- 1 Ağustos 2008
- 4.181
- 9
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #2.041
merhaba kızlar
Bugün dr.daydım. Çok kilo aldığım ve bacaklarımda şişlik olduğu için tahlil istedi Umarım birde preklamsi ile uğrasmam.Çok mutsuzum :1no2:
Selam herkese,
Rhn, inşallah tahlilllerin temiz çıkar stres yapma.
Bu arada bendende dün sabah uyandığımda iç çamaşırımı ıslatacak kadar su gelmişti. Kendi doktorum uzakta olduğu için yakındaki bir devlşet hastanesine acil gideyim dedim. Doktor ultrasona yolladı ayrı bir yerdeymiş doktor odasında ultrason cihazı yok! Oraya gittik randevu almak gerekiyormuş neyseki doktor acil yazdıda öğleden sonra 14:00 e anca randevu verdiler. Alt tarafı karından bakacakmış meğersem.
Ultrasonla bakan beye diyorum siz neye baktığınızı biliyormusunuz yani doktor size bişey yazdımı veya söyledimi? Benden su gelmişti o suyun bebeğin suyumu olduğuna bakılacak dedim. Çünkü adam sanki normal muayeneye gitmişim gibi sadece bebebğin boyuna posuna bakıyordu.
Bu ultrasonda kaçağın nerden geldiğini göremem dedi. Haklıda. Ben vajinal ultrasondan bakılacak sanmıştım.
Neyse tabiki o ultrason sonucunu doktora gösterdim oda sorun yok dedi beni yolladı. Ya peki doktor bey bu gelen sıvının ne olduğunu nasıl anlıycaz bir test felan yapılması gerekmiyomu dedim.
Tesisatçı değilimki içini açıp bakayım kaçak nerden geliyo dedi nasıl anlayacaz dedi. Çok ilginçtirki ben bile bikaç testle bu sıvının bebektenmi yoksa başka bir sıvımı olduğunu bilebiliyordum.
Allah kimseyi tecrübesiz doktorlara düşürmesin. Ben acil diye gidiyorum ve adamların yaptığı bir tek karından ultrasonla bebeğe bakmak.
Yarın kendi doktoruma gidiyorum bakalım o nasıl bir yönbtem izleyecek. Devlet hastanesine gittiğimi hiç sööylemicem.
Allah'ın izniyle şu günleri atlatsak başka bişey istemiyorum.
Reyhancım ınsallah bısey cıkmaz.. Bızı de haberdar et lutfen.. Dayan bıraz daha..
ne bıcım laf soylemıs o doktor.. cok sınır bozucu.. Hangı hastaneye gıttın de boyle davrandılar merak ettım. Bu arada bendede daha once aynı sey oldu.Camasırım baya bı cok ıslanmıstı. Doktoruma soyledıgımde yukardan suyuma baktı ıyı dedı.. Suyun gelse ayırt edebılırsın merak etme dedı..Bende tabııkı ayırt ederım ama sızıntıysa edemem dedım.. Idrardır o dedı..
Insallah kotu bısey yoktur.. Yarın benımde kontrolum var bakalım
Nery nerde bu arada?
Melek sen hangi haftada böyle ıslaklık hissetmiştin? Birde hangi hastane veya doktora gidiyordun canım?Reyhancım ınsallah bısey cıkmaz.. Bızı de haberdar et lutfen.. Dayan bıraz daha..
ne bıcım laf soylemıs o doktor.. cok sınır bozucu.. Hangı hastaneye gıttın de boyle davrandılar merak ettım. Bu arada bendede daha once aynı sey oldu.Camasırım baya bı cok ıslanmıstı. Doktoruma soyledıgımde yukardan suyuma baktı ıyı dedı.. Suyun gelse ayırt edebılırsın merak etme dedı..Bende tabııkı ayırt ederım ama sızıntıysa edemem dedım.. Idrardır o dedı..
Insallah kotu bısey yoktur.. Yarın benımde kontrolum var bakalım
Nery nerde bu arada?
merhaba kızlar:)))
rhn cım geçmiş olsun inşallah önemli bir sorun çıkmaz çabuk atlatırsın bu sorunu üzme kendini önce bir tahlillerini yaptır bakalım ne çıkacak..
fklic canım haklısın gerçekten bazı doktorlar çok anlayışsız ve tecrübesiz ve bazen insanla dalga geçer gibi konuşuyolar.. bence arkadaşlarında dediği gibi bir an önce kendi doktoruna yada bilinçli olduğuna inandığın bir dr a görün..
melekcim nasılsın seninde maşallah pek günün kalmadı hayırlısıyla hedefe ulaşıyosun.. inşallah senin için kolay ve sorunsuz bir doğum olur canım.. dört gözle senin ve nery nin sonrda tiwiksciğimiz hayırlı haberlerini bekliyorum canım:))
bu arada benimde size bir haberim var kızlar.. pazartesi dr a gidiyorum ve transfer çalışmalarım başlıyor.. dr um bir sorun çıkmazsa 20 şubata doğru transferimin olabileceğini söyledi..çok heyecanlıyım inşallah bende başarırım dualarınızı eksik etmeyin kızlar..:))
merhaba kızlar:)))
rhn cım geçmiş olsun inşallah önemli bir sorun çıkmaz çabuk atlatırsın bu sorunu üzme kendini önce bir tahlillerini yaptır bakalım ne çıkacak..
fklic canım haklısın gerçekten bazı doktorlar çok anlayışsız ve tecrübesiz ve bazen insanla dalga geçer gibi konuşuyolar.. bence arkadaşlarında dediği gibi bir an önce kendi doktoruna yada bilinçli olduğuna inandığın bir dr a görün..
melekcim nasılsın seninde maşallah pek günün kalmadı hayırlısıyla hedefe ulaşıyosun.. inşallah senin için kolay ve sorunsuz bir doğum olur canım.. dört gözle senin ve nery nin sonrda tiwiksciğimiz hayırlı haberlerini bekliyorum canım:))
bu arada benimde size bir haberim var kızlar.. pazartesi dr a gidiyorum ve transfer çalışmalarım başlıyor.. dr um bir sorun çıkmazsa 20 şubata doğru transferimin olabileceğini söyledi..çok heyecanlıyım inşallah bende başarırım dualarınızı eksik etmeyin kızlar..:))
Selam eda.. Ben bıraz keyıfsızım.. Dıyorum bugun yavas yavas kalkayımda bebegımın utulerını ara ara yapabıldıgım kadar yapayım.. of offf cantamı hazırlamam lazım artık.. Bırde bebısın eksıklerını cıkarıyorum. Haftaya ayaga kalkarsam alayım dıye..
Senın nasıl gıdıyor var mı bır sıkayet.. Benım hamılelıgım ılk gunlerı cok bunalım gecmıstı cok sıkayetım vardı. Bır hamılelıgım ortasında rahat ettım. Sonlarında da boyle yatmak varmıs demekkı
Sağol nery iyi dileklerin için. Kelebekten sonra şimdi senin süpriz haberini bekliyoruz. Hayırlı doğumlar olsun canım.Kızlar merhaba, hepiniz iyisinizdir umarım..Bugün doktordaydık..Dikişin alınması için Çarşamba gününü seçtik..Melekcim işler için acele etme, hafta içi 2 gün işlerimi halledeyim dedim, malum işler birikti, ev darmadağın..Yardımcı kadın geliyor ama, düzenleme işlerini yapamıyor tabi..Kendimi fazla yormuşum galiba, dün gece doğuruyorum sandım..Sancı yoktu ama 10 dk'da bir karnım sertleşti..Ve bebek iyiden iyiye kafasını rahim çıkışına dayadı..Yine de yapacak birşey olmadığından, evde bekleyeyim dedim..Gece uyuyakalmışım..Sakın işler için acele etmeyin arkadaşlar, ben hiperaktif yapıda birisi olarak dayanamıyorum..Neredeyse 9 aylık hamileyim ama hala ev işi yapıyorum..Yalnız olmak ne zor şeymiş..Eşim de yardımcı olmaya çalışıyor ama, elinden gelmiyor garibimin..
Yarencim inşallah transfer haberini, ardından da hamileliğini duyurursun bize..Melek de riskli dönemi geçti. Twiks de yavaş yavaş sona yaklaşıyor..Bize yeni hamişler lazım :lepi: Ece arkadaşım senin de güzel haberlerini bekliyoruz inşallah..
Edanaz ve fklic arkadaşlar sizlerin de son haftalara geldiğinizi duyacağız burdan inşallah..Doktorlarımıza güvenmek gerçekten önemli..Ama bazı konularda biz doktorlardan daha araştırmacıyız bence..Nerde ne var, nasıl kullanılıyor çabucak öğreniyoruz..Gittiğimiz doktor prof. da olsa bazı yöntemleri gereksiz bulabiliyor..Tabi ilaçlar konusunda mutlaka doktorumuza danışmalıyız ama, bu tür akıntı vs gibi sorunlar için içimizin rahat etmesi için turnosol kağıdı ya da pedlerden yararlanabiliriz diye düşünüyorum..
Geçen gün çamaşırımda hissettiğim sıvının ne olduğunu anlamak için bugünde kendi doktoruma gittim. Bana ince kağıt gibi bişey verdi olursa bunu bastır rengi mor mavi arası bişi olursa haberleşelim dedi. Zaten perşembeden beri bidaha gelmedi sanırsam idrar kaçırmışım:)
Bu arada rahim ağzı boyum 2 hafta önce 2.0 iken şimdi 2.9 olmuş. Doktor dinlenmek iyi gelmiş dedi. Bunda preparında etkisi var sanırsam. Acaip mutlu oldum anlatamam. Nerdeyse 1.5 aydır yatıyorum, faydasını görünce çok sevindim. Sanırım 30 lu haftaları göreceğim:)
Doktordan sonra eşimle yemeğe gittik. Afedersiniz görmemiş gibi yedim. Dışarda yemek yemek eskiden sıradan gelirdi şimdi nekadar hoş geldi anlatamam. Uzun zamandır evde yatınca insan herşeye hasret kalıyor. Hatta hastaneden çıkarken arabaya binmeden önce havayı içime iyce soludum.
Allah kimseyi yatağa düşürmesin. Hadi bizimki gelip geçici ama sürekli yatmak zorunda olan insanların Allah hyardımcısı olsun.