ağladım senağlama..Doğum sonrası kendimi pek de normal hissetmiyorum açıkçası..Acaba diğer annelerimiz de aynı şeyleri yaşıyorlar mı..Sürekli ağlamak istiyorum, bebeğe bakamayacağımdan korkuyorum, o ağladıkça ben kendimi yetersiz hissediyorum..Acaba doğum sonrası depresyon bu mu..Yine de şükürler olsun bugünlere gelebildik..Zamanla bu duygular geçer inşallah.

annelik düşündüğümden daha çok sorumluluk istiyormuş canım.aynı sıkıntıları bende yaşadım.lohusalık sendromu,bakamayacağım diye çok üzülüyordu.kızım 50 günlük oldu.daha yeni yeni alışyorum. merak etme zamanla geçiyor.cuma günü arkadaşlara gittik. bugün biraz kustu ve ishal olmuş çok korktum kendime kızdım hasta ettim diye.sanırım zamanla alışacağız. hamileleliğimizde zor oldu ya kendimizi ancak toplayacağız. ama sonuçta buradaki arkadaşların hepsi sorunsuz annelerden bir kaç kat daha iyi anneyiz . elimizdeki kıymetini daha iyi biliyoruz. sende iyi bir annesin.

kızlar sanırım yardımcı olmayacaksınız.sağlık olsun.rahatsız ettim kusura bakmayın.

nery canım ilk haftalarda ben de öyleydim
sanırım bunlar çok olağan normal düşünceler
biz şimdi sana ne desek boş
bana herkesin bakışları sanki -senin sütün yetmiyo aç bırakıyosun çocuğu diyormuş gibi geliyordu
bir süre herkese düşmanmış gibi bakmıştım
fakat dr kontrollerine gittikçe herşey yolunda olduğunda insanın güveni yerine geliyor

kayra yardım istediğin konuyu ya da soruyu yazsan eminim sana yardımcı olacak çok kişi olur
fakat bişey sorabilir miyim dediğinde herkes sormanı bekler
elimizden gelebilecek bişeyse cevap yazmaya çalışırız

nery canım ilk haftalarda ben de öyleydim
sanırım bunlar çok olağan normal düşünceler
biz şimdi sana ne desek boş
bana herkesin bakışları sanki -senin sütün yetmiyo aç bırakıyosun çocuğu diyormuş gibi geliyordu
bir süre herkese düşmanmış gibi bakmıştım
fakat dr kontrollerine gittikçe herşey yolunda olduğunda insanın güveni yerine geliyor

kayra yardım istediğin konuyu ya da soruyu yazsan eminim sana yardımcı olacak çok kişi olur
fakat bişey sorabilir miyim dediğinde herkes sormanı bekler
elimizden gelebilecek bişeyse cevap yazmaya çalışırız

sanırım haklısın kusura bakmayın.ben temmuda 27 haftalık erken doğumla oğlumu kaybettim.normal doğum yaptım.hemşire bana yeni gebeliğinde rahmine dikiş attır dedi.ama 12.hafta üç doktora ölçüm yaptırdım ve rahim ağzı yetmezliğin yok dedi.bebeğimi kaybettiğimdede ölçüm yapılmıştı normaldi.enfeksiyon dedi doktorlar.ama şimdi korkuyorum.bu durumda ne yapılır?

öncelikle buradan aldığın cevaplar genellikle tahmini olacak
biz drlar gibi bilgi veremeyiz
fakat öncekinde neden farklıysa ve şimdi böyle bir sorun görünmüyorsa senin üzerine düşen kontrollerinde mutlaka druna durumu ve bu şüpheni hatırlat ve kontrol etmesini iste
ve kendin de dikkatli davran bol bol dinlen mümkünse

Merhaba Kızlar

Rhn,
Sevindim senin adına. İnşallah 30 lu haftaları geçer 40 haftada alırsın bebeğini kucağına. Bol bol dinlen mecbur olmadıkça ayağa kalkmamaya çalış.
Bu arada benimlide riskli ama doktor bana hiç bu iğneden bahsetmedi ya. Bende soracaktım her seferinde unutuyorum.

Selam arkadaşlar

kelebek biliyor bir de sarılık atlattık bizde.. Sütüm ilk başta gelmedi şimdi az da olsa geliyor..İlk başta gögüs uclarım cıkmadı ama sımdı tutabılıyor gıbı sorunlar yasadık. Allah beterınden korusun dıyorum. Arada gaz problemımızde oluyor.. Cok zor gunler cok uykusuzum ama geececek ınsallah :)

Bu arada nery tebrık ederım canım. Sıra guzel bır sekılde ılerlıyor. Sımdı darısı tıwıks, flkic, rhn, eda naz, salıhas arkadaslarımızın basına. Umarım hamılelıklerınızı sonuna kadar saglıklı bır sekılde tamamlayıp bebeklerınızı kucaklarınıza alıp bayrakları yaren, ece76, edamercin , salıhas ve bebek bekleyen tüm arkadaşlara teslim edersiniz.

Melekcim sağolasın, inşallah bizde bu günleri görürüz.
Gaz için rezene iç. Sütünüde nekadar sık verirsen okadar çok gelir sık sık emzir ve bol bol su iç süt olması için.
Bu arada bulgur, kuru soğan,yer elması, helva da süt yapıyor.
Arkadaşlar merhaba..Artık çok sık giremiyorum, malum genelde uykusuz oluyorum..Kızım maşallah çok uslu, ama geceleri beslemekde zorlanıyoruz, uyanmıyor bir türlü cadı..Biz de bu nedenle sarılığı zor atlattık..Bilurubin seviyesine bakmak için, kızımdan pekçok defa kan aldılar..Onunla beraber ben de ağladım senağlama..Doğum sonrası kendimi pek de normal hissetmiyorum açıkçası..Acaba diğer annelerimiz de aynı şeyleri yaşıyorlar mı..Sürekli ağlamak istiyorum, bebeğe bakamayacağımdan korkuyorum, o ağladıkça ben kendimi yetersiz hissediyorum..Acaba doğum sonrası depresyon bu mu..Yine de şükürler olsun bugünlere gelebildik..Zamanla bu duygular geçer inşallah..

Melekcim ben de seni tebrik ederim..Allah sana ve bebeğine sağlık, uzun ömür versin canım..Darısı da diğer hamilelerimizin başına inşallah..

Nery,
Bir arkadaş doğum yuapmıştı bebeği sarılık oldu, nerdeyse 1 aylık olana kadar uyanmıyordu. Zorla süt sağıp biberonla ağzına veriyolardı. Şimdi cok cok emiyor annesini maşallah. Sende peşini bırakma uyansın emzirmeye çalış sütün kaçmasın sonra.
Bende ilk kızımı doğurduktan sonra resmen depresyona girmiştim. Yalnızdım,kimsecikler yoktu yanımda. Allahtan geçiyor,lohusalık depresyonu bu gecer merak etme.

X