Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaşlar merhaba..Ben 05.02'de sabah 9:40'da kızımı epidural sezeryan doğumla dünyaya getirdim..Kızım 3000 gram ağırlığında..Çok şükür gayet sağlıklı..Doğumum kolay geçti..Normal doğum istiyordum ama olmadı maalesef..4-5 saat sonra ayağa kalktım..Daha sonra girip tüm ayrıntıları yazarım..Darısı önce twiks'e sonra diğer arkadaşlarımızın başına..Melek de doğurmuş, çok sevindim.. Hepinizi öpüyorum..

Süpersiniz yaaa ne güzel haberler geliyor topiğimizee. Geçmiş olsun tatlım Rabbim analı babalı hayırlı evlat olarak yetiştirmenizi nasip etsinn...:nazar::nazar::nazar::nazar:

Selam kızlar herkes ıyıdır umarım bız ıyıyız.. haberı almıssınız ama gecmısı okuyamıyorum ayrıntıları sonra yazacam

Melek evet aldık haberi. İyi olmanıza çok sevindim. Allah analı babalı büyütsün. Seninle hemen hemen aynı durumdaydık. İnşallah Alllah banada nasip eder 36 haftadan sonra doğum yapmayı. Bu nazar boncuğuda bebişine olsun.:nazar:

Arkadaşlar merhaba..Ben 05.02'de sabah 9:40'da kızımı epidural sezeryan doğumla dünyaya getirdim..Kızım 3000 gram ağırlığında..Çok şükür gayet sağlıklı..Doğumum kolay geçti..Normal doğum istiyordum ama olmadı maalesef..4-5 saat sonra ayağa kalktım..Daha sonra girip tüm ayrıntıları yazarım..Darısı önce twiks'e sonra diğer arkadaşlarımızın başına..Melek de doğurmuş, çok sevindim.. Hepinizi öpüyorum..

Nery gözün aydın, doğumununda kolay olmasına sevidnim. Allah kızına uzun ömürler nasip etsin.

ohoo
bayrak neryde demiştim ama o zaten tiwikse devretmiş bile
nehir duru hoşgeldin dünyamıza
allah sana uzun, sağlıklı, mutlu sevdiklerinle geçireceğin bir ömür versin
nery canım sana da geçmiş olsun ve gözünaydın

kelebek sağol canım
biz geçen hafta içinde gittik kontrole
sarılık için tahlile gerek yok iyi görünüyor dedi dr
kalanını zaman içinde atacak dedi
4kg olmuştu sağlıklı dedi
ama dediğim gibi biz su verdik
zaten sağlık ocağına kayıt için götürdüğümüzde oradaki hemşire de her emzirme sonrası 2 çaykaşığı su verin pamukçuk olmasın dedi- gerçi herseferinde vermiyoruz ama arada veriyoruz
ayrıca mama ilavesi yapıldığında da mutlaka su verin diyorlar çünk mama kabızlık yapabiliyormuş

ssaslancım bizde su verdik hatta dr kendi verdi ama dekstroz yani şekerli su
hatta biberonla verdiler
mama hiç vermedik
bir öğünde 50-75 ml arası süt veriyorum sağıp
arada da emzırme cabalarındayım
sende nasıl durumlar

tebrikler kızlar.Gözünüz aydın.Darısı başımıza.O şirin bebişleri de kocaman öpüyorum

MUMUDİHABA çok sevindim.Şu an seni çok iyi anlıyorum.Gözlerim doldu senin yazın okuyunca.Ne kadar tedirgin olduğunu da biliyorum.bu sefer herşey çok güzel olacak.Çok güçlü ol arkadaşım.Mutlaka gelişmeleri haberdar et.Doktorunu seçtin mi ne yaptın?Nasıl bir yol izlenecek? Bütün kalbimle senin yanındayım ve sana dua ediyorum...

ECE beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Bende de yalnızca rahimağzı yetmezliği olduğunu zannetmiyorum.Büyük ihtimalle başka bir sorunda var ama araştıran yok.Sen şu an hamile değilsin ve bu tahlilleri yaptıra bildin değil mi? Birde kayıplarında sancın varmıydı arkadaşım? Herşeyin hepimiz için çok iyi olmasını diliyorum

Selam kızlar herkes ıyıdır umarım bız ıyıyız.. haberı almıssınız ama gecmısı okuyamıyorum ayrıntıları sonra yazacam

hoşgeldin melekciğim canım nasıl sevindim doğumun harika geçmiş duyduğum kadarıyla Allah bebişin eşin ve sana mutlu uzun yıllar nasip etsin öpüyorum seni DARISI BAŞIMA AMİNNNNNNNNNNNNNNN

kelebekçim sürekli çabalamaya devam et emzirme için
gerçekten de emzirmek büyük rahatlık
biberon yıka sterilize et, süt sağ derken insanın canı çıkıyormuş
biz sürekli emmek istiyoruz
yeni derdimiz bu:) bir de gaz problemimiz var
inan bu akşam saat 7 de uyandı saat 11 oldu hala uyanık ve bu sürede sadece 2-3 kez altını değiştirmek için memeden ayırabildim

ben sadece göğüslerim çok acıdığında, göğüslerim çok dolduğunda ya da annemlere bırakıp dışarıya çıkacaksam sağıyorum artık - 4,5 ay aynı evin içinde dışarıya çıkmadan durduğumdan sanırım uzun süre evden çıkmayınca bunalım olmaya başladım :)

bu arada bizimki canavar
bir süredir gazdan dolayı geceleri 2-3 saat uykuyla durduğumdan cuma gecesi eşim dedi gündüz süt sağ gece sen kalkma sağdıklarını vereyim ben diye
gece için 200 cc civarında süt hazırladık
2 uyanışına garanti yeter gerekirse 3. de uyandırır diye
ilk uyanışında hepsini bitirmiş ve eşim bu hala doymadı diye beni uyandırdı
biraz da beni emip öyle uyudu - sonra da tabi ben yine mesaiye devam :p
sanki doyduğunu bilmiyor canavarım:)

Maşallah nerycim çok sevindim
Allah analı babalı büyütsün canım:nazar:

tebrikler kızlar.Gözünüz aydın.Darısı başımıza.O şirin bebişleri de kocaman öpüyorum

MUMUDİHABA çok sevindim.Şu an seni çok iyi anlıyorum.Gözlerim doldu senin yazın okuyunca.Ne kadar tedirgin olduğunu da biliyorum.bu sefer herşey çok güzel olacak.Çok güçlü ol arkadaşım.Mutlaka gelişmeleri haberdar et.Doktorunu seçtin mi ne yaptın?Nasıl bir yol izlenecek? Bütün kalbimle senin yanındayım ve sana dua ediyorum...

ECE beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Bende de yalnızca rahimağzı yetmezliği olduğunu zannetmiyorum.Büyük ihtimalle başka bir sorunda var ama araştıran yok.Sen şu an hamile değilsin ve bu tahlilleri yaptıra bildin değil mi? Birde kayıplarında sancın varmıydı arkadaşım? Herşeyin hepimiz için çok iyi olmasını diliyorum

Edamecrin rica ederim arkadaşım. Evet ben hamile olmadan önce gittim ve de bu prof. benden birsürü tahlil istedi. Garantiye almak için başka bir neden de olabilir mi diye size bütün tahlillerimi yazdım dediği de çıktı işte doktorun. Canım ben kayıplarımda hiç sancı yaşamadım direk suyum geldi kabus gibiydi. Umarım hepimiz burada mutlu haberlerimizi alırız a.s.

Selam kızlar size bişey soracağım heyet raporu alabilmek için hastanede yatmak gerekiyormu siz heyetlerinizi nasıl aldınız??

saliha benim eşim ben hastanedeyken almıştı elektrikli- aynı zamanda pille çalışabiliyor medelanın
ben rahat kullanıyorum
gerçi piyasası nasıl hiç araştıramadık ama sanırım biraz pahalıymış
gerçi değdi de
dediğim gibi rahat kullanıyorum
çekme gücünü ayarlayabiliyorsun
ayrıca göğüs ucunu iyileştirmesi için masaj özelliği de var
önce masaj şeklinde çalışıp sonra sağmaya geçiyor birden göğüs ucuna yüklenmiyor

edacım ben hastahanede yatmadım
ama devlet hastanesinden alıcaksan yatmak gerekiyor sanırım
üniversite hastanesinde gerek yok yatmana

ececim bende yaptırıcam o testleri
uludağ ünivrsitesinde prof gürkan uncu var onu araştırıyorum bu aralar
en yakın zamanda tekrar başlıycam bu mücadeleye

saliha benim eşim ben hastanedeyken almıştı elektrikli- aynı zamanda pille çalışabiliyor medelanın
ben rahat kullanıyorum
gerçi piyasası nasıl hiç araştıramadık ama sanırım biraz pahalıymış
gerçi değdi de
dediğim gibi rahat kullanıyorum
çekme gücünü ayarlayabiliyorsun
ayrıca göğüs ucunu iyileştirmesi için masaj özelliği de var
önce masaj şeklinde çalışıp sonra sağmaya geçiyor birden göğüs ucuna yüklenmiyor

5 hafta sonra çalışmaya başlayacağım .gerçi okulum evimin yanında ama yinede süt sorunum olacak.el pompasıyla pek çıkmıyor.buzdolabında saklanan kutulardanda almayı düşünüyorum.sen çalışmaya başlayacakmısın.benimde almayı düşündüğüm makina medela idi. göğüslerim ağrıyo ve çatladı.özel krem aldım ama zor iyileşiyo.makina daha çok zarar veriyo mu

makina ile çekince bir süre hassaslaşıyor tabi
ben yaz sezonunda çalışıyorum ve işim sürekli değil
ayda 5-6 gün gibi
o yüzden fazla sorun değil
el pompasında en nihayetinde sen canın yandıkça çekmek için yüklenemeyeceksin
fakat otomatik olduğunda sürekli standart bir ayarda çekiyor gücünü de kendin ayarlıyorsun
5-10 dakikada göğüsler dolu olduğunda 150 ccyi rahatlıkla çekebiliyor
bu arada süt izni de oluyor onu kullanmayı düşünmüyor musun madem evin o kadar yakın?

medelanın 100cclik plastik saklama kapları var onlar çok kullanışlı
plastik torba şeklinde olanlar tekkullanımlık kullanıp atıyorsun ama diğerleri yıka yıka kullan
ben nuk'un emziğini de aldım direk o saklama şişelerine takıyorum bbiberon derdi kalmıyor gerektiğinde

X