Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşım bende 12. haftadan sonra üniversiteden bir profa gittim ve durumum gereği heyet raporum hemen çıktı
zaten riskli gebelik
ama özele gitmezsen sıkıntılı olur

nery hakkınızda hayırlısı ne ıse o olsun guzelım yaa.. Bende aynı seyden korkuyorum o kadar sancı cekıp son anda sezeryana gırmek falan.. Kım ıster kı dımı? Dıkıslerı aldırsan belkı de normal dogum surecı kendılıgınden baslar..

Reyhan bızım gıbı rısklı gebelıklerde ustune baska sorunlarda cıkınca ınsanın moralı bozuluyor ama sabırlı ol.. Ve baya yuksek cıkmıss.. Sımdı sabırlı olursan mukafakatın buyuk olacak bunu dusun..

bu arada nery den sonra sıra bana gelıyor.. Benımde Pazartesı doktor ılaclarımı kesecek ve kalk artık dıyecek herhalde..

Tıwıks nerelerde acaba?

Sıbelde(ssaslan) bebegı yuzunden gıremıyor artık herhalde

Kelebek umarım bebegın saglıgına kavusmustur..

slm kızlar
bu aralar bu başlık pek durgunlaştı
hergün takip ediyorum ama her girişimde yazamıyorum
ya da bazen uzun uzun bişeyler yazıyorum bir ara dalgınlıkla göndermeden başka sayfaya geçiyorum ve sonra kendime sinir olup aynı şeyleri yazmak zor geliyor :))
bebiş kaynaklı uykusuzluklar sanırım IQ seviyesinde azalmaya sebep oluyo :))))

melekçim 2 gün sonra benim doğumun sınırını aşıyosun hayırlısıyla
twiks artık eskisi gibi sık girmiyor inşallah ondan da güzel haberler alacağız

benim de oğluşumu dr kontrolüne götürdük önceki gün
4 kg olmuş herşeyi güzel buldu dr amcası sarılığı da tahlil yaptırmaya gerek olmayacak seviyede görünüyor dedi vücut tamamını zamanla atacak dedi

neyse artık uzuuun uzuun takılamıyorum yine de
sizlerin haberlerini aldım ya yeter bana
hepinizi oğluşumla öptük kızlar
kendinize iyi bakın

selam kızlar hamileyim ve rahim ağzı yetmezliğinden 3 tane bebeğimi kaybettim
bebeğime kavuşmayı çokkkk istiyorum hayırlısıyla

çok çok dualarınızı istiyorum

Meraba arkadaşlar
Evet anlatmaya başlıyorum
Bugün daha önce size anlattığım gibi tahlillerimi toplayıp Prof.a gittim
Sadece servikal yetmezlik neden değilmiş
dna tahlilleri yapılmıştı
ve de kan pıhtılaşma sorunum ortaya çıktı
Doktor bana folik asit, bekozim c, ve coraspin 100 lük verdi ve hamile kaldığımı öğrendiğim anda hemen clexan iğne 0,2 kullanmam gerektiğini söyledi
Anlayacağınız tek neden servikal yetmezlik değilmiş benim
sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim
Ama galiba sevindim bir ümidim daha var artık
Edamecrin arkadaşım senin için karından yapılan dikişi sordum
Teknik olarak doğru dedi ama pek taraftar gibi değildi anladığım kadarıyla iyi araştır lütfrn bu ameliyatı
Benim için ana sebep kan pıhtılaşması dedi
Çok karışık yazdım arkadaşlar biliyorum ama sanırım bu testlerin yapılması gerekiyor
Yaren arkadaşım sana söz verdiğim gibi bana yapılan testleri sana yazıcam şimdi
Faktor 5 leıden (sorun var)
Protrombin 20210 a mutasyon
mthfr 677t mutasyonu (sorun var)
mthfr 1298 mutasyonu (sorun var)
Anti-kardiolipin
Anti-phospoholipid
Anti-ds-dna
Anti- nükleer antikor(sorun var)
Anti-parietal antikor
Anti-Düzkas Antikoru
Kompleman 3
kompleman 4
Glukoz
folik asit
vitamin b12
tsh
ft4
homosistein
anti tpo-AB(SORUN VAR)
Çok uzun yazdım ama bilgi vermek istiyorum hepinize
Çünkü benim tek sebebimin servikal yetmezlik olduğu söylenmişti ama bugün öğrendim ki asıl sebep dna bozukluğuna bağlı kan pıhtılaşması ve kan sulandırı iğne kullanmam gerekli
Bu arada bana diyet verdi et günde sadece 1 köfte büyüklüğünde anlayacağınız sebze ağırlıklı beslenmem gerekiyormuş mesela balık, çikolata, ceviz brokoli tamamen yasak
Yarencim sana bilgi vermek istedim arkadaşım umarım faydalı olurum
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah bana doktor hazirandan sonra hamile kalabilirsin dedi Umarım bu sefer herşey yolunda gider
Hepinizi öpüyoruma.s.

Son düzenleme:
Ayfercim şuan burdasın galiba oku bak yazdıklarımı
sohbet odasına gelsene zamanın varsa

canım ya kusura bakma geç gördüm yazını.sonrada baktım yoktun.bende de sadece rahim ağzı yetersizliği dieğildi aynı kan pıhtılaşması vardı.sinan beksaç da bu konuda uzman bildiğim kadarıyla.n son gebeliğimde hem kan sulNDIRICI İĞNE hemde aspirin kullanmıştım ben 0.4 lük kullandım.ne zaman düşünebilirmşsin gebelik?bide göbekdeki dikiş kalcakmı?inşallah iyi sonuçlar alırsın arkadaşım.

kaydirigubbakcemile3ececim öncelikle ilgine çok çok teşekkür ederim canım aslında bu testlerden doktorumun banada yapmasını istemiştim ama dr um ben buna şimdilik gerek görmüyorum dedi bana göre senin durumun muhtemelen rahim ağzı yetmezliğiydi dedi, zaten söylediğim gibi transfer çalışmalarınada başladık, sonuçta oda bir profesör böyle kendinden emin kunuştuğuna göre bir bildiği vardır diye düşünüyorum inşallah ta öyledir, ama bu tahlillerin isimlerini bir kenara not edicem canım inşallah olmaz ama şayet olursa kendim bile yaptırmayı düşünürüm:uhm:
:1hug:bu arada senin bu tahlillerden bir sonuca varmış olmanada çok sevindim canım.. derler ya sorunu bilmek çözmenin yarısıdır..inşallah bu tahlillerde sana bebeğine kavuşmak için gireceğin yolda doğru adımlarla yürümende yardımcı olur Allah emeklerini boşa çıkarmasın ve hayırlısıyla en kısa zamanda seni bebeğine kavuştursun canım..hreşey için çok sağola.s.

mumudihaba senin uzun zamandır bu sayfada göremiyorduk ama ne kadar güzel bir haberle aramız gelmişsin canım..:lepi: seni çok çok çok tebrik ediyorum ve öpüyorum arkadaşım..Allah bebeğini sana bağışlasın ve sağlıklı sorunsuz bir hamilelik geçirmeni nasip etsin herşey gönlünce olsun canım..:Saruboceq: bizi artık yanlız bırakma bu sayfanın yeni hamilelere ihtiyacı var:1hug:
fisfisfisbu arada yeni hamişlerimizde çoğalmaya başladı inşallah bende bu ay hamiş kalmayı başarırımda ranıza katılırım kızlar:içelim::roflol:
kaydirigubbakcemileaklıma gelmişken kelebekten sonra tiwiks, nery, melek te sayfayı bayağı ihmal etmeye başladı, ne oldu kızlar doğurmadan bizi terkmi ettiniz yoksa:asigim:delikafadulden

Canım önemli değil tahmin ettim zaten Demek sende de aynı sorun vardı
Dikişim duracak arkadaşım bana da asprin verdi şimdiden hazirandan sonra hamile kalabilirsin dedi ve adetin 1 gün gecikse hemen bu iğneden olacaksın dedi bana 0.2 yazmış bu iğne hergün mü olunuyor dibircik?
Bir de ben şimdiden aspirine başladım gebelik olunca ilk başlarda da kullanılacak mı acaba
Ya Sinan Hoca o kadar yoğun ki soru sormaya fırsatım olmadı
Seni çok öpüyorumm:1hug:

Yarencim rica ederim ne demek:1hug:
Tabii ki hikayeye göre belki de bu tahlillerin yapılmasına gerek görüyorlar arkadaşım
Senin doktorun da prof. sonuçta
İyi dileklerin için sağol canım
Amin canım Allah hiçbirimizin emeklerini boşa çıkarmasın
Sana da kolay gelsin inşallah o güzel müjdeyi bize burada büyük harflerle yazacaksın:teytey:

ececim sorunun ne olduğunu öğrendiğine çok sevindim
en azından bundan sonra doğru adımlarla ilerleyeceksin ve inşallah hayırlısıyla hamilelik haberlerini alacağız buradan

mumudihaba hayırlı olsun güzelim inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ve sorunsuz bir hamilelik dönemi geçirirsin

canım sevındım oglusunun guzel haberlerıne.. evet galıba yarın senın dogum yaptıgın tarıhte olacagım ama benım bebegım zayıf mirmirmirmir Şimdi dogsa kuveze gırer herhalde. Cumartesı gıttıgımde 2200 cıvarıydı..Haftama gore ılerde gıderken gerıde gıtmeye basladım. Doktorum sorun yok gayet saglıklı desede uzuluyorum tabııkı..

Onun dısında baska problemlerım de var. Kayınvalıdemle kavga ettım. Moralım bozukken buraya pek fazla gırmek ıstemıyorum. Gırıyorum takıp edıyorum ama yazamıyorum kızlar. Yoksa ıhmal etmıyorum sızlerı..

senı forumu okudugum zamandan hatırlıyorum.. Cok guzel bır haberle gelmıssın. Allah saglıcakla kucagına almayı nasıp etsın. Dıger arkadaslarımıza da moral oluyorsun burayı bırakma

ece bence sevın.. artık sorunun ne oldugunu bılıyorsun en azından.. Bızım Mart annelerı topıgındede bır arkadasımızın aynı sorunu var. Coraspırın ve ıgne kullanıyor. Bebegını 2 hafta sonra kucagına alacak. Ve daha once kaybı varmıs onunda.. Istersen onun nıckını verebılırım konusmak ıstersen belkı sana yardımcı olur.

yaren gercekten okuyorum ama moral bozuklugumu sıze yansıtmak ıstemıyorum o yuzden pek yazamıyorum.Senınde guzel haberlerını almaya az kaldı

tıwıks en son gorumce cocuklarından dolayı nete gıremedıgını soylemıstı umarım sorun yoktur.

nery ı merak edıyorum su anda ben..

Melekcim meraba canım teşekkür ederim
Öncelikle kendini lütfen üzmemeye çalış kolay değil çok haklısın
Bu arada nickini verirsen konuşmak isterim o arkadaşla çok iyi olur
Kendine dikkat et çok öpüyorumkaydirigubbakcemile5

melekçim az kaldı ha 37. haftaya girmişsimn Allahım hayırlısıyla kurtarır inşallah bebişin kilosunuda kafana takma beni getir aklına bak benim bebişim zamanında doğmasına rağmen 2070 gr kaldı normalde küveze girmeyecekti ama kanı koyu olduğu için aldılar 37yi doldur inşallah girmez biz şuan 6 kilo civarındayız ne kadar üzülürsen üzül o alacağı kadarını alıyor belki genetik faktörlerde etkili olabilir ben ve ailem uzun ve yapılıyız ama eşimin tarafı minnacıklar napalım sağlıkları yerinde olsun önemli olan o belki bebişim yaşıtlarından küçük ama inanılmaz hareketli bıraksam yürüyüp gider hele doğsun sana bir gülücükler atmaya başlasın aman Allah o zaman ne dert kalacak ne bişey ben daha yeni yeni keyfini çıkarıyorum çok gazlıydık çünkü hiç bir şeyi kafanada takma kayınvalideymiş başka şeylermiş inan ben doğum yapacağım son hafta hayatımda daha önce hiç yaşamamdığım kadar büyük stres yaşadım daha doğrusu yaşattılar eşimle aramız çok kötüydü ve bebeğim kötü etkilendi preklampsi oldum sakın o hissediyor senin yaşadıklalrını şimdi herşey rayına oturdu çok şükür zor bir dönem sen sadece bebeğine odaklan ve mümkün mertebe uyukaydirigubbakcemile3 doğum ne zaman bellimi nerde yapacaksın doğumunu

selam kızlar ben geldim uzun süredir yazamıyordum biliyorsunuz ev kalabalıktı görümcem geldi sağolsun eşimle beraber gittiler alışverişe bebeğin ve benim ihtiyaçalarımı tamamladılar .bebeğimin yatağı ve sepeti de geldi şimdi doğumu bekliyoruz hayırlısıyla...dün de 34 hafta dr kontrolümüz vardı bebeğim 2462 kilo olmuş maşallah doğum konusu konuştum dr nasıl istersin dedi ve son ana kadar belli olmaz dedi 2 hafta sonra tekrar kontrol var suyuma falan bakacak sonra 1 kere daha gideriz doğuma karar verilir sanırım ben bebeğimi düşünüp sezeryan düşünüyorum ama normalide istiyorum nasıl olcak bilmiyorum benden bu kadar sizler de iyisiniz inşallah

kızlar melek doğuma gitmiş kadıköyde gezerken suyu gelmiş hastanedeymiş sancısı yokmuş ama bel ağrısı ve açılması varmış dr yarın doğum yaparsın demiş ayyyyyyyyyyyy inanmıyorum kaynanaya kızdı stresten doğum yapıyor neyse inşallah herşey güzel olacak bebeği 36 haftayı bitirmişti druda küveze girmez demiş sanırım ...stres çok tehlikeli ya

Son düzenleme:
tiwiks son dakika geçmişsin resmen çok heyecanlandım.. Allah meleğin yardımcıosı olsun sağ salim kurtarır inşallah. sohbet odasına gelirmisin canım:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…