Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ececim bende yaptırıcam o testleri
uludağ ünivrsitesinde prof gürkan uncu var onu araştırıyorum bu aralar
en yakın zamanda tekrar başlıycam bu mücadeleye

Edamecrin arkadaşım
Aslında yaptırmakta fayda var bana daha önceki doktorum bunların hiçbirini yapmadı
Anca bir dahakine alttan da dikeriz diyip durdu
Ama kan pıhtılşaşması olduğundan ben yine düşük yapacakmışım demek ki
Baksana hem servikal yetmezlik hem de kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekliymiş
Arkadaşım senin de Allah emeklerini boşa çıkarmasın inşallah herşey güzel sonuçlanır da bir gün seninle bebeklerimizden bahsederiz:Saruboceq:
Bu arada Bursa güzeldir biz ilk evlendiğimizde eşimin işi nedeniyle oraya yerleştik
1 ay kaldık sonra tekrar Ankaraya döndük Ataevler de oturduk oradayken az mı gezdik mudanyayı dağı

Son düzenleme:

süt iznim var ama benim kızımda sürekli emmek istiyor.hazırda süt olsun istiyorum.aslında çok sütümde yok ama şimdilik yetiyor.açıklamarın için teşekkür ederim arkadaşım

merhaba kızlar
umarım herkes iidir.Ben cumartesi sabah kanamayla hastaneye kaldırıldım.Açılma olmuş dikişe 2 cm kalmış.Hunileşme varmış.Bu sabah taburcu oldum.Dr. yapılacak herşeyi yaptık bekleyeceğiz diyor.Kasılmalarım devam ediyor ufak ufak sancılarımda var.Artık şaşkınım ne yapacağımı nasıl hareket edeceğimi bilmiyorum.Dr şimdi doğarsa çok zor dedi.Şuanda 965 gr.En az 1500 olmalı dedi.Bekliyorum bakalım neler olacak.

reyhancım canım ne diyeceğimi ben de bilemiyorum şaşırdım çok güzel gidiyordu herşey hastaneden çıkarmasalardı keşke... evde hiç kalkma tuvalete bile hasta bezi kullan sürgü kullan sakın kalkma tokoliz verirlerdi hiç olmazsa hastanede ...lütfen dikkatli ol nidilat falan kullanıyormusun?

öncelikle reyhan gecmiş olsun canım umarım hersey yolunda gider.

kızlar ben bugün kanamayla uyandım.sabah okula gitmek için uyandığımda malesef kanamam oldu.saat 9.30 gibi doktora gittik.bebeğimin kalpbi atıyo rahimiçi kanama olmadığını söyledi doktor.ama neden olduğu konusundada net birsey söylemedi.malum bu dönemde rahim agzıyla ilgili bir problemden kaynaklanmadığını söyledi.ama kalp atışı iyi oldugu için bizi rahatlatmaya calıştı.sabahki kanamada kahverengi siyah akıntıya dönüştü.proluton depot diye bir iğne verdi düşük önleyici progestan zaten kullanıyorum.benden bukadar umarım hersey yoluna girer .

salihas ve rhn inşallah en hayırlı şekilde atlatırsınız kızlar
salihas benim hamileliğimin ilk zamanlarında ben de hep yaşamıştım bunları
umarım önemsiz şeylerdir
moralinizi yüksek tutun arkadaşlar
sıkıntı stres herşeyi daha da zorlaştırıyor

rhn benim 30. haftamda direk dikişe dayalıydı tamamen açılmıştı yani
ama sürekli yatarak yani twiksin dediği gibi tuvalete bile kalkmayarak 36. haftamı bitirmiştim canım
bol bol su iç ve yatmaya bak
iyi haberlerini bekliyoruz

salihascım sana da geçmiş olsun böyle kanamalar olması normal ilk gebeliğimde 4 kere kanama ve bu gebeliğimde de silinti şeklinde yaşadım bu lekelenme olayını hatta benim çevremde bunu yaşamayanı duymadım görümcem 9 ay kanamayla miadında doğum yapmış can sıkıcı bir durum olsa da önemli olan bebeğin kalp atımının olması bence dinlenmek en güzel çare pruluton depot harika bir ilaç tır bir nevi progeston takviyesi yapıyor ben hamile kaldığımdan bu yana kullanıyorum ama her kanamanda mutlaka dra git kendine iyi bak güzelim

sağolun kızlar inşallah söylediğiniz gibidir bir problem cıkmaz.tiwikscim dediğin gibi doktor birdaha oabilir olursa haberim olsun dedi.iğne 3 gün sonra tekrar yaptırıcam canım.
reyhancım sende kendine iyi bak güzelim inşallah hersey yolunda gider sağlıkla alırsın bebeğini kucagına canım dualarım seninle.

nery ve melek hayırlı olsun çok sevindim Allah analı babalı büyütsün.
darısı sana Twiks ve isteyen herkese...
Twiks ben nidilat kullanıyorum birde magnezyum.hastenede prepar verdiler çok rahatsızlandım.ekg çekildim çarpıntı ve bütün vucutta titreme başlayınca 2.gün serumu kestiler daha yeni yeni nefes alabiliyorum.vallahi sözün bittiği yerdeyim bekliyorum.

ssaslan inşaallah bende senin kadar dayanırım.En çok su açılmasından ve kramp şeklinde sancı olmasından korkuyorum.Dr bunların olabileceğini tek çözümün de maalesef .... neyse ii düşüneyim ii olsun inşallah.

salihas sanada geçmiş olsun.umarım ikimizinde mutlu sona kadar göreceği son sıkıntı olur.

geçmiş olsun arkadaşım,istirahata devam et.zaten sen ne yapacağını biliyorsun ama ...
burada ne mucizeler oldu.moralini yüksek tut.

salihas geçmiş olun.ben her hamileliğimde kanama yaşadım.kullandığın iğne kanamayı kesiyor.çok faydalı .sanırım sen urfadaydın.doktora oradamı gidiyorsun

salihas geçmiş olun.ben her hamileliğimde kanama yaşadım.kullandığın iğne kanamayı kesiyor.çok faydalı .sanırım sen urfadaydın.doktora oradamı gidiyorsun
salihacım evet urfadayım 10.hafta gibi izmire gidecem tabi inşalllah hersey yolunda giderse.bilemiyorum canım kasıklarımda biraz ağrı var ama kanamam yok kahverengi akıntım var şuanda iğne işe yarar umarım.

Rhn,
Stres yapma, hareket etme iş yapma sürekli yat. İnşallah 32 haftayı atlatırsan korkulacak bişey kalmaz. Allah yardımcımız olsun.

Salihas,
Benim ilk 3 ay hep kanamalı geçti. Kahverengi pembe akıntı gibi kanama oluyordu. Her vcye gittiğimde sinir oluyordum. 3 ay bitene kadar progestan kullandım. İstirahat ettim kendimi yormadım.
Şimdi erken doğum tehlikesi var ama zorunu atlattım diyebilirim.
Yani kendine stres yapma korkma ama tedbiride elden bırakma.Sürekli kontrole git. Hatta nekadar sık g,dersen okadar iyi bence. Çok geçmiş olsun.

salihascım çok geçmiş olsun canım ama üzme kendini moralini yüksek tut inşallah bebeğin sana sıkı sıkı tutunur ve herşey yolunda gider..arkadaşlarında dediği gibi proluton depot çok faydalı bir iğne bende gebeliğim boyunca kullanmıştım ve hiç kanamam olmamıştı rahim ağzı açılmış olmasına rağmen inşallah sende faydasını göreceksin...Allah seni ve bebişini korusun canım...
rhn arkadaşım sanada çok geçmiş olsun söylemek kolay diyeceksin ama stres yapmamaya çalış canım çünkü sen üzüldükçe bebeğinde bunları hissedebilecek kadar büyük canım..ona tehlikede olduğunu hissettirmemelisin..sen güçlü ol ki oda anneciğine sıkı sıkı sarılsın dimi... bende bebeklerim için yatmıştım bir süre birşey olucak korkusuyla yatmak çok zor bunun ne demek olduğunu biliyorum.. ama kelebek arkadaşımız ve melekte aynı riskle yatarak bebeklerini dünyaya getirdiler üstelik onların dikişi dahi yoktu.. bence sende başarıcaksin canım bir kaç haftayı atlatmak bile kendini daha iyi hissetmeni sağlıycak..inşallah herşey güzel olucak senin ve bebeğin için herşey gönlünce olsun arkadaşım..

Arkadaşlar,
32. haftadan sonra alacağım doktor raporunu kendi hastanem ve doktorum yerine bir devlet hastanesinden alsam olurmu? (Kendi doktorum çok uzakta, zaten dün gitmiştim haftaya tekrar gitmiyim yakındaki bir devlet hastanesinden alayım diyorum)
37. haftada alacağım doğum izni raporunuda aynı hastanedenmi almak zorunda kalacağım? Ya bu işler nasıl oluyor her tarafta ayrı bişeyler yazıyor kafam karıştı valla. Beni bi aydınlatıverin nolurr.

Salihas rhn arkadaşlar çok geçmiş olsun
Biliyorum çok zor ama hep iyi düşünmemiz gerekiyor
Görüceksiniz annelerini bu kadar korkuttular ama sonra güldürecekler inşallah
Allah yardımcınız olsun :Saruboceq:

canım ben 32 haftadakı raporu başka hastaneden aldım hatta ben bile gitmedim kayınvalde rica ettmişti yazmıştı doktor.ama ben kullanamadım o başka raporu aldım 2 gün sonra doğurmuştum.

Fclic ben sana yardımcı olmaya çalışayım canım. Doğum öncesi 8, doğum sonrası 8 hafta yasal izin hakkımız var. Doğum öncesi 8 hafta olan izninin 5 haftasını doğum sonrasına bırakıp bebeğinle zaman geçirme hakkın var şayet gebelik riskli ise doktor be 8 haftanın tamamını doğum öncesi kullandırıyor. Hangi hastaneye gidersen git 32 haftadan sonra riskin olmasa bile ben iznimi kullanmak istiyorum dersen seni izne çıkarmak zorunda. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Salihas canım çok çok geçmiş olsun. Her gebede bu tür kanamalar oluyor ama biz kötü tecrubeler yaşadığımız için endişelerimiz fazla oluyor. Biraz rahat olmaya çalış dün sana özelden de yazdığım gibi ben oğluma hamileyken 6 ve 12. haftalarda kanamam oldu üstelik progestanı sadece 2 kutu kullandım o bile yettim bak oğlum şimdi okulda. Ben o zamanlar çok rahattım endişelerim yoktu belkide o rahatlığım sayesinde sorun yaşamadım. Lütfen kendini de bebğinide strese sokma ama istirahat etmeyide unutma sanırım rapor vermişlerdir. Geçmiş olsunn..

rhn arkadaşım sanada acil şifa diliyorum. Sona az kaldı yatarak gerekli haftaları dolduracağına hepimiz inanıyoruz. Lütfen sende buna inan. Bebğinin doğum haberini aldığımız zaman hepimiz unutacağız bu sıkıntıları..

Arkadaşlar bu arada topiğimize nazar mı değdi neee... Nazar değmesin:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…