Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Valla ne yalan sölim uzadığını bende bilmiyordum demekki olabiliyormuş. Dahada kısalmış diyecek diye çok korkmuştum. İnşallah dediğin gibi bebeklerimiz normal hbaftalarında doğarlar.

merkam arkadaşım rahim ağzı yetmezliği belirti veren bir sorun
ya kanama yada vajinada su kesesi falan
sancı olmadan rahim ağzında açılma oluş olmalı
ilk doğumunda bunlar gözlendi mi
bunları konuşup doktorun teşhiz koyabilir
birde 12 haftalarda rahim ağzı boyu kısalırsa da belirti olarak kabul edilir

kızalr bende doktoruma gittim
büyük ihtimalle bir yerde iltihap var dedi
ve bu bulunamıyor
sancının nedeni bu olabilir diyo
ama bir dahaki gebelikte karından dikiş atalım dedi
çünkü 2 başarısız dikiş olarak kabul etti
oysaki benim dikişim açılmamıştı
dibircik senin son dikişin karından mı vajinadan mıydı
ben karından istemiyorum
ama ne yapıcağımı da bilmiyorum
karından dikiş hakkında bilgisi olan var mı
birde hiç test falan istemiyolar
ben tam olarak sorunun bulunmasını istiyorum
hiç bi şey yok deyip bırakıyorlar
ama ben emin değilim
nasıl bir yol izlemeliyim sizce

iyi dilekleriniz ve desteğiniz için sağolun ece ve salihas inşallah sizler için de herşey çok güzel olur.. ve bizde hamişlerimizden bayrağı devralırız ve burda birbirimize destek olmaya devam ederiz:))

Yrencim teşekkür ederim arkadaşım
İnşallah hepimiz için iyi şeyler olur
Bu arada 5 Şubatta haberleri alınca sana tahlilleri yazıcam

Canım çok teşekkür ederim
Amin Allah hepimizin gönlüne göre versin
Hepimiz burada bir şeyler için çabalıyoruz umarım Allah emeklerimizi hayırlısıyla boşa çıkarmaz:Saruboceq:

İnşallah arkadaşım teşekkür ederim
Senin için de dua edicem Allah hayırlısıyla sona erdirsin inşallah canım

Edamecrin arkadaşım benim de ilk gebeliğimde alttan dikiş atmışlardı
başarısızlıkla sonuçlandı ama ben amipli dizanteri falan olmuştum
İkinci gebeliğimde doktor bana da karından dikiş atalım daha sağlam olur dedi
Ve de gebelik öncesi (önce mi sonra mı atılması uygun onu bilemiyorum) bana karından açılarak dikiş atıldı
Sonra hamile kaldım fakat gebeliğim 20. hafta sonlandı suyum geldi
Ama bana herhangi bir ilaç iğne ve de benzeri bir yan tedavi yapılmadı buradaki arkadaşlar gibi kasılma önleyici falan başka bir doktor bunları kullanman gerekliydi dedi bilemiyorum
Sonra karından dikiş olduğu için alttan dikişi çekemedikleri için sezeryanla bebeği aldılar fakat dikişi bıraktılar şu anda dikişim hala duruyor arkadaşım
Önce de yazdığım gibi prof.a gittim geçen gün haftaya durumum hakkında ayrıntılı konuşacağız seni de bilgilendiririm bu ameliyat hakkında da sorucam doğru mu diye
Çünkü tahliller sonrası konuşalım dedi ve hiç yorum yapmadı.
Yani bana da karından dikiş atıldı ama dediğim gibi yan tedavi iğne kullanmadım doktor bana hiçbirşey vermedi. Şimdi nedenler araştırılıyor Perşembe günü umarım iyi haberler alırım sana da anlatıcam karından dikiş konusunu sorucam arkadaşım

kızlar doğumdan sonra hiç yatamadım
kızım 3 gün küveze girdi ve fototerapi aldı,sarılığı çok yüksekti
3 gün hastanede yattık,yarın tekrar kontrolümüz var
loğusalıgımdan hıc bır sey anlamadım
sütüm geliyor çok şükür
ama kızım ememiyor,sağıp veriyoruz
dikişlerim acıyor ara ara ,ayaklarım ileri derece ödem oldu ayakta durmaktan.
küvezde kalsada bezini değiştermeye ya da sütünü vermeye cagırıyorlar
3 gün uykusuz kaldım,şükür kzıım iyi gibi
değeri yine yukselmeye baslamıstı cuma gunu
bakalım yarın nasıl olacak

Kelebek,
Bebeğini kucağına aldınya, Allah'ında izniyle çabucak toparlayacak kendini inşallah. İnşallah bizde o günleri görürüz.
Bu arada doktor bana dün rahim ağzımın birazda olsa uzadığını söylemişti sevinmiştim ama birde plesantanın aşağıda olduğunu, dikkat etmessem kanamam olacağını söyledi. Buradan gördüğüm kadarıyla birçok arkadaşta bu sorun olmuş. Buda bir erken doğum riski yaratıyormuş ve normal doğum yapılamıyormuş. Ya ne şansız bir hamileyim ben.
Hamileliğimin ilk üç ayı kanamalı geçti hep düşük riski vardı yattım
24. haftada rahim ağzın kısa dediler
Sonra yarım cm açılma var dediler
Şimdide plesanta aşağıdaymış
Zaten 1.5 aydır yatıyorum sorun değil 40 haftaya kadar yatayım keşke bebeğim okadar beklesede
İlk gebeliğimde hiçbir sorun yaşamamoştım. 41 haftada doğum yaptım kızım gelmeyecekti artık suni sancıyla normal doğum yaptırmışlardı. Doğum yapana kadar evimin her işini alışverişimi herşeyimi kendim yapıyordum. Akşama kadar ayaktaydım kıpır kıpırdım. 7. ayımın sonunda otobüsle uzun yolculuğa çıkıp dağ tepe köy dolanmıştım. Süpürge açıyor yere eğilip toz bile alabiliyordum. Uzunnn yürüyüşler yapabiliyordum. Buna rağmen bebeğim 41 haftaya kadar bekledi gelmek istemedi:) Çok sağlıklı doğmuştu.
Yani rahim aynı ben aynıyım niye bunda böyle oldu anlamıyorum. Neyse Allah'ım inşallah ablası gibi minik kızımıda zamanında ve sağlıklı kucağıma almayı nasip eder. Benim durumumda olan bütün annelerde inşallah sağ salim bebeklerini dünyaya getirir.

ececim ilgine çok teşekkür ederim
bende çok endişeliyim
bu dikiş ömür boyu kalabiliyormuş
ama işte sancım çözülmezsse bir anlamı yok
seninle bu konuyu konuşalım
düşünmeden karar vermek istemiyorum

kelebek geçmiş olsun
annelik başladı desene

Bıkac gundur pek gıremıyorum.. keyıfsızım yıne bu aralar zaten.. Flkc akıntının ıdrar olmasına sevındım :) Bu arada rahım agzı boyunun uzayabıldıgını bılmıyordum... benım bıldıgım baskı arttıkca azalır.. Benım 2 ıken sonradan hıc kalmadı.. Doktoruma soracam bende.

Kelebek zaten bı suru sorun sıkıntı yasadın.. bunu duyunca cok uzuldum.. gercekten cok uzuldum.. ama Insallah bugunler gececek. Allahım yardımcınız olsun.. Sana dayanma gucu sabır Kalbınur a saglık versın...

canım allah kalbinura acil şifalar versin.sanada güç versin.en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kucagına alırsın inşallah kızını.sana yardımcı olanlar var dimi güzelim.sende kendine dikkat et bak bu durumda birde sen kötü olma elbette zordur ama sende biraz dinlen canım.acil şifalar.

kızlar bende bugün doktora gidicem.inşallah bebişimin kalp atıslarını duyarım.ve alabilirsem rapor alıcam izmirde kalmak için .bakalım hersey yolunda gider inşalllah

Salihas doktor dünüşü bizi de habersiz bırakma.
Kelebek canım Allah acil şifa versin yavruna bunlar gelip geçici sorunlar Rabbim daha büyük dertler vermesin.

Kelebekcim Kalbinur bebeğimize acil şifalar
İnşallah cuma günü değerleridüşecek

Melekcim hadi keyfin yerine gelsin artık
Bak yolun sonuna geliyorsun inşallah
Mis kokulu bebeğini kucaklamana az kaldı:teytey:

Salihas inşallah kalp atışlarını duyunca bizi de haberdar et

kelebekcim geçmiş olsun canım
inşallah kontrolden iyi haberlerle dönersiniz
bizim de başımızdan geçti
ayaklarda ödem falan inanılmaz tanıdık geldi
bir de siz bana göre biraz daha hareketliydiniz
benim resmen yürüme özürüm de vardı
hastanede bir çocuk druna bir lab.'a yürümeye çalışırken 1 hafta boyunca canım çıkmıştı ama geçecek bugünler güçlü olmaya çalış - zaten güçlü olmayı biliyoruz yoksa bebişlerimizi kucağımıza alamazdık-
ilk hafta yatamayınca sonrasında da lohusalığın kıymeti kalmıyor zaten
o etrafındakilerin özeni falan da geçiyor en başta seni ordan oraya koşturmaya çalışırken görmeye alıştıklarından

fklic canım plasenta benim de önde-aşağıdaydı
ben de hamileliğimin 16-17. haftasına kadar devamlı düşük tehdidi, kanama, lekelenme, idrar yolu iltihabı falan yaşamıştım
fakat 20. haftada acil serklajımdan sonra problemlerim azaldı neredeyse kalmadı
36+2de doğumuma kadar plasenta da sorun çıkarmadı
sanırım sürekli yatıyor olmamız onun da problem çıkarmasını önledi
e tabi doğal sonucu olarak sezeryan oldum ama bazı kişilerde plasenta son haftalarda yukarı doğru çıkabiliyormuş
çıkmasa da problem değil canım önemli olan sağ salim bebişini kucağına alman

salihas inşallah güzel haberlerle dönersin

randevu alabilirsek biz de bugün oğluşu kontrole götüreceğiz

ece saol tatlım aldıgım kıloları hep kendıme almısım bebek zayıf cıktı haftasına gore ama doktor saglıklı onemlı olan bu dedı.. Yıne de moralım bozuldu

ee ozel hayatta da sorunlar olunca sankı hersey ust uste gelıyor ne bılıım..sabredıyoruz ıste..

mrb kızlar bugün miniğimin kalp atışlarını duydum allaha şükür.ama heyet raporu alamadım.normal raporda 12. haftaya kadar yetmiyecek .çünkü hamilelikte 12.haftadan önce heyet raporu verilemiyormuş.yani ben urfaya geri dönüyorum.mart basında 10 hafta gibi izmire gel dedi doktor.sonra 2 hafta normal raporla idare edip sonrada heyet alıcam.doktor simdilik sorun olmadığını o yüzden yolculukların sorun olmayacağını söyledi.offfffffff kızlar bilmiyorum.kafam cok karısık ne yapacağımı bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…