Psikolojik sıkıntılarim var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her zaman böyle değilim bazen öyle ağır vuruyor ki sinir sonra geçiyor aptal gibi düşünüyorum ne oldu da şimdi sinirlendim çocuğa. Ne yaptı l? Hadi yaptı da ne oldu ne oldu yani..iki dağıldı e topladım bitti. Ama o an öyle düşünemiyorum bağırıyorum bağırıyorum. Kendimden nefret ediyorum.
Öfke kontrolü probleminiz olduğu aşikar. Lütfen iyi bir uzmana gidin tanı alıncaya kadar peşini bırakmayın.

Çok üzüldüm olanlara çocuklara vurmayun Allah korusun alıcı yerine gelir sonra dönüşü olmaz. . tabi doktora gidin ama bu durumlarda kendinizi gerekirse bir odaya kilitleyin vurmayın. İstemezsiniz ama can alıcı bir yere gelir, düşerler kafalarini vurur kötü şeyler olur

Acil iyi bir psikiyatriste görünün.
Normal hissettiğiniz dönemler oluyor mu?
Bu sinirli haliniz ne zamandır devam ediyor?
Evet çoğu zaman neseliyim ama şu ara çok çabuk sinirleniyorum. Normal halim tabi ki var kendimi aşırı sinirli diye tanimladigim arkadaşlarim inanmiyorlar hatta annem bile şaşıriyor.

Ben neden böyleyim demeyin Allah aşkına çocuklarla fazla bunalmış olabilirsiniz ne güzel destek çıkan aileniz var bırakın çocukları ailenize aktivitelere katılın ilaçları da düzenli alın bu nedir yani böyle hadi aileden destek olmasa neyse
İlacımı kullanıyorum ama yeterli değil galiba. Yarın tekrar değerlendirmesini söylücem doktora.

Her zaman böyle değilim bazen öyle ağır vuruyor ki sinir sonra geçiyor aptal gibi düşünüyorum ne oldu da şimdi sinirlendim çocuğa. Ne yaptı l? Hadi yaptı da ne oldu ne oldu yani..iki dağıldı e topladım bitti. Ama o an öyle düşünemiyorum bağırıyorum bağırıyorum. Kendimden nefret ediyorum.
Yıkmadan gelen bembeyaz halima oğlum komple çikolata kavanozu döktü baktım ağlasam değmez ,dovsem halı için mi ? Oturdum hevesini alana kadar kirletmesine izin verdim ben de balkona çıktım bir kahve içtim. Geldiğimde hevesini almıştı duşa soktum guzelce yıkadım , yıkarken de bir daha yapmıyoruz bak kirlendik vs dedim halıyı da yıkamaya tekrar gönderdim cebimden 300₺ fazladan çıktı ama ben de çocuğum da o durumdan hasarsız ayrıldık. Size de tavsiye ederim.

Farkındayım farkındayım çok üzgünüm. Yavrumun yüzüne bakıyorum acaba bana bakarken yüz tipi değişiyor mu diye. Beni seviyor mu diye anlamaya çalışıyorum. İlaç kullanıyorum ama yeterli gelmiyor hissediyorum. Yarın randevum var.
Lütfen kırılmayin ama gerekirse yatarak tedavi olun ama bir çözüm bulun. Benim de öfke sorunum var ve bir çocuğum var. Başka odaya gider kendime vururum ama çocuğuma vuramam. Ona hiçbir şey yansitamam. Bu durum bana zarar verdiği için de yakın geçmişte ilaç kullanmaya başladım. Ne işe yararsa onu yapmak zorundasınız siz de. Yorumlarda gördüm; anneniz, babaniz, kardesiniz ne güzel yardım da ediyormuş. Bana eşim hariç ki o da sadece akşamları yardım ediyor. Bir de ise gidiyorum, bazen evden çalışıyorum, o da çocukla ne kadar verimli olursa. Bir yerlerimden ter aka aka koşturuyorum. Siz ne istiyorsunuz tam olarak? Üstünüze gelmek istemiyorum gerçekten üzgün olduğunuzu hissediyorum ama bunlari da söylemeden duramam.

Yıkmadan gelen bembeyaz halima oğlum komple çikolata kavanozu döktü baktım ağlasam değmez ,dovsem halı için mi ? Oturdum hevesini alana kadar kirletmesine izin verdim ben de balkona çıktım bir kahve içtim. Geldiğimde hevesini almıştı duşa soktum guzelce yıkadım , yıkarken de bir daha yapmıyoruz bak kirlendik vs dedim halıyı da yıkamaya tekrar gönderdim cebimden 300₺ fazladan çıktı ama ben de çocuğum da o durumdan hasarsız ayrıldık. Size de tavsiye ederim.
Kirletmeleri umrum değil. Oo nereler kirleniyor neler kırılıyor onlar hiç rahatsız etmiyorlar beni. Ben sese gelemiyorum bir de bir şey dediğimde yapmamalarına.

Önce sen iyi olacaksın ki çocukların iyi olsun. Sen kendini güzel, mutlu hissedeceksin ki onlar da seni öyle görsün. İşe girmek çözüm değil çünkü ise de belli bir zaman sonra istemeyerek mutsuz gideceksin bu sefer daha cok yorgun hissedeceksin. Oncelikle Dr gidip vitaminlerine baktir. Daha sonra psikolog/psikiyatriye gidip tekrar muayene ol ve ilacını yazdır.
O çocuklar bize emanet inan benim de enerjim kalmıyor üstüne üstlük birde çalışıyorum bugün eve 9 da geldim. Kızım uyumamış beni beklemis. İlla etkinlik yapalım dedi birde aç karına o yorgunlukla etkinlik yaptım. İnan tahammülüm yoktu ama dişimi sıksam da yaptım kizmadim. Kendini iyi hissedeceksen kuaföre gidip saç rengini degistir yada yeni birşeyler al kendine. Sana destek veren annen, baban, kardeşin de varmış çocuklar da yük olmuyor neden bu kadar dert ediyorsun inan üç günlük dünya kendini hiçe saymaya değmez.

Ay o kadar şey söyleyesim var ki inanamazsınız. Yani öyle böyle değil ama işte psikolojik sıkıntılarınız var. Yanlış bilmiyorsam eğer bu yaptıklarınızı hasta veya değil yurt dışında yapsanız o çocukları alırlardı sizden Türkiyedesiniz allahtan ne diyim ki !

çocuklarına elini sürmeyen ablam ergen oğlunun sırtında tabure kırınca doktora gitti
meğerse tiroit varmış
böyle sorunlar durduk yere olmaz
aa sen kutsal annesin daha belanı mı istiyorsunla da geçiştirilmez
kan değerlerinden başlayıp psikiyatriste kadar görünmeniz lazım

Önce sen iyi olacaksın ki çocukların iyi olsun. Sen kendini güzel, mutlu hissedeceksin ki onlar da seni öyle görsün. İşe girmek çözüm değil çünkü ise de belli bir zaman sonra istemeyerek mutsuz gideceksin bu sefer daha cok yorgun hissedeceksin. Oncelikle Dr gidip vitaminlerine baktir. Daha sonra psikolog/psikiyatriye gidip tekrar muayene ol ve ilacını yazdır.
O çocuklar bize emanet inan benim de enerjim kalmıyor üstüne üstlük birde çalışıyorum bugün eve 9 da geldim. Kızım uyumamış beni beklemis. İlla etkinlik yapalım dedi birde aç karına o yorgunlukla etkinlik yaptım. İnan tahammülüm yoktu ama dişimi sıksam da yaptım kizmadim. Kendini iyi hissedeceksen kuaföre gidip saç rengini degistir yada yeni birşeyler al kendine. Sana destek veren annen, baban, kardeşin de varmış çocuklar da yük olmuyor neden bu kadar dert ediyorsun inan üç günlük dünya kendini hiçe saymaya değmez.
Her zaman böyle değilim. Ama bazı anlarda böyle bir vuruyor ki beni sinir. Tahammül edemiyorum

çocuklarına elini sürmeyen ablam ergen oğlunun sırtında tabure kırınca doktora gitti
meğerse tiroit varmış
böyle sorunlar durduk yere olmaz
aa sen kutsal annesin daha belanı mı istiyorsunla da geçiştirilmez
kan değerlerinden başlayıp psikiyatriste kadar görünmeniz lazım
Yarın randevum var psikiyatriye ilacımı değerlendirmesini söyleyeceğim. Diğerlerine de tekrar randevu alacağım.

Merhaba hanımlar. Direk derdimi anlatayım zira kimse halimden anlamıyor. Eleştiriye her şeye açığım çok utanıyorum zaten yaptiklarimdan.
12 senelik evliyim 6 yaşında 1.sinifa başlayan bir kızım 3.5 yasinda bir oğlum var. Kendimi bildim bileli psikolojik sıkıntılarim var kimi zaman psikiyatrik kimi zaman psikolojik destek aldım. Ama hiçbir fayda görmedim. En son doktor ilacı bıraktırdı ki bence doğru bir ilaç degildi. Yani ihtiyacım olan ilaç değildi. Tani da yok zaten öyle ilaç verip gönderdiler hep bunalmissin diyip ama bence öyle bunalma durumu degil. Zaman zaman ağlıyor zaman zaman sinir krizi geçiriyorum ama artık çocuklarımdan utanıyorum ve bugün artık had safhaya ulaştı ki. Çocuklara zarar vermeye başladım. Eşim vardiyalı çalışıyor evdeyse yardım ediyor ama bana yetmiyor çünkü benim yapacak gücüm hiç olmuyor neredeyse. Cocuklara yemek yapmaya takatim yok. Halim yok sanki bacaklarimda ellerimde güç yok. Bugün mutfağı topladım biraz oturma odasına geçtim ki her yer kağıt kalem kartonlar yirtilmis neyse biraz bağırdım, topladim.Ders yaptıracağım kızıma okuldan geldi oynadı kardeşiyle artık oturduk ödeve. Oyalaniyor iki sayfa ödevi hala bitirmedi. Birbirlerine vuruyorlar bağırıyorlar. Bir dedim otur iki dedjm otur. Evet çocuk farkındayim ama benim sıkıntılarım var dayanamıyorum eşim 4 saatlik ise gitti sabahtan akşama kadar evdeydi yaptır ödevini öyle git dedim kaçtı gitti. Ben başladım bağırdım çağırdım ağladım hala sinirim geçmedi tuttum dövdüm ikisini de. Utanıyorum artık valla çocuklarımdan yüzlerine bakamıyorum seviyorum ama seven zarar verir mi zarar veriyorum resmen..hiçbir hareketlerine dayanıyorum. Yarına tekrar randevu aldım. En ağır ilaç neyse versin artık belki baygın şekilde yatarsam iki küçüğüme zarar vermem. Yatırıp tedavi ederler mi beni? Sinir krizi geçiriyorum çocuklarımı da mahvettim.
Farkındalıgınızın olması çok iyi tebrik ederim. Tedaviye devam edin. Çocuklarınızdan özür dileyin bağ kurun tekrar. Ama depresyondasınız muhtemelen ne deseler sinirlendiğinde göre. Bir hafta falan tek basınıza ya da bir arkadasınız veya aileden bir kadınla tatile çıkabilirsiniz. Tek de çıkabilirsiniz. Ya da ailenizde kalsın çocuklar bir hafta söz evde kalın . Kapıdan yemek bıraksınlar uyuyun istediğiniz kadar. Belki de durağanlığa ihtiyacınız vardır. Tabi doktor kontrolünde olun ilaç verirse kullanın. Farkında olmanız bu durumu düzelteceğinizin göstergesi bana göre

Yorumları okumadım. Bu durum ne zaman oluştu. Yani ilk çocukta da böyle tahammülsüz müydünüz. Çok üzüldüm. Çocuğa şiddet asla kabul edilemez ve dayak yiyen çocuklar bir süre sonra arsızlaşıyor. Yanlış anlamayın dayak arsızı diye bi laf var ya onu kastediyorum. Kızmak yerine güzellikle halletmeye çalışsanız. Kızım gel yemek hazırlayalım birlikte yeriz oğlum sen de o sırada odayı topla gibi görevler verseniz. Sonra takdir etseniz belki daha etkili olur?

Çocukların gürültü yapmamaları ya da sizi dinleyip her dediğinizi yapmaları gibii bir durum söz konusu olamaz. Cok mu gerginsiniz , hiç mi tahammülünğz yok. Kızım tamam yapma ödevini yarın öğretmenine sen açıklarsın deyin. Oğlunuz 3.5 yasında kolay durulmaz dikkatlerini cekecek bir oyuncak lego, araba vs koyun ortaya ya da koyun bir tas su oynasınlar . siz de 10 dk balkona cıkın kendinize gelin sonra duruma bakarsınız. Kendinizi sakinleştirmeyi bilmeniz gerek.

Farkındalıgınızın olması çok iyi tebrik ederim. Tedaviye devam edin. Çocuklarınızdan özür dileyin bağ kurun tekrar. Ama depresyondasınız muhtemelen ne deseler sinirlendiğinde göre. Bir hafta falan tek basınıza ya da bir arkadasınız veya aileden bir kadınla tatile çıkabilirsiniz. Tek de çıkabilirsiniz. Ya da ailenizde kalsın çocuklar bir hafta söz evde kalın . Kapıdan yemek bıraksınlar uyuyun istediğiniz kadar. Belki de durağanlığa ihtiyacınız vardır. Tabi doktor kontrolünde olun ilaç verirse kullanın. Farkında olmanız bu durumu düzelteceğinizin göstergesi bana göre
Gerçekten buna çok ihtiyacım var sakinliğe en azından. Sese tahammül edemiyorum..Çocuk sesi televizyon sesi. Mesela bir şey düşşe yere ses çıkarsa resmen vücudum titriyor. Ter boşalıyor benden. Dediğiniz gibi uzun süreli kimse bakamaz kızım okula başladı Eylül'de birinci sinif.Mayıs ayında kardeşim doğum yapmıştı eşim izin aldı çocuklara bakti üç gün ben yardıma gittim hem bana da değişiklik olsun diye. İnanın öyle iyi geldi ki geceleri uyumadan yeni doğan bebeğe baktım ama öyle rahat ve sakindim ki. Çocukları özledim onlar beni özlemiş öyle huzurlu geçti ki bir kaç ay. O üç gün hepimize iyi gelmişti.
Doktora gideceğim yarın tekrar durumu konuşacağım gerekiyorsa ilaç değişsin ya da doz arttırsın. Vallahi çocuklarımın suratına bakamıyorum utanıyorum.

Son düzenleme:
Yorumları okumadım. Bu durum ne zaman oluştu. Yani ilk çocukta da böyle tahammülsüz müydünüz. Çok üzüldüm. Çocuğa şiddet asla kabul edilemez ve dayak yiyen çocuklar bir süre sonra arsızlaşıyor. Yanlış anlamayın dayak arsızı diye bi laf var ya onu kastediyorum. Kızmak yerine güzellikle halletmeye çalışsanız. Kızım gel yemek hazırlayalım birlikte yeriz oğlum sen de o sırada odayı topla gibi görevler verseniz. Sonra takdir etseniz belki daha etkili olur?
Tahammülsüzlük bende hep vardı ama bu kadar değildi.. şimdi bir de sinirden bı iki kere vurdum 😐 onun siniri var kendime.

Çocukların gürültü yapmamaları ya da sizi dinleyip her dediğinizi yapmaları gibii bir durum söz konusu olamaz. Cok mu gerginsiniz , hiç mi tahammülünğz yok. Kızım tamam yapma ödevini yarın öğretmenine sen açıklarsın deyin. Oğlunuz 3.5 yasında kolay durulmaz dikkatlerini cekecek bir oyuncak lego, araba vs koyun ortaya ya da koyun bir tas su oynasınlar . siz de 10 dk balkona cıkın kendinize gelin sonra duruma bakarsınız. Kendinizi sakinleştirmeyi bilmeniz gerek.
Ya oyun kuruyoruz oynuyorlar bende dahil oluyorum çoğu zaman. Ama işte böyle bazen bana bı ağır vuruyor sinir. Bugünde baya patladım. Genelde dağıtıyorlar ama toplatmayi beceremiyorum bir de koltuk yemek masası tepesinde geziyorlar atlıyorlar. Hep tetikte olmam lazim ki yapmasınlar. Yoruluyorum durun yapmayin demekten. Yani oturalım oyun kuralım işi hep benimle olursa var yoksa çoğu zaman yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X