Siddet egilimi olan ve bu denli psikolojisi bozuk olan insani ise alirlarmi bilemedimKüçüğü kreşe versen veya birisi baksa, iş bulup çalışma durumun imkanın var mı? Böyle parttime, haftanın 2-3 günü çalışsan. Belki sana iyi gelebilir.
Evde ekonomik sorununuz mu var, böyle gerginsin sürekli?
Gündüz o zaman eşinizin tatil gününde ya da hafta içi ise ailenize bırakın çocukları yine kendinize zaman ayırın. Dinlenin.o bilenidare eder. Ev işi yemek çocuk bakmak vallanzor şeyler. İkinciyi düşünmüyorum mesela ben. Çok güzel elbette ama çok çok da zorGerçekten buna çok ihtiyacım var sakinliğe en azından. Sese tahammül edemiyorum..Çocuk sesi televizyon sesi. Mesela bir şey düşşe yere ses çıkarsa resmen vücudum titriyor. Ter boşalıyor benden. Dediğiniz gibi uzun süreli kimse bakamaz kızım okula başladı Eylül'de birinci sinif.Mayıs ayında kardeşim doğum yapmıştı eşim izin aldı çocuklara bakti üç gün ben yardıma gittim hem bana da değişiklik olsun diye. İnanın öyle iyi geldi ki geceleri uyumadan yeni doğan bebeğe baktım ama öyle rahat ve sakindim ki. Çocukları özledim onlar beni özlemiş öyle huzurlu geçti ki bir kaç ay. O üç gün hepimize iyi gelmişti.
Doktora gideceğim yarın tekrar durumu konuşacağım gerekiyorsa ilaç değişsin ya da doz arttırsın. Vallahi çocuklarımın suratına bakamıyorum utanıyorum.
Bence çift terapisine gidin. Eşinizden çok destek görmediğinizi düşünüyorum, siz rollerden işlerden bahsetseniz de anlayacak birine benzemiyor. Çift terapisi iyi gelebilir.Merhaba hanımlar. Direk derdimi anlatayım zira kimse halimden anlamıyor. Eleştiriye her şeye açığım çok utanıyorum zaten yaptiklarimdan.
12 senelik evliyim 6 yaşında 1.sinifa başlayan bir kızım 3.5 yasinda bir oğlum var. Kendimi bildim bileli psikolojik sıkıntılarim var kimi zaman psikiyatrik kimi zaman psikolojik destek aldım. Ama hiçbir fayda görmedim. En son doktor ilacı bıraktırdı ki bence doğru bir ilaç degildi. Yani ihtiyacım olan ilaç değildi. Tani da yok zaten öyle ilaç verip gönderdiler hep bunalmissin diyip ama bence öyle bunalma durumu degil. Zaman zaman ağlıyor zaman zaman sinir krizi geçiriyorum ama artık çocuklarımdan utanıyorum ve bugün artık had safhaya ulaştı ki. Çocuklara zarar vermeye başladım. Eşim vardiyalı çalışıyor evdeyse yardım ediyor ama bana yetmiyor çünkü benim yapacak gücüm hiç olmuyor neredeyse. Cocuklara yemek yapmaya takatim yok. Halim yok sanki bacaklarimda ellerimde güç yok. Bugün mutfağı topladım biraz oturma odasına geçtim ki her yer kağıt kalem kartonlar yirtilmis neyse biraz bağırdım, topladim.Ders yaptıracağım kızıma okuldan geldi oynadı kardeşiyle artık oturduk ödeve. Oyalaniyor iki sayfa ödevi hala bitirmedi. Birbirlerine vuruyorlar bağırıyorlar. Bir dedim otur iki dedjm otur. Evet çocuk farkındayim ama benim sıkıntılarım var dayanamıyorum eşim 4 saatlik ise gitti sabahtan akşama kadar evdeydi yaptır ödevini öyle git dedim kaçtı gitti. Ben başladım bağırdım çağırdım ağladım hala sinirim geçmedi tuttum dövdüm ikisini de. Utanıyorum artık valla çocuklarımdan yüzlerine bakamıyorum seviyorum ama seven zarar verir mi zarar veriyorum resmen..hiçbir hareketlerine dayanıyorum. Yarına tekrar randevu aldım. En ağır ilaç neyse versin artık belki baygın şekilde yatarsam iki küçüğüme zarar vermem. Yatırıp tedavi ederler mi beni? Sinir krizi geçiriyorum çocuklarımı da mahvettim.
Geldim doktora aynı ilaca devam. Bir de yanına başka bir şey ekledi.Allah aşkına dövme çocukları, kendine vur , saçını başını yol ama vurma şu masumlara, keşke okumasaydım bu konuyu, içim acıdı resmen , acilen tedavi olun...
Dün aksamm konuştuk ama abarttigimi düşünüyormus. Herkes ayniymis. Neyini abartiyorum ya öfkemi kontrol edemedim işte. Tuttum çocuklardan çıkardım sinirimi. Hiçbir suçu günahı olmayan çocuklarımdanBence çift terapisine gidin. Eşinizden çok destek görmediğinizi düşünüyorum, siz rollerden işlerden bahsetseniz de anlayacak birine benzemiyor. Çift terapisi iyi gelebilir.
Merhaba, seni anliyorum, benzer seyler sanirim bir cok kadin da oluyor, ev, cocuklar, ev isleri arasinda cok bunalmiş olmalisin. Oncelikle aile saglik ocagina gidip kan testi yaptirmani oneririm. B12, D, Demir eksikligi gibi seyler yorgunluk, sinirlilik yapar. Ona gore vitaminlerini al once. Daha sonra bir psikiyatriste gidebilirsin muhtemelen anti depresan verecek baslingicta iyi gelecektir, sanki kullandim demissin diye hatirladim simdi, vitaminlerini al, kendi kendine sakinlesmeye çalış, arkadaslarina, komsularina git, konus sohbet et, evde bir sure yardıma ihtiyacin var, annen, akraban varsa gelsinler, sana biraz yardim etsinler, cocuk buyutmek inan kolay degil, tahmin ediyorum, bizde de oyle dogru duzgun yemek yemezler, ev surekki daginik, senden baska kimse dikkat etmez vesaire, koca da muhtemelen yardim ediyor falan ediyor demissin ama bir iki sey kaldiriyordur, manevi olarak seni rahatlatamiyordur, bunlarin hepsini gozonunde bulundur, annelik ve kadin olmak kolay degil, biraz yardim al işlerle ilgili, kendinle ilgili bir seyler yap, once şu tukenmisligi at uzerinden sonra ufak ufak bir duzen kurmaya caliş ama acilen ev icinde yardima ihtiyacin var ve şu kan testini biran once yap. Pasif flora bitkisel sakinlestirici, eczaneden al, bir kasik iç sakinlesirsin, bunlari diyebilirim, duzelebilecek seyler ama once kendine bir kendin iyi davranmaya başlaVurdum dövdüm sonra oturdum ağladım hala da ağlıyorum. Çocuklarımı mahvettim.
Şimdi doktordan çıktım metroya yürüyorum ilacıma devam edeceğim bir de yanına ekleme yaptı yol üstündeki eczanelere sordum o ilaç Yok muadili var diyorlar.Merhaba, seni anliyorum, benzer seyler sanirim bir cok kadin da oluyor, ev, cocuklar, ev isleri arasinda cok bunalmiş olmalisin. Oncelikle aile saglik ocagina gidip kan testi yaptirmani oneririm. B12, D, Demir eksikligi gibi seyler yorgunluk, sinirlilik yapar. Ona gore vitaminlerini al once. Daha sonra bir psikiyatriste gidebilirsin muhtemelen anti depresan verecek baslingicta iyi gelecektir, sanki kullandim demissin diye hatirladim simdi, vitaminlerini al, kendi kendine sakinlesmeye çalış, arkadaslarina, komsularina git, konus sohbet et, evde bir sure yardıma ihtiyacin var, annen, akraban varsa gelsinler, sana biraz yardim etsinler, cocuk buyutmek inan kolay degil, tahmin ediyorum, bizde de oyle dogru duzgun yemek yemezler, ev surekki daginik, senden baska kimse dikkat etmez vesaire, koca da muhtemelen yardim ediyor falan ediyor demissin ama bir iki sey kaldiriyordur, manevi olarak seni rahatlatamiyordur, bunlarin hepsini gozonunde bulundur, annelik ve kadin olmak kolay degil, biraz yardim al işlerle ilgili, kendinle ilgili bir seyler yap, once şu tukenmisligi at uzerinden sonra ufak ufak bir duzen kurmaya caliş ama acilen ev icinde yardima ihtiyacin var ve şu kan testini biran once yap. Pasif flora bitkisel sakinlestirici, eczaneden al, bir kasik iç sakinlesirsin, bunlari diyebilirim, duzelebilecek seyler ama once kendine bir kendin iyi davranmaya başla
Evet enerjim takatim yok. Her gün yemek yapmaya çalışıyorum.yetistiremedigim.yer de annem yakın ona gidiyoruz eşim yardım ediyor etmeye çalışıyor. Ama ben her gün çocuk dövmüyorum ilk defa vurdum çocuklarıma bunun pişmanlığı içindeyim. Sese gürültüye tahammül edemiyorum ama her gün çocuk dövdüğümü nerenizden uydurdunuz ilk defa vurdum ve onun pişmanlıgi vicdan azabı icindeyim..kendi yaşadıklarınında farkındayım doktora gittim ilaç kullanıyorum. Ben değişmek istiyorum ama kurtulmak istiyorum bu halimden. Ama her gün çocuklarimi.dovmedim her gün çocuklarımı dövmüyorum. Anlıyor musunuz.Çocuğunuz istediginde su verecek bile haliniz yok ama ikisini de bi güzel dövmeye enerjiniz var, makarna çikolatayla besleniyo cocuklar, esiniz yardimci olmaya calisiyor bi yandan da calisiyo, sizde de tani yok bunalmissiniz demisler…Bence siz ne evlilik insanisiniz ne de annelik size göre. Acil biriyle anlasin o baksin çocuklara da sizin elinizde dayak yemesinler her gün.
kansızlık,vitamın eksikliği, diyabet bunların hepsi sinir yapıyor insan da papatya çayı için gevşemek için sinirlenince yüzünüze soğuk bir su ile yıkayın avucunuza buz alın dikkatınızı dağıtsın çoçuklarda travma olarak kalıyor dayak dövmeyin lütfen !Daha önce psikologa gitmeden önce baktırdım bı sıkıntı yok tiroitlerimde. Fiziksel olarak ne gibi bir şey olabilir başka
Her gün çocuk dövmüyorum ilk defa vurdum yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım. Onu düzeltmeye çalışıyorum.Hastayım diye cocuklari dövmeni kimse anlayamaz, hastaysan tedavi olacaksın. Değilsen de kendini toparlayacaksn. Cocukları dovmek nedir ya, böyle yetistirip topluma salıyorsunuz başkalarının canı da yaniyor hem kendi cocugunuzdan da oluyorsunuz..
Evet sinirleniyorum bağırıyorum. İlk defa kontrol edemeyince vurdum. Bunların yanlış olduğunun farkındayım, düzeltmek istiyorum. Hem kendim hem çocuklarım için.kansızlık,vitamın eksikliği, diyabet bunların hepsi sinir yapıyor insan da papatya çayı için gevşemek için sinirlenince yüzünüze soğuk bir su ile yıkayın avucunuza buz alın dikkatınızı dağıtsın çoçuklarda travma olarak kalıyor dayak dövmeyin lütfen !
Buna kimse fırsat vermiyor en başta da eşim.. doktora gittim dönüyorum yoldayım metro ile gittim metroya da yürüme mesafem var. İnanır mısınız 100 kere aradı neredesin neredesin. Yürüyorum işte. 2 sağa sola baktım mı 5 dakika vakit kaybıSizin dinlendirilmeniz lazım sanki. Anneanne, babaanne, teyze, hala, yakın arkadaş vs yok mu yakınlarınızda birileri bir süre çocukların düzenini sizden alıp, sizi "Git gez" diye bir yerlere yollayacak?