Psikolojik sıkıntılarim var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk cocugumdan önce çalıştım 6 senenin üstüne çocuk fikri kafama yattı. 12 senelik evliyim kızım altı yaşında. Çocuklardan sonra hiç çalışmadım. Annem yakın yardımcı oluyor ama bı yere kadar. Ekonomik olarak da bı iki ay öncesine kadar orta yolluydu şu anda eşim bı kaç borç yapmış onu ödüyor. Önceki kadar rahat değiliz ama idare ediyoruz. Çalışmak çok istiyorum bı iki aydır iş bakıyorum olmadı daha.

Bunu düşündükçe beynim zonkluyor resmen. Çocuğum bana bakınca ne düşünüyor diye kendimi yiyorum. Hep kötü hatirlasin istemiyorum. Bı yolu olmalı

Hipotiroidi, demir eksikliği anemisi, B12 vitamini eksikliği, kronik yorgunluk sendromu, adrenal yetmezlik, kalp hastalıkları, diyabet, fibromiyalji, uyku apnesi... yani bir cok sey olabilir bu bitmeyen yorgunlugun sebebi, ki sonuctada psikoloji bozulur. Bu arada ben besin takviyesiyle sonsuz yorgunlugumu cozdum ve psikolojime de cok iyi geldi enerjik hissetmek size de tavsiye ederim. Sporcu besin takviyelerinin satildigi bir supplementciye giderseniz ve derdinizi anlatirsaniz (tabi doktor kontrolunden sonra sorununuz yok ise) nox gibi bir cok bilesen iceren takviyeler tavsiye ederler. Yani enerjiniz gelirse psikolojinizde aktif yasamla beraber duzelir. Enerjinizi bulmaya calisin, zorda olsa yuruyuse cikin iyi gelir.

Yanlış anlamayın ama sormadan edemedim.
Kendimi bildim bileli böyleyim diyorsunuz çok uzun zamandır çocuklar olmadan evvel diye anladim.
Hadi hevesle bir çocuk yapıldı 2. Neden?

Sağlam psikolojimle 1 tane fazla geliyor bazen, 2. Hatta fazlasını yapanlara hayret ediyorum.

Kesinlikle tekte kalmalıyım ben mesela. Insan kendini bilmeli değil mi?

Namazlarımi hiç kacirmamistim bı iki aya kadar şimdi kılmak bile istemiyorum çünkü hiçbir şey yapmak istemiyorum. Okuyorum aslında evimde çok kitap var ebeveynlik üzerine olsun roman klâsikler vs hep okuyan biriyim. Ama çok tuhaf bı haldeyim ev işleri hak getire temizim ama hiç düzenli değilim olmuyor. Hoş çocuklarda bırakmıyor ama yine de olmuyor. Elim kolum kalkmıyor bazen bazense kız okuldan gelene kadar her şey bitiyor. Anlatabiliyor muyum kendimi .

Çocuklardan önce beni zorlayan bir şey yoktu çalışıyordum geliyordum keyfim varsa işimi yapipp dinleniyordum böyle değildim. Eleştirin tabi ki hepsinin farkindayim AmaBilmek yetmiyor değiştirmek istiyorum bu durumu. Anlatabiliyor muyum

D vit B12 magnezyum vs kullandım aslında çok da iyi gelmişti bı dönem..aslında bunlara devam edip dediğini gibi tekrardan bı kontrolden geçmem gerekiyor galiba.
Teşekkür ederim.

umutsuzluğa kapılmayın. düzelir elbet. onlara kızacağınız zaman büyüyüp yetişkin olduklarını hayal edin. yetişkin evlatlarımızı nasıl dövemezsek bize şu an gücü yetmeyen masumları da dövüp hırpalama hakkımız yok. çok bunalmışsınız. ortam değiştirip ilaç tedavisi alırsanız ciddi anlamda düzelirsiniz. çocuklarınızın da bol bol gönlünü alın, sarılın. sonsuz sevginizi hep hissettirin.

Şu yazdiklariniza bakınca, bir problem olduğu kesin.
Doktorunuzu değiştirmeyi düşündünüz mü?
Teşhis konulmuştur, teşhis konulmadan ilaç baslanmaz, kaldı ki sizin şikayetleriniz öyle aman bunalmışsin denilenilecek gibi görünmüyor

Son düzenleme:

Evet anlatabiliyorsunuz.
Olan çocukların sağlığını düşünmekten öte yapacak bir şey yok şuan zaten.
Yerinizde olsam acilinden bir işe girerim parası az çok demeden. 24 saat ev çocuk zor gelmiş olmalı.
Yakinlarinizdan açık açık yardım isteyin.
Çocukları bir iki saat parka çıkarmak oynatmak gibi destek olabilirler.

Size destek verecek anne baba kardeş vs yok mu ? Siz herşeyin farkındasınız ve yaptıklarınizi bilinçli yapmadiginizi dusunuyorum

Misol - 50 mg lik ilaç verdi. Devlete Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine gidiyorum. Yarın sabaha randevum var. Tani olarak da hafif depresyon dedi. Çok anlattım çok ağladım doktorun odasında cocuklardan bunalmissin dedi. Bu ilacı yazdı. Yeterli gelmiyor hissediyorum.

Size destek verecek anne baba kardeş vs yok mu ? Siz herşeyin farkındasınız ve yaptıklarınizi bilinçli yapmadiginizi dusunuyorum
Var annem babam kardeşlerim. Her şeye yardımcılar. Eşim isteyse babam okula götürüp alıyor ben müsait değilsem annem yemek yapar gelin yiyin der. Kardeşlerim dersine yardımcı ama çocuklar bana muhtaç..

D vit B12 magnezyum vs kullandım aslında çok da iyi gelmişti bı dönem..aslında bunlara devam edip dediğini gibi tekrardan bı kontrolden geçmem gerekiyor galiba.
Teşekkür ederim.
Tavsiye ettigim seyi de mutlaka yapin bence. Hatta size kendi kullandigim seyi de tavsiye edebilirim. Etkisini aninda hissedeceginiz bir sey ve hicbir zarari yok cunku zaten vucudumuzda olan seylerden olusuyor. Yani dusundugunuz gibi degil gercekten 10 dakika icinde enerji bombasi oluyor insan. Spordan once iciyor esim zaten genelde. Bende sabahlari hayata dönmek icin iciyorum. Sadece sigara kullaniyorsaniz sigara icemezsiniz bu takviyeyi kullandiginizda o kadar. Doktor kontrollerinizde hicbir sorununuz cikmazsa mutlaka deneyin. Her sey yoluna girer merak etmeyin. Donem donem oluyor insanlarin dalgalanmalari.

34 yaşındayım bı sıkıntı yaşamıyorum şu anda bilemedim.
Daha önce aldığınız tanı depresyon muydu? Çocuklara karşı öfke patlaması yaşamanız normal değil, çocukların ödü kopmuştur küçücük kalpleri nasıl kırılmıştır. Sizden bedenen güçsüz size muhtaç canlılara psikolojim bozuk bahanesine sığınarak şiddet gösteremezsiniz. Bunu öne sürecek tanılı bi hastalığınız yok zaten olsa (bunlar ağır tanılar) çocuk bakamayacak yetişkin kategorisine girersiniz.
Bazen sorun psikoloji değildir bazı insanlarda bazı kumaşlar olmaz, bu yüzden terapi alın ve kendinize gelin, kendinizle kavganızı bitirin önce

Size yardımcı olan bir aile büyüğü yok mu? Gerçekten çok üzüldüm hem size hem de çocuklara.. ya da eve yardımcı bir abla alsanız? Çocuklara ciddi anlamda zarar veriyorsunuz çünkü.. ben de böyle bir annenin evladıyim. Sizi kesinlikle kınamak istemiyorum ama buna bir çözüm bulmanız şart. Sizin aglamaniz, pişman olmanız da çözüm degil. Çünkü bu önlemi almazsanız yine aynı şeyi yapacaksınız.

Vallahi yardımcılar altta yazdım. Babam kızımı okula getir götür de yardım ediyor müsait değilsem. Annem yemek yapar çağırır. Kardeşlerim derslerine yardım ediyor bazen benimle yapmak istemiyor veya uzun uzun uğraştıysam ortam degistirip ya da anneme sürpriz yapalım teyze seninle yapayım annem görsün fln der. Ama sıkıntı bende vallahi çocuklarıma çok üzülüyorum. Kıyamıyorum bakıyorum suratına öyle çocuğumun.
İşe girmek istiyorum az biraz ayrı kalırsam özlerim kıymetlerini anlarım diye.

Ya bak sen yetişkinsin. Ne olursa olsun. Tamam, anlıyorum, psikolojik rahatsızlık ruh kanseridir, biliyorum ama çocuklarında derin izler bırakmamalısın. Acil çözüm bulmalısın çok acil.
Kendi kendini sürekli telkin etmelisin. Bu yaşlarda yaşadıkları şiddet ilerde çok pahalıya patlar, yapma.
Gerekirse çok öfkelendiğinde gir soğuk duşun altına , ya da 2 dakika balkona çık bul geçici çözümler ama çocuklarına bağırma ve sakın vurma. Sonrasında yaşadığın vicdani ağırlık da sendeki durumu kısır döngüye çeviriyor.

Farkındayım farkındayım çok üzgünüm. Yavrumun yüzüne bakıyorum acaba bana bakarken yüz tipi değişiyor mu diye. Beni seviyor mu diye anlamaya çalışıyorum. İlaç kullanıyorum ama yeterli gelmiyor hissediyorum. Yarın randevum var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…