Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba kızlar yazılarınızı takip ediyorum. bizler sorunlu hamilelikler yaşadık. ama normal insanlar gibi bebeklerimizi sonuna kadar taşıyoruz.bunu izlemek beni çok mutlu ediyor. ben hala son haftaya kadar taşıdığıma inanamıyorum.sizleride gördükçe demekki oluyormuş diyorum.demekki okadarda umutsuz vakkalar değilmişiz.
nery doktorlar dikişli rahmin sancı ile zarar görmesinden çekiniyorlar. buda önemli tabi.doktorunun dediği doğrudur. kısmeti ne zamansa o zaman gelir zaten.
arkadaşlar kızıma kavuştuktan sonra tüm acılarım dindi. onu kucağınıza almadan ne için çabaladığımın farkında değildim. öyle güzel bir şeyki. sabır diyorum .çoğunuz yolun sonuna geldiniz.allah kolaylık versin.

Melekcim teşekkür ederim arkadaşım inşallah:Saruboceq:
Bu arada sabah gittim kan verdim 5 tüp kan aldılar haftaya sonuçları toplayıp hocaya götürücem 5 Şubatta randevu aldım o zaman konuşucaz bakalım

Yarencim sonuçları alıyım sana yapılan tahlillerin isimlerini bir bir yazıcam arkadaşım
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah:Saruboceq:

ececim ilgin için çok teşekkür ederim.. a.s.inşallah sende tahlillerin tedavinde seni olumlu sonuçlara götürebilecek sonuçlar alırsın.. herşey gönlünce olsun:dance:

tiwikscim nasılsın senlede kaç gündür görüşemiyoruz müsaitsen seni on gibi sohbete bekliyorum canım:))

ecedoktorundan memnun olmana sevindim canım.umarım iyi sonuclarla gelirsin.
ben izmire geldim.daha doktora gitmedim.2 subatta gidiyorum.biraz csarpıntı sorunum var yarın kardiyolojiye gidicem umarım sorun cıkmaz.sürekli uyku halinde dolasıyorum basımı kaldıramıyorum.kızlar hepniz iisinizdir umarım.sorun yoktur hiç birinizdeinşallah.
fatmanaz arkadasım sanada gecmş olsun.kanamanın sebebi rahim ağzı yarası olabilir.mutlaka muayene olmalısın canım.tedavisi kolay bir rahatsızlık.kendine ii bak.

Teşekkür ederim saliha!
Kendine dikkat et hayırlı haberlerini bekliyoruz canım

ececim ilgin için çok teşekkür ederim.. a.s.inşallah sende tahlillerin tedavinde seni olumlu sonuçlara götürebilecek sonuçlar alırsın.. herşey gönlünce olsun:dance:

Yarencim inşallah canım:1hug:
Ayrıca burada birbirimize biraz olsun faydamız olabilirse ne mutlu arkadaşım

arkadaşlar meraba hepinize bayağıdır uğramıyorum size bir sorum olacak
servikal yetmezlikle ilgilenen iyi bir doktor istiyorum eğer yardımcı olursanız sevinirim
birde bakırköy yenimahalle kd ma giden varmı orda ali gedikpaşa diye bir doktor varmış özel muaynehanesi giden oldumu
veyada kolan hastanesine bu amaçla giden arkadaş varmı aranızda herkes bi doktor ismi sölüyo
açıkçası önerebileceğiniz çok iyi bi doktor varmı şimdilik bu kadar teşekkür ederim lütfen bana dönün
çok kötüyümmmmmmmmmm

Daha once bu konuya cvp yazmıstım sanırım gecmısı okumuyorsun.. ben Anadolu yakasındayım ama tıwıks arkadasımız Avrupa yakasında ve servıks boyu yetersızlıgınden serklaj yapıldı ve doktorundan mennun.. Cerrahpasada sanırım.. tıwıks ıle ırtıbata gecersen yardımcı olur..

ssaslan ve dibircik size de teşekkür ederim
arkadaşlar bugün sinan beksaça gittim
iyi bir doktor olduğu belli hikayemi anlattım beni muayene etti
yapılan işlemlerden dolayı rahim ağzı biraz deforme olmuş (rahim ağzım zaten yok gibi birşeydi) bu arada dikişi bırakmışlardı
fakat hiç yorum yapmadı hiçbirşey söylemedi bana
benden bir sürü tetkik istedi sadece servikal yetmezlik mi yoksa başka bir sebebi de varmı diye çok ilgili bir doktor
benden genetik testlerden tutun hormon b12 ve de daha adını bilmediğim tetkikler istedi
önce bunları yaptır sonuçları getir sonra oturup konuşalım dedi
yarın sabah kan vermeye gidicem sonuçlar ne zaman çıkarsa tekrar randevu alıcam
saat 16.00 da gittik 17.30 da girebildik hocanın yanına çok yoğun
bakalım ne olacak hemen size yazayım dedim
tahlilleri toplayıp tekrar gidicem o zaman söyleyecek durumu:uhm:
Inşallah herşey yolunda gider
bütün arkadaşlarıma ilginizden dolayı teşekkür ederima.s.
ece canım ya sonuçlarda inşallah iyi çıkar.güzel haberler alırsın.doktorun ilgilenmeside güzel...gelişmelerden haberdar et yazamasamda hergün mutlaka okuyorum.kendine ii bak..öpüyorumm

ece canım ya sonuçlarda inşallah iyi çıkar.güzel haberler alırsın.doktorun ilgilenmeside güzel...gelişmelerden haberdar et yazamasamda hergün mutlaka okuyorum.kendine ii bak..öpüyorumm

Dibircik inşallah canım
Umarım iyi haberler yazarım ama muhakkak size haber vericem gelişmelerden
5 Şubatta gidicem konuşmaya işte herşey o zaman belli olacak:a015:
Ben de seni çok öpüyorum canım
Barış bebeğimizi de öpüyorum söyle boncuğuma teyzesine dua etsin:nazar:

Günaydın kızlar bu topikte kelebek arkadaşımız doğum yaptıktan sonra bir duraklama oldu ne iş yaaa hadi biraz canlanın ama diğer doğuma gidecek arkadaşlarımızın heyecanını paylaşalımm

Selam eda.. Ben bıraz keyıfsızım.. Dıyorum bugun yavas yavas kalkayımda bebegımın utulerını ara ara yapabıldıgım kadar yapayım.. of offf cantamı hazırlamam lazım artık.. Bırde bebısın eksıklerını cıkarıyorum. Haftaya ayaga kalkarsam alayım dıye..

Senın nasıl gıdıyor var mı bır sıkayet.. Benım hamılelıgım ılk gunlerı cok bunalım gecmıstı cok sıkayetım vardı. Bır hamılelıgım ortasında rahat ettım. Sonlarında da boyle yatmak varmıs demekkı

ben de keyifsizim bugünlerde evde görümcem ve çocukları var kafa olarak acayip yorgunum ve bunaldım akşama kadar çocukların elinde internet dolayısıyla giremiyorum ve girmeyeceğim de kendinize iyi bakın...

Son düzenleme:
mrb tiwiks cerrahpaşadaki doktorundan memnunmusun tecrübelimi bu konuda ve ismi ne teşekkür ederim şimdiden

merhaba tiwiks bebekler biz ne hissedersek onu hissederler bebeğini etkilemelerine izin verme hele bir doğum yap allah büyük mutlaka hesabını sorar .kendine ve bebeğe iyi bak güzel şeyler düşün bebeğini kucağında hayal et bebeğinde mutlu bir bebek olsun inşallah

QUOTE=nazi3418;5111278]mrb tiwiks cerrahpaşadaki doktorundan memnunmusun tecrübelimi bu konuda ve ismi ne teşekkür ederim şimdiden[

özelden msj attım sana da

Son düzenleme:
saol salıhas hasta degılım genel bı halsızlık keyıfsızlık bunalım durumu vardı....bıraz gectı..
senın nasıl gıdıyor.. Benım takvımımden yapmıssın. Benım ugur bocegım baya ılerledı dayandı.. Senınkıde bır an once saglıklı bı sekılde ılerlesın ınsallah..

merhaba kızlar
Bugün dr.daydım. Çok kilo aldığım ve bacaklarımda şişlik olduğu için tahlil istedi Umarım birde preklamsi ile uğrasmam.Çok mutsuzum :1no2:

Selam herkese,
Rhn, inşallah tahlilllerin temiz çıkar stres yapma.
Bu arada bendende dün sabah uyandığımda iç çamaşırımı ıslatacak kadar su gelmişti. Kendi doktorum uzakta olduğu için yakındaki bir devlşet hastanesine acil gideyim dedim. Doktor ultrasona yolladı ayrı bir yerdeymiş doktor odasında ultrason cihazı yok! Oraya gittik randevu almak gerekiyormuş neyseki doktor acil yazdıda öğleden sonra 14:00 e anca randevu verdiler. Alt tarafı karından bakacakmış meğersem.
Ultrasonla bakan beye diyorum siz neye baktığınızı biliyormusunuz yani doktor size bişey yazdımı veya söyledimi? Benden su gelmişti o suyun bebeğin suyumu olduğuna bakılacak dedim. Çünkü adam sanki normal muayeneye gitmişim gibi sadece bebebğin boyuna posuna bakıyordu.
Bu ultrasonda kaçağın nerden geldiğini göremem dedi. Haklıda. Ben vajinal ultrasondan bakılacak sanmıştım.
Neyse tabiki o ultrason sonucunu doktora gösterdim oda sorun yok dedi beni yolladı. Ya peki doktor bey bu gelen sıvının ne olduğunu nasıl anlıycaz bir test felan yapılması gerekmiyomu dedim.
Tesisatçı değilimki içini açıp bakayım kaçak nerden geliyo dedi nasıl anlayacaz dedi. Çok ilginçtirki ben bile bikaç testle bu sıvının bebektenmi yoksa başka bir sıvımı olduğunu bilebiliyordum.
Allah kimseyi tecrübesiz doktorlara düşürmesin. Ben acil diye gidiyorum ve adamların yaptığı bir tek karından ultrasonla bebeğe bakmak.
Yarın kendi doktoruma gidiyorum bakalım o nasıl bir yönbtem izleyecek. Devlet hastanesine gittiğimi hiç sööylemicem.
Allah'ın izniyle şu günleri atlatsak başka bişey istemiyorum.

saol salıhas hasta degılım genel bı halsızlık keyıfsızlık bunalım durumu vardı....bıraz gectı..
senın nasıl gıdıyor.. Benım takvımımden yapmıssın. Benım ugur bocegım baya ılerledı dayandı.. Senınkıde bır an once saglıklı bı sekılde ılerlesın ınsallah..

canım ben takvim yapamadım sağolsun edanaz benim yerime yaptı.,nşallah ugur böceği uğur getirir canım.ben,m bugün kasıklarım ağrıyor biraz ,
rhn gecmiş olsun canım umarım preklamsi sorunu yasamassın canım.

fklic sanada geçmis ölsun baska bir doktorada görün bence.doktorlaara cok güvenilmiyoki canım.

X