Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Melekcim arkadaşım gözünaydın sağlıklıymış ya çok şükür
Bak gör hayırlısıyla doğsun bebişin tosun gibi olur inşallah

Saliha gözün aydın dünyadaki en güzel sesi duydun ya ne heyecan ama
Maşallah darısı inşallah bizim başımıza:Saruboceq:
Ben de dört gözle perşembeyi bekliyorum bakalım doktor ne diyecek:a015:

Şenizsalihascım gözün aydın çok sevindim canım inşallah sağlıklıca Allah sana sesinide duymayı nasip etsin bebeğinin.. bence rapor işini çok kafana takma doğru canım 12. haftaya kadar zaten çalışmanın bir sakıncası yokmuş.. bugün bende doktora gittim oda bana aynı şeyi söyledi 13 üncü haftaya kadar bir sorun çıkmazsa serklaj düşünmem sana dedi o zamana kadar da çalışabilirsin dedi ben sakınca görmüyorum dedi. sende kendine dikkat et canım korkma hayırlısıyla birşey olmaz inşallah..:dance: bu arada bende yarından itibaren ilaçlara başlıyorum transfer için ama bir kez daha adet görücekmişim mart başına geliyor yani kızlar transferimhihoyyyt

melekcim bu aralar keyfin yok farkındayım ama canım bence artık bunları kafama takmanın sırası değil bebişine kavuşmaya çok az kaldi dimi ama benc bu son günlerini keyfinide çıkar canım seni çok öpüyorum canımkaydirigubbakcemile3
bu ara tiwikscimde az giriyor onun yazılarınıda merakla bekliyorum:1hug:

canım benim karından olmadı hep vajinadan dikiş atıldı.hatta 3.gebelik kaybımdan sonra birkaç doktora gitmiştim hiç biri bana karından dikişden bahsetmedi.hatta gazi hastanesinde gittiğim doktor bana gelmesinde daha sonra karından dikiş attırmayın demişti ve o bana 2 dikiş atarız demişti.daha önce demiştimya benim rahim ağzım baya bi parçalanmış o yüzdende son dikişim daha üsten yani içten atıldı.yni doktor konusundakime güveneceğini şaşıryo insan...bazen diyorum bu siteyi daha önce bilseydim paylaşsaydım hamileliğim daha rahat geçer diye belkide 2-3 haftadaha gebeliğim devem ederdi.çünkü yalnız hissediyordum kendimi bu konuda...yda daha öncekilerde bu kadar sorun yaşamazdım.düşünüyorumda önceki doktorum birçok konuda ihmal etmiş beni(gerekli ilaçlar vermemiş)yani gittiğin doktora güveniyorsan tamam ama yinede bir araştır.burda yaşayan herhalde ece var.inşallah hayırlısı olsun canım senin için.öpüyorum kendine iii bak

canım geçmiş olsun bunlarda geçecek.emmesi düzeldikce sarılığıda azalacak.hiç üzme kendini.ben ertesi gün taburcu olmuştum ama hergün hastaneye gittim yani lohusalıkada neymişşşş.ama olsun değer bütün acılara sıkıntılara...kızın iyiymiş annesiiii....kaydirigubbakcemile5güzelliğe slm söle bizlerdenkaydirigubbakcemilea.s.

yaren ve ece tşk.ler kızlar sabretmeye çalışıyorum.Insallah sızlerden de guzel haberler alacagız.

Salihas yarene katılıyorum. İnşallah kucağına aldığın günleri de görürüz.

Nery ve tıwıks nerelerde? Sıbelde bayadır gıremıyor

Kelebek canım gececek bugunler.. Gercekten bu forumda gecmısı okurken Barıs bebek sanırım 31.haftada gelmıstı ve Dıbırcık arada gırıp yazdıgında hep umutlu seyler yazıyordu. Logusalıgını bılemedı..

Bebeklerımız saglıklı olsunlarda bugunler hep gececek...

mrb kızlar bugün pek ugramamışız sayfaya.iyi dilekleriniz için sağolun kızlar.nery nasıl acaba haberi olan varmı.melek canım az kaldı.allah sağlık huzur versin inşallah.
yaren inşallah hersey yolunda giderde mart ortası gibi alırız herhalde güzel haberlerini.

Belim ve sırtım çok ağırıyor. Acaba sürekli yatmaktanmıdır? Kötü bişey olmasında. Yarın 30 haftalık oluyorum. Hayırlısıyla 32 yi bitirsem içim biraz daha rahat edecek. Nerdeyse 1.5 ay oldu yatıyorum. Tek sosyal faaliyetim doktora gitmek. Haftasonu doktordan sonra birde yemeğe gittik okadar. Oda dışarı çıkmışken yiyelim bari dedik yoksa beni evden kimsenin çıkaracağı yok.
1 ay bir hafta annemde kaldım. Şimdide görümcem geldi bir haftadır.
4.5 yaşında bir kızım var onuda ihmal ediyorum gibi geliyor. Sürekli yatıp uzanır olunca çocukla yeteri kadar ilglenemiyorum. İnşallah bütün bunlara değerde Allahım 2. kızımıda sağlıklı sıhhatli kucağıma almayı nasip eder.
Bu arada geceleride hiç uyuamıyorum. Hem ağrılarımdan hemde sürekli düşünmekten. Acaba kaç haftalık doğurucam, bebeğim sağlıklı olucakmı meme emicekmi diye kafamı kurcalayan bir sürü soru var.
Erkekler ne kada rahat. Eşim fosur fosur uyuyor. Belimin ağrısından yatamıyorum diyorum, öbür tarafına dön uyumaya çalış diyor.
Boşuna dememişler Cennet annelerinin ayağının altındadır diye. Neyse bütün bunlara değer inşallah.
Allah hepimize sağlıklı evlatlar, rahat hamilelikler nasip etsin.

salihas geçen gün 12 haftadan önce heyet verilmiyor demiştin eee bana doktorum 9. haftada heyet verecek. Bence doktor seni yanıltmış. Benim doktorum iki kere 10 gün rapor verdi bundan sonraki heyet olmalı ama hastanede yatman gerekiyor dedi. Bu cuma sanırım yatışımı yapacak sen başka bir doktorlada görüş.

fklic canım benimde 7 yaşında bir oğlum var bende günün çogunu yatark geçiriyorm bel ağrılarım benimde oluyor evde biraz yürüyünce rahatlıyorum. Oğlum 1. sınıfa gidiyor ve bende ona yetemediği çok düşünüp üzüliyorum ama kendimi şöyle teselli ediyorum ben bu zorluklara oğlum bu dünyada yanlız kalmasın diye katlanıyorum biraz bizim ilgimizin eksik kalması sorun olmaz ama kardeşsiz kalması daha kötü olur heralde diyorum sende böyle düşün finale az kalmış. Biraz daha sabır canım.

canım valla kafam karıştı şimdi.sen niçin yatış yapacaksınki.bende bugün biraz arastırdım.3 mart gibi izmire dönücem mazeret izni alarak sonra izmirden 15 günlük rapor alıcam.rapor sonunda 12.haftada olucam ve heyet alıcam.inşallah o güne kadar bir terslik olmassa.sen doktoruna tekrar bir sorsana canım heyetmi vericek.bende arastırıcam tekrar.bende yolda bir sorun yasamaktan korkuyorum.sen suandA calışmıyormusun canım.hamişler siz ilk üç ay ne yaptınız bana bi akıl verin lütfen

fklic yazdıklarını okudukca gecırdıgım gunler aklıma geldı.. Yazdıklarının bır cogunu ben de yasadım.. Ama hepsı gecıyor ıyı seyler dusun ıyı olsun...En azından buyuk kızını etkıleme sımdı.. Senın sorumlulugun daha fazla :CüvCüv:

Canım yardımcı olmak ısterdım ama benım durumum 26. haftada ortaya cıktı..

canım ben 3.gebeliğimde üniversite hastanesinde profa gitmiştim o bana 12 haftada dikiş atıldıktan sonra heyet vermişti.1 gün bile normal rapor kullanmadım.hatta hastaneye bile gitmeden raporlarım yazılıyodu .bu son gebeliğimde.devlette bir uzman doktora gittim o bana normal raporlarımı kullandırdı ve onlar bitince heyet verdiler oda çok zor verdiler yok önce hastanede yatcan dediler yok şu yok bu...bana hiç kalkmıycan diyolardı sonrada hastanede muaneye çağrıyolardı...2 defa verdiler onuda çok zorladılar.ilk üç ayda normal raporumu kullandım.

Arkadaşlar merhaba, bugün dikişimin alınması için doktora gittik..Yine aldıramadık maalesef..Doktor plesantada yaşlanma var, yarın ya da cuma günü alalım bebeği dedi..Benim anlamadığım zaten son haftalarda plesantanın yaşlanması normal değil mi..Doktorum baştan beri epidural sezeryana yönlendirmeye çalışıyor beni..Bir de "çok zahmetli bir gebelik olmuş, çok değerli bir bebek, riske atmayalım hiç" demez mi..Eşimi can evinden vurdu tabi..O da cuma günü aldıralım diyor..Çok kafam karıştı kızlar ya..Yarın başka bir doktora daha görünmek istiyorum..Bu arada bebek yaklaşık 3.250 dedi..Artı eksi fark çıkabilirmiş..Sancım çıkmadı bebek de hareketli...Üffff kızlar ya, karar veremedim ne yapacağıma..Kendimi normal doğuma şartlamıştım..Ama en büyük korkum bebek için risk oluşturmak ve o kadar sancıyı çektikten sonra, doğumun ilerlememesi sonucu sezaryana alınmaktı..Ve doktorum bu korkularımı anladığından, buralardan yakaladı beni...Sizce de ikinci bir doktorun fikrini almam doğru mu..Eşimin bir arkadaşı Zekai Tahir'de doktor..Yarın sabah ona gideceğiz..Ama arkadaşı normal doğurabilirsin derse, ne yapacağım..Kendi doktoruma gidip "normal doğurabilirmişim" de diyemem..Zekai Tahir Burak'ta da doğum yapamam..Kafam çooook karıştı..

merhaba nery benim ilk bebeğimde 39 haftalık kontrolümde doktor plasanta yaşlanmış salı alalım dedi ben hafta sonuna kadar beklemek istiyordum pazartesi akşam suyum geldi anestezisttim zamanlamanın çok iyi olduğunu söylemişti çünkü plasanta yaşlanması doğum işaretiymiş

Herkese merhaba
Umarım herkes ii dir.Bende şimdide gebelik şekeri çıktı. 50 yüklemede 225 maalesef. Diet verdiler. Cumarteside endokrin uzmanına görüneceğim.Benim sorunlarım hiç bitmeyecek. Diğer problemse geçen hafta idrar temizdi ama bir kaç hafta kontrol edeceğiz.offf of

canım bende ege ünv.docente gidiyorum.simdi 10.haftaya kadar calışıp izmire gidicem 15gün rapor alıp sonra 12.haftadan sonra heyet alıcam.tabi inşallah hersey yolunda gider.umarım heyette problem cıkarmazlar.

nery iyice arastır canım.senin içini en cok hangisi rahatlatacaksa en az risk hangisiyse karar ver.sağlıkla kucagına alman dileğiyle.
rhn sanada geçmiş olsun canım sanırım diyet uygulaman gerekiyo.ama diyete uyarsan pek problem yaratmıyormuş herhalde.kolay değil canım ama sabredicez elden ne gelir.moralini yüksek tut canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…