Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Dibircik,
32 haftada bebeğin kaç kilo doğmuştu ve kuvözde nekadar kaldı?
Edanaz,
Benim riskli geçiyor hamileliğim ama ben yinede doğum öncesi iznimi sonrasına aktarmak istiyorum. Yani 37 haftaya kadar çalışıyor görünmek istiyorum. Ben zaten işimi evden yaptığım için bebeğim ve benim açımdan bir sakınca olmayacak yani. Ama inşallah doktor 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu verir, riskliyim diye beni hemen izne çıkarmak istermiki?

Dibircik meraba canım
Sana birşey sorucam sen kan sulandırıcı iğne ve aspirin içtim dedin
Aspirini hamile olduğunu öğrendiğinde de yani ilk üç ayda içmiş miydin?
İlk üç ay ilaç zararlı derler ya merak ettim o gün doktora sormayı unutmuşum
İğneyi kendin mi yapıyordun hergün dibircik?
Bana doktor;
pazartesi-cuma folik asit
Çarşamba becozyme c
Salı-Perşembe-cumartesi-Pazar coraspirin 100'lük
içeceksin dedi başladım ben de şimdi bunlara

Dibircik meraba canım
Sana birşey sorucam sen kan sulandırıcı iğne ve aspirin içtim dedin
Aspirini hamile olduğunu öğrendiğinde de yani ilk üç ayda içmiş miydin?
İlk üç ay ilaç zararlı derler ya merak ettim o gün doktora sormayı unutmuşum
İğneyi kendin mi yapıyordun hergün dibircik?
Bana doktor;
pazartesi-cuma folik asit
Çarşamba becozyme c
Salı-Perşembe-cumartesi-Pazar coraspirin 100'lük
içeceksin dedi başladım ben de şimdi bunlara

ececim ben hamile olduğumu öğrendiğimde hergün aspirın içtim mesela sabah ları içtim.akşamda iğnemi yaptım kendim yapıyordum göbekten .son gittiğim doktor ole demişti ama bacak ve koldnda yapabiliyorsun.haftaya görüşelim?

ececim ben hamile olduğumu öğrendiğimde hergün aspirın içtim mesela sabah ları içtim.akşamda iğnemi yaptım kendim yapıyordum göbekten .son gittiğim doktor ole demişti ama bacak ve koldnda yapabiliyorsun.haftaya görüşelim?

Anladım canım sağol
Valla iyi olur sen uygun olduğunda görüşelim:lepi:

salihas ve rhn çok geçmiş olsun...
allah yardımcınız olsun kızlar stres en büyük düşmanımız biliyorsunuz ...
allahın izniyle kuzularınız sağlıkla gelecek.. yürekten dualarım sizinle canlarım :Saruboceq:

Dibircik,
Edanaz,
Benim riskli geçiyor hamileliğim ama ben yinede doğum öncesi iznimi sonrasına aktarmak istiyorum. Yani 37 haftaya kadar çalışıyor görünmek istiyorum. Ben zaten işimi evden yaptığım için bebeğim ve benim açımdan bir sakınca olmayacak yani. Ama inşallah doktor 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu verir, riskliyim diye beni hemen izne çıkarmak istermiki?

canım benim tam 31 hafdada doğdu bebeğim 15 gün kaldı küvezde.benim gebeliğimde bebeğim 2 hafta ilerden gittiği için doktor adet tarihimi değiştirdi yani 33 haftada ayrılmış oldum yasal iznime.barışda 31de işte 2.100 doğdu sadece 3 gün solunum problemi yaşadı ve sarılık olduğu için küvezde kaldı.birazda beslenme sorunumuz oldu o da ben bilemediğim için daha sonra hacettepede kaldı bu yüzden 3 gün beslenme yapıldı ve bana öğretildi...şimdi çok şükür iyiyizzz.

Dibircik,
Edanaz,

İş temponu tam olarak bilmiyorum ama ben seçim yapmak zorunda olsaydım şayet bebeğimin karnımda daha fazla kalması için iznimi erken kullanmayı denerdim. Biliyorsunki bebek haftasını tamamlayarak doğarsa sorun yaşama durumu azalıyor. Hem durumun riski doktor ayırabilir sen tercihini tekrar bir gözden geçer zaten iş şartlarını sen daha iyi bilirsin.

arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim 3-4gündür çamaşırımda ıslaklık oluyor gelen sıvı bebeğin suyuysa diye çok korkuyoruz 3-4parmak kadar kokusuz ıslaklık oluyor akıntı olabilirmi sizce veya su ise nasıl anlıyabilirim eczanelerde bunu anlamak için satılan testler oluyormu

rhn cim geçmiş olsun sanada salihacım
bizde gelişmeleri bildirin
rhn bu sancıların neden başladığını araştırsınlar arkadaşım
sabepsiz sancı olmazmış ya
ona göre bir müdahalede bılınsunlar
biliyosun apar topar ben bir şeyler yaşadım
nedenini bulurlarsa sancı durur
açlmada o kadar önemli değil
sancı olmazssa bi şey olmaz
örneklerini gördük arkadaşım

aralıkta 16 tl civarındaydı yanılmıyorsam
içinde 2 adet günlük ped şeklinde var
2 kullanımlık yani

arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim 3-4gündür çamaşırımda ıslaklık oluyor gelen sıvı bebeğin suyuysa diye çok korkuyoruz 3-4parmak kadar kokusuz ıslaklık oluyor akıntı olabilirmi sizce veya su ise nasıl anlıyabilirim eczanelerde bunu anlamak için satılan testler oluyormu

Benimde 15 gündür aradabir oluyor. Hatta doktorada söylemiş ve çok korkmuştum. Bana pembe bir kağıt verdi. Islaklık olunca çamaşırına değdir, rengi maviye dönerse bebeğin suyudur gel dedi,. Bi kere denedim mavi felan olmadı. Bunlar galiba arkadaşımızın dediği testlerle aynıdır. Eczanelerde satılıyormuş.

Merhaba arkadaslarım,
Ben şuanda iyim sancılarım durdu kasılmalarımda baya azaldı.İşin enteresan noktası ise bu son olaydan beri vucudumda hiç şişlik kalmadı. Hatırlarsanız ayaklarımda bacaklarımda fazlasıyla şişlikler olduğunu yazmıştım hiç ama hiç kalmadı şekerim de çok yüksekti yavaş yavaş kontrol altına giriyor.Hatta bu sabah açlık 95 çıktı.Yarın kontrol için dr a gideceğiz sebebini soracağım. Neler oluyor anlamadım.Allah hayırlara çıkarsın inşaallah.

Hepinize ii dilekleriniz için dualarınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun hepinizden tüm dileklerinizi dualarınızı kabul etsin.

aralıkta 16 tl civarındaydı yanılmıyorsam
içinde 2 adet günlük ped şeklinde var
2 kullanımlık yani

Benimde 15 gündür aradabir oluyor. Hatta doktorada söylemiş ve çok korkmuştum. Bana pembe bir kağıt verdi. Islaklık olunca çamaşırına değdir, rengi maviye dönerse bebeğin suyudur gel dedi,. Bi kere denedim mavi felan olmadı. Bunlar galiba arkadaşımızın dediği testlerle aynıdır. Eczanelerde satılıyormuş.

sağolun kızlar çok yardımcı oldunuz bu sabahta bayağı ıslaklıkla uyandım dr aradım suyun gelse birden gelir dedi testide almaya gideceğim birazdan moralim bayağı bozuk

hıfzıys testi yapınca bize de haber ver canım

rhn ne güzel haberler bunlar
bak dedik sana iyi düşün iyi şeyler olsun :)

edanazcım sanırım formumuz bayağı durgunlaştı ben de arada bir bakıyorum yazıyorum ...

herkesin son durumu iyi maşallah hepimize ...:nazar:

reyhancım senin adına da sevindim kasılmaların ve sancıların durması dikişin için çok iyi olmuş sakın durdu diye ayaklanmayasın kendine iyi bak iyi şeylerden bile kötü şeyler çıkarma...bebişin iyidir şekerin düzene girdiği için normale dönmüş olabilirsin ...

ben de çantamı hazırladım bekliyorum artık inşallah herşey yolunda gider ...bebeğimin hareketlerini takip etmek gibi bir görevim var artık ...uykularım düzensizleşti sürekli tetikteyim ...

herkesi öpüyorum
yarencim merak etme ben iyiyim dün giremedim forma seni de öpüyorum canım

hıfzıys testi yapınca bize de haber ver canım

rhn ne güzel haberler bunlar
bak dedik sana iyi düşün iyi şeyler olsun :)

canım testi bulamadım ayrıca annemde aramaya gitti eczacı ve orada oturan bir bayan kendisi dr olduğunu söylemiş bu eczanelerde bulunmaz ancak dr yapar demiş kendi kendine yapabileceği birşey değil falan filan canım zaten sıkkındı iyice daraldım arasıra ağlama krizlerine giriyorum randevumda pazartesi olmassa internetten sipariş vereceğim çabuk gelirse tabi,hayırlısı olsun.

tam ağzı olan konuşuyor durumu yani
kendimiz almış olmasak neyse diyeceğim de eşim almıştı eczaneden
keşke başka eczaneye baksaymış annen canım ya
o an ellerinde olmasa da ecza deposundan getirtiveriyorlar

Hıfzıys merhaba
çok fazla sıkıntım olduğu için daha yeni yeni okuyabiliyorum mesajları. Suyunun geldiğini sanmıyorum ben bu olayı iki kere yasadım (allah bir daha yaşatmaz umarım) bir balon patlaması gibi oluyor ve hiç durmuyor. Dediğin ıslaklık akıntı dır büyük ihtimalle
arada bendede oluyor damla şeklinde kokusuz renksiz. normal gebelik yasayan arkadaslarımada sordum onlarda da oluyormuş hatta daha fazla oluyormuş sanırım hareketli olduklarından.onlar kendi dr.larınada sormuşlar normal olduğunu söylemişler.Tabiki içinin rahat etmesi için test yap ama şimdiden endişelememeye çalış sen kaçıncı haftadasın.

X